Na een vrij weekend vanwege interlandverplichtingen hervat Heracles Almelo zaterdagavond de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Vorig seizoen werd het 3-0 voor de Heraclieden in het Polman Stadion. Samuel Armenteros, Everton Ramos da Silva en Mark Looms scoorden voor de ploeg van trainer Peter Bosz.

Heracles behaalde twee weken geleden zijn tweede thuiszege van het seizoen tegen De Graafschap (2-0). De Heraclieden waren veel beter maar lieten na om al in een vroeg stadium afstand te nemen van de ‘Superboeren’. Trainer Peter Bosz kent in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Groningen weinig personele problemen en kan op Birger Maertens na beschikken over een fitte selectie. In de vorige wedstrijd tegen De Graafschap werd Everton Ramos da Silva gepasseerd door Bosz. De oefenmeester gaf de voorkeur aan Lerin Duarte. De verwachting is dat Bosz met dezelfde elf zal gaan starten als tegen De Graafschap, dus met Lerin Duarte i.p.v. Everton Ramos da Silva.

FC Groningen won voor het laatst op 22 december 2007 in Almelo. De Groningers staan twee plaatsen hoger dan Heracles met 13 punten. De ploeg van Pieter Huistra won twee weken geleden met 1-0 van Ajax in de Euroborg. Trainer Pieter Huistra kan zaterdagavond niet beschikken over Kees Kwakman. De verdediger die afgelopen zomer overkwam van FC Augsburg kampt met een liesblessure.

Gezien de historie lijkt de wedstrijd thuis tegen FC Groningen garant voor een spektakelstuk waarin Heracles vaak aan het langste eind trok. Twee seizoenen geleden werd het spectaculair 4-3 met een geweldige uithaal van Birger Maertens die de wedstrijd besliste. Ook vorig seizoen won Heracles zowel in competitieverband (3-0) als in de play-offs (3-2) thuis van FC Groningen. Heracles kan dus met een goed gevoel de wedstrijd in gaan en hopelijk wordt het opnieuw een leuke wedstrijd.

Heracles Almelo – FC Groningen
Aanvang: 19:45 uur
Arbiter: E. Janssen
Stadion: Polman Stadion

Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je score in te vullen!

Sponsoren

Reacties (11)

Reageer nu!
kieft8 22:03 15 oktober 2011

YEAH! weer 3 punten, we sluiten weer een beetje aan bij de top!:D:D
Niet super voetbal maar toch 3 punten, volgende week Excelsior pakken en we doen goed mee!
00
sjefke 20:23 15 oktober 2011
grunn 15:23 15 oktober 2011

Hahaha dat is leuk. Wij hebben 9 wedstrijden met Jansen gehad. Alle negen gewonnen…….gelijkspel dus. 4-4 ofzo.
00
Komdanjonge 17:40 15 oktober 2011

zou wel mooi zijn qua amusumentswaarde!
00
mojave 14:04 15 oktober 2011

Even toch maar de resultaten uit het verleden:

De historie van scheidsrechter Janssen in het Polmanstadion voor een eredivisiewedstrijd ziet er goed uit: 5 wedstrijden gespeeld en alles gewonnen. In deze 5 wedstrijden (den haag, roda, utrecht, nec en heerenveen) gaf hij ook nog 3 strafschoppen aan Heracles. Overtoom scoorde in deze wedstrijden 5 keer en gaf 2 assists.

Sinds de mooie overwinning op Groningen met 4-3 (februari 2010) speelde Heracles 27 eredivisiewedstrijden thuis. Slechts 4 wedstrijden werden er verloren: 2x ajax en 2x psv.

De laatste 3 thuiswedstrijden tegen Groningen werden gewonnen. Heracles scoorde 10x en incasseerde 5 tegentreffers.
00
Tor 13:00 15 oktober 2011

Wat ik een miste tijdens de wedstrijd tegen de Superboeren (dus niet deze Boeren) was een echte leider op het veld die, wanneer het nodig is, een seintje afgaf. Maas kon het zo lekker; haalde hij iemand genadeloos onderuit, of een strakke harde pass aan een medespeler ( “en-red-er-oe-met”). Ik kan het niet ontdekken. Ik kan het mis hebben, hoor. Misschien roepen ze wel “Polifinario” o.i.d. Vanaaf nog maar eens opletten.
00
FELIX Hengelo 14:26 15 oktober 2011

Zouden ze dan niet “Krrroet!” roepen?
Ben het met je eens dat een echte leider ontbreekt. Gelukkig hebben ze zonder zo’n speler meestal ook wel door wat de bedoeling is.
Ik heb wel vertrouwen in een goeie afloop vandaag; net twee keer de 4-3 op jij-buis gekeken en volgens de bookmakers zijn we behoorlijk favoriet.
Hopen dat Antoine van der Linden niet te veel met z’n kop in een roze wolk zit. (Nog gefeliciteerd!)
00
Tor 10:53 16 oktober 2011

Hahaha één keer “Krrroet” gehoord, dat was toen Looms een spagaatje op het veld deed. En nee, geen leider gemist gisteren, Kwame was goed bezig.
00
Henkuh 11:08 15 oktober 2011

Resultaten uit ‘t verleden zijn geen garantie………………….. “Gewoon” 90 minuten er vol op en vooruit voetballen !
crusiale wedstrijd want pak je 3 pnt dan blijf je in ‘t spoor anders haak je af. Wordt nog een moeilijk progamma de komende wedstrijden.

kww
00
hsupportes 09:10 15 oktober 2011

Hoe je wint maakt nu even niet uit,de punten zijn te belangrijk.
Groningen is een sterke ploeg maar er ook 1 die totaal kan falen.
Heracles speelt mooi voetbal maar niet echt effectief,anders had je meer punten gehad.
Vindt het zeer knap wat ze al jaren doen, maar moeten wel eerder een wedstrijd afmaken.
En die kwaliteit mis je.
00
Tor 23:21 14 oktober 2011

Appeltje eitje, ik denk het niet. Alle hens aan dek, vrouwen en kinderen eerst, een lelijke overwinning. Morgen de over-mijn-lijk-mentaliteit.
00