Heracles Almelo heeft vanavond een verdiende overwinning geboekt op FC Groningen. De Heraclieden waren de bovenliggende ploeg en wonnen verdiend met 2-1 van de Groningers. Heracles maakte het zichzelf nog moeilijk door de 1-1 weg te geven, maar Willie Overtoom zorgde daarna toch nog voor drie punten. Het eerste doelpunt van Lerin Duarte was het hoogtepunt van de avond.

In de beginfase had Heracles veel balbezit zonder dat het echt kansen creëerde. De eerste kansen waren te noteren na een minuut of twintig toen Marko Vejinovic en Willie Overtoom doelpogingen ondernamen. Laatstgenoemde moest doelman Brian van Loo dwingen tot een redding. Daarna werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk, maar een doelpunt in buitenspelpositie werd afgekeurd. Na een klein half uur volgde de openingstreffer dan toch voor Heracles. Lerin Duarte schoot de bal strak in de kruising en scoorde daarmee zijn eerste doelpunt voor Heracles. Het was een verdiende voorsprong omdat Heracles het spel dicteerde.

Ook in de tweede helft had Heracles weinig moeite met de Groningers en kwam het bijna op een 2-0 voorsprong. Glynor Plet kopte een voorzet net voorlangs en daardoor bleven de bezoekers in de wedstrijd. FC Groninge probeerde het daarna wel, maar wist geen echt uitgespeelde kansen te creëren. Een klein kwartier voor tijd leidde een fout op de middenlijn van Mark Looms de gelijkmaker in. De linksback verloor de bal waardoor invaller Suk alleen op Remko Pasveer af kon en schoot beheerst raak. FC Groningen leek daarna de geest te hebben en ging vol voor de overwinning. Ze kregen enkele kansen, maar Heracles nam toch weer de voorsprong na een uitbraak. Willie Overtoom schoot tien minuten voor tijd de 2-1 raak. Heracles hield daarna de voorsprong vast en zegevierde verdiend.

Sponsoren

Reacties (21)

Reageer nu!