Toen Glynor Plet in de zomer van 2010 door Heracles Almelo transfervrij werd overgenomen van Telstar was de boodschap van zijn nieuwe trainer Peter Bosz duidelijk.

De aanvaller mocht dan in de voorbije twee seizoenen 39 goals in de Jupiler League hebben gemaakt, in de hiërarchie van Almelo zou hij in eerste instantie derde spits worden. Heracles wilde immers nog een opvolger voor de aan SC Heerenveen verkochte Bas Dost aantrekken en Samuel Armenteros was er ook nog. Ruim een jaar later is Armenteros er nog steeds, is de opvolger van Dost nooit gekomen en is Plet doorgebroken. Definitief, zo lijkt het. Vorig seizoen, zijn eerste jaar in de Eredivisie, was hij grotendeels nog bankzitter.

In de eerste wedstrijden van deze competitie ook. Maar sinds Plet in de uitwedstrijd tegen NEC een basisplaats kreeg heeft hij de vlam in de schoen. Zes keer trof de spits in deze competitie al doel, net zoveel of meer dan miljoenenaankopen als Wilfried Bony (Vitesse) of Kolbeinn Sigthórsson. Trainer Bosz denkt dat Heracles met de koelbloedige spits goud in handen heeft. ‘Plet heeft ons niets gekost, maar hij gaat straks miljoenen opleveren. In de hele vorige competitie maakte Glynor zeven goals. Nu staat hij al op zes, terwijl hij maar vier van de acht wedstrijden in de basis stond.’

Bron: Voetbal International

Sponsoren

Reacties (3)

Reageer nu!
Robbert 17:19 14 oktober 2011

Dat hij ons miljoenen gaat opleveren moet ik nog zien. Eerst veel scoren en dat twee seizoenen achter elkaar, pas dan komt het geld vanzelf. Laat de club zich vooral niet op voorhand “rijk” rekenen.
00
Pin 21:35 13 oktober 2011

Jaaa… geld geld geld 🙂

Zou mooi zijn als er straks inderdaad wat verdient wordt aan hem. Vorig seizoen was het niet echt wat helaas, maar nu verbaasd hij me ook. Ook op traningen e.d. doet hij het naar horen en zeggen goed.

Maar eerst nog mooi een paar jaar bij ons spelen en stabiel blijven!
00
Truus 18:30 13 oktober 2011

Nou,we zullen het hopen!!
00