Heracles heeft zaterdagavond zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. In het Polman Stadion was Ajax met 2-3 te sterk voor de ploeg van Peter Bosz. Heracles kwam nog wel op voorsprong, maar daarna scoorde Ajax op de belangrijke momenten en liep uit naar 1-3. Glynor Plet zorgde vlak voor tijd nog voor wat spanning door de eindstand te bepalen op 2-3.

De Heraclieden begonnen goed aan de wedstrijd en kregen na een klein kwartier de eerste kans. Een vrije trap van Marko Vejinovic werd bijna binnen gewerkt door Antoine van der Linden. Zijn inzet werd van de lijn gehaald. Daarna werd Heracles nog gevaarlijk via een afstandsschot van Willie Overtoom, die werd gepareerd door Kenneth Vermeer. Na een half uur spelen kwam Heracles op voorsprong. Een hoekschop van Marko Vejinovic werd door Willie Overtoom binnen geschoten. Heracles zakte daarna wat terug en Ajax kreeg kansen op de gelijkmaker. Remko Pasveer had moeite met een schot van Christian Eriksen. In blessuretijd van de eerste helft kwam Ajax alsnog op gelijke hoogte via Siem de Jong die van dichtbij kon scoren.

Heracles voetbalde in de tweede helft aardig mee maar kans in deze fase weinig uitrichten op het doel van de bezoekers. Ajax was daarentegen wat effectiever. Een schot van Derk Boerrigter werd niet goed verwerkt door Remko Pasveer waarna Siem de Jong voor zijn tweede doelpunt van de avond kon tekenen in de rebound. Heracles probeerde daarna weer de draad op te pakken. Het kreeg echter weinig kansen en Ajax had het heft in handen. In een snelle counter werd het 1-3 door Miralem Sulejmani. Vlak voor tijd kon Glynor Plet de marge weer tot één doelpunt brengen nadat invaller Lorenzo Ebecilio rood had gekregen van scheidsrechter Poel van Boekel.

Sponsoren

Reacties (41)

Reageer nu!