Heracles heeft vanavond in het eigen Polman Stadion zijn grootste Eredivisie zege geboekt sinds de promotie. Tegen VVV Venlo werd het maarliefst 7-0. Bij rust stond de teller nog op twee doelpunten, maar na de rust barste de voetbalshow echt los in Almelo: 7-0. De grote man aan Heracles-zijde was Marko Vejinovic met twee doelpunten.

Heracles startte tegen VVV met Marko Vejinovic in plaats van Samuel Armenteros. Peter Bosz had de Zweed gepasseerd en achteraf bleek dit gunstig uit te pakken voor de Heraclieden. Vanaf minuut één was het al duidelijk wat het spelbeeld van de avond zou worden. VVV zakte ver in (met tien man op eigen helft en loeren op een fout) en Heracles dat dicteerde. Het was eenrichtingsverkeer en Heracles zocht continu naar een gaatje in de defensie van VVV. Heracles kreeg kansen via Overtoom (schot voorlangs) en Plet die zijn inzet door doelman Wilco de Vogt zag redden. Na een half uur kwam Heracles op voorsprong. Kwame Quansah onderschepte en gaf de bal aan Lerin Duarte, die Glynor Plet bediende en simpel raak kon schieten. De lange spits had sinds september al niet meer gescoord. Voor de rust verdubbelde Heracles nog de voorsprong. Kwame Quansah wist na een schot van Willie Overtoom de bal acrobatisch in het doel te werken: 2-0. Dit was ook de ruststand. Het leek een makkelijk avondje te worden, en dat gebeurde.

In de tweede helft ging Heracles op dezelfde voet verder. De tweede helft werd een ware galavoorstelling met mooie aanvallen en doelpunten als gevolg. Na een uur spelen scoorde Marko Vejinovic de 3-0 na een prachtige aanval over vele schijven. Willie Overtoom en Lerin Duarte zorgden er voor dat Marko Vejinovic verwoestend en met veel effect uithaalde en Wilco de Vogt kansloos liet. Nog geen tien minuten later was het al 4-0 nadat Glynor Plet zijn tweede van avond prima afrondde na weer een sublieme aanval. VVV kwam totaal niet aan het voetballen en Heracles bleef het publiek verwennen met prachtige aanvallen. Het was om te smullen in het Polman Stadion en de wave ging door het stadion. Everton maakte er een dik kwartier voor tijd 5-0 van op aangeven van Samuel Armenteros. Ondertussen werden er ook nog kansen gemist door beide teams. Musa schoot slap in de handen van Remko Pasveer en Glynor Plet wist oog-in-oog met doelman Wilco de Vogt niet tot scoren te komen. Marko Vejinovic had tien minuten voor tijd ook nog eens het geluk dat zijn inzet van richting werd veranderd en daardoor voor de 6-0 aantekende. Het slotakkoord was voor Samuel Armenteros die op aangeven van Darl Douglas de eindstand van 7-0 binnen schoot.

Sponsoren

Reacties (43)

Reageer nu!