Heerenveen uitHeracles speelt zaterdagavond alweer de zevende wedstrijd van het seizoen. Momenteel bivakkeren de Heraclieden op een twaalfde plaats, drie plekken onder Heerenveen, dat nu negende staat.

De stand op de ranglijst is een tegenvaller voor de Heraclieden. Gezien het vertoonde spel hebben zij namelijk recht op hoger. Met name in de wedstrijd in en tegen FC Utrecht, werd duidelijk wat het team van Peter Bosz allemaal in zijn mars heeft. Utrecht werd op alle fronten (behalve het scoren) afgetroefd. Heracles combineerde naar hartelust en als het de kansen afmaakte die het had, zou de score zomaar naar 5- of 6-2 kunnen uitlopen. Helaas ontbrak de afronding en kon er maar één punt worden bijgeschreven.

Afgelopen week stond alles ook in het teken van het bekervoetbal. Heracles wist deze wedstrijd nipt te winnen van de amateurs van JVC Cuijk. Plet was de enige man op het veld die het net wist te vinden, waardoor de stand na 90 minuten op 0-1 bleef steken. Heerenveen kwam in actie tegen VVV, waar het met 0-2 won.

Heracles kent in de aanloop naar de wedstrijd tegen Heerenveen weinig personele problemen. Naast het feit dat trainer Peter Bosz over een smalle selectie beschikt, is bijna iedereen fit. Alleen steunpilaar Birger Maertens ligt nog enkele maanden in de lappenmand. Marko Vejinovic is in tegenstelling tot vorige week weer volledig fit. Of hij ook in de basis zal starten is niet zeker. Lerin Duarte mocht zijn plek innemen tegen FC Utrecht en deed dit zeer verdienstelijk. Bovendien liet Peter Bosz hem ook in de basis starten in de bekerwedstrijd tegen Cuijk.

Bij Heerenveen liggen de kansen om de wedstrijd te winnen vooral voorin. Heerenveen heeft een levensgevaarlijke aanval. Bas Dost moet een prooi worden voor Van der Linden en Rienstra. Met Assaidi en Narsingh aan de buitenkant is het de taak aan Looms en Breukers om aanvallen over die flanken te stoppen.

Verwachte opstelling Heracles Almelo:

Pasveer – Looms – Van der Linden – Rienstra – Breukers – Quansah – Duarte – Overtoom – Armenteros – Plet – Everton

Arbiter: Tom van Sichem
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Datum: 24 september 2011
Tijd:
19:45

Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je score in te vullen!

Sponsoren

Reacties (14)

Reageer nu!