Heracles Almelo speelt vrijdagavond thuis tegen De Graafschap. Na twee uitwedstrijden op rij mogen de manschappen van Peter Bosz het thuispubliek weer laten genieten van het goede positiespel. De Heraclieden boekten tot nu toe slechts één thuiszege tegen NAC Breda.Vorig seizoen werd het thuis tegen De Graafschap 2-0 voor Heracles door goals van Everton Ramos da Silva en Willie Overtoom.

Heracles zal vrijdagavond gezien de tegenstander de punten in eigen huis moeten houden. De ploeg van Peter Bosz heeft ondanks het goede spel van de afgelopen weken veel te weinig punten gepakt tot nu toe. Het positiespel zag er in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht uitstekend uit maar werd niet beloond met drie punten (2-2) en ook in Heerenveen kwam het niet verder dan een punt (1-1). In Heerenveen viel Lerin Duarte uitstekend in waardoor de wedstrijd kantelde in het voordeel van Heracles. Of Peter Bosz de van Sparta overgekomen middenvelder vrijdagavond in de basis zet is nog de vraag. De middenvelder heeft er wel steeds meer recht op. Bosz heeft verder geen personele problemen in aanloop naar de wedstrijd tegen De Graafschap. “Als wij de juiste wedstrijdinstelling tonen, onze afspraken nakomen en daar bovenop de extra kwaliteiten van onze spelers benutten dan is dat de manier om De Graafschap te bespelen. Wij moeten alles doen om te winnen. Hopelijk kunnen we de mensen spektakel bieden en een mooie wedstrijd voorschotelen,” aldus Peter Bosz.

Ook De Graafschap heeft tot nu toe nog maar eenmaal de volle winst kunnen pakken in een thuiswedstrijd. Afgelopen weekend ging de ploeg van trainer Andries Ulderink in blessuretijd onderuit tegen FC Groningen (2-3). De Graafschap heeft twee punten minder dan Heracles bij elkaar gesprokkeld (5 punten) en staat op een 16e plaats. Net als Peter Bosz kent ook Andries Ulderink geen personele problemen in zijn selectie. De nieuwe trainer zal voor de wedstrijd tegen Heracles wel wat veranderingen doorvoeren in zijn basisformatie. De trainer is niet tevreden over het spel. “Want ik wil Heracles niet wijzer maken”, aldus Ulderink tegen De Gelderlander. “Maar in de laatste twee competitieduels tegen NEC en FC Groningen lukte het ons niet in gevecht te komen met de tegenstander. Met name tactisch zullen we andere accenten leggen in verband met het voetballende vermogen van Heracles op het middenveld.” De Graafschap versterkte zich afgelopen zomer met Xhelil Abdulla, Michael de Leeuw, Yves de Winter, Nenad Sreckovic en Dulee Johnson.

Heracles Almelo – De Graafschap
Aanvang: 20:00 uur
Arbiter: R. Bossen
Stadion: Polman Stadion

Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je score in te vullen!

Sponsoren

Reacties (3)

Reageer nu!