Heracles Almelo heeft vanavond een verdiende overwinning geboekt op FC Groningen. De Heraclieden waren de bovenliggende ploeg en wonnen verdiend met 2-1 van de Groningers. Heracles maakte het zichzelf nog moeilijk door de 1-1 weg te geven, maar Willie Overtoom zorgde daarna toch nog voor drie punten. Het eerste doelpunt van Lerin Duarte was het hoogtepunt van de avond.

In de beginfase had Heracles veel balbezit zonder dat het echt kansen creëerde. De eerste kansen waren te noteren na een minuut of twintig toen Marko Vejinovic en Willie Overtoom doelpogingen ondernamen. Laatstgenoemde moest doelman Brian van Loo dwingen tot een redding. Daarna werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk, maar een doelpunt in buitenspelpositie werd afgekeurd. Na een klein half uur volgde de openingstreffer dan toch voor Heracles. Lerin Duarte schoot de bal strak in de kruising en scoorde daarmee zijn eerste doelpunt voor Heracles. Het was een verdiende voorsprong omdat Heracles het spel dicteerde.

Ook in de tweede helft had Heracles weinig moeite met de Groningers en kwam het bijna op een 2-0 voorsprong. Glynor Plet kopte een voorzet net voorlangs en daardoor bleven de bezoekers in de wedstrijd. FC Groninge probeerde het daarna wel, maar wist geen echt uitgespeelde kansen te creëren. Een klein kwartier voor tijd leidde een fout op de middenlijn van Mark Looms de gelijkmaker in. De linksback verloor de bal waardoor invaller Suk alleen op Remko Pasveer af kon en schoot beheerst raak. FC Groningen leek daarna de geest te hebben en ging vol voor de overwinning. Ze kregen enkele kansen, maar Heracles nam toch weer de voorsprong na een uitbraak. Willie Overtoom schoot tien minuten voor tijd de 2-1 raak. Heracles hield daarna de voorsprong vast en zegevierde verdiend.

Sponsoren

Reacties (21)

Reageer nu!
memed 13:52 17 oktober 2011

voetbal is niet prachtige mimiek , klown uithaalen en tegen partij uitlachen,mar doelpunten makken en efectief en korte weg naar goal.so win je wedstrijden en so woord je groot voetballer.en so help je eigen team.mar als je 10 keer panna makt en 10 keer bal verliest schiet je niets op
00
speler in rust 13:29 17 oktober 2011

Armenteros irritant??? Juist een speler waarvoor je naar het stadion gaat, heeft juist net dat beetje extra, heerlijke techniek, prachtige mimiek, iemand die plezier uitstraalt.
00
Roberto 22:44 17 oktober 2011

Ik kom inderdaad voor zijn voetbalcapaciteiten en techniek naar het stadion maar niet voor het voor schut zetten van tregenstanders. Als dat nou zo was omdat die (tegenspeler) de hele wedstrijd irritant was of hard speelde zou ik me er nog iets bij voor kunnen stellen dat je hem op zijn nummer zet maar ik had niet die indruk. Hij was gewoon meer met en voor zichzelf bezig.
00
Komdanjonge 12:49 17 oktober 2011

Ik zou het wel mooi vinden en voor 4 miljoen moet je het zeker doen! En dan kan samuel weer in de spits, Duarte op links en effie/pedro op rechts.
00
Komdanjonge 10:44 17 oktober 2011

Ik iriteer me ook mateloos aan die truckjes van Armenteros en zoals jij ook aangeeft komt er daarna nooit een goeie voorzet.
00
henirich 09:44 17 oktober 2011

@ Roberto

In denk dat je een inschattingsfout begaat t.o.v Pedro want Pedro is nou een echte linksbuiten die het zeker gaat maken.
Misschien niet dit seizoen maar in de toekomst wanneer bepaalde spelers verkocht gaan worden zal hij er klaar voor zijn om die plek in te vullen.
00
Roberto 00:15 17 oktober 2011

Leuke wedstrijd in hoog tempo en af en toe combinatievoetbal waar we een paar seizoenen geleden van droomden. Als we de uitwedstrijden ook die durf op kunnen brengen als thuis en de uitstraling daarbij beht doe je gewoon mee om de play-offs. En met die uitstraling bedoel ik niet die rare bewegingen van Armenteros. Het had er alle schijn van dat hij die back een paar keer voor joker wilde zetten. Zelfs als je met 4-0 voor staat vind ik dat ongepast! Als hij denkt dat we daar voor naar het stadion komen heeft hij het mis. En als de voorzetting nu nog goed was; maar hij maakte verscheidene keren de verkeerde keuze. Hij mag dan wel spits zijn en graag zelf willen scoren maar dan heb ik meer bewondering voor Everton. Die is van oorsprong ook spits maar heeft echter wel 2 beslissende assist op zijn naam staan als invaller. En bewijst zo zijn inzet en nut ook in een (voor hem) lastiger periode.
Wat die transfers betreft: het is ook wel een beetje geluk hebben: voor Pedro is wel een transfersom betaald maar die is toch nog echt niet op 1e elftal-nivo (en of die wel haalt vraag ik me af).
00
Daniel 15:00 16 oktober 2011

@Robbert

Spelers die transfervrij zijn kunnen nu ook gewoon aangetrokken worden 😉
00
Robbert 20:41 16 oktober 2011

Ook transfervrij spelers is nog geen zekerheid dat ze komen. Begrijpen jullie dan nog niet dat ook een transfervrije speler eisen heeft. Dat de prijs juist omhoog gaat als hij zonder transferwaarde komt. Dat meestal zijn zaakwaarnemer ook een hogere fee vraagt omdat er geen geld naar een club hoeft worden overgemaakt. Kom op zeg, als je nog minder als € 100.000 te besteden hebt kom je niet ver!
00
hsupportes 14:52 16 oktober 2011

Robbert,
Heracles zal zoveel als mogelijk spelers aantrekken die transfervrij zijn.
Wat wel bewezen is dat ze een zeer goede kijk op spelers hebben.
Ze zijn niet voor niks zo voorzichtig, en dat is een zeer goede zaak.
Als je een speler verkoopt moet er direct een andere in het systeem passen.
Je leeft wel kwaliteit in, maar dat is tijdelijk normaal.
Er zal zeker wel geld zijn voor salaris, anders laat je geen proef spelers komen.
Je hebt nu al met Armenteros en overtoom, spelers die zeker hogerop kunnen en moeten als je wilt door groeien .
Als er geen spelers verkocht worden groei je zeker niet door.
00
FCG on Tour 13:01 16 oktober 2011

Fotoverslag van de andere kant op http://www.fcgontour.tk.
00
hsupportes 11:48 16 oktober 2011

Robert, citaat (We zeiken wel over nieuwe spelers, maar waar hebben we het over).
Je hebt daar gedeeltelijk gelijk in, maar de kans dat er spelers weg gaan wordt met de week groter.
Als je dan nog spelers moet aantrekken en met name inpassen lig je zo een half jaar achter op prestaties en ontwikkeling. Als je die spelers al hebt kun je ze makkelijker laten aanpassen en inpassen en op de ingeslagen weg door te gaan.Je moet sowieso meer spelers hebben v.d. stabiliteit tijd in het elftal.
Het is ook verstandig van P/Bos om een jonge speler als Thomas Bruns in te passen.
Het geeft ook aan dat andere evt. jonge spelers ook kansen krijgen.
Dit is toch de weg op dit moment voor Heracles om te groeien.
Ze doen het super,
00
Robbert 11:55 16 oktober 2011

Kijk dat is nu het probleem hsupportes……Er moet gewoon eerst verkocht worden voordat de club wat kan doen. Het is mij wel duidelijk dat we nu geen cent te makken hebben. Dus mocht er in de winterstop iemand verkocht worden, dan is er pas geld voor wat nieuws. Het is nu eenmaal een feit dat dan pas nieuwe speler(s) aangetrokken kunnen worden. Goed dat Thomas zijn minuten krijgt, want dat is de enige weg die onze club kan ondernemen. Heracles is nu eenmaal een club waar talenten de kans krijgen om tot ontwikkeling komen en als ze goed zijn doorverkocht worden. Dat zal de komende jaren wel zo blijven.
00
David Helder 00:36 16 oktober 2011

Ik vind als FC Groningen supporters ook dat Heracles verdiend heeft gewonnen. Ik snap dat waar Pieter het over heeft hoor. Eerste helft sowieso voor Heracles, veel meer initiatief: 1-0 voorsprong ook verdiend, mochten blij zijn dat het geen 2-0 stond. Was misschien ook weer een beetje teveel van het goede geweest, omdat Heracles ook niet veel kansen creeerde.

Vanaf de tweede helft iets meer voetbal van Groningen gezien, de gelijkmaker hing niet echt in de lucht. Heracles bleef vrij eenvoudig op de been. Alleen de fout van Looms, viel de gelijkmaker. Daarna even een korte opleving van FC Groningen gezien, maar het zal de wereld op zijn kop hebben gezet als we op 1-2 waren gekomen. In de counter maakt Overtoom dan op fraaie wijze de 2-1.

Heracles heeft gewoon een goede ploeg, domineert tegen bijna elke tegenstander in eigen huis. Spelers zoals Overtoom en Armenreros zouden bij een topclub niet misstaan hoor. Hopelijk gaat het voor ons beter tegen FC Twente volgende week zondag
00
Robbert 00:49 16 oktober 2011

Ik kan me in jou analyse wel vinden. Groningen was tijdens de 1-1 wel even de bovenliggende partij, maar de eindpass was telkens zo slecht dat Heracles gewoon niet in de problemen kwam. Leuk dat opdringen en je tegenstander onder druk zetten, maar dan heb je de bal en maak je verkeerde keuzes of geef je een foute eindpass. Zo kom je geen steek verder en kun je als trainer wel roepen de je de bovenliggende partij was, maar je gaat toch met lege handen naar huis. Individueel zou Groningen best wel betere spelers hebben, maar als team is Heracles gewoon veel verder.
00
Robbert 00:17 16 oktober 2011

Die Huistra moet een bril kopen met zijn dom gelul. Groningen drong wel aan maar de eindpass was zo slecht met gevolg dat ze geen enkele uitgespeeld kans hebben geceeërd. Dan kun je wel zeggen dat je heer en meester was, maar waar zijn dan de kansen? Door een misser van Looms kwamen ze op 1-1. Als Mark de bal simpel terug speeld is er niets aan de hand. Heracles heeft verdiend gewonnen.

Het is gewoon een genot om dit Heracles zien te voetballen en dat al 3 seizoenen lang. Met beperkte middelen een mooi team op de been houden, dat verdient een groot compliment aan onze bestuurders. We zeiken wel over nieuwe spelers, maar waar hebben we het over. Laten we er elke seizoen gewoon van genieten. Het kan zo maar afgelopen zijn, vooral als de beste spelers vertrekken. Heracles verdient meer publiek, een groter stadion en meer inkomsten. Want in het Polman blijven is op termijn de dood in de pot.
00
ilonk 00:08 16 oktober 2011

Nou rono ik vond groningen helemaal niet slecht spelen hoor. Heracles was vooral in de eerste helft gewoon heel goed. Alleen kansen creeeren was lastig. Tweede helft eerste 15 minuten hadden we zeker de 2-0 moeten maken. Daarna ging het minder en had groningen de bal zonder gevaarlijk te worden. Pluim voor de verdediging die het geweldig gedaan heeft. Jammer van de fout van looms. Hij speelde zo goed en dan zo’n blunder. Gelukkig niet fataal en konden we alsnog winnen wat ik eigenlijk niet meer verwacht had na de 1-1. Pietertje heeft een totaal verkeerde wedstrijd gekeken, want alleen in de samenvatting zag je alleeen maar heracles aanvallen en kansen creeeren. En dan komt hij met gedomineerd en heracles speelde met vlagen wel redelijk, maar meer ook niet pffff.
00
carlo 23:59 15 oktober 2011

rono niet zeuren over de punten die we hebben laten liggen.! we staan nu 7e dat is al beter dan verwacht. helemaal mee eens over wat huistra zei. Dat is echt niet eerlijk zijn over de prestaties van je team.
Op na volgende week naar Rotterdam, daar pakken we weer 3 punten.!!!!!!!!!!!!!!
00
rono 23:38 15 oktober 2011

verdiende overwinning, alleen volgens huistra was groningen heer en meester. pieter het gaat echt niet goed met je, wat was Groningen slecht. achteraf jammer dat we zo knullig punten hebben laten liggen (utrecht en heerenveen uit), anders sta je gewoon boven ajax
00
Marko 23:30 15 oktober 2011

Heracles staat netjes 7e, met slechts 3 punten achterstand op Ajax. TROTS !!
00