Heracles Almelo speelt woensdagavond zijn eerste bekerwedstrijd van dit seizoen. De ploeg van Peter Bosz moet op bezoek bij zondag topklasser JVC Cuijk (achter Nijmegen). De ploeg uit Cuijk staat momenteel vijfde in de zondag topklasse en zal zeker niet onderschat moeten worden na het debacle van vorig seizoen toen Achilles ’29 de Heraclieden uit het bekertoernooi kegelden.

Peter Bosz zal daarom ook juist die wedstrijd als ‘doping’ gebruiken om geconcentreerd de wedstrijd in te gaan om het drama van vorig jaar niet te herhalen. “Ik zal ze nog even kort herinneren aan die avond maar ze weten het allemaal nog goed. Natuurlijk helpt dat in de motivatie. Maar het mag geen grote rol spelen. Ik wil gewoon het liefst de goede lijn van zondag tegen FC Utrecht voortzetten. En daarmee de volgende bekerronde halen,” aldus de oefenmeester. Heracles zal in Cuijk niet kunnen beschikken over de langdurig geblesseerde Birger Maertens en Luis Pedro, die nog een schorsing van één wedstrijd heeft open staan in het bekertoernooi. Daardoor zal Daryl van Mieghem voor het eerst bij de selectie zitten. Lerin Duarte zal net als zondag weer in de basis starten ondanks dat Marko Vejinovic weer fit is. “Wij moeten zorgen dat we de volgende ronde halen en we trekken het liefst de goede lijn van zondag door. Het is logisch dat we favoriet zijn in Cuijk, we moeten deze wedstrijd winnen. Van onderschatting kan geen sprake zijn. Het is onze eerste bekerwedstrijd, dat zijn altijd aparte ‘alles-of-niets-duels,” aldus Bosz.

De bekerwedstrijd tegen JVC Cuijk op het Gemeentelijk Sportpark De Groenendijkse Kampen staat onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen. Aanvang: 20:00 uur.

Sponsoren

Reacties (63)

Reageer nu!