Na een vrij weekend vanwege interlandverplichtingen hervat Heracles Almelo zaterdagavond de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Vorig seizoen werd het 3-0 voor de Heraclieden in het Polman Stadion. Samuel Armenteros, Everton Ramos da Silva en Mark Looms scoorden voor de ploeg van trainer Peter Bosz.

Heracles behaalde twee weken geleden zijn tweede thuiszege van het seizoen tegen De Graafschap (2-0). De Heraclieden waren veel beter maar lieten na om al in een vroeg stadium afstand te nemen van de ‘Superboeren’. Trainer Peter Bosz kent in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Groningen weinig personele problemen en kan op Birger Maertens na beschikken over een fitte selectie. In de vorige wedstrijd tegen De Graafschap werd Everton Ramos da Silva gepasseerd door Bosz. De oefenmeester gaf de voorkeur aan Lerin Duarte. De verwachting is dat Bosz met dezelfde elf zal gaan starten als tegen De Graafschap, dus met Lerin Duarte i.p.v. Everton Ramos da Silva.

FC Groningen won voor het laatst op 22 december 2007 in Almelo. De Groningers staan twee plaatsen hoger dan Heracles met 13 punten. De ploeg van Pieter Huistra won twee weken geleden met 1-0 van Ajax in de Euroborg. Trainer Pieter Huistra kan zaterdagavond niet beschikken over Kees Kwakman. De verdediger die afgelopen zomer overkwam van FC Augsburg kampt met een liesblessure.

Gezien de historie lijkt de wedstrijd thuis tegen FC Groningen garant voor een spektakelstuk waarin Heracles vaak aan het langste eind trok. Twee seizoenen geleden werd het spectaculair 4-3 met een geweldige uithaal van Birger Maertens die de wedstrijd besliste. Ook vorig seizoen won Heracles zowel in competitieverband (3-0) als in de play-offs (3-2) thuis van FC Groningen. Heracles kan dus met een goed gevoel de wedstrijd in gaan en hopelijk wordt het opnieuw een leuke wedstrijd.

Heracles Almelo – FC Groningen
Aanvang: 19:45 uur
Arbiter: E. Janssen
Stadion: Polman Stadion

Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je score in te vullen!

Sponsoren

Reacties (11)

Reageer nu!