Heracles heeft vanavond een belangrijk punt gepakt tegen FC Twente. Een 0-1 achterstand door Wisgerhof werd in de 91e minuut teniet gedaan door matchwinner Lerin Duarte.

De BTE had weer uitgepakt met een groot doek dat als een “filmstrip” gezien kon worden met diverse sfeeracties die in het verleden vertoond zijn. Centraal daarin stond een paard dat van achteren genomen wordt door twee “Paupers”.

Na het eerste fluitsignaal werd eigenlijk gelijk al duidelijk dat Heracles de punten wilde behouden. De Heraclieden zaten fel en kort op de Tukkers, waardoor FC Twente moeilijk aan hun spel toekwam. Toch was het eerst FC Twente dat gevaarlijk werd. Luuk de Jong schoot echter ver voorlangs. Niet lang hierna begon Lerin Duarte aan een solo die hij beeindigde met een schot dat vlak over de kruising zeilde. Verder gebeurde er vrij weinig in de eerste helft. Het spelbeeld werd vooral bepaald door de persoonlijke (fysieke) duels die er uitgevochten werden.

Heracles begon de tweede helft furieus met een grote kans voor Everton als gevolg. Jammer genoeg schoot hij de bal over het doel van Mijailov. Iets later kreeg Twente een corner. Ola John draaide de bal naar de tweede paal, waar Peter Wisgerhof voor de 0-1 kon aantekenen. Een dekkingsfout bij Jallo, die overigens een prima wedstrijd voetbalde als stand-in voor Mark Looms, zorgde ervoor dat hij behoorlijk vrij de bal mocht inkoppen. Even later gebeurde dit zelfs bijna een tweede keer. Een soortgelijke corner werd bij de tweede paal gelegd en weer mocht Wisgerhof (dit maal met de voet) vrij inschieten. Gelukkig belandde deze paal in het zijnet.

Dat er in derby’s van alles mogelijk is, bewees Lerin Duarte. In de 91 minuut wist de frivole middenvelder, na een uitstekend steekpassje van de zeer goed ingevallen Marko Vejinovic, zijn voet tegen de bal zetten. De bal roldde tergens langzaam het doel in en verdween achter keeper Mijailov. Omdat eigenlijk bijna niemand het meer verwacht had, ontplofte het stadion uit zijn voegen en werd het punt toch als een overwinning gevierd.

Door dit gelijke spel blijft Heracles voorlopig op de 9e plaats staan. FC Twente mag zich weer even richten op de top 3, aangezien AZ morgen kan uitlopen naar acht punten.

Sponsoren

Reacties (48)

Reageer nu!
eduard 23:08 21 november 2011

Hoezo geen buitenspeler. We hebben zelfs een hele goede speler in huis. Zijn naam is Pedro. wordt tijd dat hij een hele wedstrijd kan spelen, en dan zul je zien dat ik het gelijk krijgt. Bij de eagles was hij al bere goed, en zal als hij de kans krijgt , de anderen ver overtreffen, hij is zowieso veel sneller, en kan ook nog doelpunten maken. Dus trainers nogmaals mijn advies , laat hem meer ervaring opdoen en je zult ook van hem meer plezier gaan beleven. Ik heb hem nu al een paar keer in het beloften team gezien, en hier overtuigd hij mij ook., en scoort heel gemakkelijk. De trainers proberen of zijn veel te laat met het inbrengen van nieuwe talenten, en of wisselspeler. Met Pedro hebben we net als Duarte goud in handen, geloof me.
00
hsupportes 22:42 21 november 2011

Ron,
De buitenspelers die nu spelen hebben veelte weinig rendement, vandaar mijn opmerking.
Het gaat er omdat ik bedoel dat er buitenspeler bij moeten komen met een directe waarde.Douglas is al langer over zijn top, heb je niet veel aan.Willy is geen buitenspeler ma ja je kunt hem er wel neer zetten als je dat bedoeld.De rest v.d. door jou genoemde spelers hebben nu geen waarde misschien in de toekomst maar daar heb je nu niks aan.Vandaar mijn opmerking.
Met goede buitenspelers wordt het een stuk makkelijker.
00
Ron 21:43 21 november 2011

Heracles geen buitenspelers?douglas,pedro,van mieghem,almubaraki en zelfs willie kan daar spelen!!!!! Hou effe op met die flauwekul
00
Jan 20:38 21 november 2011

Jong heracles gewonnen met 4-1 (3x Pedro) van jong nec (met Platje, Nijland en Zeefuik)
00
Josje. 17:59 21 november 2011

De beste speler van de avond. DUARTE kunnen we nog veel plezier van beleven overal liep hij, wat heeft hij een km’s gelopen. dynamisch en technisch erg goed.
Maar wat zwak zijn dan Armenteros Everton en Plet.
Elke wedstrijd speelden deze heren eredivisie onwaardig.
00
rr 16:39 21 november 2011

Plet pas afrekenen indien hij ook bruikbare ballen krijgt. Voorzetten zijn er nauwelijks en hij wordt alleen maar aangespeeld met een verdediger in zijn rug. Krijgt hierdoor geen echte kans. Pedro wat vaker brengen indien everton weer z’n dag niet heeft. Vond hem zaterdag ronduit slecht en had alleen balverlies. Dit is nu al weken aan de gang en ik moet nog zien of hij snel z’n niveau kan halen.
00
hsupportes 15:21 21 november 2011

Heracles heeft geen echte buitenspelers, zowel everton ,armenteros trekken naar binnen en gaan veelte weinig diep. Hopelijk trekken ze nog 2 buitenspelers aan.dan zal ook plet,of armenteros als spits beten gaan spelen.
Jallo heeft het super gedaan v.d. eerste x, deze lijn doortrekken en eens zien wie er dan staat.het is ook geen schande als je v.d. eerste 5 zou verliezen als Heracles zijnde.
een begroting zegt niet alles als je naar Twente kijkt.het is gewoon schande wat ze hebben laten zien.Nu komen er weer tegenstanders aan waar je punten moet pakken,dat je na 8 verliespunten nog 9 staande is toch super.
00
Matthijs 14:03 21 november 2011

Plet heeft een goede periode gekend, maar heeft naar mijn mening momenteel een terugval. Wat is dan het verstandigst om te doen? Hem laten staan en hem de tijd gunnen om weer op zijn niveau te komen of toch kiezen voor Armenteros en Douglas/Pedro op rechtsbuiten.

Armenteros rendeerde vorig seizoen beter op de plek waar Plet nu staat. Bovendien werd er toen aan de lopende band gescoord.

Mijn mening: voorlopig Armenteros in de spits en Pedro rechtsbuiten totdat Plet zich weer herpakt heet.
00
Chris 13:10 21 november 2011

Mooi resultaat. Zeker ook niet onverdiend. Eerste helft wij de bovenliggende partij zonder echte kansen aan beide kanten. Na de 0-1 hadden zij even het betere van het spel en was ik bang voor nog een tegentreffer. Daarna weer goed opgepakt en verdiend door door te zetten punt behaald. Complimenten aan heel het team!

Individueel vond ik Jallo eerste helft goed, tweede minder. Plet vond ik tegenvallen. Vind dat het team beter speelt met Armenteros in het centrum. Vind aan de zijkanten zijn draai stuk minder en voetballend is het ook minder met Plet in de spits. Voordeel is dat Plet normaliter wel uit niets goal kan maken, maar toch zou ik opteren voor voorhoede met Everton, Armenteros en op rechts echte vleugelspeler. Anders speel je met 3 veredelde centrumspitsen. Op rechts wat mij betreft Pedro. Plet inbrengen als dit nodig is, zoals begin vh seizoen. Al met al weer goede prestatie!
00
Slaatje 12:12 21 november 2011

Ik was al een tijdje fan van Duarte. Die jongen is echt een groeibriljant, heerlijke speler.
Verdedigend werd er aardig gespeeld. Breukers had het aardig zwaar, maar hield over het algemeen goed stand. Jallo speelde een puike 1e helft, maar werd na rust toch wel paar keer gepasseerd, maar heeft (s)looms goed vervangen. Ook Rienstra speelde een degelijke pot.
Plet won bijna geen duels van Douglas. Everton wilde wel, maar is niet in vorm.
Ontlading bij de 1-1 was geweldig. Twente viel mij zwaar tegen.
00
POH 11:17 21 november 2011

@ Robbert.

Jij snapt er echt helemaal niks van he. Heb jij het doek wel goed bekeken ? Het is een dia strip van acties die wij tegen twente hebben gedaan. Een nieuw en orgineel doek. Als jij het beter kunt, steek dan zelf de handen uit de mouwen.
00
Jan 11:42 21 november 2011

Flauwe reactie. Jullie ontvangen geld voor spandoeken, sfeeracties e.d. Als er mensen zijn die aandragen dat er een keer wat nieuws bedacht kan worden (moet wel aangedragen worden dan), moet dit niet afgedaan worden met ‘doe het dan lekker zelf’; je kunt ook openstaan voor iets nieuws, toch?
00
Hany 10:56 21 november 2011

Duarte, Breukers en Quansah speelden erg goed. Het was een terechte uitslag. FCT werd pas beter na de goal, daarvoor konden ze ook geen potten breken. Vejinovic vind ik toch een geweldige voetballer, die viel fantastisch in. Luxeprobleem op het middenveld: Quansah (zekerheidje), Duarte (momenteel een zekerheidje), Overtoom en Vejinovic.

Jallo vond ik niet zo geweldig. Wat onzeker (maar dat mag nog). Hij speelde op safe, wat erg verstandig is, maar aanvallend kon hij pas de laatste 10 min. wat brengen. Maar idd wat Ron zegt, paar wedstrijden nodig om in het ritme te komen. De gevaarlijke momenten in de wedstrijden voor FCT kwamen toch bij Jallo vandaan (2x Wisgerhof).
00
Sjarrel 09:13 22 november 2011

bij de tweede kans van wisgerhof liep hij weg bij breukers. Lag niet aan jallo
00
Ron 21:49 20 november 2011

Robbert,wat let je, maak voor de volgende editie een mooi doek.kritiek hebben is gemakelijk,dus laat zien dat je het beter kunt.wedstrijd was niet goed maar wel spannend, twente wilde hetzelfde spelen als az maar zij hadden niet de power die az had niet. Breukers speelde een puike pot maar is tegen roda helaas geschorst. Geef jallo een paar wedstrijden voor het ritme en hij speelt goed mee. Duarte een toppertje, beetje davids maar dan veel meer techniek , deze gaat voor heracles erg veel geld opleveren.
00
henkie 20:31 20 november 2011

@ cewi @brokie Keeeper? ik heb hem niet gezien hoor bij de 1-1;)
00
brokie 19:44 20 november 2011

staat hij daar als een soort god met z`n armen wijd !!! Die kerel spoort niet.
00
Truus 15:18 21 november 2011

Er hoefde alleen nog maar een kruis achter,de armen waren al gespreidt!!
00
brokie 19:41 20 november 2011

brainwash?
00
cewi 19:01 20 november 2011

Waar ik me het meest aan geergerd heb is die keeper van Twente. Wat een arrogante verwaande kwast ! Als ik trainer was zou ik hem allereerst opdracht geven om eens naar de kapper te gaan.
00
Robbert 18:19 20 november 2011

Positief resultaat vooral in de laatste minuut. Wij waren de morele winnaars.

Ik vond echter één smet! De sfeeracties zijn goed,meestal mooi en chappeau voor de personen die zich daarvoor inspannen. Ik vind echter wel dat we nu eens met een ander doek moeten komen tegen Twente, de pony die “genomen” wordt hebben we zo langzamerhand wel gezien em dat was de algemene mening in ons supportersvak. Komt op sfeermakers, kom eens met wat anders!!!!!!!
00
gerwin 17:53 20 november 2011

helemaal mee eens daniel jallo speelde een goeie pot en hij is idd stukken sneller dan loom hoop wel voor mark dat ie snel weer opknapt
00
Jan 08:48 21 november 2011

Jallo speelde niet slecht maar hij liet Wisgerhof wel gaan bij het doelpunt
00
Daniel 15:41 20 november 2011

Ik vond Gabry Jallo ook een lekkere pot spelen! Die is in ieder geval een stuk sneller dan Looms.
00
HVH 15:28 20 november 2011

Iemand nog filmpjes van sfeer/ de goal en de ontlading?
of een samenvatting of wat dan ook?
00
delet 14:51 20 november 2011

hard gewerkt terecht gelijk spel,maar zins Plet in de basis staat scoort hij niet meer zijn, everton en armenteros uit vorm,plet is een goede speler maar in de punt komt hij gewoon snelheid tekort en met armenteros op rechts heb je er niets aan,armenteros in de spits dan word everton ook wel weer beter.
00
henkie 14:45 20 november 2011

na wat surfen op het web kom je toch heeeerlijke reactie’s tegen en begin zelf het begrip ” Calimero mooi te vinden hahaha:

http://www.fctwente.net
Toch zorgwekkend om te zien dat ze in Almelo blijkbaar nog steeds aan paarden verkrachten doen
Was die sjambek alias Jan Smit alias paardebek daarom zo happy naderhand??

over het feit dat de derby meer bij ons zou leven als bij hun…………….

Trots op de jongens, gestreden tegen een ploeg die normaal het spel maakt. duarte was puur GENIETEN,
00
Piet 14:18 20 november 2011

Iemand samenvatting?
00
HAFC-1903 13:51 20 november 2011

nog nooit zo’n geweldige explosie meegemaakt na een goal! iedereen viel en
vloog elkaar in de armen. hulde
00
Henkuh 14:24 20 november 2011

Mooi he ? Kippenvelmomentje !!
00
gerwin 17:52 20 november 2011

1 groot feest in q heb nog n zere strot van het schreeuwen hulde hulde
00
hafc_wijfie 11:18 20 november 2011

@fct. Donder op!!!
00
hafc_wijfie 11:17 20 november 2011

Boycotten die vieze Twente krant.
Mensen zeg toch die (kots) Tubantia toch op.
Heb het ook gelezen en wat hun schrijven is klin klare onzin.
00
timothy 13:54 20 november 2011

Helemaal mee eens.! boycotten die hap….slap partijdig stuk stront dat zichzelf een krant noemt!
00
Truus 15:13 21 november 2011

Heb hem al jaren niet meer,er werden zaterdag al gelijk 3 berichtjes van mij verwijderdt,
de druiven waren erg zuur daar,en ook bij RTVoost schijnbaar,met die stomme vragen aan Lerin Duarte!!
00
luc 11:07 20 november 2011

hahahahahahahahaha leuk voor die rooien,al de hele week denkend dat doen we effe in almelo,maar ja zo zie je maar het zal wel weer aan het kunstgras liggen ,of jankerd was er niet bij,of,of,of tja bedenk maar wat,wat ik me wel bedenk is dat wij een prima potje voetbal hebben laten zien,niet opgeven oke een paar spelers waren niet in hun doen maar,petje af voor het elftal FORZA HERACLES !! burp.
00
Dakmaster 10:41 20 november 2011

Prima uitslag vind ik. Twente speelde mij teveel op de counter, ze hingen op een gegeven moment met 10 man achter de bal. Ons probleem is voorin, dat Everton en armenteros spitsen zijn die na binnen willen komen, daarom krijgt plet ook weinig voorzetten omdat alles door het het midden moet. Zet sowieso 1 buitenspelers op de flanken om het spel breed te houden. En wat duarte betreft, deze jongen heeft zijn transfer al dik terug verdient. Ik vind dat Tim Breukers 100% vooruitgang geboekt heeft, hij speelt met agressie, felheid en beter overzicht. Jallo viel ook prima in, kwam paar keer goed op, en was verdedigend sneller dan looms. Rienstra bewijst week in week uit een betrouwbare verdediger. Al met al een prima avond en waar zijn die 053 klapvee varkens? Sssstttt nergens……
00
Henkuh 10:51 20 november 2011

Dakmaster ik deel je mening, verlies zou té weinig en winst zou té veel geweest zijn. Maar we vieren ‘t als een overwinning !! Chapeau voor Duarte en Breukers ! Al met al een prima (team)prestatie !!
00
hsupportes 10:26 20 november 2011

Trainers praten in hun eigen voordeel om de ploeg toch een goed gevoel te geven.P.Bosz is daar wel een positieve uitzondering in dat hij een eerlijke analyse geeft. Ja, de Tubantia is een bekend gegeven dat het de huiskrant is van FC TWENTE, maar dat is bekent..
Vanavond zag ik Jallo spelen die meer rust en balans bracht dan M.Looms.Hij speelde heel volwassen met rust, goede timing om met belijdt op te komen. Persoonlijk vindt ik dat hij het super heeft gedaan.
Een gelijk spel is een terechte uitslag.Als je als Heracles zijnde nu naar de laatste 3 wedstrijden kijkt waar je 8 punten kwijt bent en dan nog 9 staat doe je het meer dan super goed.
00
timpie 10:18 20 november 2011

Hallo sportvrienden.
Wat heb ik genoten van Duarte,maar ik weet het niet wat ik van Everton moet denken,wat speelt die man slecht,wint geen duel en maar vallen.
Hij maakt mij te veel !!! (swalben)
00
brokie 09:53 20 november 2011

Ik vraag me altijd weer af hoe een trainer van de tegenpartij en `de objectieve`analist naar zo´n wedstrijd kijken. Co gaf aan dat de goal van Duarte een geluksballetje was, ok hij rolde er misschien precies in, maar daar ging toch een goede aanval aan vooraf, in combinatie met een perfect invallende Vejinovic. Co gaf aan dat heracles geen ENKELE kans heeft gecreeerd. Heracles creeerde inderdaad niet veel kansen (Twente niet veel meer), maar geen enkele is toch echt overdreven, voor hetzelfde geld staat Twente vlak na rust met 1-0 achter. Ik begrijp wel waarom ze bij Twente van Co af willen. Ik zet hem bij Huistra in het rijtje, totaal geen reeel beeld van de wedstrijd.We hebben weer een goudhaantje in huis (Duarte) . En jongens volgende keer niet alle ballen breed, de ballen moeten vooruit worden gespeeld.
00
henirich 09:22 20 november 2011

Aan Haraclieden zijn die nog een abonnement op de FC Tubantia hebben zou ik zeggen lees het verslag eens goed en dan weet je dat Haracles onverdiend gelijk gespeeld heeft.
De mannen uit Enschede waren in hun ogen superieur en die Everton had een kaart moeten hebben voor die schandalige overtreding op Rosales.
Ik kan je vertellen dat het swalbe was vant zuiverste soort want ik zat er 2 meter vanaf.
Toch fijn om zo,n regionale krant te hebben die ook nog steeds door Heraclessupporters in stand wordt gehouden
00
Johan 10:29 20 november 2011

Ik zag het ook. Er was totaal geen contact tussen Everton en Rosales, er zat wel bijna een halve meter tussen.
Als er 1 een gele kaart verdiende bij deze actie, dan was het Rosales wel. Het was professionele matennaaierij van Rosales en dat verdient geel!

Het was een slaapverwekkende pot voetbal waar beide teams geen recht hadden op een overwinning. 1-1 is een terechte uitslag.
00
fct 10:44 20 november 2011

Johan, ik zou zeggen kijk de beelden maar eens na, everton raakt rosales met een gestrekt been
donkerrood
00
Tom 09:54 21 november 2011

haha die supporters van twente wat laf ze kunnen het wederom niet hebben dat we VERDIEND gelijk hebben gespeeld. Gaan ze de scheids als pispaal gebruiken.laat ze naar hun zelf kijken. ALMELO
00
Jan 12:33 20 november 2011

Ik wil niet veel zeggen, maar als je dat geen overtreding vind, en je niet helemaal 100%. Ik zat ook in het stadion en dacht eerst ook aan schwalbe, maar kijk de beelden maar eens na. Het is gestrekt been en kan zelf, als je pech hebt, rood kosten
00
Thom 13:43 20 november 2011

Ik keek net nog even het live verslag door. En lees dat ze daar goed op d hoogte zijn bij TC Tubantia. Met 8.000 toeschouwers is het stadion uitverkocht. Ben benieuwd wat er met die andere 500 plekken is gebeurd :S
00
gerwin 09:16 20 november 2011

super goed gedaan vond alleen de voorhoede niet denderent everton teveel balverlies armenteros kon geen potten breken en plet tja……….. hij scoort af en toe. duarte was de tergete man van de wedstrijd die heeft kei hard gewerkt net zo als kwame die ook elke wedstridj de vuile klusjes opknap op naar de volgonde wedstrijd

FORZAAAAAA HERACLES.
00