Heracles gaat zaterdagavond op bezoek bij Roda JC. Al seizoenlang een ‘angstgegner’ voor de Heraclieden. Heracles pakte de afgelopen zes duels in Kerkrade nog geen punt en ook thuis hebben ze het vaak lastig tegen de ploeg uit Zuid-Limburg. Peter Bosz kent daarnaast ook nog eens defensieve zorgen. Geen goede voortekens, maar in voetbal is alles mogelijk!

De ploeg van Peter Bosz behaalde vorig weekend een knap punt thuis in de derby tegen FC Twente. Lerin Duarte werd de held in Almelo door in de slotfase de 1-1 binnen te schieten. Peter Bosz kan desondanks niet over zijn vertrouwde opstelling beschikken en zal tegen Roda JC over gaan op een ander systeem. De oefenmeester kan niet beschikken over Mark Looms (vandaag succesvol geopereerd aan een buikspierblessure), Tim Breukers (geschorst), Birger Maertens (herstellende) en Olivier ter Horst (hamstring). Bosz zal door deze defensieve problemen zaterdagavond met een 3-4-3 opstelling gaan starten. De achterhoede zal bestaan uit Ben Rienstra, Antoine van der Linden en Mike te Wierik. Op het middenveld hoeft Bosz niet meer te kiezen tussen Lerin Duarte of Mark Vejinovic. Bosz verwacht ook tegen Roda JC meer balbezit te hebben en daardoor meer gevaar voorin te kunnen stichten.

Rodac JC kent dit seizoen een moeizame start. De Limburgers staan 13e met twee punten achterstand op Heracles. De ploeg van Harm van Veldhoven speelt zeer wisselvallig tot nu toe. Thuis wordt in vele gevallen wel de punten gepakt, maar in de uitwedstrijden wordt er regelmatig ruim verloren. Roda JC verloor met Kah, Tyton, Janssen en Skoubo een aantal goede spelers. Oud-Heraclied Mark-Jan Fledderus kwam over van Heracles en heeft zijn draai nog niet kunnen vinden in Kerkrade. De middenvelder kan niet altijd rekenen op een basisplaats. Harm van Veldhoven vindt Heracles een goed voetballend elftal en verwacht niet dat het een doelpuntloze wedstrijd zal gaan worden.

Roda JC – Heracles Almelo
Aanvang: 19:45 uur
Arbiter: J. Ketting
Stadion: Parkstad Limburgstadion

Doe je mee aan de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen voor de wedstrijd Roda JC – Heracles Almelo. Dit kan nog tot 1 minuut voor de wedstrijd! Everton Ramos da Silva voorspelde 0-2.

Sponsoren

Reacties (43)

Reageer nu!