Heracles heeft vanavond opnieuw niet weten te winnen in Kerkrade. De ploeg van Peter Bosz verloor met 3-1 van Roda JC en dat kon je gezien de tweede helft niet onverdiend noemen gezien het spel. Het is alweer de zevende competitiewedstrijd op rij in Kerkrade dat Heracles verliest van de Limburgers.

Heracles begon met een 3-4-3 systeem vanwege defensieve problemen. In de eerste helft pakte dit redelijk uit en waren beide ploegen aan het aftasten en aan elkaar gewaagd. Een zeer behoudend begin werd doorbroken door Willie Overtoom. De middenvelder kreeg ruimte om te schieten en zijn schot ging onderkant lat uit het doel. Roda kreeg daarna nog wel een kans die gelukkig ontstond. Mitchel Donald kopte op de bovenkant van de lat. Daarna kregen beide ploegen nog enkele kansen maar het bleef 0-0.

In de tweede helft pakte de thuisploeg het wat beter aan. Er werd in een hoger tempo gevoetbald en Heracles verloor de grip op de wedstrijd. Remko Pasveer redde knap op een inzet van Davy de Beule. Roda JC speelde veel beter en kreeg daarna direct weer een kans. Opnieuw wist Remko Pasveer een inzet van de opgekomen Ruud Vormer te keren. Na 65 minuten spelen scoorde Mads Junker dan toch de verdiende openingstreffer toen hij geheel vrijstaand Remko Pasveer kansloos liet met een verwoestend schot. Daarna werd binnen twee minuten de score verdubbeld door de Deen. Een voorzet van Adil Ramzi werd binnen getikt door opnieuw Mads Junker. De wedstrijd leek definitief gespeeld. Vlak daarna werd Samuel Armenteros licht getoucheerd wat eigenlijk geen penalty was, maar toch werd gegeven door scheidsrechter Jeroen Ketting. Willie Overtoom benutte de penalty en zorgde daarmee voor de 2-1. Lang kon Heracles hier niet van genieten, want nog geen minuut later kopte Malki een voorzet van Mads Junker knap achter Remko Pasveer: 3-1. De wedstrijd was daarmee definitief beslist en Roda JC won verdiend op basis van de tweede helft.

Sponsoren

Reacties (30)

Reageer nu!
Pin 22:24 28 november 2011

Idd mike kan er echt niets aan doen. Die moet nog groeien en staat puur uit nood in het veld.
00
Matthijs 11:58 28 november 2011

@ Truus. Dus ..?

Wie neem je nu wat kwalijk? Denk niet dat hij er veel aan kan doen.
00
Truus 11:28 28 november 2011

Ik,hoor helemaal niets over Mike ter Wierik,net of die zo goed was,zowiezo 2 doelpunten via hem!

En ja ik weet het,hij is nog jong,maar daar hebben we nu niets aan,je moet er nu staan!!

Wel inzet,maar geen boddy genoeg.
00
cewi 10:23 28 november 2011

Waarom toch altijd met 3 spitsen spelen ? Ons middenveld is hartstikke goed, scoort en creeert kansen. Alleen topploegen spelen met 3 aanvallers. Verdedigend staat het normaal gesproken goed (als iedereen fit is tenminste en er geen geschorsten zijn). Daarbij komt dat Bosz ook altijd met opkomende backs speelt, we zijn dus, zoals er nu gespeeld wordt veel te offensif ingesteld .
00
PollyOle 09:30 28 november 2011

Volgende week:

Pasveer
Breukers—Rienstra—vd Linden—Jallo
Quansah—Overtoom—Vejinovic
Pedro—Armenteros—Duarte
00
hsupportes 09:18 28 november 2011

Dat je aan de zijkant kwaliteit te kort komt is allang duidelijk.
Armenteros staat daar uit nood, kun je hem niet kwalijk nemen.
Ik weet niet of Pedro al zo ver is om in de basis te beginnen?
Zowel everton als armenteros trekken naar binnen en dan komt ook plet in moeilijkheden.
Ligt dat dan aan zijn kwaliteiten in de fase van zijn ontwikkeling of aan de buitenspelers?
Dit is het resultaat van een te krappe selectie.
P.Bos moet ook met de riemen roeien die hij heeft.\
Misschien iets uitgetest tegen Roda maar als Plet in het begin niet wordt afgefloten voor onterecht buitenspel. wat dan?
waarschijnlijk een hele andere wedstrijd endan hoor je niemand meer, zeg het maar.
00
Jroen1991 09:14 28 november 2011

De kritiek van armenteros vind ik niet helemaal terecht.. Armenteros moet als spits gebruikt worden en niet als links of rechtsbuiten. hetgeen dat hij heeft en niet iedereen in de voorhoede is dat hij heel erg sterk is in de duels.. hij verlies er bijna geen. en dat heeft plet wel.. die wint helemaal niks bijna.. Is een goede spits in de 16 maar dat is het ook. geen spits voor ons nu in ieder geval. Denk dat de voorhoede er maar zo uit moet zien: Douglas/pedro – Armenteros – Duarte

Duarte doet het erg goed op het middenveld maar ik zie toch liever vejinovic daar spelen. en met zijn snelheid en techniek moet Duarte makkelijk op linksbuiten kunnen spelen..
00
PollyOle 09:09 28 november 2011

hahaha Bosz onder druk. Mogen onze handjes dicht knijpen met deze coach.
Komt allemaal wa goed!
00
Pin 01:34 28 november 2011

Kun je wel wissels willen zien maar dan moet het ook kunnen heh ! We hebben een te krappe selectie en gisteren was een mooi voorbeeld daarvan.

En onze beloften moeten ook voetballen met dezelfde selectie! Dit gaat opbreken…. wat zal straks de prijs zijn ….
00
komdanjonge 22:26 27 november 2011

Vrijdag tegen de nummer laatst minimaal 4 kansen verwacht ik, zoniet dan komt Bosz echt onder druk te liggen en als hij dan nog niet wisselt mag hij weg van mij, want iedereen hier wil al weken wissels zien. Maar luisteren ho maar.
00
stef 20:56 27 november 2011

Wat een schandalige vertoning. Nadat Bosz vertelde dat we meer kwaliteit hebben en dat ze meer schoringskansen wilden creëren, maar naar Kerkrade gegaan.
Ik heb spijt, crisis wat koud, maar nog belangrijker compleet geen instelling van de 10 spelers. Pasveer wederom top.
Ter Wierik kon het niet aan, met drie verdedigers.
Middenveld met 4 man, compleet overlopen. nergens het duel aan gaan, allemaal wachten en wachten.
Overtoom wil weggen, moet vrezen voor de bank. Marko wisselt fantastische ballen af met drama ballen. Duarte was de afgelopen weken beter dan gister.
Everton drama, Plat kan volgens mij het niveau niet aan. Armenteros geen schim van afgelopen seizoen.
Ik zou nooit meer met 3 verdedigers spelen, vooral opbouwend kwamen we een man te kort.
middenveld, zou ik gewoon er drie kiezen, en helaas voor de 4e, maar dat is topsport.
Aanvallend zou ik weer met minimaal 1 buitenspeler spelen, dus of Pedro of Douglas.
Armenteros in de spits als aanspeelpunt/kaatser. Andere buitenspeler zou Everton (die dit jaar niet best is) of voor Duarte kiezen.

PS: Bosz moet eens ophouden na de wedstrijd te melden dat het wel aardig was, tegen Roda met alle respect heb ik een aantal (lees 4) mogelijkheden gezien, en 1 ja het is geen typefout, 1 kans: de pingel. Dat is dramatisch tegen Roda, en daar zijn 11 spelers plus de trainersstaf verantwoordelijk voor. Als dit redelijk is (woorden van Bosz) dan wordt plek 15 nog heel, heel erg moeilijk
00
Fiets 16:28 27 november 2011

Armenteros maakte er een zooitje van! Wachtte overal veel te lang! Everton heb ik bijna niet gezien. Waar gaat dit naar toe? De eerste helft was nog enigszins het aanzien waard maar de tweede helft was een ramp in 3 bedrijven. We werden van de mat getikt!

Dan denk je dat Bosz Armenteros wel zal wisselen, wel nee, hij laat hem gewoon verder aanmodderen. Overigens vond ik Pasveer, Rienstra, Overtoom en Duarte de beteren van het veld. Het wordt tijd dat de scherpte weer terugkomt. Op deze manier voetballen is vragen om problemen.
00
Roberto 14:09 27 november 2011

Aan het begin van het seizoen viel Plet regelmatig in, scoorde en verdiende zo zijn basiplaats… Armenteros mocht er, om wat voor reden dan ook, niet uit ook al was hijj de spits (die niet scoorde). Volgens mij is objectief vast te stellen dat dat niet werkt. Armenteros is een egoistische spits. Dat heeft zijn voordelen, hij is door zijn grilligheid moeiijk te verdedigen maar dat is ook een nadeel. Voor zijn medespelers is hij ook te weinig voorspelbaar. Als buitenspeler moet je dat wel zijn. De oplossing ligt al een tijdje voor de hand: het is Plet of Armenteros in de basis. Afhankelijk van het spel kan er gewisseld of een extra pinchhitter ingebracht.
Everton gewoon op links (dat heeft hij de laatste seizoenen naar behoren gedaan) en Douglas of Pedro op rechts. Ook die (3) kunnen wisselen. En als Plet goed invalt dan laat hem dat dan doen!
Verder is het leuk om “van je eigen spel uit te gaan” maar een beetje coach kan ook een tactiek afstemmen op de tegenstander. Om bij rjc 343 te gaan spelen is naief. Die spelen zelfs thuis countervoetbal, en je geeft ze op die manier het gevoel dat er wat te halen valt… Begin daar nou is zelf eens zo negatief als rjc alttijd doet : van mijn part speel je daar 442 met 2 snelle spitsen.
00
Henk1 13:42 27 november 2011

Wat een verschrikkelijke voorhoede hebben we toch, niks maar dan ook niks gaat er van uit middenveld en verdediging lopen prima te voetballen. maar de aanval, ik het idee dat ze zo wel dagenlang kunnen voetballen zonders goals te maken.
Plet die wel een bal bij zich kan houden, maar veel te traag is en niks geen gevaar brengt bij het doel.
Armentoros die al wel maanden slecht loopt te spelen en een meester is de bal met de hand mee te nemen.
En Everton het niveau niet aan kan, slecht in bal aanname is, en waar je geen eentweetje mee aan kunt gaan, alle ballen die je naar hem toespeelt raakt hij kwijt. zeer slechte controle over bal en dan meer weer gaat liggen op de grond.
Nee beste mensen dit gaat niet goed met onze club, er moeten goals gemaakt worden, maar ja ! door wie?
Je kunt niet altijd gokken op penalty’s of vrije schoppen.
00
Henkuh 13:17 27 november 2011

Het was gesapig, saai en totaal zonder beleving waarbij er eigenlijk niemand écht uit de verf kwam (enkele uitzonderinegn daar gelaten). Krijg ook ‘t idee dat men er met de rem erop speelt en iets heeft van ach, het komt allemaal wel goed. Niets lijkt mij minder waar en wij zijn nog lang niet die stabiele middenmoter die sommigen al denken dat we zijn want dan geef je niet alles zo kinderlijk eenvoudig weg (geldt niet alleen voor deze wedstrijd trouwens). Er zal nog wel heel wat moeten gebeuren (lees, veranderen !!) en dat gezeur over ‘t beste positiespel van Nederland enzo daar kopen we niks voor. Punten daar gaat ‘t om en dat kan alleen maar door inzet, strijd, passie en met de dood of de gladiolen (iets waar Hééráácles altijd voor stond !!). Ook zie niet een giga-omwenteling na de winterstop zoals vorig maar ik hoop compleet ongelijk te krijgen.
kww dus
00
Elisa 13:11 27 november 2011

Waar was plet mee bezig dan??
00
Robbert 12:20 27 november 2011

Ik heb het voorspeld, we hebben betere middenvelders hoor ik Peter Bosz vooraf zeggen, maar als deze betere middenvelders niet hun mouwen willen of kunnen opstropen dan verliezen we gewoon de slag op het middenveld. Zie daar wat er in de 2e helft is gebeurd. Verder is onze voorhoede “tandeloos” geen gevaar, geen scherpte en geen actie in de benen van ook maar één van onze voorhoede spelers.

Hoe nu verder…….al onze 3 spitsen scoren een onvoldoende. Ik zou Armenteros nog het voordeel van de twijfel geven en op links zetten, of eventueel Duarte. Op rechts Douglas, want dat is een buitenspeler, en Plet in de spits houden. Maakt hij het weer niet waar, dan Armenteros in de spits als Duatre op links blijft staan. Effie moet genoegen nemen met de bank, hij komt gewoon tekort op dit moment.
00
johan 11:44 27 november 2011

voorhoede bagger zo word er niet meer sinds september geschoort door de heren tijd
voor verandering pedro en douglas er in everton in de spits amateros en plet er uit
laten ze zich maar eerst eens bewijzen terug naar de beloften.
00
ben koetsier 10:52 27 november 2011

hallo supporters,
Heb nog een vest van hafc te koop maat m .
En nog een thuis shirt maat xs,
Voor foto kan je mailen.

dekoetse@hotmail.com
00
smokey 10:44 27 november 2011

de smalle selectie breekt nu al op,voorhoede super slecht over de inzet nog maar te zwijgen ,2e helft helemaal af getroeft
00
NCKJWT 10:00 27 november 2011

Direct het verdedigers probleem opgelost? Sorry voor dubbelpost*
00
NCKJWT 09:59 27 november 2011

Weet je wat wel grappig is.. Armenteros en Everton.. ze verdedigden nog beter dan dat ze aanvallen..
00
Tor 09:57 27 november 2011

Danke-bitte dan maar weer. Vooraf was ik heel benieuwd hoe die “stoere” tactiek van 3-4-3 uit zou pakken. Het had wel kunnen werken, maar dan moet er wel mannelijk gespeeld worden. Het ontbrak m.i. vooral aan lef en een voorhoede waarin er 2 van de 3 het laten afweten.
00
Gerrit Zeldam. 09:57 27 november 2011

Waarom het vorig jaar beter ging denk ik is dat je toen met een buitenspeler speelde,die het veld breed hield en met voorzetten kwam Plet kan niet in de kleine ruimte spelen dus als P.B. denkt dat Plet miljoenen gaat opleveren zoals hij onlangs zelf heeft verkondigt zal hij bij zichzelf te rade moeten gaan.Door dit systeem voetbalt de hele voorhoede slecht.Dus of Plet in de spits of Armenteros die zich op rechts niet lekker voelt.Je hebt dan nog mogelijkheden genoeg mt oa Pedro.Duarte,maar ook zeker nog Douglas.Maar dat zal nog wel weer een tijdje duren PB kennende.
GR Gerrit Zeldam.
00
hafc_wijfie 09:31 27 november 2011

Overtoom en Duarte, Pedro , Rienstra.goed.
Maar de rest waar die last van hebben ik weet het niet.
Ieder geval Armenteros denkt dat hij altijd show voetbal moeten laten zien.
Veel balverlies. En Everton ik gun hem graag doelpunten maar hij lijkt mij helemaal niet zelfverzekerd en Plet hij maakt af een toe een doelpuntje maar stop die jongen toch eens een peper in z’n reet niet vooruit te branden die gast!! Hopelijk volgende wedstrijd beter.
Maar hopelijk wel versterking!!
Gisteren zag je het gewoon aankomen die doelpunten, jammer jammer.
00
ilonk 09:14 27 november 2011

nou rono ik zou armeteros en everton beiden eruit halen. Plet kan er niet veel aan doen die moet dingen doen waar hij niet goed in is. Bal ophalen of actie maken aan de zijlijn, omdat niemand daar staat en als hij in de spits staat krijgt hij ballen vanuit het midden ipv zijlijn. Zet gewoon duarte op links en pedro op rechts. Die kunnen goede voorzetten geven en dan kan plet scoren.
00
rono 01:46 27 november 2011

Sluit aan bij de rest, voorhoede is bagger, ook plet komt niet uit de verf. Pedro is goed op dreef in het 2 e, did geef hem een kans, kun je een van onze falende offensieven wisselen, armenteros, plet of Everton . Hoe kan dat nu dat het zoveel minder is als vorig jaar? Thuis maar weer punten pakken. Truste.
00
Henkuh 00:58 27 november 2011

Net terug uit Kerkrade………………. met een fikse kater !!
Het kakt in !!
00
Pin 00:42 27 november 2011

Tja… helaas te beamen dat Armenteros er helemaal niets meer van bakt. Het was werkelijk slaapverwekkend de 1e helft, met vond ik toch wel overwicht voor ons…. Maar je zag het gewoon verkeerd gaan in de 2e helft. En we hadden zo goed als niets meer te brengen…. Pedro. Super… Goeie hoor. Maandag met de beloften legde die er 3 in. Nee…. Zet die 2 buitenspelers maar op de bank ik weet het ook niet meer. Daar ga je dus nu met je klotenkrappe selectie
00
eduard 00:04 27 november 2011

Armenteros, Armenteros, wat slecht, je kunt nog beter met 10 man voetballen. Laat het niet nog erger worden, in de basis hoort hij in elk geval nu niet te staan, begin direct met Pedro, en niet eerst wachten tot je achterstaat. Niet veel beter is Everton, wat is er met hem aan de hand, op de training is hij veel beter. Nee dan Rienstra, hij steekt er momenteel met kop en schouder bovenuit, zo langzamerhand wordt hij de beste van het team. Wordt nog heel moeilijk voor Maertens straks. Zo zie je maar weer, dat je niet altijd kwaliteit inlevert.
Belangrijk is dat je de spelers een kans geeft, en wel direct vanaf de aftrap en niet wanneer je achterstaat. Het geeft hen in ieder geval een beter gevoel, en de tijd dat je moet wisselen is nu aangekomen, ook dat is beter voor hen die plaats moeten maken , want nu wordt het alsmaar slechter en slechter. Hopend dat de trainer dit ook ziet.
00