Omdat er kwalificatieduels gespeeld werden, lag de gehele Eredivisie een heel weekend stil. Maar niet getreurd, zaterdag beginnen we weer! En hoe! Titelhouder Ajax komt naar Almelo en laat Heracles daar nou net heel veel moeite mee hebben, aangezien de Almeloërs in het Polman Stadion nog niet wisten te winnen van de Amsterdammers. Vorig seizoen werd het 4-1 voor Ajax in het Polman Stadion.

Heracles kent tot dusverre weinig problemen met de selectie. Afgelopen week had Marko Vejinovic een lichte blessure maar hij kan gewoon spelen zaterdag.  In de loop van de week hebben Lerin Duarte en Samuel Armenteros zich weer aangesloten bij de groep. Zij speelden hun wedstrijden voor Jong Oranje en Jong Zweden en wisten beiden te winnen. Laatstgenoemde wist zelfs nog een doelpuntje mee te pikken. Peter Bosz kan tegen Ajax beschikken over een fitte selectie met uitzondering van Birger Maertens. Dat betekent dat Ben Rienstra weer centraal achterin zal staan naast Antoine van der Linden. Rienstra speelde in de jeugd van Ajax en verkaste toen naar AZ en kwam vervolgens vorig seizoen bij Heracles terecht.

De Amsterdammers hebben na vier wedstrijden al puntverlies geleden. De ploeg van Frank de Boer speelde gelijk in Venlo tegen VVV met 2-2 na een 2-0 achterstand. Thuis won het tweemaal ruim van sc Heerenveen en Vitesse en de openingswedstrijd werd gewonnen bij De Graafschap met 1-4.  Ajax versterkte zich afgelopen zomer met Theo Janssen, Derk Boerrigter, Thulani Serero, Mats Rits, Kolbeinn Sigthórsson en op het laatste moment nog met spits Dmitry Bulykin en doelman Jasper Cillessen. Gezien de selectie mag een tweede landstitel op rij verwacht worden. Trainer Frank de Boer kan na de interlandverplichtingen  weer beschikken over een volledige selectie. Ook Jan Vertonghen is hersteld van een bovenbeen blessure en is inzetbaar tegen Heracles. Alleen Bruno Silva is afwezig door een blessure.

Vergeet niet je voorspelling in te vullen bij de HAFC.nl Manager!

Heracles Almelo – Ajax
Aanvang: 20:45 uur
Arbiter: P. van Boekel
Stadion: Polman Stadion

Sponsoren

Reacties (6)

Reageer nu!
Harry 16:44 10 september 2011

We zijn zeker niet kansloos, weet niet waar de meeste last van hebben hier, of het zijn gewoon ajax-fans.
In Almelo kunnen wij het elke club uit de Eredivisie lastig maken, dus ook Ajax. Dat heeft iedereen vorig jaar wel gezien bij de thuis wedstrijden. Dus niet zeuren allemaal dat het ”onmogelijk” en een ”’monsterscore” zal worden.
00
Tor 16:21 9 september 2011

En statistisch gezien komt de keer dat we winnen van Ajax steeds dichterbij. Waar is trouwens die vechtmachine (onder Verbeek) gebleven en de verdediging die staat als een huis ? Deze keer niet alleen de complimenten, maar de punten!
00
drb 16:13 9 september 2011

Nou ik denk dat Ajax zich niet twee keer stoot aan dezelfde steen.. of het zijn een stel ezels.
Het wordt een moeilijke (haast onmogelijke) pot.. waarbij te hopen valt dat het geen monsterscore wordt…
En als de 0 lang staat op het scorebord valt er allicht nog wat te juichen….
00
Henkuh 13:28 9 september 2011

Realistsch gezien maak je weinig kans (en dat is ook geen schande). Maar ondanks dat had Ajakkes het knap moeilijk met VVV wellicht hangt er een sensatie in de lucht !!
00
huub rozendal 12:15 9 september 2011

heracles heel veel succes tegen ajax,kan er helaas niet bij zijn zit lekker met mijn reet in de zon in thailand.
ik heb mijn clubcard aan mijn zoon gegeven. ik hoop dat hij een hele mooie wedstrijd te zien krijgt.
zwart-wit groet van uit het mooie thailand.
groet aan alle heracles fans
huub.
00
remyvanderb 11:40 9 september 2011

goed…
vol dr op klappen dan maar…
ik zag trouwens bruins tranfservrij, is dat niet wat voor ons?
00