Heracles heeft vanmiddag geen punten kunnen afsnoepen van koploper AZ. In een wedstrijd waarin AZ dicteerde wisten de Heraclieden hun eigen spel nauwelijks te laten zien en verloor het in de 89e minuut door een doelpunt van Adam Maher: 0-1.

Vanaf minuut één was het AZ dat de dienst uitmaakte in Almelo. De ploeg van Gertjan Verbeek had de juiste tactiek om het goede positiespel van Heracles uit te bannen deze middag. De Alkmaarders stoorden snel op de helft van Heracles en kon daardoor niet het gewenste positiespel spelen. Heracles kon weinig uitrichten en had alleen in de eerste minuut een kans. Een vrije trap van Willie Overtoom werd gepakt door doelman Esteban. AZ was een aantal keer gevaarlijk, maar scoorde niet voor de rust.

In de rust wisselde Peter Bosz Everton Ramos da Silva en kwam Darl Douglas in het veld. Het spelbeeld veranderde niet na rust. AZ heerste in Almelo en kreeg kansen om op voorsprong te komen. Het was wachten op de 0-1, maar deze bleef lang uit. In de slotfase scoorden de bezoekers dan toch. Adam Maher vrommelde zich knap vrij in de zestien en schoot raak. Daarna ging Heracles nog alles of niets spelen. Willie Overtoom dwong Esteban nog tot een uiterste inspanning met een vrije trap en Glynor Plet was dichtbij een doelpunt. AZ won toch in Almelo en verstevigd hierdoor de koppositie. Volgend weekend volgt de uitwedstrijd bij PSV.

Sponsoren

Reacties (30)

Reageer nu!