Jong Heracles heeft maandag na een spectaculaire verlenging de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt door met 5-3 te winnen van Jong Willem II. Invaller en doelman Dennis Telgenkamp scoorde de bevrijdende 5-3 voor de Heraclieden. De overige treffers werden gemaakt door Patrick Gerritsen (2x), Anmar Almubaraki en Darl Douglas.

De beginfase van de wedstrijd was aardig om naar te kijken. Heracles Almelo kreeg in de achtste minuut de eerste kans na een vloeiende combinatie. Darl Douglas kwam oog in oog met Arjan Christianen maar mikte in het zijnet. Een minuut later was Willem II enkele centimeters verwijderd van een treffer. Danny Scheurs was ontsnapt aan de aandacht van de Almelose defensie en wist Nick Hengelman te passeren. De toegesnelde Gaby Jallo wist de bal net voor de doellijn weg te werken. Heracles Almelo bestookte het doel van Christianen in het eerste kwartier nog twee keer. Anmar Almubaraki (schot) en Patrick Gerritsen (kopbal) mikten echter net over.

De formatie van René Kolmschot leek het duel na ruim een half uur spelen te beslissen. Glenn Kobussen veroverde de bal op een kleine twintig meter van het vijandelijke doel en via Anmar Almubaraki kreeg Darl Douglas een niet te missen kans. Arjan Christianen werd met een schuiver in de verre hoek geklopt. Vijf minuten leidde scheidsrechter Arjan Laarhuis onbedoeld de 2-0 in door als dood spelobject te fungeren. Anmar Almubaraki wist vervolgens Daryl van Mieghem in stelling te brengen met een hakbal. De rechtsbuiten ging vervolgens over de rug van de uitgelopen Christianen. De aansluitende strafschop werd door Almubaraki zonder problemen benut.

Heracles Almelo leek een eenvoudige zege te behalen. De ploeg begon echter te knoeien en werkte zich daarmee lelijk in de nesten. In de 42e minuut kon Danny Guijt bij de eerste paal binnen tikken en twee minuten later kon Jos Peltzer met een bekeken schuiver voor de 2-2 tekenen.

De dubbele mokerslag werkte door in de tweede helft. Heracles Almelo grossierde in fouten en wist nauwelijks gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Willem II kon hiervan lange tijd niet profiteren. De bezoekers kregen in de 69e minuut nog een behoorlijke kans maar Nick Hengelman maakte een inzet van Danny Schreurs onschadelijk. De doelman moest zich in de 88e minuut gewonnen geven op een afstandsschot van Theo Martens. Heracles Almelo leek uitgeteld maar forceerde in de allerlaatste minuut nog de gelijkmaker. Patrick Gerritsen kon bij de tweede paal inkoppen.

Willem II begon sterk aan de verlenging en kreeg via Danny Schreurs een uitgelezen kans. Nick Hengelman kwam goed uit en kon de rechtsbuiten het scoren beletten. De eerste kans voor Heracles Almelo was enkele minuten later wel raak. Een voorzet van Daryl van Mieghem werd door Patrick Gerritsen opnieuw bij de tweede paal diagonaal ingekopt.

De bezoekers bleven ook in het restant van de bloedstollende verlenging voor gevaar zorgen. Bas van Loon mikte in de honderdste minuut van dichtbij over en een inzet van Danny Schreurs in de 106e minuut ging naast. In de 114e minuut leken de bezoekers alsnog langszij te komen maar een doelpunt van Danny Guijt werd wegens buitenspel afgekeurd. Een minuut later posteerde René Kolmschot reservedoelman Dennis Telgenkamp in de spits. De ingreep was uit nood geboren maar bleek uiteindelijk beslissend. Telgenkamp kwam in de 120e minuut oog in oog met Arjan Christianen en wist de doelman met een bekeken schuiver te verschalken.

Jong Heracles Almelo – Jong Willem II 5-3 (3-3, 2-2) n.v.
29.Darl Douglas 1-0, 34.Anmar Almubaraki 2-0, 42.Danny Guijt 2-1, 44.Jos Peltzer 2-2, 88.Theo Martens 2-3, 90.Patrick Gerritsen 3-3, 94.Patrick Gerritsen 4-3, 120. Dennis Telgenkamp 5-3.

Gele kaarten: Kris Fillinger, Delano Haulussy

Opstelling Jong Heracles: Nick Hengelman, Semol Souhuwat (115.Dennis Telgenkamp), Mike te Wierik (57.Delano Haulussy), Olivier ter Horst, Gaby Jallo, Kris Fillinger, Glenn Kobussen (46.Michal Janota), Darl Douglas, Daryl van Mieghem, Anmar Almubaraki en Patrick Gerritsen.

Bron: Heracles.nl

Sponsoren

Reacties (7)

Reageer nu!