Heracles speelt morgen de kraker van het Oosten. FC Twente komt op bezoek en aan de Heraclieden de taak om de Tukkers met nul punten terug naar huis te sturen. Dat Heracles het moeilijk gaat krijgen is één ding dat zeker is. De voorgaande edities liepen bijna allemaal rampzalig af voor Heracles. Slechts één keer werd er gewonnen in het Polman Stadion. Met een briljante Biseswar en een bikkelharde Eddy Bosnar werd het een keer 3-0 en vorig seizoen 0-0. De overige wedstrijden werden echter allemaal (voornamelijk met grote cijfers) verloren.

Dat het anders kan, zullen onze mannen morgen moeten bewijzen.Het voetbal is even wat minder als vorig jaar, maar met een nog steeds behoorlijke 9e plaats op de ranglijst lijken we met z’n allen ook wel erg verwend geraakt. Everton, Overtoom en Armenteros scoren even wat minder als vorig jaar en ook de defensie heeft het even wat moeilijker.

Bij Heracles zijn er enkele geblesseerden. Naast de lang geblesseerde Birger Maertens ligt ook Mark Looms nu in de lappenmand. De verdediger wordt binnenkort geopereerd aan een spier in zijn buik. Hij kan vervangen worden door meerdere spelers. Eén daarvan is Gaby Jallo, die al eerder verdienstelijk voor hem inviel in de wedstrijd tegen NAC. Olivier ter Horst is van origine een centrale verdediger, maar heeft ook al meerdere malen op die positie gespeeld. Daarnaast zou ook Mike te Wierik nog op de linksback kunnen spelen. Hij deed dit al eerder in de uitwedstrijd tegen PSV, waar hij na een dik uur spelen Mark Looms verving. Marko Vejinovic is een vraagteken. Ook hij is niet helemaal fit en morgen zal bekend worden of hij kan spelen of niet.

Bij FC Twente loopt het allemaal ook wat stroever. De club staat dan wel tweede, maar het sprankelende voetbal is er na het vertrek van Ruiz en Janssen wel af. Bovendien staan de Twentenaren maar liefst zes punten achter op koploper AZ. De club zal er alles aan doen om de derby te winnen om zo de aansluiting met AZ te behouden.

Everton Ramos da Silva heeft er zin in. Hij weet dat de wedstrijden tegen FC Twente een speciaal tintje hebben. “Wedstrijden tegen Twente zijn nét iets belangrijker dan tegen andere clubs. De sfeer is anders dan wanneer je tegen bijvoorbeeld Excelsior of RKC Waalwijk speelt. Vooral bij de supporters leeft dat erg. Als we de hele competitie niet zouden winnen, behalve twee keer tegen Twente, is dat bij wijze van spreken voor onze aanhang al genoeg”, verklaarde Everton tegenover Voetbal International.

Heracles Almelo – FC Twente
Arbiter:
Jan Wegereef
Aanvang:
19:45
Polman Stadion, Almelo

Doe je mee met de HAFC.nl manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen. Dit kan tot één minuut voor de wedstrijd!

Sponsoren

Reacties (47)

Reageer nu!