Heracles heeft vanmiddag geen punten kunnen afsnoepen van koploper AZ. In een wedstrijd waarin AZ dicteerde wisten de Heraclieden hun eigen spel nauwelijks te laten zien en verloor het in de 89e minuut door een doelpunt van Adam Maher: 0-1.

Vanaf minuut één was het AZ dat de dienst uitmaakte in Almelo. De ploeg van Gertjan Verbeek had de juiste tactiek om het goede positiespel van Heracles uit te bannen deze middag. De Alkmaarders stoorden snel op de helft van Heracles en kon daardoor niet het gewenste positiespel spelen. Heracles kon weinig uitrichten en had alleen in de eerste minuut een kans. Een vrije trap van Willie Overtoom werd gepakt door doelman Esteban. AZ was een aantal keer gevaarlijk, maar scoorde niet voor de rust.

In de rust wisselde Peter Bosz Everton Ramos da Silva en kwam Darl Douglas in het veld. Het spelbeeld veranderde niet na rust. AZ heerste in Almelo en kreeg kansen om op voorsprong te komen. Het was wachten op de 0-1, maar deze bleef lang uit. In de slotfase scoorden de bezoekers dan toch. Adam Maher vrommelde zich knap vrij in de zestien en schoot raak. Daarna ging Heracles nog alles of niets spelen. Willie Overtoom dwong Esteban nog tot een uiterste inspanning met een vrije trap en Glynor Plet was dichtbij een doelpunt. AZ won toch in Almelo en verstevigd hierdoor de koppositie. Volgend weekend volgt de uitwedstrijd bij PSV.

Sponsoren

Reacties (30)

Reageer nu!
Jan 19:14 1 november 2011

Ga hier niet zeuren over de sfeer, ga er dan bij staan en trek je bek los.
degene die niet meer willen zingen , doe lekker een stapje opzij voor deze jongens.
00
Twitter 19:25 31 oktober 2011

Verliezen met 1 nul is jammer zeker in slotfase van de wedstrijd maar terecht. AZ was dwingender waardoor de afvallende bal bijna steeds in AZ”s bezit kwam en Heracles niet in zijn spel kwam.
Ook viel er op te merken dat diverse spelers niet boven hun nivo uitkwamen. Looms liet zich helemaal gek maken door Beerens en zat totaal niet in de wedstrijd, Armenteros speelt teveel voor eigen roem, en maar pingelen, Overtoom was klaarblijkelijk uit zijn doen geraakt, vanwege het nationale gebeuren, kiezen tussen Oranje of Kameroen dat bleek wel uit zijn spel, kwam zeer laat op gang maar dat kan gebeuren. Hij is nog zo jong.
Everton moet ook niet teveel op de bankzitten, want brazilianen straf je daar niet mee. Romario zei ook altijd, “ik ben een beetje moe”. Typisch.
Het is jammer dat we verloren hebben en erger dat wij de komende twee wedstrijden nog flink aan de bak moeten, PSV en daarna Twente. We zullen afwachten.
00
Remco M 19:08 31 oktober 2011

Ik vond dat er rustig werd gevoetbald en weinig door Heracles en veel tijdrekken , verder was er veel ruimte op het veld…dat werd door Heracles niet benut verder werden alle ballen ingeleverd en had AZ 85% van de wedstrijd in handen.
AZ is natuurlijk een goed team maar Heracles word meer en meer geroemd om zijn positiespel.

Al met al had ik van Heracles zijde wel meer verwacht.
00
Henk 17:52 31 oktober 2011

Mark Looms, oftewel onze “eigen Manolev”. Die Mark Looms is de meest verschrikkelijke voetballer die ooit in Almelo heeft rondgelopen. Dat sommigen hem steunen en voor hem juichen alleen omdat het een Almeloose jongen is, met veel inzet is ook onbegrijpelijk. Hij heeft nog nooit een goede wedstrijd gespeeld als je dit puur objectief bekijk.
Hij kan helemaal niet verdedigen! Loopt alleen maar achteruit! Elke aanval op links levert een voorzet/gevaarlijke situatie op.

Ik hoop echt dit er eens een fatsoenlijke linksback gehaald wordt. Dit kan gewoon echt niet, om je kapot te schamen…
00
Henkuh 18:47 31 oktober 2011

Henk, Henk ik snap jouw frustratie maar je gaat wel iets te ver, vind ik. Je mag jouw teleurstelling niet aan 1 persoon toeschrijven er zijn er wel (veel) meer die niet aan hun niveau komen. Kijk maar eens naar onze voorhoede m.u.v. Plet die wel zowet de helft van alle doelpunten op z’n conto heeft staan. Het verleis van gisteren is niet de schuld van Looms (of wie dan ook) maar de verdienste van AZ (lees GJV). Het resultaat buiten beschouwing gelaten maar we hebben dapper stand gehouden tot de 89e minuut. En tuurlijk is het voetbal van ons niet zo flitsend en doeltreffend maar dat ligt niet alleen aan Looms.

waarvan acte
00
DenniS 14:48 31 oktober 2011

Normaal gesproken ben ik chagerijnig als Heracles verloren heeft,maar kon hier goed mee leven. Tuurlijk is het zuur dat het in de voorlaatste minuut gebeurd,maar het zat er aan te komen. AZ speelde zeer sterk, en Heracles kon alleen maar proberen tegen te houden. Maar toch Hulde.

Alleen heb ik mij geergerd aan Mark Looms, denk dat ik nu veel mensen tegen me heb maar oke.
Peter Bosz zet Everton op de bank omdat die jongen een vormcrisis heeft,maar wat heeft Mark Looms dan ??
Zet Olivier ter Horst er dan maar een keer in.
00
Romano 15:46 31 oktober 2011

ik geef je volkomen gelijk… inderdaad looms maar eens op de bank en dan of ter Horst of desnoods Van Dijk maar eens proberen, hij doet het ook goed bij de beloften…
00
willemvakc 14:13 31 oktober 2011

Gelukkig zijn er ook nog positieve reacties.AZ is gewoon een geweldige ploeg.Inderdaad de beste ploeg die we dit seizoen hier gezien hebben.De verdediging heeft een spervuur aan aanvallen gehad Dan is het knap dat je tot de 89e minuut de nul kunt houden.De beste man bij ons was Quansah.Wat heeft die jongen een bere wedstrijd gespeeld.laten we gewoon accepteren dat we van een geweldige ploeg verloren hebben.Verbeek weet natuurlijk precies hoe hij Heracles moest bespelen. zoals hij Heracles liet spelen zo laat hij AZ ook spelen.Ondanks de nederlaag hebben de jongens er hard voorgewerkt.Niet iedere tegenstander speelt als AZ.Hopenlijk houdt Heracles de komende 2 wedstrijden de schade beperkt.Dan gaat het voor ons weer beginnen.Scheidsrechter Liesveld floot een prima wedstrijd dat mag ook wel eens gezegd worden
00
Robbert 13:43 31 oktober 2011

We hebben gisteren van de beste ploeg, waar we tot nu toe tegen gespeeld hebben, verloren. Fysiek, speltechnisch en mentaal was AZ een maatje te groot voor ons. Verbeek wist precies hou hij Heracles moest bespelen. Verder hebben ze meer individuele kwaliteiten en dat gaf de doorslag in de goal. Dat gelul over strijd is de grootste onzin. Als je tegen een veel beter team speelt kunnen je het ook niet met strijd winnen. Ze hadden het middenveld in handen en dan houdt het gewoon op. Je krijgt geen aanvoer naar de aanvallers en je moet dan noodgedwongen de lange bal spelen. Die ballen waren een simpele prooi voor de 3 man acht bij AZ. Want als je goed had opgelet had je kunnen zien dat ze met 3 man onze aanvallers in toom hielden en daardoor een extra man op het middenveld hadden.

Kwame Qansah was voor mij de beste man aan onze kant.
00
Henkuh 13:53 31 oktober 2011

Henkuh
30 oktober, 2011 | 20:17
Az heeft ‘t slim gspeeld, ze lieten ons niet ons spelletje spelen. vind wel dat we knap standgehouden hebben en oprecht jammer van die late goal maar ook dat past in zo’n wedstrijd. Een pot met veel leermomenten en op naar de lichtstad !!
00
Marko 13:15 31 oktober 2011

Ik schaam me dood voor de negatieve reacties hier. We hebben het 16e budget van de eredivisie en nog zitten mensen te zeiken en te zeuren over de kwaliteit van sommige spelers? Hoe durven jullie?

Oke als we slecht tegen RKC spelen dan heb je recht van spreken, niet tegen AZ waar alle spelers beter zijn dan onze spelers.

Als de klagers elke week kwalitatief goede spelers willen zien donder dan maar mooi op naar Enschede
00
Paupertje 11:55 31 oktober 2011

helemaal mee eens,, sws 16+ in Vak Q, en er moet meer gezongen worden, het bovenste deel word niet bewogen , en oko niet meegedaan, het moet weer een goed sfeervak worden zoals het vroeger was…
voor de rest, de wedstrijd was dramatisch van beide kanten, alleen az had ons de helewedstrijd goed vastgezet,, wij moesten de hele tijd met hoge ballen spelen, en dat is niks voor heracles, want die speelt met de opbouw van achteruit,,,hier moet dus op getraint worden,, douglas bracht wel weer goede moed in de wedstrijd, maar hij blijft steeds met dezelfde akties komen, die weet nu ongeveer elke verdediger al.. maar alsnog kwam hij er langs heen…
00
Andere Hans 11:50 31 oktober 2011

Hoe kun je Heracles afbranden na een met 0-1 verloren wedstrijd die pas in de slotfase wordt beslist.
Natuurlijk speelde Heracles in onze ogen niet best omdat wij gewend zijn dat “wij” thuis het spel bepalen,
maar naar mijn mening is de a.s. landskampioen te gast geweest.

AZ speelde dusdanig sterk dat we er gewoon niet aan te pas kwamen, punt.
Dat is jammer voor ons maar een compliment voor Az.
Accepteren en verder gaan.
Nochthans een compliment voor ons team dat niet op gaf in de allerlaatste minuten.
00
ilonk 11:18 31 oktober 2011

@josje. breukers slecht? Alleen looms was slecht. De rest van de verdediging deed het prima anders hadden we veel dikker verloren. En ik heb wel strijd gezien hoor. Az was gewoon te goed en daardoor konden ze niet aan aanvallen toekomen. En je moet juist veel sfeer maken en achter de ploeg staan als het moeizaam gaat, maar goed wie ben ik. We doen het uitstekend dit seizoen en we moeten er gewoon vanuit gaan dat we voorlopig geen punten halen. Psv uit 0 punten en ook twente zou moeilijk worden alhoewel ik op dit moment az hoger inschat. Daarna roda uit word ook heel lastig. Daarna kunnen we weer knallen. We kunnen niet van iedereen winnen en ook niet elke week goed spelen. We blijven maar heracles en naar de mogelijkheden doen we het echt super goed. Zelfs verbeek gaf ons weer een compliment die noemde de wedstrijd op hoog niveau van beiden kanten, omdat er bijna geen kansen gecreeerd werden. We zijn misschien te verwend te laatste seizoenen. Wel zou ik graag een keer pedro en duarte op de vleugels zien en dan armenteros of plet in de spits, want armenteros en everton komen niet uit de verf, omdat ze eigenlijk spitsen zijn. Bosz moet keuzes maken. Ik zou voor duarte, armenteros en pedro gaan met daarachter quansah, overtoom en marko.
00
Hendrik 17:22 31 oktober 2011

We hebben gister terecht verloren, AZ is gewoon een maatje te groot. Allemaal net iets verder en beter. Heb me weer kapot geererd aan meneer Looms, kan het tempo gewoon niet af. Breukers is verdedigend ijzersterk alleen jammer dat hij die bal niet diep durft te geven en te vaak voor het veilige stapje terug gaat. Quansah heeft gewerkt als een paard en was voor mij de man van de wedstrijd. Jammer dat Everton zijn vorm nog niet helemaal weer terug heeft. komt vanzelf wel weer.
@ilonk
hoe wil je dat dat gaat met duarte, Overtoom, Marko en Quansah op het middenveld. Dan zouden we 4-4-2 moeten gaan spelen wat eigenlijk nog helemaal geen slecht idee is?
00
Hany 10:37 31 oktober 2011

terechte uitslag. AZ was gewoon beter. Je kunt niet zeggen dat Heracles slecht gespeeld heeft, ze kwamen er gewoon niet aan. Verdedigend stond het niet slecht, want AZ heeft geen grote uitgespeelde kansen gehad. Hoewel ik Breukers en Quansah wel goed vond spelen. Ik miste Vejinovic, die met overzicht en techniek goed in de kleine ruimte kan spelen en de ruimte ziet.
00
speler in rust 09:25 31 oktober 2011

Prima verhaal Gerrit, helemaal mee eens.
Als je zo speelt, dan krijg je ook geen sfeer.
En voor de wedstrijd zegt PB, twee aanvallende teams moet
een aantrekkelijke wedstrijd opleveren.
Tig keer terugspelen op je keeper, hoort daar zeker ook bij.
00
Jan 09:00 31 oktober 2011

We moeten eens leren dat te accepteren we van een beter team hebben verloren! Een aantal reacties hierboven zijn beneden niveau en al helemaal om individuele spelers eruit te pikken! Het team heeft gefaald en verloren van een van de betere elftallen op dit momentl; niets mis mee, dacht ik. Ga niet spelers eruit pikken want vaak heeft het een ook met het andere te maken (bal niet af kunne spelen, gaten dichten enz.)
00
hinsenveld 08:06 31 oktober 2011

Ik heb de komende landskampioen gezien. Goed team en wat een uitstraling.
00
Gerrit 00:22 31 oktober 2011

Ik heb het ook al bij het vorige bericht gezet, maar ik kan er nog steeds niet bij dat het team bij voorbaat al tevreden leek met 0-0. Vooral aan het treuzelen en tijdrekken heb ik mij kapot geërgerd. Voor zo’n instelling kom ik niet naar het stadion. Dat het voetballend niet gaat, kan gebeuren. AZ stond goed en het was lastig om daar doorheen te komen. Maar probeer dan in ieder geval duels aan te gaan met het hele team! Daar heb ik niks van gezien, AZ had bij elke situatie een overtal (vaak 3 AZ’ers tegen 1 Heraclied)! Dat mag toch niet kunnen? AZ speelt al een hele tijd 2 wedstrijden in de week. Klap er dan vanaf de eerste minuut op en probeer ze kapot te spelen! Dan krijg je ook het publiek achter je, want nu was het vanaf de eerste minuut muisstil in het stadion. Hopelijk gaat ons team de komende twee wedstrijden met een andere instelling het veld in, want dit was echt huilen met de pet op.
00
Marko 00:11 31 oktober 2011

@Josje

Tis wat allemaal hé, we staan in het linker rijtje en nog zitten mensen te zeuren…
ongelooflijk
00
josje 23:42 30 oktober 2011

Wat een slechte wedstrijd van heracles Almelo, Looms Breukers al maanden slecht spelen, de hele voorhoede en overtoom waar toch zo op gepocht wordt wat waren ze slecht.
En Everton maar blijven opstellen, hij kan echt geen deuk in pakje boter schieten, techniek en bal aanname super slecht, laat staan als je er ëën tweetje mee moet doen.
Daniel (P.B. de beste trainer van Nederland?)
00
hsupportes 22:49 30 oktober 2011

Looms was de beste falende speler vandaag.
A.Z heeft terecht gewonnen ma helaas.
A.Z heeft gevoetbald en Heracles liep steeds achter de feiten aan.
Niks mis mee, zo kun je als club ook leren hoe spelers falen of niet.
Ma tot heden nog steeds op een goede plaats.
00
Iwanavic 22:46 30 oktober 2011

inderdaad, 16 + en weet zeker dat er GENOEG mensen zijn die zich zullen aanmelden!
maar hoe zorg je dat je die mensen eruit pikt en in het vak krijgt?
00
jeroenb 22:13 30 oktober 2011

Vonden jullie Looms ook zo sterk spelen?

In het nieuwe stadion 1 vak met alleen de zingende mensen, klinkt als muziek in de oren!
aub wel 16+
00
Gerrit 21:39 30 oktober 2011

Het valt mij op dat de sfeer op zondag altijd veel minder is dan op zaterdag of vrijdag. Misschien moeten we zaterdagavond eens op tijd naar bed..
00
Alkmaar 21:22 30 oktober 2011

Blijft lastig tegen de aanstaande kampioen winnen.Woont die scheids in Almelo.?
00
Hendry 21:26 30 oktober 2011

Spreek jij voor heel Alkmaar?
00
Willem 21:08 30 oktober 2011

Inderdaad, sfeer is heel matig, maar om vak Q daar de schuld van te geven, dat lijkt me niet terecht.

En dan in de laatse 2 minuten zingen als Heracles nog een vrije trap krijgt.

1 Woord: Bah
00
Iwanavic 20:58 30 oktober 2011

Wat is er toch gebeurd de laatste jaren met de sfeer? waar is die geweldige sfeer van de
eerste seizoenen gebleven? heel vakQ is verwend, de hele bovenste helft doet nooit maar
dan ook nooit mee? ook het stuk wat staat krimpt steeds meer in. Word er in het nieuwe
stadion nog een regeling gemaakt ofzo dan dat mensen die WEL willen zingen ook
in het sfeervak staan we beginnen nu zelfs bekend te staan om de slechte sfeer
00