De competitie is nu vijf wedstrijden oud en Heracles staat op een elfde plaats. Aankomende zondag treden de mannen van Peter Bosz aan tegen FC Utrecht, die momenteel op een achtste plaats bivakkeren. Zij hebben thuis nog niet verloren (3-1 tegen Roda JC en 2-2 tegen De Graafschap) en ook nu zullen zij voor eigen publiek weer voor de volle overwinning gaan.

Heracles heeft de smaak nog niet te pakken in de uitwedstrijden. In tegenstelling tot de tweede helft van het vorige seizoen wist Heracles nog niet te winnen op vreemde bodem. Er werd gelijkgespeeld bij RKC (2-2) en bij NEC werd met 2-1 verloren. Hoog tijd dus voor een overwinning, goed voor het moreel, goed voor het vertrouwen en goed voor de supporters, die er ondertussen alweer naar lijken te snakken. De laatste overwinning werd behaald in de thuiswedstrijd tegen NAC.

Heracles kent weinig personele problemen. De enige twijfelgeval aan de zijde van Heracles is Marko Vejinovic. Hij kampt de laatste dagen met griep en moest een aantal trainingen laten schieten. Hij zal dus naar alle waarschijnlijkheid vervangen worden door Lerim Duarte, die daarme voor het eerst in de basis mag starten. Birger Maertens is al langere tijd afwezig en zal de komende maanden ook niet meer spelen, in verband met zijn gescheurde kruisband.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 1-1. Na lang achter te hebben gestaan werd Ellery Cairo uiteindelijk de matchwinner aan de zijde van Heracles. Met een prachtige hakbal maakte hij in de allerlaatste minuut een prachtige goal. Die goal werd opgenomen in de top 20 van de mooiste goals van de Eredivisie. Zie de video hieronder om hem nog eens te bekijken. (Vanaf minuut 1:40)

Sponsoren

Reacties (37)

Reageer nu!