Heracles Almelo heeft vanavond zijn tweede overwinning van het seizoen behaald. In het eigen Polman Stadion was de ploeg van Peter Bosz duidelijk te sterk voor De Graafschap, maar verzuimden de Heraclieden ruim afstand te nemen van de ‘Superboeren’. Het in blessuretijd 2-0 voor Heracles. Glynor Plet en invaller Luis Pedro scoorden voor Heracles.

Het leek in de beginfase een makkelijke avond te worden voor Heracles. Na 12 minuten spelen werd een fout van verdediger Abdullah van De Graafschap feilloos met een mooie lob van Glynor Plet in het doel gewerkt: 1-0. Daarna was het Heracles dat de wedstrijd dicteerde in Almelo en verzuimde afstand te nemen van De Graafschap. Marko Vejinovic was met een schot nog dichtbij een doelpunt. De Graafschap kon daarentegen geen kans voor rust creëren. Door het lage tempo wisten de Heraclieden het De Graafschap niet moeilijk te maken en bleef het teleurstellend 1-0 tot de rust.

In de tweede helft tapten de mannen van Andries Ulderink uit een ander vaatje. De Graafschap begon fel aan de tweede helft en kreeg direct een grote kans via Rydel Poepon. De spits stuitte echter op de goed uitkomende Remko Pasveer die voor het eerst in actie moest komen deze avond. De ‘Superboeren’ lieten zich gelden en later kreeg ook Michael de Leeuw en opnieuw Rydel Poepon enorme kansen om de 1-1 te scoren. Voor Heracles raakte Marko Vejinovic de binnenkant van de paal en Glynor Plet kon doelman Yves de Winter niet verschalken. Ook invaller Everton Ramos da Silva kon zijn invalbeurt niet bekronen met een doelpunt. De Braziliaan mikte de bal naast. In blessuretijd werd het alsnog 2-0 voor Heracles. Invaller Luis Pedro kon alleen op keeper Yves de Winter af en schoot de bevrijdde 2-0 raak.

Foto’s met dank aan Rene Hummel (www.Heraclesfotosite.nl)

Sponsoren

Reacties (10)

Reageer nu!