Vanavond speelt Heracles zijn laatste competitiewedstrijd van 2011 thuis tegen Vitesse. Vorig seizoen werd er met maarliefst 6-1 gewonnen van Vitesse in het eigen Polman Stadion. Dat zal gezien de stand en de selectie van Vitesse dit jaar niet weer gebeuren is de verwachting. Peter Bosz verwacht een leuke wedstrijd.

Heracles Almelo verloor afgelopen weekend de uitwedstrijd bij ADO Den Haag met 2-0. Het verschil tussen de thuis- en uitwedstrijden is dit seizoen nog te groot. Thuis kunnen de Heraclieden de tegenstander vaak vanaf minuut één de wil opleggen terwijl in de uitwedstrijden vaak het onderspit wordt gelegd door een fel en strijdvaardige tegenstander. Het is zaak om de eerste helft van de competitie goed af te sluiten en mee te blijven doen in de middenmoot. Trainer Peter Bosz kan tegen Vitesse niet beschikken over de geblesseerden Birger Maertens en Mark Looms. Gaby Jallo vervangt Mark Looms. De oefenmeester vindt Vitesse een hecht team met interessante spelers.

Vitesse draait dit seizoen goed mee in de subtop. De ploeg van de nieuwe coach John van den Brom staat momenteel zevende op de ranglijst en speelt bij vlagen goed georganiseerd voetbal. Met de vele buitenlanders heeft John van den Brom er een aardig team van gemaakt die weinig tegendoelpunten (16) weg geeft. Afgelopen weekend werd er teleurstellend gelijk gespeeld tegen FC Groningen (0-0). Vitesse speelt uit vaak wat minder dan thuis in het Gelredome. John van den Brom kan tegen Heracles beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Frank van der Struijk is ziek. Vitesse trainde deze week in aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles op kunstgras en Vitesse is er klaar voor aldus John van den Brom.

Voorafgaand aan de wedstrijd zal er één minuut stilte in acht worden genomen ter nagedachtenis van Ashana Wahl. Afgelopen vrijdag is zij om het leven gekomen bij een tragisch voorval in de vestiging van de C1000 in de wijk Schelfhorst.

Heracles Almelo – Vitesse
Aanvang: 18:45 uur
Arbiter: E. Janssen
Stadion: Polman Stadion

Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen voor deze wedstrijd. Lerin Duarte voorspelde een 2-0 winst voor Heracles.

Sponsoren

Reacties (12)

Reageer nu!