Heracles heeft vanavond in het eigen Polman Stadion zijn grootste Eredivisie zege geboekt sinds de promotie. Tegen VVV Venlo werd het maarliefst 7-0. Bij rust stond de teller nog op twee doelpunten, maar na de rust barste de voetbalshow echt los in Almelo: 7-0. De grote man aan Heracles-zijde was Marko Vejinovic met twee doelpunten.

Heracles startte tegen VVV met Marko Vejinovic in plaats van Samuel Armenteros. Peter Bosz had de Zweed gepasseerd en achteraf bleek dit gunstig uit te pakken voor de Heraclieden. Vanaf minuut één was het al duidelijk wat het spelbeeld van de avond zou worden. VVV zakte ver in (met tien man op eigen helft en loeren op een fout) en Heracles dat dicteerde. Het was eenrichtingsverkeer en Heracles zocht continu naar een gaatje in de defensie van VVV. Heracles kreeg kansen via Overtoom (schot voorlangs) en Plet die zijn inzet door doelman Wilco de Vogt zag redden. Na een half uur kwam Heracles op voorsprong. Kwame Quansah onderschepte en gaf de bal aan Lerin Duarte, die Glynor Plet bediende en simpel raak kon schieten. De lange spits had sinds september al niet meer gescoord. Voor de rust verdubbelde Heracles nog de voorsprong. Kwame Quansah wist na een schot van Willie Overtoom de bal acrobatisch in het doel te werken: 2-0. Dit was ook de ruststand. Het leek een makkelijk avondje te worden, en dat gebeurde.

In de tweede helft ging Heracles op dezelfde voet verder. De tweede helft werd een ware galavoorstelling met mooie aanvallen en doelpunten als gevolg. Na een uur spelen scoorde Marko Vejinovic de 3-0 na een prachtige aanval over vele schijven. Willie Overtoom en Lerin Duarte zorgden er voor dat Marko Vejinovic verwoestend en met veel effect uithaalde en Wilco de Vogt kansloos liet. Nog geen tien minuten later was het al 4-0 nadat Glynor Plet zijn tweede van avond prima afrondde na weer een sublieme aanval. VVV kwam totaal niet aan het voetballen en Heracles bleef het publiek verwennen met prachtige aanvallen. Het was om te smullen in het Polman Stadion en de wave ging door het stadion. Everton maakte er een dik kwartier voor tijd 5-0 van op aangeven van Samuel Armenteros. Ondertussen werden er ook nog kansen gemist door beide teams. Musa schoot slap in de handen van Remko Pasveer en Glynor Plet wist oog-in-oog met doelman Wilco de Vogt niet tot scoren te komen. Marko Vejinovic had tien minuten voor tijd ook nog eens het geluk dat zijn inzet van richting werd veranderd en daardoor voor de 6-0 aantekende. Het slotakkoord was voor Samuel Armenteros die op aangeven van Darl Douglas de eindstand van 7-0 binnen schoot.

Sponsoren

Reacties (43)

Reageer nu!
Sten 18:30 6 december 2011

geweldige overwinning, was iedereen wel weer is aan toe!
Armenteros viel goed in, ook verdiensten voor hem.
00
hsupportes 22:45 5 december 2011

Laat Jallo 3 maand staan en looms is vergeten tijd als basis speler.
De scouting doet het ieder jaar weer perfect,heb daar veel vertrouwen in.
00
henko 19:31 5 december 2011

Het bestuur ( lees scouting ) heeft het toch niet zo slecht gedaan de laatste jaren , ondanks vele critici..
De eerste fase , kijken of iemand goed kan voetballen , slaan ze over, dit kan veel financiele voordelen hebben. Ze beginnen direct aan de tweede fase , zoeken tussen jeugd-internationaals, een zeer goed
uitgangspunt , zowel binnen – als buitenlanders.
Elk schot is geen haas. Wat is hier mis mee ?
We moeten hiervoor wel geduld opbrengen en dat hoeft niet veel te kosten.
00
Arthur 16:14 5 december 2011

“He is very talented, but the most outstanding attribute he has is character.”…Een speler die in de nadrukkelijke belangstelling heeft gestaan van VFB Stuttgart en Sporting Lissabon… Jeugd-international van Australie…Jan Smit vindt een goed karakter altijd een zeer belangrijk / doorslaggevend aspect; Het is in ieder geval een positie die we sinds het vertrek van Klavan slechts redelijk bezet hebben. Jallo vind ik persoonlijk een prima vervanger van Mark Looms, maar géén concurrent voor Looms. Wellicht dat Davidson dat wel kan zijn?
00
Henkie 14:37 5 december 2011

@ chay, ik verwacht toch wel dat bestuur volgende week meld dat of de speler te duur was, of dat ze hem niet goed genoeg vonden, máááár hij word in de gaten gehouden….
00
Chay 13:45 5 december 2011

Ten aanzien van de stage van Jason Davidson:

Voordat iedereen zaken gaat roepen dat hij dit jaar ‘slechts’ uitkwam voor de 2e portugese divisie (Sporting Covilha); dit was in verband met een enkelblessure. Hij werd dit jaar uitgeleend aan deze club, om zodoende veel speeltijd te krijgen en weer terug te komen op niveau.

Wat hij kan? Geen idee. Ga ik ook niets over roepen. Wel vind ik het goed om te zien dat Heracles bezig is met een linksback en überhaupt aan versterkingen denkt. Eerder werd al aangegeven dat dit nodig is, en dat blijkt ook wel gezien de smalle selectie en eventueel inboeten aan kwaliteit bij schorsingen en blessures.
Hopelijk blijkt hij een versterking voor Heracles te zijn.

Tevens hoop ik dat het dit keer niet alleen bij uitnodigingen blijft, maar dat er ook daadwerkelijk goed gescout is en wordt, waaruit ook contracten voort komen. Het continue uitnodigen van spelers en vervolgens niemand aantrekken zoals eerder het geval was, lijdt alleen maar tot scheve verhoudingen en het wegzakken van vertrouwen dat gemaakt uitspraken waar worden gemaakt.

Gr.,
Chay!
00
Jan 11:57 5 december 2011

Trouwens Heracles heeft weer een proefspeler in de gelederen, ene Jason Davidson. Vi: “Heracles Almelo heeft vanaf maandag Jason Davidson een week op proef • De twintigjarige Australiër is een linksbenige verdediger, die ook over een Grieks paspoort beschikt • In de periode 2009-11 stond hij onder contract bij Paços Ferreira • De afgelopen maanden hield Davidson zijn conditie op peil bij Borussia Mönchengladbach, maar dat resulteerde niet in een contract'”
00
Jan 11:18 5 december 2011

Geweldige pot voetbal; zeldzaam zoals alles uitkwam en lukte. De tegenstander liet ook wel enigszins toe maar dat was ook de verdienste van Heracles.
Zal vrijdag tegen Den Haag wel anders worden.
00
koos 21:52 4 december 2011

Barcelona aan de AA!!
00
Truus 20:59 4 december 2011

Roy,je hebt helemaal gelijk!!
00
Roy 20:11 4 december 2011

@ koen helemaal goed, van dat verontwaardigde gelul word ik toch al niet goed.

Veel succes en hou je mond dan de volgende keer als niet alles op internet hoort.
00
koentjj 17:05 4 december 2011

@roy

zoals ik al zei: als je geen verstand hebt van dit ow reageer dan niet, dat je er totaal geen verstand van hebt lees ik aan je laatste zin

Verder reageer ik hier niet meer op , als je goed nadenkt weet je waarom: niet alles hoort op internet.
Maargoed al met al; een topavond, enorm genoten. laat dat het belangrijkste zijn.
00
Roy 14:27 4 december 2011

@ koen zeg dan ook niets lees wel eens vaker vd verontwaardige berichten als die v jou, zeg dan gewoon wat er is….

Beetje zielig trouwens club is beter voor de uitsupporters dan voor, grote onzin
00
Andere Hans 14:25 4 december 2011

Vrijdagavond gigantisch genoten, prachtige combinaties en
prachtige goals.
Geniet er nu nog van.

Heb het pas nog geschreven, we hebben zo ongeveer het beste
middenveld van de hele eredivisie.

Bedankt jongens, er zat geen papiertje omheen maar het was een
prachtige sinterklaas surprise!
00
hsupportes 12:45 4 december 2011

Marco is eigenlijk een middenvelder en geen buitenspeler.
Hij trekt logisch naar binnen waardoor anderen naar buiten moeten om veld bezetting qua automatische in stand te houden.Het lukt aardig maar toch mis je je echte buiten speler.
armenteros zijn plek is spits, noodgedwongen moet je wat als Heracles zijnde.
Je bent net zo sterk als je tegenstander zwak is.
00
Thijsjuhk 12:32 4 december 2011

toch gelijk gehad dat vejinovic er altijd in moet staan bij heracles. Niets meer dan hulde voor dit TEAM. want dat was het wel. zelfs al zouden ze de ogen dicht moeten houden hadden ze elkaar nog wel gevonden. heb er echt van genoten!
00
HAFC-1903 11:54 4 december 2011

Volgens mij was er ook protest van de BTE want die gingen de eerste 30 minuten
niet zingen, en daarna aftellen en wel zingen. was dit om die reden van de doeken dan?
00
koentjj 23:07 3 december 2011

gewelldige wedstrijd… plet hield eindelijk de ballen vast en de beweging op het middenveld was er. Veijnivoc zonder twijfel de beste en meest technisch begaafde speler van heracles, nooit meer uit het team houden.
We hebben een goed voetballend team, maar hadden de laatste wedstrijden niet het vertrouwen,. als dit er is zijn ze tot heel veel in staat, en kan zelfs douglas de nodige mannen voorbij komen. Zijn assist op armenteros was prachtig.

En nu even over de spandoeken (en ja daar begin ik over) als nu ook de club haar eigen supporters vooropsteld ipv de uitsupporters komt alles goed met deze club. Het spel is er , nu nog de goede behandeling van supporters!!

En ga niet op het laattste stuk reageren als je geen verstand hebt van dit onderwerp, dat is verspilde moeite.
00
supporter heracles 19:50 3 december 2011

wat een wedstrijd 7-0 grootste zege in de eredivisie, door gaan zoo vlngde week gwn zelfde opstelling marko is een goudmijntje gaat ons geld op leveren en duarte net zo
00
eduard 19:16 3 december 2011

Zo je maar weer, als ze voorin de bal vast kunnen houden, dan wordt het voor de verdediging ook makkelijker. Geweldig gedaan gisteren. Het is heel goed als Armenteros eerst op de bank plaats neemt. Het wordt voor Plet en Everton veel makkelijker hun positie richting goal te kiezen. Dus in het vervolg niet alle drie in het team.
00
damy 18:52 3 december 2011

PRACHTIGE WEDSTRIJD!!!!!!!!!!!!!!!!!
00
Truus 18:21 3 december 2011

Ik,vondt het meer op Barca lijken!!
00
komdanjonge 17:54 3 december 2011

bah, tegen roda wel 40 reacties en nu boeken we de grootste overwinning en maar een paar reacties.
00
johan 14:14 3 december 2011

kan beter
00
komdanjonge 14:01 3 december 2011

Echt een prachtige wedstrijd en iedereen verdiendt een 10 met een griffel.
Ook ik vind dat Jallo het uitstekend doet en van mij mag hij ook na de winterstop in de basis blijven, naar den haag met dezelfde opstelling als we vandaag hadden met een heerlijk middenveld. Hopelijk scoort Rienstra eens, hij verdiendt het echt na al die goeie optredens. Ik denk dat niemand Maertens nog terug wil in de basis toch? voor mij is Rienstra hem duidelijk gepasseerd.
00
MarcHeracles 12:58 3 december 2011

Samenvatting als je niet kan wachten na het weekend alle goals nog eens te zien;)

FIJN WEEKEND IEDEREEN!

http://vivagoals.com/heracles-almelo-7-0-vvv-venlo-%E2%80%93-eredivisie-%E2%80%93-02122011-hd
00
hsupportes 12:54 3 december 2011

Jallo is een verstandige speler die eerst zijn taak goed doet, verdedigen en waar mogelijk opkomen.
Gelukkig niet zover opkomen als Looms dat doet en daardoor door bewust de balans in het elftal verstoord.
Maar ook zijn verdediging bewust in moeilijkheden brengt.
Wie neemt zijn taak over?
Hij laat zijn tegenstander vrij staan en soms te moe om op tijd terug te keren.
Looms kost je per jaar zeker 6a7 punten.
Jallo is daarnaast ook bal vaster en technischer dan Looms.
Ik hoop dat Jallo staan blijft dat is alleen maar een win, win situatie .
Gisteren vond ik v.d. linden een zeer goede wedstrijd spelen.
00
Jonny 12:39 3 december 2011

Die Jallo kan mij nog niet bekoren. Hij heeft wellicht de potentie maar vind hem op dit moment absoluut niet beter dan Looms(wanneer je hem niet vergelijkt met de laatste weken)
00
Sjarrel 12:25 3 december 2011

jallo is inderdaad verdedigend veel beter dan looms. Alleen brengt looms aanvallend meer.

Wat een topwedstrijd gisteren. leek wel real madrid. Vejinovic was ook aan het strooien met briljante balletjes
00
Slaatje 12:14 3 december 2011

VVV werd vanaf de 1e minuut al vastgezet en Pasveer heeft lopen koukleumen.
Heracles was heer en meester en de doelpunten waren allemaal geweldige combinaties. Heerlijke wedstrijd en weer veel vertrouwen na de moeilijke serie van de afgelopen 4 wedstrijden.
Jallo is echt beter dan Looms, maar ben bang dat Mark er na de winterstop weer gewoon instaat.
Al met al een lekkere avond
00
FELIX Hengelo 12:08 3 december 2011

Spelers (en staf): Bedankt voor een perfecte voetbalavond.
Niet alleen het ontzettend goede voetbal, ook die uitstraling. Vanaf minuut 1 zag je dat iedereen er met maar 1 doel stond: VVV opvreten!
Ik vond dit de beste wedstrijd ooit die ik van Heracles gezien heb. (mijn ooit gaat tot 1984) En de uitslag was niet eens geflatteerd; we hadden een penalty moeten hebben, er waren een paar buitenspeltwijfelgevallen in ons nadeel en die (niet al te beste) keeper lag ook een paar keer in de weg.
Iedereen gefeliciteerd met de schitterende voetbalshow, en het fraaie record!

[P.S.: Dat gelul over spandoekjes, kan dat ergens anders of een andere keer? (Zoals Pim 09:06 ook al aangeeft) Ik vind de teamprestatie van gisteravond iets relevanter in dit topic.]
00
kieft8 12:04 3 december 2011

Geweldig, Jallo vond ik weer goed spelen.
Duarte wat is die man goed zeg.
Het hele team speelde natuurlijk goed, maar ik vond Duarte gewoon weer goed spelen en Jallo doet het gewoon netzogoed of gewoon beter als Looms.
00
gerwin 11:20 3 december 2011

supperrrrrrrrrrr wedstrijd geweldig genoten keep ut the good work jongens op naar volgonde week

forzaaaaaaaaaa heracles hulde hulde
00
skip 10:36 3 december 2011

Ik las dat uit supporters koffie en broodjes krijgen bij Heracles, hebben ze in ieder geval nog iets gehad voor een busreis van 3 uur 😀

Geweldig gespeeld Heracles!!
00
Emiel 10:28 3 december 2011

Wat een geweldige avond!..wat een uitslag!…Wat een combinatie’s!…..Wat een goals!….Wat een bier!

Heb gisteren genoten van elke Heraclied op het veld! Hulde aan allen.. Sterk achterin(was niet eens nodig) Heersend middenveld en een voorhoede op schot! Super!…
00
remy 09:45 3 december 2011

mooie wedstrijd! mooie doelpunten en veel daarvan waren ook nog goed uitgespeelt. Vooral het 2e doelpunt van plet was mooi uitgespeelt. quansah ook mooie goal….fijn voor armenteros en everton dat ze een doelpuntje maaktje. VVV was echt slecht. geen fatsoenlijke combinatie gezien en die keeper van hun was ook niet om over naar huis te schrijven.
conclusie: je zult er wel flink van balen als je iets van 3 uur in de bus hebt moeten zitten om je ploeg zo te zien spelen en zo kansloos zien verliezen.
ze hebben volgens mij maar één “kans” gehad.
ook vond ik de corners van marko niet erg goed, laat willie ze maar gewoon nemen.
00
luc 09:12 3 december 2011

1234567-0 ! hoppa alles was goed .
00
pim 09:06 3 december 2011

Nu hebben we gisteravond een fantastich Heracles gezien met een echte voetbalshow en de grootste overwinning van ons ooit in de Eredivisie: en wat lees ik op de site:
1 positieve reactie en verder alleen gezeur over een spandoek. Ik kan het niet meer volgen.

pimmetje
00
Roy 08:12 3 december 2011

@polly of heeft de club commentaar gehad op jullie paard spandoekje….
00
Ijah 06:33 3 december 2011

F…king b….hit ! Je zag meteen wat je mist.
Saai maar duidelijk standpunt !
00
PollyOle 03:03 3 december 2011

Als er een verkeerd knoopje gelegd zou worden in 1 van de touwen.. zou de club wel is over kunnen gaan op stadionverboden, vandaar geen spandoeken meer.
00
miep 23:44 2 december 2011

weet iemand waarom alle spandoeken bij vak q weg zijn gehaald. Nogal een saai gezicht..
00
hafc_wijfie 22:58 2 december 2011

Fantastisch 7-0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mijn weekend kan niet meer stuk.
Heracles vooral zo door gaan!!!
Iedereen een goed weekend!!!
00