Heracles gaat zaterdagavond op bezoek bij Roda JC. Al seizoenlang een ‘angstgegner’ voor de Heraclieden. Heracles pakte de afgelopen zes duels in Kerkrade nog geen punt en ook thuis hebben ze het vaak lastig tegen de ploeg uit Zuid-Limburg. Peter Bosz kent daarnaast ook nog eens defensieve zorgen. Geen goede voortekens, maar in voetbal is alles mogelijk!

De ploeg van Peter Bosz behaalde vorig weekend een knap punt thuis in de derby tegen FC Twente. Lerin Duarte werd de held in Almelo door in de slotfase de 1-1 binnen te schieten. Peter Bosz kan desondanks niet over zijn vertrouwde opstelling beschikken en zal tegen Roda JC over gaan op een ander systeem. De oefenmeester kan niet beschikken over Mark Looms (vandaag succesvol geopereerd aan een buikspierblessure), Tim Breukers (geschorst), Birger Maertens (herstellende) en Olivier ter Horst (hamstring). Bosz zal door deze defensieve problemen zaterdagavond met een 3-4-3 opstelling gaan starten. De achterhoede zal bestaan uit Ben Rienstra, Antoine van der Linden en Mike te Wierik. Op het middenveld hoeft Bosz niet meer te kiezen tussen Lerin Duarte of Mark Vejinovic. Bosz verwacht ook tegen Roda JC meer balbezit te hebben en daardoor meer gevaar voorin te kunnen stichten.

Rodac JC kent dit seizoen een moeizame start. De Limburgers staan 13e met twee punten achterstand op Heracles. De ploeg van Harm van Veldhoven speelt zeer wisselvallig tot nu toe. Thuis wordt in vele gevallen wel de punten gepakt, maar in de uitwedstrijden wordt er regelmatig ruim verloren. Roda JC verloor met Kah, Tyton, Janssen en Skoubo een aantal goede spelers. Oud-Heraclied Mark-Jan Fledderus kwam over van Heracles en heeft zijn draai nog niet kunnen vinden in Kerkrade. De middenvelder kan niet altijd rekenen op een basisplaats. Harm van Veldhoven vindt Heracles een goed voetballend elftal en verwacht niet dat het een doelpuntloze wedstrijd zal gaan worden.

Roda JC – Heracles Almelo
Aanvang: 19:45 uur
Arbiter: J. Ketting
Stadion: Parkstad Limburgstadion

Doe je mee aan de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen voor de wedstrijd Roda JC – Heracles Almelo. Dit kan nog tot 1 minuut voor de wedstrijd! Everton Ramos da Silva voorspelde 0-2.

Sponsoren

Reacties (43)

Reageer nu!
eduard 16:57 27 november 2011

Wakker worden zomaar. Met dit team verlies je nog meer punten. Er moeten nu akties genomen worden, ik doe met jou, dat ze nog meer gaan afgleiden en terecht komen in de omgeving , waar ze moeten vechten tegen degradatie.De verdediging heeft veel te veel werk te doen, niemand houd de bal vast voorin, zijn het zo weer kwijt. Armenteros hoort gewoon op de bank plaats te nemen. Mijn voorkeur gaat al een paar weken naar Pedro. Plet laten staan, want die gaat straks bedient worden door Pedro. Let op!!!!!!!!!!!. , en of Pedro maakt zelf de goal. Snap dan ook niet dat Bosz het niet ziet.!! We zullen zien wie er gelijk krijgt.
00
zomaar 12:32 27 november 2011

Ik vind dat Bosz niet hoeft te vrezen voor zijn baan. Hij doet het goed en is gewoon een relaxte trainer. Iedereen heeft een mindere periode en dat kan en mag gebeuren. Ik sta gewoon 100% achter hem en vind dat we hem moeten steunen door dik en dun.. Dus ook als het slecht gaat. Wel vind ik dat hij de aanvallers mag wisselen en niet bang hoeft te zijn voor hun status. Iedere speler is hetzelfde en er staat geen 1 boven de andere. Wel grappig dat als je even een mindere periode hebt dat er meteen geklaagd wordt. Grappig hoe mensen meteen veranderen van gevoel en gedachten. Je hebt tenslotte 2x verloren en 1x gelijk gespeeld van/tegen de top 3!!!!!! Wat had je verwacht?? 3x Winst, kom op mensen.
00
zomaar 12:27 27 november 2011

Heb gisteravond de wedstrijd gekeken op eredivisielive 2. Remco en de verdedigers stonden goed. Het middenveld draaide ook goed. Dus het lag niet aan de inzet van de middenvelders en al helemaal niet vanwege het lopen. De aanvallers zijn het probleem. Everton en Armenteros zijn hopeloos uit vorm. Everton zet zich nog in, maar het lijkt wel of het Armenteros helemaal niks kan schelen. Hij heeft al het geluk van de wereld dat de scheids fluit voor die penalty, terwijl het absoluut geen penalty was. Plet krijgt geen bruikbare ballen. Het is al weer weken geleden dat hij een bal van de flanken heeft gekregen in de 16 meter gebied.
Vind dat je Everton en Armenteros op de bank mag laten beginnen en ze zo proberen te motiveren. Vooral Armenteros. Everton zit in een dip, maar komt er wel weer uit.
Gewoon beginnen met 4 verdedigers, want dit spelsysteem is niet te belopen. Jallo links en Wierik had rechts moeten staan. Heb je al een goede basis van achter, uiteraard Breukers rechts als hij kan spelen. Midden veld van links naar rechts, Marko/Quansah/Overtoom, ouwe systeem en middenveld terug. Voorin van links naar rechts Duarte/Plet en Pedro. Plet zal zo meer bruikbare ballen krijgen en het middenveld zal beter in contact staan met de aanval. Vind dat dit wel geprobeerd mag worden ook omdat we tegen VVV moeten spelen en ze niet de beste zijn. Ben niet naief en onderschat VVV niet, maar als je het tegen iemand al moet proberen dan is het wel tegen hun.
00
komdanjonge 23:12 26 november 2011

Juist Ilonk, we moeten volgende week gewoon met Duarte linksbuiten en Pedro rechtsbuiten, had nu ook een goeie actie als invaller. Plet in de spits, als hij er dan weer niks van bakt moeten hij en Samuel het maar uitvechten, maar voor nu effie en Samuel op de bank.
Doet Bosz volgende week weer geen wisselingen dan ben ik bang dat hij misschien moet gaan vrezen voor zijn baan, want hij maak de laatste tijd erg veel fouten.
00
ilonk 22:27 26 november 2011

Inderdaad dakmaster. Ik zie in de eerste helf overtoom of marko met de bal rond de 16 van roda. Hele rechterkant ligt open en ik kijk en niemand komt daar. Staan ze daar allemaal als een soort kring bij elkaar. De verdedging staat op zich best goed en ook marko en overtoom speelde redelijk. Ik hoorde van der linden zeggen na afloop dat het probleem op het middenveld lag, omdat ze niet genoeg inzet hadden en ze teveel met de bal liepen. Ja vindt je het logisch dat ze met de bal lopen, want die 3 spitsen voeren geen moer uit. Vond duarte ook wat minder, maar hij werkt wel altijd keihard.
00
Dakmaster 22:23 26 november 2011

Juist ilonk.

We kunnen wel zeiken op onze spelers, maar het systeem wat Bosz met 3 spitsen hanteert, zorgt er gewoon voor dat iedereen rond die 16 loopt te kloten! Er moet sowieso 1 buitenspelers bij zitten om het spel breed te houden.
00
ilonk 22:06 26 november 2011

Nou henk n. De grens vlagde terwijl plet niet buitenspel stond anders had hij gescoord alleen op de keeper. En wil plet nog effe verdedigen, want okay hij is niet goed, maar wat voor ballen krijgt hij. Hoge ballen vanuit het achterveld of middenveld. Nee vleugelspitsen erin en die moeten goede voorzetten geven en dan kopt hij ze erin. Tis geen voetballer die de actie moet maken of de bal moet halen.
00
henk n 21:59 26 november 2011

En nu lag het eens niet aan de scheids.
00
marcel vak L 21:52 26 november 2011

@ ilonk: volgens mij was dit geen experiment maar noodzaak we hebben gewoon niet meer verdedigers en je moet ook verdedigers op de bank hebben zo zie je maar weer wat er allemaal van komt met zo een mini selectie. voor de rest ben ik het wel met jou eens de aanval moet anders eventueel armatrucos in de spits en dan everton en plet eens even een paar wedstrijden rust geven .

zwartwitte groet
00
supporter heracles 21:49 26 november 2011

slappe hap die plet heeft geen enkele bal goed afgespeeld en dan haalt die duarte eruit dat slaat echt nergens op plet blijft maar staan khoop dat bosz ziet dat plet niet goed is en de vlgnde wedstrijd eruit haalt
00
ilonk 21:41 26 november 2011

Edit: Desondanks 1 advies. Dit experiment nooit meer doen. Keuzes maken en een andere voorhoede.
00
ilonk 21:40 26 november 2011

ga lekker naar barcelona zeg pff. Nee ben niet tevreden over vandaag, want het was bagger, maar tis niet de hele competitie tot nu toe dat het slecht is Utreg uit bv heer en meester. Geldige goal afgekeurd. Heerenveen tweede helft bal tegen de paal. Psv eerste helft heer en meester en verloren door buitenspeldoelpunten en slooms. Dit soort wedstrijden zitten er tussen. En ik praat niet alles goed, want bosz is nu gewoon een l.l. Onbegrijpeijke wissels en verkeerde voorhoedespelers. Als je armenteros opstelt moet hij in de spits en everton is uit vorm. Dan maar met douglas en pedro spelen aan de buitenkant. Tegen vvv er gewoon weer tegenaan en ben ervan overtuigd dat we niet degraderen of nacompetitie hoeven te spelen. Plaats in de middenmoot is goed genoeg. We zijn nog steeds een klein clubje. Het is ook elke keer hetzelfd na een slechte wedstrijd. Vorig seizoen stonden we ook maar op 19 punten toen we iedereen 1 keer hadden gehad en nu al 17 en na de winterstop ging het pas lopen vergeten?
00
Roy vak R 21:30 26 november 2011

Heel goed uitgepakt dit experiment, ook perfecte wissels toegepast!!
Gewoon zo laten staan dit seizoen….
00
marcel vak L 21:27 26 november 2011

ik denk dat er in de winterstop niks bijkomt want onze ploeg incl trainer staat als een huis

zwartwitte groet
00
Henk 21:25 26 november 2011

@ilonk
Wat een gelul, dit roda is vreselijk zwak en is echt middemaal en dat jij hier tevreden mee bent, nee bosz doet het niet goed, vorig jaar boorde hij nog een beetje op het succes van verbeek, maar iedereen ziet toch dat het steeds minder en dat we nog geen eenmaal een tegenstander hebben weggespeeld en dat ook aan de uitslag konden aflezen? of kun jij me er 1 noemen. Vorig jaar nac thuis 4 tegen 1, vitesse thuis 6 tegen 1 groningen uit 1 tegen 4, exelsior thuis 4 tegen 0, willem 2 uit 2 tegen 6 en willem 2 thuis 3 tegen 0 zomaar wat voorbeelden van wat er nu totaal uit is.
Te wierik komt trouwens ook nog veels te kort en dan zie je toch wel dat we heel blij mogen zijn met tim breukers.
00
Roy vak R 21:23 26 november 2011

Duarte eruit maar Armenteros laten staan…?
Waarom niet Douglas voor Sammy….
00
pietvakj 21:22 26 november 2011

bosz wissel toch is in de aanval presteert al weken nix meer plet everton en armenteros allemaal eruit vooral plet en samuel
00
BeeWee72 21:21 26 november 2011

Goede wissel ook………… 🙁
00
BeeWee72 21:20 26 november 2011

Wat een bokken spel man!
Ben je net terug in de wedstrijd, krijg je er weer 1 om de oren!!!
Mag je als trainer ook al je spelers eruit halen en lekker optijd naar huis gaan
om een nog groter verlies te voorkomen?
00
joost 21:18 26 november 2011

3-1 zucht
00
ilonk 21:17 26 november 2011

@henk. Zeikerd. Vorig seizoen al vergeten onder Bosz. Hij doet het op zich prima alleen wacht hij heel lang met wisselen. Roda verliezen we altijd dus geen man overboord. Tis weer een slechte wedstrijd en zou niet de laatste zijn, maar je weet ook wel dat we beter kunnen en dat we ons gewoon weer handhaven. Het systeem was met veel lef en dat het nu niet goed gaat is beetje jammer dat je zegt dat het schandalig is, maar als het wel had gewerkt dan had je anders gelult.
00
joost 21:17 26 november 2011

2-1
00
Geirt 21:15 26 november 2011

@ilonk
Tegen fct hebben we verdomd veel geluk gehad dat hun de wedstrijd niet beslisten en onze 1ste de beste kans vloog erin, tegen az geeen kans gehad en tegen psv aleen een kopbal en dat werd een goal, ja we zijn dodelijk effectiev!
00
Henk 21:13 26 november 2011

Zelfs tegen het zwakste roda in jaren kunnen we geen potten breken, junker die 1 keer heeft gescoord verdubbelt het nu zo simpel. Peter bosz alsjeblieft ik neem jou dit kwalijk. Je wisselt niet, je staat er als een dooie bij. Je speelt in een opstelling wat we nog nooit gedaan hebben, ik zeg bloemetje meegeven en bedanken voor de diensten, want het wordt met de week erger en erger… We zijn trouwens ook weeer terug waar we horen, in het rechterrijtje, dus mensen vergeet de play ofs voorlopig,want die zijn erg ver weg op het moment.
00
ilonk 21:13 26 november 2011

Nou gerit niet overdrijven zeg. We hebben tegen psv en twente prima gevoetbalt en we hebben 17 punten. Tegen vvv kunnen en moeten we gewoon winnen, maar ben everton en armenteros en plet zat. Ze doen niks. De zijkanten zijn niet bezet. Desondanks winnen we wel van vvv, maar niet meer van roda
00
joost 21:13 26 november 2011

Potver 0-2 waarom staat er nooit iemand bij de 2e paal kost je twee punten tegen twente en nu weer een goal
00
marcel vak L 21:10 26 november 2011

altijd wisselen als het al te laat is maar ja nu nog hopen op een wonder en dat ook armatrucos eruit vliegt
00
Gerit 21:09 26 november 2011

Ik hoop dat we dit jaar niet bij de onderste 3 eindigen maar ik zie ons zo tegen vvv verliezen volgende week, want ik zie niks waardoor wij overduidelijk winnen.
00
Roy vak R 21:04 26 november 2011

aub die ” wat kan ik leuke dansjes he, samen met Effie” Armenteros de komende weken op de bank en Pedro opstellen…!!!
00
rono 21:02 26 november 2011

Pedro moet erin
00
Matthijs 20:57 26 november 2011

Wat is er in godsnaam met armenteros aan de hand?? Wat n slappe hap!
00
Gerit 20:46 26 november 2011

WANT BOSZ HET WEKTNIET MET 3 SPITSEN WE HEBBEN BUITENSPELERS NODIG!!!! EN DAT ZIET IEDEREEN HIER VOLGENS MIJ…
00
Gerit 20:45 26 november 2011

Ik heb me er een paar weken over stil gehouden, maar nu ben ik het zat.
Er zijn nog 2 opties, bosz eigenwijze klojo je ziet dat de aanval niet loopt en dat is al WEKEN/MAANDEN zo dat we niks geen kansen afdwingen,maar je doet er niets aan dus pak dan je spullen maar. nu ook weer geen 1 kans door onze aanvallers. Onze verdedigers en middenvelders doen het trouwens prima.

Of je doet 2de helft, pedro,douglas en almuburaki erin, hun kunen het echt niet slechter doen die jongens die er nu staan. Het ergste is nog dat everton het meest verdient,terwijl die helemaal niks verdient.Ik ben er echt ziek van. Vorig jaar keek ik met plezier naar ons en nu lijken we net NAC van een paar jaar terug, altijd maar met 1 / 0 winnen of verliezen en hier trekken we echt geen suporters mee aan hoor, met dit aanvalsspel.

En ik vind het echt jammer voor het middenveld en de verdiging die dit jaar enorm gegroeid zijn. Maar telkens kunnen ze de bal niet kwijt.
00
marcel vak L 20:38 26 november 2011

het middenveld heeft een overwicht maar ja onze aanvallers ZUCHT armentrucos probeerd en kapt en probeerd en kapt maar negen van de tien acties mislukt .
van mij mogen onze buitenspelers er wel een keer in

Zwartwitte groet.
00
Marko 20:05 26 november 2011
Pet 19:04 26 november 2011

iemand nog een streampje
alvast bedankt
00
hsupportes 18:42 26 november 2011

Heb veel vertrouwen in de selectie, ben steeds positief verrast hoe jongere spelers mee draaien.
Vanavond op basis van kwaliteit 3 punten.
00
hinsenveld 18:10 26 november 2011

Juist kieft8
00
henk 15:56 26 november 2011

Ik hoop op een punt of meer, maar ik ben bang voor een nederlaag.
Hopelijk kunnen onze aanvallers vandaag een paar x lekkere acties maken voor het zelfvetrouwens, aangezien die verdediging van roda erg slecht is en ze niet voor niets al de meeste tegengoals hebben en daardoor zullen hun erg bang zijn voor ons. Nou jongens zet hem op!
00
kieft8 15:34 26 november 2011

Gewoon lekker gaan voetballen en zorgen voor een goed resultaat.
00
Pieter 11:22 26 november 2011

Hendry, was je dronken toen je dit artikel schreef? Sorry dat ik het zeg, maar zo’n amateuristisch stuk past niet op zo’n professionele site als deze.. Haal op zijn minst even de taalfouten eruit..
00
hinsenveld 11:17 26 november 2011

Gewoon winnen daar!
00