Heracles Almelo heeft vanavond in het eigen Polman Stadion de kwartfinales van de KNVB Beker bereikt door De Graafschap met 4-0 op te rollen. De Heraclieden waren oppermachtig en speelden De Graafschap, dat nagenoeg geen kans creëerde, volledig van de mat. Het enige wat Heracles zich kon verwijten, is dat het geen 7-0 of 8-0 is geworden.

Heracles begon de wedstrijd furieus en na twee minuten lag de bal al in het netje. Willie Overtoom was attent  en kon de bal simpel binnentikken. Hiervoor was Samuel Armenteros al dichtbij de openingstreffer. Hij omspeelde vier man van De Graafschap, maar zag zijn bal gestopt door de doelman. Het tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten. Door een knullig eigen doelpunt van Purrel Fränkel (na goed voorbereidend werk van Glynor Plet) werd de score verdubbeld. Nog voor de rust werd het 3-0. Een prachtige omhaal van Samuel Armenteros verdween achter de kansloze doellman van De Graafschap. Met een 3-0 voorsprong werd vervolgens gerust.

Direct na de pauze deed Marko Vejinovic van zich spreken. Nadat hij de aanval zelf opzette, werd de bal op zijn linker klaargelegd door Plet en de Serviër stiftte de bal prachtig over de keeper van De Graafschap. Hierna kwam De Graafschap wat meer in het spel voor en wist het zelfs wat kansjes te creëeren. Vooral Poepon had het vizier niet helemaal op scherp staan. De beste kansen waren uiteindelijk toch weer voor Heracles. Helaas was met name Everton niet scherp in de afronding. Hij kreeg een paar opgelegde kansen, maar wist deze niet te verzilveren, waardoor de stand op 4-0 bleef staken.

Al met al toch een zeer verdiende en knappe overwinning. Heracles heeft De Graafschap geen moment het idee gegeven dat er ook maar iets te halen viel in Almelo en heeft voor 90 minuten lang gedomineerd.

Man of the Match: Marko Vejinovic

Sponsoren

Reacties (21)

Reageer nu!