Willie Overtoom wordt een Ontembare Leeuw. De kleine middenvelder is op het aanbod om voor Kameroense elftal uit te komen ingegaan en zal vanaf februari oproepbaar zijn voor het Afrikaanse land. De wedstrijd tegen Soedan (3-1 winst) gaf voor Overtoom voldoende perspectief om deze keus te maken.

“Keuze is inderdaad gemaakt, hoop nu snel te spelen voor ze als het goed is kan ik debuteren in februari!”, laat hij weten via Twitter. Overtoom wordt hiermee elftalgenoot van onder meer Samuel Eto’o en Eyong Enoh.

Dit besluit kan zowel positief, als negatief uitvallen voor Heracles. De marktwaarde zal naar alle waarschijnlijkheid hoger worden, wat aantrekkelijk is bij een eventuele verkoop. Nadeel is mogelijkheid tot oproep voor bijvoorbeeld de Afrika Cup. Door dit toernooi kunnen spelers soms wekenlang niet uitkomen voor hun huidige club.

HAFC.nl heeft een aantal weken geleden een poll geplaatst met de vraag of Overtoom er wel verstandig aan doet om voor Kameroen te kiezen.

Willie Overtoom moet voor Kameroen kiezen

Bekijk resultaten

Sponsoren

Reacties (14)

Reageer nu!
henk 17:12 16 november 2011

Helemaal met willempie eens, hij speelt beduidend zwakker als vorige seizoen, maar doet als hij de man is bij Heracles Almelo. Nou als hij hogerop wilt, moet hij veel meer laten zien. Anders zitten we er weer een seizoen mee.
00
hsupportes 19:07 15 november 2011

Het mindere spel van Willie ligt niet alleen aan hem.
Vaak speelde hij samen met Marco, dat is een ander invulling in het velt dan zonder macro.
De automatismen is dan anders.
Kijk maar eens het afgelopen jaar met Looms en Fledderus dat ging goed maar Looms zonder die automatisme?
Willie zal zeker op een hoger niveau mee kunnen komen,ook dat is een automatische.
Je trekt je op aan betere spelers.
00
stef 18:16 15 november 2011

@Willempie

Helemaal met je eens tot op heden speelt hij een zwaar sober seizoen.

Als hij zonodig hoger op wil, moet hij anders gaan presteren.
Scouts kijken naar wedstrijden tegen AZ, PSV en Twente.
Tegen AZ en PSv was het onvoldoende, dus hoop ik voor hem dat hij zaterdag laat zien waarom hij Heracles ontgroeit is.
00
smokey 13:07 15 november 2011

kameroen doet geeneens mee met de afrikacup,willempie
00
Dakmaster 12:58 15 november 2011

@ilonk

Dat is wel mooi zoals je dat zegt, maar wie heb je achter de hand als duarte of vejinovic uitvalt? Burns? Zonder Willie lever je wel degelijk basiskwaliteit in, er zal bij verkoop Willie wel degelijk een goede vervanger gehaald moeten worden. Maar ik gun het Willie van harte en Willie zal Heracles altijd dankbaar zijn!
00
Willempie 08:26 15 november 2011

Hij is wel lekker arrogant. Doet voorkomen alsof hij bij Heracles met 2 vingers in de neus mee kan komen. Dat hebben we dit seizoen gezien. Niveau is beduidend minder dan vorig jaar. Laat hij daar maar eens over nadenken.

Overigens aankomende zomer verkopen want anders ben je hem met de Afrikacup begin 2012 alweer 2 maanden kwijt.
00
remyvanderbij 22:46 14 november 2011

@robbert
klopt ik ken de feiten niet maar ik dacht dat hij een contract had tot 2012. Maargoed fijn dat je me corrigeert. Ik denk gewoon verkopen en inderdaad in iedergeval een verdediger kopen. ALs vervanging van van der linden.
lijkt me meer prioriteit dan een back….
en misschien vast opzoek naar een spits, in geval van het verkopen armenteros of plet.
00
Robbert 22:12 14 november 2011

@ remyvanderbij als je wat opschrijft moet je wel de feiten kennen. kun je zo even nazoeken bij transfermarkt. de. Willie Overtoom heeft nog een contract tot 2013, dus van gratis de poort uitlopen aankomende zomer is geen sprake. De club heeft hem een voorstel gedaan om bij te tekenen, maar dat zie ik niet gebeuren. Met dat gegeven moet hij aankomende zomer gewoon verkocht worden. Als hij dan ook nog bij Kameroen aan het spelen komt, ja dat verwacht ik gewoon een transfer voor hem. Goed voor hem en voor Heracles.
00
ilonk 18:58 14 november 2011

Ik zou wel gewoon marko op 10 zetten en anders duarte. Een middenveld met lerin, quansah en marko is prima. Ik zou eerder 2 backs halen dat is prioriteit nr 1 naar mijn mening. Goede middenvelders en voorhoedespelers zat. Het probleem zit achter en vooral bij Looms waar veel tegendoelpunten vandaan komen en een centrale verdediger voor als van der linden stopt.
00
remyvanderbij 17:03 14 november 2011

Wij zullen weinig last hebben van dat willie een international is/wordt want hij zal ons sowiezo snel verlaten. Of in de winterstop of aankomende zomer. Er is een mogelijkheid dat hij bijtekend, want dan helpt hij heracles. Maar dan moet dat wel met een gelimiteerde transfersom, iets wat ons in ons nadeel zou kunnen werken. Maargoed dus nu wordt het kiezen. Of gratis weglopen aankomende zomer, of voor een goed salaris en een gelimiteerde trasfersom en alsnog weggaan bij heracles. Of een vroegtijdig vertrek met kans op een hogere transfersom(wat natuurlijk een aderlating zal zijn voor onze selectie).
Ik hoop het tweede want dan schieten ze er beiden iets mee op. Maar qua financien denk ik dat het laatste ons beter uit komt maar als je het bekijkt vanuit de technischestaf denk ik dat het of het 1e of de 2e keus wordt.
We zullen het zien. Btw vind ik op dit moment nog niet een speler goed genoeg om willie op te volgen. Marko is niet in topvorm, duarte is nu lekker bezig op linkshalf. Thomas bruns lijkt me ook nog niet klaar voor het echte werk. Maar misschien voor de transfersom een vervanger halen…
maar wie…..?
00
Tor 16:27 14 november 2011

Geweldig, ontembare leeuw! Zaterdag een lekker hapje rosbief.
00
hsupportes 15:24 14 november 2011

Nu is de kans zeer groot dat Willie aankomend zomer vertrekt.
Zelf had ik het al eerder verwacht.
Hopelijk levert dit Heracles extra financiën op.
Dit is de manier voor Heracles om te groeien.
Tevens een uithangbord voor nieuwe talenten uit willies geboorteland.
Ik hoop dat Willie veel succes heeft.
00
Robbert 15:15 14 november 2011

Goede keus van Willie. Als hij daar echt vaak in de basiself speelt, dan wordt hij er alleen maar beter van en verhoogd dat zijn transfer waarde. Nadeel is wel dat je hem op ongelegen momenten kwijt bent en dat hij daar blessures kan oplopen. Dit weegt niet af met de ontwikkeling die hij daar kan doormaken, wat op termijn goed is voor hem en ook voor Heracles.
00
Thom 14:52 14 november 2011

Ik wens hem veel succes als international.

Ben wel benieuwd of hij nog als speler van Heracles zijn debuut maakt voor Kameroen. Hij wil nl. graag een stapje hogerop. Luister ook naar zijn interview op:
http://www.vi.nl/Radio-item/210968/Overtoom-wil-na-keuze-voor-Kameroen-ook-transfer.htm
00