Heracles Almelo heeft vanavond in het eigen Polman Stadion de kwartfinales van de KNVB Beker bereikt door De Graafschap met 4-0 op te rollen. De Heraclieden waren oppermachtig en speelden De Graafschap, dat nagenoeg geen kans creëerde, volledig van de mat. Het enige wat Heracles zich kon verwijten, is dat het geen 7-0 of 8-0 is geworden.

Heracles begon de wedstrijd furieus en na twee minuten lag de bal al in het netje. Willie Overtoom was attent  en kon de bal simpel binnentikken. Hiervoor was Samuel Armenteros al dichtbij de openingstreffer. Hij omspeelde vier man van De Graafschap, maar zag zijn bal gestopt door de doelman. Het tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten. Door een knullig eigen doelpunt van Purrel Fränkel (na goed voorbereidend werk van Glynor Plet) werd de score verdubbeld. Nog voor de rust werd het 3-0. Een prachtige omhaal van Samuel Armenteros verdween achter de kansloze doellman van De Graafschap. Met een 3-0 voorsprong werd vervolgens gerust.

Direct na de pauze deed Marko Vejinovic van zich spreken. Nadat hij de aanval zelf opzette, werd de bal op zijn linker klaargelegd door Plet en de Serviër stiftte de bal prachtig over de keeper van De Graafschap. Hierna kwam De Graafschap wat meer in het spel voor en wist het zelfs wat kansjes te creëeren. Vooral Poepon had het vizier niet helemaal op scherp staan. De beste kansen waren uiteindelijk toch weer voor Heracles. Helaas was met name Everton niet scherp in de afronding. Hij kreeg een paar opgelegde kansen, maar wist deze niet te verzilveren, waardoor de stand op 4-0 bleef staken.

Al met al toch een zeer verdiende en knappe overwinning. Heracles heeft De Graafschap geen moment het idee gegeven dat er ook maar iets te halen viel in Almelo en heeft voor 90 minuten lang gedomineerd.

Man of the Match: Marko Vejinovic

Sponsoren

Reacties (21)

Reageer nu!
mollie 17:07 23 december 2011

@heyascg

ook volkomen mee eens. ik zeg doen
00
hafc1903 18:27 22 december 2011

@heyascg
Helemaal met je eens!
00
HeyaSch 15:57 22 december 2011

las trouwens op wijzijnheracles dat de bouw van het stadion na dit seizoen begint ( zomer 2012)
en het stadion het ‘Ten Cate Stadion gaat heten( wat ik persoonlijk een mooie naam vind) Maar wat ik dan
wel hoop is dat er iets bedacht word, zodat er weer net zo’n goede sfeer komt als de eerste jaren eredivisie.
Nu zie je bijvoorbeeld kinderen / mensen in Q die nooit meedoen. Maar je ziet ook nog af en toe momenten waarin de sfeer weer net zo goed is als vroeger. Dus bijvoorbeeld mensen boven de 16 jaar EN die willen zingen. Zou dan ook erg mooi zijn als de gehele korte zijde daarbij zou staan. Ik denk dat dit best te realiseren
is wanneer dit zich ook via internet opbouwt. De laatste jaren is de sfeer namelijk heel erg afgenomen, op het begin stond heracles juist bekend om de geweldige sfeer, nu begint het haast al andersom te worden
00
HeyaSch 15:51 22 december 2011

Ben ik het mee eens Aal.
vond het zelfs een beetje beschamend. Als ze daar dan nog staan om sfeer te maken.
Die superboeren deden niks verkeerd, en zongen vrolijk verder, terwijl
de bte er aleen maar stil naar stond te kijken. De sfeer in Q verbaasde mij nog
positief, omdat de bte er niet bij was, werd er nog goed gezongen. Wat had het dan een feest geweest als
ze er wel bij waren. Wel jammer..
00
De Aal 01:17 22 december 2011

Wat deden die Zwarte Capuchonners daar in vak I?
– onder politiebegeleiding na het begin van de wedstrijd op de linkerkant van het vak worden geparkeerd?
– over een mega-leeg uitvak schreeuwen naar de supporters van De Graafschap?
– GEEN enkele waarde toevoegen aan de sfeer in het stadion?

EN WIJ ZWAAIEN MET Z’N ALLEN NAAR VAK I ?!?!?!

Nie’ meer doen. Misschien goed bedacht, maar leek nergens naar.
00
Hans 23:46 21 december 2011

De ene tv zender had het over een excellerend Heracles, de andere tv zender
noemde het in zijn teletekst voetbalshow van Heracles.
Ze hebben beide gelijk, ik heb genoten, heerlijk stelletje voetballers gezien.

Prettige vakantie boys en nog bedankt.
00
hafc1903 18:46 21 december 2011

@marvin

nee, zat in A en daar klonk het ook goed, maar het is niet zo dat ze julie aan de andere kant kunnen horen en dat terwil wij af en toe in A die van de graafschap wel hoorden en als je in q staat is het natuurijk allemaal wat harder en hoor je de tegenstander niet. Ja die man die het plubliek oppepte vond ik heel mooi om te zien en ik vond de sfeer wel beter als normaal,maar ik vind het zonde dat dat pas begint als we goed spelen of 3/0 voorstaan als we het moeilijk hebben juist dan moeten we zingen zoals die boeren deden.
00
Leon 18:10 21 december 2011

Ik vond de sfeer in vak q, beter als de vorige wedstrijden. Op een gegeven moment stond er 1 vooraan in vak q de boel op te jutten, Respect! Vaker doen!
Verder een goeie pot voetbal gezien! Hulde!
00
Marvin 17:36 21 december 2011

@half1903

Dan heb jij denk ik dicht bij het uitvak gezeten want ik vond de sfeer juist opmerkelijk goed voor een bekerduel. Wij in vak Q zongen bijna de hele wedstrijd door. Super jongens.
00
hafc1903 16:44 21 december 2011

Wow, ik kijk ff de wedstrijd terug en op tv hoor ik haast geen sfeer van onze kant en hoor ik constant de suporters van de graafschap, behalve na de 3/0 toen gaven ze het op, maar dat vond ik in de competitie ook al. Wat een fanatiek plubliek hebben hun en ook nog maar met 50 man ofzo, meer was het echt niet.
00
Robbert 13:05 21 december 2011

Geweldige wedstrijd gezien, onze mannen kunnen het wel! Dat we Vitesse hebben laten ontsnappen ligt voor 90% aan ons zelf, dat bleek gisteren wel. In de combinatie en het samenspel waren de gisteren niet beter dan zaterdag. Het verschil zit hem gewoon in het scorend vermogen en omdat Vitesse van een hogere nivo is dan De graafschap zo is deze eenvoudige overwinning te verklaren.

En wat Everton betreft, ik maak mij helemaal geen zorgen om deze man, onze clubtopscoorder komt na de feestdagen terug. Even op bezoek bij zijn familie in Brazilië, daar kerst vieren, een bezoekje brengen naar de voedoo dokter en hij staat weer op scherp. Het zal mij niet verbazen dat hij straks uit tegen Fc Groningen gaat scoren, let maar op!!
00
timpie 11:16 21 december 2011

Wat Everton kan.
Kan alleen Everton.
3 a 4 kansen.
Maar niet in het netje.
Tjonge-tjonge waar moet dat heen,met deze dure prutser.???
00
Chay 10:48 21 december 2011

Geweldig wedstrijd gezien! En dat is mijns inziens gedeeltelijk doordat de Graafschap niet zoveel in huis heeft, maar meer nog door het bijzonder goede spel van Heracles. Zij speelden zo dwingend dat de Graafschap niet veel meer kon dan toekijken.

Ik heb een briljante Veijnovic gezien. Een bijna perfecte Armenteros die super speelde op links en de verdediging gek maakte. Ik heb genoten van de geweldige cross passes van Rienstra die deze panklaar neerlegde voor de aanvallers. Geweldig! Daarnaast deed hij het verdedigend gewoon weer uitstekend.

Overigens moet ik erbij zeggen dat de middenvelders heel goed reageerden op het spel van Rienstra en hele goede loopacties hadden. Op hun beurt was het middenvel ook weer lekker op dreef. De Graafschap werd er tureluurs van bij vlagen.

En ook Pasveer heeft zich kranig geweerd. Hij verveelde zich stierlijk achterin, maar sloeg zich er goed doorheen 🙂

Heel jammer dan wel weer, en dat moet ik toch nog even zeggen, dat Everton zijn kansen weer niet afmaakt. Hij speelde op zich goed nu, goede loopacties ook waardoor hij bediend kon worden en gevaarlijk en dreigend was. Daar was niets mis mee. Maar het afmaken wil hem nog maar niet lukken. Hij had er meerdere kunnen maken.

Ik wil heel Heracles complimenteren voor deze prestatie. Ik hoop dat Heracles deze lijn kan doorzetten of zelfs nog laten groeien in de tweede competitie helft. Dat we ons geen zorgen hoeven te maken lijkt me wel duidelijk.

Gr.,
Chay!
00
Jan 09:20 21 december 2011

Vooraf aan zo’n wedstrijd maak je je nog zorgen maar die zorg was na twee minuten al helemaal weg. Geweldige wedstrijd gezien. Heerlijke wedstrijd met veel beweging en circulatie. Het viel allemaal weer goed; goede acties, mooie doelpunten en veel vreugde in het team.
Ik hoop dat we na de winterstop nog met hetzelfde elftal spelen!
00
hafc1903 09:20 21 december 2011

@tim
Nou dan doen we voor jou uit ajax, onderschatten ze ook niet en liggen we er voor 90%uit, tuurlijk win je wel van een rkc thuis als je gewoon geconcentreerd bent.
00
Emiel 08:13 21 december 2011

Echt genoten van Heracles gister! De Graafschap compleet weggespeeld de 1e helft! 2e helft wat gas terug en de Graafschap wat laten komen, maar dat van hun bleef bij ‘wat’…
Supergoal van Armenteros die eindelijk zijn kwaliteiten showde.. actie’s,actie’s en een beautygoal! Marko speelde echt groots, overal liep hij en puntgave balletjes en ook een beautygoal!!…
Verder een topprestatie van heel het team, Pasveer weinig te doen gehad…Rienstra heerste achterin, Jallo gaat het Looms heel moeilijk maken op die positie, speelt al weken nu solide!
00
TimmHAFC 00:37 21 december 2011

Wat een wedstrijd! super! weer een keer het echte heracles gezien! na een paar mindere wedstrijden weer zo een! hoe kan het toch die verschillende inzet/passie/strijd, maar mijn complimenten voor de hele ploeg behalve everton! wat speelt hij slecht de laatste tijd..

@echteheraclied ook al krijg je een gunstige loting het is en blijft een beker.. en onderschatting is ook een slecht iets.. denk aan achilles..
00
echteheraclied 23:55 20 december 2011

Prachtige wedstrijd, die we vanaf de eerste seconde hebben gedomineerd.
Ik vond Marko echt geweldig en ook Armenteros deed het goed op linksbuiten. Rienstra had weer goeie pases in huis. Jallo verdedigend weer sterk. En tja effie bakte er niks van, hadden minimaal 2 kansen ingemoeten van die 4 a 5 kansen wat hem geboden werd.
Nu hopen op een gunstige loting,bijvoorbeeld rkc,gvv of nec thuis. En dat zit je bij de laatste 4!!!
00
rono 23:38 20 december 2011

Super, goed gespeeld , eindelijk liepen alle linies goed , armenteros deed het goed op links, das zijn plek, 10x beter als everton. Wat is er met Effie ad hand? Hij kwam er in bij 4-0 en kreeg 4 opgelegde kansen, allemaal mis net als die misser tegen Vitesse . Je bent de grootverdiener, dat laat je niet zien. Voor dat salaris kun je ook een andere spits halen. Plet kan me ook niet bekoren, veel te traag. Voor de rest was het goed vnvnd , graafschap helemaal weggetikt. We zijn 10 klassen beter als die staartclubs en moeten dat dan ook na de winterstop laten zien. Goal van armenteros is you tube hit, via site van AD te zien. Donderdag gunstig loten (thuis) en we zitten bij de laatste 4.
00
Ugur 23:32 20 december 2011

Eindelijk!

Daar was de oude Heracles weer, wat heb ik toch weer van genoten! Alleen snap ik niet waarom ze niet met deze instelling speelden tegen Vitesse en ADO. We blijven uiteraard een onverwachtse ploeg die soms klasse voetbal laat zien en ook wel eens steekjes laat vallen. En aan het laatste moet er in de winterstop wat aan gedaan worden. Al met al klasse wedstrijd en hopen op een briljante tweede seizoenshelft met een 9e plaats ben ik dik tevreden!
00
Mauricez 23:32 20 december 2011

Meer en meer dan terrecht. Goede pot gespeeld en duidelijk de betere ploeg. Lekkere goal van Armenteros zeg, wat een goal!
00