Voor Heracles staat aankomende vrijdag de lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Wederom een belangrijke wedstrijd, aangezien beide ploegen zeer dicht bij elkaar staan. Heracles staat namelijk twee puntjes boven Den Haag.

Het verleden leert ons dat Heracles ADO uit wel redelijk ligt. Sinds de promotie naar de Eredivisie wisten de Heraclieden zeven punten te pakken en dat is lang niet slecht. Helemaal met de gedachte dat Heracles aan aantal jaren een uitcomplex had en ADO een jaar in de Eerste Divisie speelde.

Heracles Almelo
Heracles komt met Mark Höcher een oude bekende tegen. De Almeloër speelde lange tijd in de jeugdopleiding van Heracles en wist onder Gert-Jan Verbeek te debuteren. Onder Peter Bosz wist hij helemaal door te breken en werd hij zelfs basisspeler. Omdat Heracles bleef groeien, werd het contract van Höcher niet verlengd, waardoor hij een stap terug deed. In de Eerste Divisie werd hij belangrijk voor Helmond Sport, waardoor hij een transfer verdiende naar ADO den Haag. Of hij morgen speelt is ons nog niet bekend.

Bijna iedereen die Heracles een warm hart toedraagt is nog aan het nagenieten van de overweldigende wedstrijd tegen VVV. Afgelopen vrijdag wisten de Heraclieden met 7-0 te winnen en dat is een record! Het stroeve aanvalsspel van de afgelopen weken zorgde voor wat wantrouwen bij de fans. Zou Heracles de draad weer oppakken en richting het linkerrijtje stijgen of moet het naar beneden kijken en de concurrentie aangaan met clubs als De Graafschap en Excelsior. Mede door wat tactische aanpassingen in het elftal werd het dat eerste en Heracles heeft de aansluiting met de nummer 8 FC Groningen (verschil is momenteel twee punten) weer gevonden. Frappant is wel dat er nu meer punten zijn gepakt dan vorig seizoen na zeventien wedstrijden.

Ado Den Haag
ADO Den Haag is dit seizoen een onberekenbare ploeg. Het wint de wedstrijden die het moet winnen (De Graafschap 0-3 en VVV 2-0), maar weet af en toe ook te stunten (0-3 winst bij Feyenoord). Het zal tegen Heracles in ieder geval aantreden zonder de verdediger Mörec. De Sloweense verdediger heeft een hernia en zal op z’n vroegst na de winterstop pas weer terug zijn. ADO kan wel beschikken over Ali Boussabon. De aanvaller streek enkele weken geleden neer in Den Haag en heeft een contract tot de winterstop.

De gebroeders Verhoek zijn ook geblesseerd. Waar Wesley Verhoek sowieso niet in actie komt, is de kans aanwezig dat John Verhoek wel speelt.

Everton Ramos da Silva
De wedstrijd van vorig seizoen zal ongetwijfeld nog vast in in het geheugen van onze Braziliaan liggen. De spits maakte toen een prachtig doelpunt die in de top 10 van mooiste doelpunten van de Eredivisie belandde. Voor wie de goal nog eens terug wil zien:

ADO Den Haag – Heracles Almelo
Stadion: Kyocera Stadion, Den Haag
Arbiter: Bossen

Sponsoren

Reacties (41)

Reageer nu!