Heracles Almelo heeft vanmiddag uit bij PSV niet voor een stunt kunnen zorgen. Lang leek de ploeg van Peter Bosz de 0-1 vast te kunnen houden, maar in de tweede helft won PSV mede door Jeremain Lens met 4-1. De Eindhovenaren hadden niet te klagen over geluk. Twee doelpunten waren buitenspel.

Heracles begon goed in Eindhoven en had direct het heft in handen. Heracles had het meeste balbezit en de gastheren zakten terug op eigen helft. Heracles was de betere en PSV leek wel bang voor het gedurfde spel van de Heraclieden. Heracles kwam na 13 minuten dan verdiend op voorsprong in het Philips Stadion. Een hoekschop werd binnen gekopt door aanvoerder Antoine van der Linden. PSV kwam er in de eerste helft enkele keren gevaarlijk eruit. En kreeg na een half uur spelen een onterechte strafschop toegekend. De schwalbe van Dries Mertens werd niet gezien door de arbitrage. Remko Pasveer stopte daarna de penalty van Wijnaldum waardoor het 0-1 bleef in de eerste helft en daar was niks op aan te merken.

Na rust tapte de ploeg van Fred Rutten uit een ander vaatje met invaller Jeremain Lens als absolute uitblinker. De Eindhovenaren kwamen al een paar minuten na rust op gelijke hoogte. Jeremain Lens schudde simpel Mark Looms van zich af en bediende Ola Toivonen op maat: 1-1. Het eerste kwartier na rust  verdedigde Heracles naïef. Toch kreeg het nog een enorme kans. Everton Ramos da Silva dwong Andreas Isaksson tot een redding waardoor de bal naast ging. Daarna kwam PSV door twee buitenspel doelpunten toch aan de voorsprong. Jeremain Lens mocht twee keer randje buitenspel de 2-1 en 3-1 aantekenen. De invaller ontdeed zich in de slotfase van Antoine van der Linden en scoorde vrij de 4-1. Dit was ook de eindstand in een wedstrijd waarin Heracles een helft goed voetbalde, maar in de tweede helft een gelukkig PSV de zege in de schoot geworpen kreeg.

Sponsoren

Reacties (26)

Reageer nu!