Heracles heeft vanavond opnieuw niet weten te winnen in Kerkrade. De ploeg van Peter Bosz verloor met 3-1 van Roda JC en dat kon je gezien de tweede helft niet onverdiend noemen gezien het spel. Het is alweer de zevende competitiewedstrijd op rij in Kerkrade dat Heracles verliest van de Limburgers.

Heracles begon met een 3-4-3 systeem vanwege defensieve problemen. In de eerste helft pakte dit redelijk uit en waren beide ploegen aan het aftasten en aan elkaar gewaagd. Een zeer behoudend begin werd doorbroken door Willie Overtoom. De middenvelder kreeg ruimte om te schieten en zijn schot ging onderkant lat uit het doel. Roda kreeg daarna nog wel een kans die gelukkig ontstond. Mitchel Donald kopte op de bovenkant van de lat. Daarna kregen beide ploegen nog enkele kansen maar het bleef 0-0.

In de tweede helft pakte de thuisploeg het wat beter aan. Er werd in een hoger tempo gevoetbald en Heracles verloor de grip op de wedstrijd. Remko Pasveer redde knap op een inzet van Davy de Beule. Roda JC speelde veel beter en kreeg daarna direct weer een kans. Opnieuw wist Remko Pasveer een inzet van de opgekomen Ruud Vormer te keren. Na 65 minuten spelen scoorde Mads Junker dan toch de verdiende openingstreffer toen hij geheel vrijstaand Remko Pasveer kansloos liet met een verwoestend schot. Daarna werd binnen twee minuten de score verdubbeld door de Deen. Een voorzet van Adil Ramzi werd binnen getikt door opnieuw Mads Junker. De wedstrijd leek definitief gespeeld. Vlak daarna werd Samuel Armenteros licht getoucheerd wat eigenlijk geen penalty was, maar toch werd gegeven door scheidsrechter Jeroen Ketting. Willie Overtoom benutte de penalty en zorgde daarmee voor de 2-1. Lang kon Heracles hier niet van genieten, want nog geen minuut later kopte Malki een voorzet van Mads Junker knap achter Remko Pasveer: 3-1. De wedstrijd was daarmee definitief beslist en Roda JC won verdiend op basis van de tweede helft.

Sponsoren

Reacties (30)

Reageer nu!