Komende zondag komt de koploper van de Eredivisie naar het Polman Stadion. Heracles treedt dan aan tegen AZ. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek staat met 25 punten bovenaan de ranglijst. Vorig seizoen bleven beide ploegen steken op een 0-0 gelijkspel in het Polman Stadion.

Heracles won afgelopen woensdag in de beker van Berkum met 4-0 en lootte in de achtste finale De Graafschap thuis. De ploeg van Peter Bosz beleefd een goede periode waarin goed voetbal gepaard gaat met overwinningen. In de laatste drie competitiewedstrijden werd de volle buit telkens gepakt. Thuis tegen De Graafschap en FC Groningen werd gewonnen en ook de eerste uitzege werd een feit afgelopen zaterdag. Er werd met 2-0 gewonnen bij hekkensluiter Excelsior. Peter Bosz kan zondagmiddag alleen niet beschikken over Birger Maertens en Marko Vejinovic. Het herstel van Vejinovic gaat goed: “Zijn herstel verloopt behoorlijk goed”, aldus Peter Bosz. “We hopen dat hij komende week weer bij de groep kan aansluiten. Hij ligt in ieder geval goed op schema.” Bosz over zondag: “Elke Nederlandse ploeg die een uitwedstrijd bij Heracles moet spelen, weet dat het niet makkelijk wordt. Dat zal bij AZ niet anders zijn. Maar het hangt er helemaal vanaf hoe wij het doen. Kunnen wij ons positiespel ook spelen tegen een ploeg die ons onder druk gaat zetten. Daar ben ik erg benieuwd naar.”

AZ kent tot nu toe een prima seizoen en staat onder leiding van trainer Gertjan Verbeek bovenaan de ranglijst. De Alkmaarse ploeg staat vier punten los van nummer 2 en 3 PSV en FC Twente.  Vorig weekend won AZ thuis nipt met 1-0 door een doelpunt van Rasmus Elm. De Zweedse middenvelder is de smaakmaker bij de koploper, maar is nu geblesseerd. Hij is voor het duel met Heracles nog een vraagteken. Daarnaast moet Gertjan Verbeek aardig improviseren in zijn elftal. Ook de backs Dirk Marcellis en Simon Poulsen zijn geblesseerd. De ploeg van Gertjan Verbeek ging donderdagavond moeizaam door in de beker. Pas na verlenging won AZ uit bij FC Dordrecht. In die wedstrijd speelde Verbeek met Etiënne Reijnen en Gilano Wijnaldum op de backs. Verbeek verwacht zondag weer over Rasmus Elm te kunnen beschikken.

Heracles Almelo – AZ
Aanvang: 16:30 uur
Arbiter: R. Liesveld
Stadion: Polman Stadion

Doe je mee aan de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (41)

Reageer nu!