Heracles Almelo speelt morgen (dinsdagavond) in de achtste finale van de KNVB beker thuis tegen De Graafschap. Het betekend de laatste officiële wedstrijd van 2011 en laten we hopen dat de ploeg van Peter Bosz alsnog na de 1-0 nederlaag tegen Vitesse het jaar goed gaat afsluiten en door gaat naar de kwartfinale.

Heracles versloeg in de vorige ronde de amateurs van VV Berkum in het eigen Polman Stadion. Op woensdagavond 26 oktober werd het 4-0 door doelpunten van Glynor Plet (3x) en Everton Ramos da Silva. Een ronde daarvoor versloeg Heracles JVC Cuijk zeer moeizaam met 1-0. Peter Bosz benadrukt dat het bekertoernooi zeer belangrijk is voor Heracles. “De wedstrijden zitten nu snel achter elkaar, maar het is altijd prettig om veel wedstrijden te spelen”, aldus Bosz. “We hebben afgelopen zaterdag goed gespeeld, dat gevoel blijft hangen. Iedereen is nu weer gefocust op De Graafschap en zo hoort het ook. Ik verwacht dat De Graafschap terug zal plooien, aan ons de taak om daarmee om te gaan. Het bekertoernooi is vreselijk belangrijk, zeer interessant voor met name alle clubs onder de top, dus ook voor Heracles Almelo.” Bosz kan tegen De Graafschap niet beschikken over de geblesseerden Birger Maertens en Mark Looms.

De Graafschap hoopt dinsdagavond op een stunt in het bekertoernooi op bezoek bij Heracles. De ‘Superboeren’ kennen een matige eerste seizoenshelft en verloren afgelopen weekend thuis pijnlijk met 3-1 van concurrent RKC Waalwijk. De ploeg van Andries Ulderink pakte na 21 oktober geen punt meer in de competitie. Het bekertoernooi is net als voor Heracles ook belangrijk voor De Graafschap. Ulderink over Heracles: “Heracles heeft een goed voetballende ploeg. Zeker thuis spelen zij goed. Daarin moeten we overigens niet overdrijven. Ze staan maar een paar plekken boven ons. Het is dus geen verschil van dag en nacht. Dat zag je wel in de vorige wedstrijd. Daarin waren zij in de eerste helft weliswaar beter, maar in de tweede helft vond ik ons gelijkwaardig. We kregen goede kansen om daar met minimaal een punt weg te gaan”, herinnerde de oefenmeester zich. Ulderink kan tegen Heracles niet beschikken over Jussi Kujala en Ted van de Pavert. “Gregor Breinburg en Jochem Jansen lijken wel inzetbaar, zo vlak na de training. Datzelfde geldt voor Soufian El Hassnaoui en Nenad Sreckovic. Kaye Coppoolse is er niet bij vanwege een knieblessure. De rest is inzetbaar”, aldus de trainer.

Er zijn nog voldoende kaarten te verkrijgen voor deze bekerwedstrijd, dus koop nog snel uw kaart en schreeuw Heracles naar de kwartfinale van de KNVB Beker!

Heracles Almelo – De Graafschap
Aanvang: 20:45 uur
Arbiter: E. Braamhaar

Sponsoren

Reacties (22)

Reageer nu!