Heracles zit op de helft van de competitie. Na welgeteld zeventien wedstrijden staat de ploeg van Peter Bosz op de twaalfde plaats. Voor een ploeg met beperkte financiële middelen natuurlijk een uitstekende prestatie, maar met een selectie met dergelijke kwaliteiten toch te weinig.

De ranglijst

Het aantal punten (20) had hoger kunnen en eigenlijk wel moeten uitvallen. Heracles liet in de eerste wedstrijd tegen RKC Waalwijk gelijk al zien dat het het scoren nog niet verleerd was. Door RKC vervolgens terug te laten komen naar 2-2 na een 0-2 voorsprong  werden er meteen in de eerste wedstrijd al twee punten verspeeld. Vervolgens werden er wel vier punten gepakt tegen NAC (2-1 winst) en Feyenoord (1-1).  Wedstrijden tegen Ajax en AZ en PSV werden allen verloren, maar de wedstrijden De Graafschap, Groningen en Excelsior werden wél gewonnen. De wedstrijden tegen het verdedigende Vitesse en het kwalitatief veel mindere ADO den haag werden verloren, maar iedereen herinnert zich het gelijkspel tegen FC Twente en de historische zevenklapper tegen VVV Venlo.

De KNVB Beker

Heracles is inmiddels doorgestoten naar de kwartfinale. Om deze ronden te bereiken werd eerst afgerekend met JVC Cuijk, VV Berkum en De Graafschap. De wedstrijd tegen De Graafschap was de laatste van dit jaar en vooral die wedstrijd toonde aan hoe goed Heracles eigenlijk kan zijn. Prachtige treffers en goed combinatievoetbal zorgde voor een avond die niet snel vergeten zal worden.

In de kwartfinale speelt Heracles tegen RKC Waalwijk. Normaal gesproken moet Heracles dit winnen. De ploeg van Ruud Brood kwakkelt de Eredivisie door en zal moeten strijden tegen de nacompetitie. De ploeg zal echter alles op alles moeten zetten om de halve finale te bereiken. Wij zijn in ieder geval niet onder de indruk.

Blessures

Vanaf de eerste wedstrijd speelt Heracles zonder de ervaren Birger Maertens. De Belg raakte in de voorbereiding zwaar geblesseerd (hij scheurde zijn kniebanden) en kan pas op z’n vroegst in de lente weer speelminuten maken. Bovendien verklaarde de Belg onlangs dat hij graag terug wil naar België. Hij mist zijn zoontje en stuurt daarom aan op een transfer tijdens de komende zomer.

Mark Looms is de tweede speler die lange tijd moet toekijken. Hij wordt de laatste wedstrijden vervangen door Gaby Jallo, die het prima doet.

Revelaties

Daar waar Birger Maertens wegviel, stond een jongeling op. Zijn naam: Ben Rienstra. Zijn ontwikkelingen tijdens de eerste seizoenshelft zijn bewonderenswaardig. De jongeling werd achterin de verdediging op de plek van Birger Maertens geposteerd (oorspronkelijk was hij middenvelder) en van die plek is hij niet maar afgekomen. Hij behoort week en, week uit, tot de uitblinkers en volgens velen heeft Heracles hiermee een “diamantje” in huis, waar Heracles in de toekomst veel van kan profiteren. Zowel financieel, als sportief.

Een ander talent, die zich heeft laten gelden is Lerin Duarte. De van Sparta overgekomen middenvelder moest eerst Darl Douglas nog voor zich dulden, maar na een aantal invalbeurten overtuigde hij Peter Bosz, die uiteindelijk Darl Douglas slachtofferde om Lerin Duarte in het elftal te posteren. Hij wist al twee maal te scoren. Hij scoorde prachtig tegen FC Groningen en was de matchwinner tegen FC Twente, door in de laatste minuut keeper Michailov te passeren. Inmiddels staat het duo ook op de lijst van Cor Pot. Hij roept de beide spelers bijna altijd op voor interlands voor Jong Oranje.

Remko Pasveer heeft zijn plek inmiddels helemaal gevonden. De keeper speelt wekelijks geweldige partijen en heeft al menig punt weten te pakken voor Heracles. Dit gaat ook niet ongemerkt voorbij aan andere clubs. Johan Derksen meldde in zijn praatprogramma Voetbal International dat er belangstelling vanuit Engeland voor hem was. Ipswich Town schijnt serieuze belangstelling te hebben voor de doelman, nadat hun eerste doelman halsoverkop moest terugkeren naar Fulham.

Transferperikelen

Willie Overtoom heeft zich in de picture gespeeld bij de bondscoach van Kameroen. Na een rustige overweging heeft Overtoom besloten om zich oproepbaar te stellen voor zijn geboorteland. Deze uitnodiging zal ongetwijfeld snel komen. De bondscoach bekeek hem in de wedstrijd tegen Vitesse en hij was onder de indruk.

Een speler die voor een land als Kameroen wordt opgeroepen, krijgt aandacht. Volgens de Wolfsburger Allgemener Zeitung heeft Overtoom hiermee de interesse opgewekt van VFL Wolfsburg.

Nieuw stadion

Er lijkt ook eindelijk wat schot te zitten in de bouw van het nieuwe stadion. Jan Smit wil dat in de komende zomer de schop in de grond gaat. Hoofdsponsor Koninklijke TenCate wil dolgraag zijn naam aan het nieuwe stadion verbinden. Tot grote frustratie van Pim polman. De vastgoedmagnaat heeft het recht op “Polman Stadion” tot 2019. Het bedrag dat hij hiervoor betaald is een schijntje van wat Heracles van TenCate zal krijgen. Bovendien is het een geheel ander stadion. Hij bedacht in ieder geval een actie om zijn standpunt duidelijk te maken. Of deze actie geholpen heeft, mag u als fan zelf bepalen.

Heracles zal in januari zijn trainingskamp beleggen in Belek, Turkije. De eerste wedstrijd in 2012 in de Eredivisie zal zondag 22 januari zijn in en tegen Groningen. De wedstrijd wordt om 14:30 gespeeld.

Tot 22 januari.

Heracles eindigt in het linkerrijtje


Sponsoren

Reacties (14)

Reageer nu!