Heracles heeft de uitwedstrijd tegen Heerenveen gelijkgespeeld. In een wedstrijd, die twee gezichten kende, werd het 1-1. Voor Heerenveen scoorde Assaidi en Armenteros bracht de Heraclieden 20 minuten voor tijd langszij.

Van der Linden en DostIn de eerste helft was het Heracles dat het spel dicteerde, maar Heerenveen de ploeg die het gevaarlijkst was. Met de snelle buitenspelers Narsingh en Assaidi voorop. Breukers zal goed slapen, want hij werd compleet met name in de eerste helft gek gemaakt door Assaidi. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij degene was die de 1-0 op zijn naam mocht zetten. Slap verdedigen en teveel ruimte weggeven betekende een uithaal van buiten de zestien waar Pasveer geen antwoord op had: 1-0. Naarmate de wedstrijd vorderde leek Heracles wat meer grip te krijgen op de wedstrijd, maar de uitstoten van Heerenveen waren vele malen gevaarlijker dan die van Heracles. Het leek de Heraclieden met name te ontbreken aan snelheid en creativiteit vanuit de achterhoede en het middenveld.

Na rust probeerde Heerenveen de wedstrijd in het slot te gooien. Een aantal fraaie mogelijkheden werden om zeep geholpen en Heracles mocht de handjes dichtknijpen dat de stand op 1-0 bleef staan. Daardoor kon Heracles blijven hopen. Halverwege de tweede helft besloot Bosz in te grijpen. Marko Vejinovic en Everton Ramos da Silva werden beide van het veld gehaald en werden vervangen door Lerin Duarte en Luis Pedro. Dit bleek een gouden greep, want vanaf dat moment domineerde Heracles de wedstrijd. Vooral Duarte liet zien dat hij niet op de bank thuishoort. Hij strooide met passes, was goed in de omschakeling en creëerde voor zichzelf en voor de anderen een aantal goede mogelijkheden.

Halverwege de tweed ehelft kon een doelpunt eigenlijk niet meer uitblijven. Die goal kwam er. Zo’n 20 minuten voor tijd wist Armenteros zich knap vrij te spelen in de zestien meter. Oog in oog met de keeper schoot hij de bal in tegen de buitenste paal. Bij de afvallende bal was hij er als de kippen bij om de bal alsnog tegen de touwen te schieten: 1-1. Na de goal probeerde Heracles door te drukken. Dit resulteerde nog in een aantal kansen waarvan Van der Linden de grootste kreeg. Hij kopte vanuit een corner tegen de paal. Brian Vandenbussche moest daarna nog een aantal reddingen verrichten op een inzet van Luis Pedro en Kwame Quansah.

Al met al weer geen overwinning voor Heracles. Het spel lijkt erop te wijzen dat het niet lang meer duurt voor we weer een uitoverwinning kunnen vieren!

Ik ben tevreden met het vertoonde spel tegen Heerenveen

Sponsoren

Reacties (12)

Reageer nu!
hsupportes 21:20 26 september 2011

Dennis, Het is juist goed om soms achter te staan om zo als trainer te zien wie als spelers het vermogen hebben om in te grijpen.Dan zie je pas de echte kwaliteiten.Het moet niet te gemakkelijk gaan, daar leer je niks van. Verliezen is voor de mentale vorming ook heel belangrijk.
00
ilonk 19:41 26 september 2011

Hoezo onder druk presteren dennis. Heerenveen/emmen staan derde dus kun je een keer verliezen. Volgens mij hebben we niets te klagen over zowel het eerste als het tweede. Wat verwacht je dan dat jong heracles alles wint. Die zijn al 16 wedstrijden ofzo ongeslagen. Verlies zit er een keer in wat een gezeur.
00
DenniS 18:56 26 september 2011

Jong Heracles al met 2-0 achter na 17 minuten dus daar gaan ze. Onder druk presteren kan zowel het 1ste alshet 2de niet
00
FELIX Hengelo 10:09 27 september 2011

Hallo DenniS!
Jong Heracles heeft na hun promotie een geweldige prestatie neer gezet door als tweede te eindigen.
Dit seizoen hebben ze hun briljante reeks van aaneengesloten reeks overwinningen uitgebreid tot een ongekende veertien!
Vorige week nog hebben ze regerend kampioen PSV nog met 4-0 afgedroogd.
Dan moet je wel een ontzettende azijnzeiker zijn om ze na 1 off day af te kraken.
Als Heracles over twee jaar de champions league-finale met 8-2 van Barcelona zou winnen wordt jou commentaar waarschijnlijk: “Messi werd twee keer aan de verkeerde kant gedekt, zo wordt het nooit wat met onze verdediging”.
00
marccie 15:35 26 september 2011

Duarte in de basis tegen De Graafschap?

Ik Ben Voor!
00
rono 16:56 25 september 2011

Op zich goed gedaan,alleen moeten we nu wel een keer winnen al dat gesprokkel schiet niet echt op en RKC wint ook weer. Vrijdag dan maar van de superboeren
00
Komdanjonge 20:05 25 september 2011

Klopt, maar nu hebben we op zich een wat makkelijkere programma, ik verwacht ook 9 punten de komende 3 duels.
00
Martin 20:37 25 september 2011

‘Komdanjonge'(of zoiets) begrijpt het niet helemaal!

Véél sterkte de komende weken.
00
Komdanjonge 11:44 25 september 2011

Een mooi punt dat vertrouwen moet geven lijkt me. En wat vond ik Duarte weer goed invallen, kom op bosz begin nou gewoon eens met Duarte en voor Douglas zit het erop, want pedro heeft nu ook al de voorkeur. Ook Pedro viel erg sterk in moet ik zeggen! nu 2 thuiswedstrijden dus ik verwacht 6 punten!
00
kieft8 10:54 25 september 2011

Redelijk resultaat, al had er meer ingezeten, maar natuurlijk ook minder, 1 punt is denk ik wel verdiend voor beiden ploegen.
Volgende week winnen van die superboeren en dan staan we er redelijk goed voor.
00
Sjarrel 10:26 25 september 2011

Aan de ene kant tevreden met een punt al heb ik wel een zure nasmaak. Heerenveen speelde verschrikkelijk. De pot dicht gooien en counteren maar. Dat was niet bevorderlijk voor het spelbeeld. Jammer dat Assaidi scoorde, hij had in mijn ogen al rood moeten hebben voor het natrappen op breukers. Hij ging totaal niet voor de bal namelijk.
00
Robbert 09:43 25 september 2011

Een groot compliment van Ron Jans gekregen, zie hier: http://eredivisielive.nl/video/25619-jans-na-sc-heerenveen-heracles-almelo.html

Voorals het laatste ” qwa positiespel één van de beste ploegen in de eredivisie”
Nu maar zorgen dat de heren met beide benen op de grond blijven, want JVC uit moet een incident zijn toch?
00