Willie Overtoom wordt een Ontembare Leeuw. De kleine middenvelder is op het aanbod om voor Kameroense elftal uit te komen ingegaan en zal vanaf februari oproepbaar zijn voor het Afrikaanse land. De wedstrijd tegen Soedan (3-1 winst) gaf voor Overtoom voldoende perspectief om deze keus te maken.

“Keuze is inderdaad gemaakt, hoop nu snel te spelen voor ze als het goed is kan ik debuteren in februari!”, laat hij weten via Twitter. Overtoom wordt hiermee elftalgenoot van onder meer Samuel Eto’o en Eyong Enoh.

Dit besluit kan zowel positief, als negatief uitvallen voor Heracles. De marktwaarde zal naar alle waarschijnlijkheid hoger worden, wat aantrekkelijk is bij een eventuele verkoop. Nadeel is mogelijkheid tot oproep voor bijvoorbeeld de Afrika Cup. Door dit toernooi kunnen spelers soms wekenlang niet uitkomen voor hun huidige club.

HAFC.nl heeft een aantal weken geleden een poll geplaatst met de vraag of Overtoom er wel verstandig aan doet om voor Kameroen te kiezen.

Willie Overtoom moet voor Kameroen kiezen

Bekijk resultaten

Sponsoren

Reacties (14)

Reageer nu!