Heracles heeft vanavond een belangrijk punt gepakt tegen FC Twente. Een 0-1 achterstand door Wisgerhof werd in de 91e minuut teniet gedaan door matchwinner Lerin Duarte.

De BTE had weer uitgepakt met een groot doek dat als een “filmstrip” gezien kon worden met diverse sfeeracties die in het verleden vertoond zijn. Centraal daarin stond een paard dat van achteren genomen wordt door twee “Paupers”.

Na het eerste fluitsignaal werd eigenlijk gelijk al duidelijk dat Heracles de punten wilde behouden. De Heraclieden zaten fel en kort op de Tukkers, waardoor FC Twente moeilijk aan hun spel toekwam. Toch was het eerst FC Twente dat gevaarlijk werd. Luuk de Jong schoot echter ver voorlangs. Niet lang hierna begon Lerin Duarte aan een solo die hij beeindigde met een schot dat vlak over de kruising zeilde. Verder gebeurde er vrij weinig in de eerste helft. Het spelbeeld werd vooral bepaald door de persoonlijke (fysieke) duels die er uitgevochten werden.

Heracles begon de tweede helft furieus met een grote kans voor Everton als gevolg. Jammer genoeg schoot hij de bal over het doel van Mijailov. Iets later kreeg Twente een corner. Ola John draaide de bal naar de tweede paal, waar Peter Wisgerhof voor de 0-1 kon aantekenen. Een dekkingsfout bij Jallo, die overigens een prima wedstrijd voetbalde als stand-in voor Mark Looms, zorgde ervoor dat hij behoorlijk vrij de bal mocht inkoppen. Even later gebeurde dit zelfs bijna een tweede keer. Een soortgelijke corner werd bij de tweede paal gelegd en weer mocht Wisgerhof (dit maal met de voet) vrij inschieten. Gelukkig belandde deze paal in het zijnet.

Dat er in derby’s van alles mogelijk is, bewees Lerin Duarte. In de 91 minuut wist de frivole middenvelder, na een uitstekend steekpassje van de zeer goed ingevallen Marko Vejinovic, zijn voet tegen de bal zetten. De bal roldde tergens langzaam het doel in en verdween achter keeper Mijailov. Omdat eigenlijk bijna niemand het meer verwacht had, ontplofte het stadion uit zijn voegen en werd het punt toch als een overwinning gevierd.

Door dit gelijke spel blijft Heracles voorlopig op de 9e plaats staan. FC Twente mag zich weer even richten op de top 3, aangezien AZ morgen kan uitlopen naar acht punten.

Sponsoren

Reacties (48)

Reageer nu!