Heracles Almelo speelt zondag de lastige uitwedstrijd bij PSV in Eindhoven. De Heraclieden verloren de afgelopen edities met ruime cijfers. Vorig seizoen verloor het na een rode kaart van Peter Reekers met 5-2 in Eindhoven. Laten we hopen dat de ploeg van Peter Bosz zondag een beter resultaat kan boeken.

Heracles verloor afgelopen weekend van koploper AZ in de slotminuut thuis met 0-1. De bezoekers waren heer en meester in Almelo en hadden de juiste tactiek om het veelbesproken positiespel van Heracles lam te leggen. Desondanks heeft de de ploeg van Peter Bosz een aardige reeks achter de rug. Bosz mist tegen PSV nog steeds Birger Maertens (langdurig geblesseerd) en ook voor Marko Vejinovic komt het duel in Eindhoven nog te vroeg. De spelmaker hersteld voorspoedig van een knieblessure. De oefenmeester vindt PSV een titelkandidaat die niet van één speler afhankelijk is die de wedstrijd kan beslissen. Bosz doelt daarmee op de afwezigheid van Kevin Strootman.

PSV staat momenteel op een tweede plaats en heeft samen met FC Twente zes punten achterstand op koploper AZ. De Eindhovenaren speelden afgelopen weekend gelijk bij FC Twente met 2-2. De ploeg van Fred Rutten verzuimde de volle winst mee te nemen naar Eindhoven. Kevin Strootman is voor twee wedstrijden geschorst naar aanleiding van de veelbesproken rode kaart die Kevin Blom gaf wegens ‘gevaarlijk spel’.  Orlando Engelaar zal Kevin Strootman vervangen zondag. “Ik hoop dat als het zover is de fans als één man achter hem staan” aldus Fred Rutten. Fred over Heracles: “Heracles is een ploeg met veel voetballend vermogen”, zei Rutten vooruitblikkend op de tegenstander van aanstaande zondag. “Daarnaast hebben ze goed positiespel en zijn ze vaak onberekenbaar door spelers als Everton en Armenteros. Samen met Overtoom en Plet zijn dat allen technisch vaardige en aanvallend ingestelde spelers.” PSV versterkte zich afgelopen week met Jan Vennegoor of Hesselink. De spits zal zondag al direct bij de selectie zitten en mag plaatsnemen op de reservebank.

Willie Overtoom voorspelt voor zondag een gelijkspel en denkt dat het 1-1 zal worden in Eindhoven. Wat denk jij? Vergeet niet je voorspelling in te vullen bij de HAFC.nl Manager!

PSV – Heracles Almelo
Aanvang: 16:30 uur
Arbiter: B. Kuipers
Stadion: Philips Stadion

Sponsoren

Reacties (49)

Reageer nu!