Vanavond stond de derby op het programma in het Polman Stadion. Jong Heracles ontving Jong FC Twente en sleepte er in de slotfase nog een punt uit: 2-2. Voor Jong Heracles scoorden Thomas Bruns en Mike te Wierik. Laatstgenoemde zorgde voor een punt in een vermakelijke derby in Almelo.

Het Polman Stadion zat goed vol voor de derby tegen de ploeg van Patrick Kluivert. De lange zijde zat helemaal vol en zelfs en stuk van de korte zijde was bezet voor deze interessante wedstrijd tussen de nummer 3 en 1. Zo’n drie duizend mensen waren op het duel afgekomen. Jong Heracles had in de eerste helft het beste van het spel en was vooral veel feller dan de bezoekers uit Enschede. De Heraclieden kwam dan ook na 19 minuten spelen op voorsprong. Daryl van Mieghem had een afgemeten voorzet op Thomas Bruns die met een mooie kopbal doel trof: 1-0. Beide ploegen kregen daarna nog enkele kansen in een duel dat in een hoog tempo werd gespeeld. Het bleef echter 1-0 tot de rust.

In de tweede helft kwamen de bezoekers wat scherper uit de kleedkamer en drukte Heracles terug op eigen helft. Dit resulteerde na zo’n vijf minuten spelen tot de gelijkmaker van Andrej Rendla. Ninos Gouriye mikte eerst op de paal waarna Andrej Rendla de rebound simpel kon binnen tikken. Daarna had Jong FC Twente een zeer goede kans om de voorsprong te pakken in Almelo. Jurjan Mannes schoot net naast. Na een uur spelen herstelde Jong Heracles zich enigszins en kreeg Mike te Wierik een grote kans. De inzet van de verdediger werd gepareerd door doelman Nick Marsman. Twee minuten voor tijd schoot Ninos Gouriye Jong FC Twente naar de voorsprong en leken de bezoekers alsnog de winst te pakken. In blessuretijd scoorde Mike te Wierik toch nog de verdiende gelijkmaker binnen gezien de hele wedstrijd.

Opstelling Jong Heracles: Dennis Telgenkamp, Leon van Dijk (74.Delano Haulussy), Mike te Wierik, Olivier ter Horst, Gaby Jallo, Michal Janota, Glenn Kobussen (64.Semol Souhuwat), Thomas Bruns, Daryl van Mieghem (66.Alvin Daniels), Anmar Almubaraki en Luis Pedro.

Sponsoren

Reacties (0)

Reageer nu!