Heracles heeft vanavond zijn laatste competitiewedstrijd van 2011 niet winnend weten af te sluiten. In het eigen Polman Stadion verloor het in de slotfase van Vitesse dat erg verdedigend naar Almelo was gekomen. Vitesse won onverdiend in Almelo door een kopbal van verdediger Guram Kashia in de 86e minuut.

De eerste helft leverde weinig spektakel op in het Polman Stadion. Heracles probeerde het wel maar het tempo lag veel te laag, waardoor de bezoekers eenvoudig op de been bleven. In de eerste minuut moest doelman Piet Velthuizen een poging van Lerin Duarte pareren. Daarna kreeg Everton Ramos da Silva nog de beste kans, maar zijn schot ging hoog over. De Heraclieden konden daarna het overwicht niet uitdrukken in kansen. Remko Pasveer redde nog een inzet van Giorgi Chanturia met de voet.

De ploeg van Peter Bosz kreeg in de tweede helft een paar goede kansen. Schoten van Ben Rienstra en Everton Ramos da Silva waren niet goed genoeg, waardoor het 0-0 bleef. Heracles mocht de meeste aanspraak maken op de overwinning. Later kreeg ook Willie Overtoom een enorme kans. De middenvelder dook plotseling op voor Piet Velthuizen en mikte de bal net voorlangs het doel. Na dik 70 minuten voetballen kreeg invaller Samuel Armenteros nog een kans. Zijn schot ging naast. Zoals het wel vaker in het voetbal gaat als je zelf niet scoort dan valt hij aan de andere kant uit het niets. Het was zo’n avond waarin Vitesse niets verdiende maar toch vlak voor tijd op voorsprong kwam. Een hoekschop van Jan-Arie van der Heijden werd binnen gekopt door Guram Kashia. Heracles was daarna niet meer bij machte om de gelijkmaker te produceren. Wel werd Kwame Quansah naar beneden getrokken in de zestien, maar de slecht fluitende scheidsrechter Ed Janssen zag er geen penalty in.

Sponsoren

Reacties (38)

Reageer nu!