Vanavond speelt Heracles zijn laatste competitiewedstrijd van 2011 thuis tegen Vitesse. Vorig seizoen werd er met maarliefst 6-1 gewonnen van Vitesse in het eigen Polman Stadion. Dat zal gezien de stand en de selectie van Vitesse dit jaar niet weer gebeuren is de verwachting. Peter Bosz verwacht een leuke wedstrijd.

Heracles Almelo verloor afgelopen weekend de uitwedstrijd bij ADO Den Haag met 2-0. Het verschil tussen de thuis- en uitwedstrijden is dit seizoen nog te groot. Thuis kunnen de Heraclieden de tegenstander vaak vanaf minuut één de wil opleggen terwijl in de uitwedstrijden vaak het onderspit wordt gelegd door een fel en strijdvaardige tegenstander. Het is zaak om de eerste helft van de competitie goed af te sluiten en mee te blijven doen in de middenmoot. Trainer Peter Bosz kan tegen Vitesse niet beschikken over de geblesseerden Birger Maertens en Mark Looms. Gaby Jallo vervangt Mark Looms. De oefenmeester vindt Vitesse een hecht team met interessante spelers.

Vitesse draait dit seizoen goed mee in de subtop. De ploeg van de nieuwe coach John van den Brom staat momenteel zevende op de ranglijst en speelt bij vlagen goed georganiseerd voetbal. Met de vele buitenlanders heeft John van den Brom er een aardig team van gemaakt die weinig tegendoelpunten (16) weg geeft. Afgelopen weekend werd er teleurstellend gelijk gespeeld tegen FC Groningen (0-0). Vitesse speelt uit vaak wat minder dan thuis in het Gelredome. John van den Brom kan tegen Heracles beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Frank van der Struijk is ziek. Vitesse trainde deze week in aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles op kunstgras en Vitesse is er klaar voor aldus John van den Brom.

Voorafgaand aan de wedstrijd zal er één minuut stilte in acht worden genomen ter nagedachtenis van Ashana Wahl. Afgelopen vrijdag is zij om het leven gekomen bij een tragisch voorval in de vestiging van de C1000 in de wijk Schelfhorst.

Heracles Almelo – Vitesse
Aanvang: 18:45 uur
Arbiter: E. Janssen
Stadion: Polman Stadion

Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen voor deze wedstrijd. Lerin Duarte voorspelde een 2-0 winst voor Heracles.

Sponsoren

Reacties (12)

Reageer nu!
ilonk 22:31 17 december 2011

@henkuh. 2 penalties? wel 4 hoor.
00
Henkuh 21:15 17 december 2011

@Marko

1 penalty ?? Wel 2 !!
00
Marko 21:13 17 december 2011

Tja, gewoon pech gehad vanavond.

Vitesse wou totaal niet voetballen en dan zit de scheids ook niet mee. Want Heracles had simpelweg een penalty moeten hebben.

Jammer maar Heracles, doe je niks aan.
00
eduard 21:09 17 december 2011

Ik zeg alleen maar Pedrooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo,
steeds maar weer naar binnen.
00
Henkuh 17:34 17 december 2011

“Dropofdronder”
00
Heracles 15:46 17 december 2011

Vol er op vanavond! Er moet gewonnen vanavond, hopelijk een vol stadion en goede sfeer.
00
luc 14:45 17 december 2011

gewoon winnen,meer niet ! hoppa 3-1
00
hafc1903 14:22 17 december 2011

@felix
Weet je ook het verschil in punten, dat is schrikbarend kan ik je vertellen, als ik bijvoorbeeld zie dat rkc al hun 3de uitoverwinning boekt. Ik ga vanavond voor een 2/1 overwinning door doelpunten van willie en plet.
00
FELIX Hengelo 14:20 17 december 2011

Ik vind het verschil tussen uit en thuis helemaal niet groot, eerder “normaal” . Vrijwel iedere club speelt thuis beter en haalt er meer punten. Dat de pers en supporters van andere clubs er zo naar wijzen vind ik scorebordjournalistiek en kunstgrasgezeik.

Die laatste twee potten tegen Roda & Ado was inderdaad bagger, maar voor de rest:

RKC (2-2): Hele wedstrijd niks aan de hand, laatste tien minuten ingekakt.
NEC (2-1): Eerste tien minuten werd de 2-0 weggegeven, de rest van de wedstrijd was volledig voor Heracles.
UTR (2-2): Heracles de baas, Utrecht blij met een punt.
HEE (1-1): Heracles met name de tweede helft zoveel beter dat wij meer recht dan H’veen op drie punten hadden.
EXC (0-2): Zakelijke overwinning.
PSV (4-1): Heracles was geen moment de mindere, tot de Lens-buitenspelgoals-show begon.

En thuis vond ik NAC en de Graafschap ook erg matig, waardoor in mijn ogen er een normaal uit-thuis-verschil is.

Voor vanavond verwacht ik, net als de bookmakers, een moeizame overwinning voor Heracles. Dat zou mooi zijn, kunnen we weer omhoog kijken in plaats van naar beneden. Voor de uefaplayoff-optimisten: Het is wel een 6-puntenwedstrijd!
00
hsupportes 14:01 17 december 2011

Ik ga uit van 3 punten.
Maar laat iedereen de minuut stilte zeer serieus nemen.
Daarbij stelt voetbal niks voor.
Toch netjes om ook zo aan de nabestaanden hopelijk een gevoel te geven, er wordt aan Ashana Wah gedacht.
00
Leon 13:21 17 december 2011

Vanavond weer vlammen! En hopen op een x weer een mooie sfeer….
00
Willem 13:20 17 december 2011

Kom op zwartwitten, vanavond vanaf minuut 1 dran met de lippe.

Laat ons zien waarom we trots zijn op zwartwit.
00