Willie OvertoomWillie Overtoom kan mogelijk binnen afzienbare tijd uitkomen voor de nationale ploeg van Kameroen. De voetbalbond heeft geïnformeerd bij de zaakwaarnemer van de 25-jarige middenvelder van Heracles. Echter twijfelt Overtoom nog of hij dat gaat doen. De middenvelder woont al bijna zijn hele leven in Nederland.

“Mijn zaakwaarnemer Winny Haatrecht werd door een bestuurslid van de voetbalbond gebeld. Ik ga in november in Amsterdam het gesprek aan.” Zo zegt hij tegen De Telegraaf. “Het is een heel eervolle uitnodiging van een heel groot voetballand, met heel veel grote spelers. Maar ik heb bijna mijn hele leven in Nederland gewoond en ontwikkel me momenteel goed. Ergens ben ik wel nieuwsgierig hoe mijn kansen bij Oranje liggen. Als ik nu voor Kameroen kies en ik daardoor het Nederlands elftal misloop, krijg ik misschien spijt. Gelukkig heb ik nog even om na te denken”, aldus de Heraclied.

Mocht Overtooms keuze op Kameroen vallen, dan is er voor Heracles geen man overboord. Het elftal van Samuel Eto’o wist zich in de groep met Senegal niet te plaatsen voor de Afrika Cup, die komende winter wordt gehouden. ,,En dus ben ik in elk geval niet weken van huis”, aldus Willie tegen De Telegraaf, die dit seizoen in tien duels al vier keer scoorde. Overtoom is geboren in Kameroen, maar verhuisde toen hij drie jaar oud was met zijn moeder naar Nederland. Hij kwam uit voor diverse Nederlandse jeugdelftallen.

Sponsoren

Reacties (3)

Reageer nu!