Heracles heeft de uitwedstrijd tegen Heerenveen gelijkgespeeld. In een wedstrijd, die twee gezichten kende, werd het 1-1. Voor Heerenveen scoorde Assaidi en Armenteros bracht de Heraclieden 20 minuten voor tijd langszij.

Van der Linden en DostIn de eerste helft was het Heracles dat het spel dicteerde, maar Heerenveen de ploeg die het gevaarlijkst was. Met de snelle buitenspelers Narsingh en Assaidi voorop. Breukers zal goed slapen, want hij werd compleet met name in de eerste helft gek gemaakt door Assaidi. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij degene was die de 1-0 op zijn naam mocht zetten. Slap verdedigen en teveel ruimte weggeven betekende een uithaal van buiten de zestien waar Pasveer geen antwoord op had: 1-0. Naarmate de wedstrijd vorderde leek Heracles wat meer grip te krijgen op de wedstrijd, maar de uitstoten van Heerenveen waren vele malen gevaarlijker dan die van Heracles. Het leek de Heraclieden met name te ontbreken aan snelheid en creativiteit vanuit de achterhoede en het middenveld.

Na rust probeerde Heerenveen de wedstrijd in het slot te gooien. Een aantal fraaie mogelijkheden werden om zeep geholpen en Heracles mocht de handjes dichtknijpen dat de stand op 1-0 bleef staan. Daardoor kon Heracles blijven hopen. Halverwege de tweede helft besloot Bosz in te grijpen. Marko Vejinovic en Everton Ramos da Silva werden beide van het veld gehaald en werden vervangen door Lerin Duarte en Luis Pedro. Dit bleek een gouden greep, want vanaf dat moment domineerde Heracles de wedstrijd. Vooral Duarte liet zien dat hij niet op de bank thuishoort. Hij strooide met passes, was goed in de omschakeling en creëerde voor zichzelf en voor de anderen een aantal goede mogelijkheden.

Halverwege de tweed ehelft kon een doelpunt eigenlijk niet meer uitblijven. Die goal kwam er. Zo’n 20 minuten voor tijd wist Armenteros zich knap vrij te spelen in de zestien meter. Oog in oog met de keeper schoot hij de bal in tegen de buitenste paal. Bij de afvallende bal was hij er als de kippen bij om de bal alsnog tegen de touwen te schieten: 1-1. Na de goal probeerde Heracles door te drukken. Dit resulteerde nog in een aantal kansen waarvan Van der Linden de grootste kreeg. Hij kopte vanuit een corner tegen de paal. Brian Vandenbussche moest daarna nog een aantal reddingen verrichten op een inzet van Luis Pedro en Kwame Quansah.

Al met al weer geen overwinning voor Heracles. Het spel lijkt erop te wijzen dat het niet lang meer duurt voor we weer een uitoverwinning kunnen vieren!

Ik ben tevreden met het vertoonde spel tegen Heerenveen

Sponsoren

Reacties (12)

Reageer nu!