Heracles Almelo heeft zaterdagavond zijn eerste uitzege van dit seizoen geboekt. Op bezoek bij hekkensluiter Excelsior won de ploeg van Peter Bosz verdiend met 0-2 dankzij een eigen doelpunt van Scheimann en Willie Overtoom zorgde voor de eindstand in Rotterdam.

De Heraclieden moesten het spel maken in Rotterdam en Excelsior loerde op een fout om via een counter gevaarlijk te worden. Heracles had het meeste balbezit, maar Excelsior kreeg via Jason Oost en Edwin de Graaf de beste kansen. Ook Samuel Armenteros was dichtbij de openingstreffer, maar hij kopte net over. Vijf minuten voor rust kwam Heracles wel op voorsprong. Een voorzet van Mark Looms werd door verdediger Scheimann in eigen doel gewerkt. Everton claimde de goal, maar het was toch echt een eigen doelpunt.

In de tweede helft waren de beste kansen voor Heracles. Samuel Armenteros schoot in het zijnet en Lerin Duarte schoot net naast. Het was wachten op de tweede treffer want Excelsior wilde wel maar kon niks forceren. Een dik kwartier voor tijd zorgde Willie Overtoom na een goede assist van invaller Luis Pedro met een schuiver voor de dik verdiende 0-2 zege voor Heracles in Rotterdam.

Sponsoren

Reacties (7)

Reageer nu!
kieft8 14:46 24 oktober 2011

Geweldig resultaat weer, als we tegen AZ weten te winnen wat zeker weten lastig gaat worden, dan draaien we gewoon mee in de top van de Eredivisie.
Maarja, laten weer eerst maar eens van Berkum winnen en daar ons niet in verslikken, dan zitten we bij de laatste 16 en zijn we super aan het seizoen begonnen, geld voor het 1e, maar ook zeker voor de beloften.
00
Pin 13:44 24 oktober 2011

Idd goed gedaan!

Mooie voetbalweek van ons deze week. Vanavond de Beloften, Woensdag Berkum en zondag AZ.
00
zwolle 11:00 24 oktober 2011

Mooi gedaan, altijd lastig tegen de onderste. Nu drie wedstrijden tegen toppers: AZ, PSV en Twente, waarvan twee thuis. Ook daar moeten punten te halen zijn, zeker thuis. Uitgaan van eigen kwaliteiten. We hoeven voor niemand , maar dan ook niemand (!) bang te zijn.
00
Thom 10:32 24 oktober 2011

Ik zluit me helemaal aan bij koentjj. Hoe lang is het geleden dat we al blij waren met welke overwinning dan ook en zeker in uitwedstrijden. Dat we nu gaan “zeuren” over het spel betekent dat de ploeg gegroeid is en dat we er steeds meer van verwachten. Ik moet zeggen dat met een 7e plek het team me nog absoluut niet heeft teleurgesteld.

Ik kijk nu al uit naar zondag. Verwacht een mooie pot, waarbij een goed resultaat lastig zal worden maar niet onmogelijk
00
deurwaarder 22:24 23 oktober 2011

knappe prestatie.
Het is moeilijk tegen de laatste te spelen.
00
Daniel 22:14 23 oktober 2011

Knappe prestatie, 3 overwinningen op rij. Hij gaat lekker.
Zondag vlammen tegen AZ en de drie punten in eigen huis houden!

FORZA HERACLES!
00
koentjj 16:47 23 oktober 2011

reactie op de berichten bij het vorige topic:

het feit dat er kritisch wordt gesproken na een winstpartij geeft alleen maar de grote stappen aan die heracles aan het maken is de laatste jaren. wederom een topprestatie: 16 uit 10; een score die past bij een suptopper.
Elke ploeg heeft in een seizoen te maken met mindere wedstrijden en het is dan zaak om te winnen. Dat ze dit nu ook doen, geeft mij moed. Dat er dan spelers worden afgekraakt vind ik wat minder, zoals gezegd; iedereen heeft te maken met mindere wedstrijden. Winnen=winnen, helemaal tegen een team dat in eigen huis niet wil voetballen en spelend op een veel te klein kunstgrasveld met meer korrels dan gras.
00