Heracles zit op de helft van de competitie. Na welgeteld zeventien wedstrijden staat de ploeg van Peter Bosz op de twaalfde plaats. Voor een ploeg met beperkte financiële middelen natuurlijk een uitstekende prestatie, maar met een selectie met dergelijke kwaliteiten toch te weinig.

De ranglijst

Het aantal punten (20) had hoger kunnen en eigenlijk wel moeten uitvallen. Heracles liet in de eerste wedstrijd tegen RKC Waalwijk gelijk al zien dat het het scoren nog niet verleerd was. Door RKC vervolgens terug te laten komen naar 2-2 na een 0-2 voorsprong  werden er meteen in de eerste wedstrijd al twee punten verspeeld. Vervolgens werden er wel vier punten gepakt tegen NAC (2-1 winst) en Feyenoord (1-1).  Wedstrijden tegen Ajax en AZ en PSV werden allen verloren, maar de wedstrijden De Graafschap, Groningen en Excelsior werden wél gewonnen. De wedstrijden tegen het verdedigende Vitesse en het kwalitatief veel mindere ADO den haag werden verloren, maar iedereen herinnert zich het gelijkspel tegen FC Twente en de historische zevenklapper tegen VVV Venlo.

De KNVB Beker

Heracles is inmiddels doorgestoten naar de kwartfinale. Om deze ronden te bereiken werd eerst afgerekend met JVC Cuijk, VV Berkum en De Graafschap. De wedstrijd tegen De Graafschap was de laatste van dit jaar en vooral die wedstrijd toonde aan hoe goed Heracles eigenlijk kan zijn. Prachtige treffers en goed combinatievoetbal zorgde voor een avond die niet snel vergeten zal worden.

In de kwartfinale speelt Heracles tegen RKC Waalwijk. Normaal gesproken moet Heracles dit winnen. De ploeg van Ruud Brood kwakkelt de Eredivisie door en zal moeten strijden tegen de nacompetitie. De ploeg zal echter alles op alles moeten zetten om de halve finale te bereiken. Wij zijn in ieder geval niet onder de indruk.

Blessures

Vanaf de eerste wedstrijd speelt Heracles zonder de ervaren Birger Maertens. De Belg raakte in de voorbereiding zwaar geblesseerd (hij scheurde zijn kniebanden) en kan pas op z’n vroegst in de lente weer speelminuten maken. Bovendien verklaarde de Belg onlangs dat hij graag terug wil naar België. Hij mist zijn zoontje en stuurt daarom aan op een transfer tijdens de komende zomer.

Mark Looms is de tweede speler die lange tijd moet toekijken. Hij wordt de laatste wedstrijden vervangen door Gaby Jallo, die het prima doet.

Revelaties

Daar waar Birger Maertens wegviel, stond een jongeling op. Zijn naam: Ben Rienstra. Zijn ontwikkelingen tijdens de eerste seizoenshelft zijn bewonderenswaardig. De jongeling werd achterin de verdediging op de plek van Birger Maertens geposteerd (oorspronkelijk was hij middenvelder) en van die plek is hij niet maar afgekomen. Hij behoort week en, week uit, tot de uitblinkers en volgens velen heeft Heracles hiermee een “diamantje” in huis, waar Heracles in de toekomst veel van kan profiteren. Zowel financieel, als sportief.

Een ander talent, die zich heeft laten gelden is Lerin Duarte. De van Sparta overgekomen middenvelder moest eerst Darl Douglas nog voor zich dulden, maar na een aantal invalbeurten overtuigde hij Peter Bosz, die uiteindelijk Darl Douglas slachtofferde om Lerin Duarte in het elftal te posteren. Hij wist al twee maal te scoren. Hij scoorde prachtig tegen FC Groningen en was de matchwinner tegen FC Twente, door in de laatste minuut keeper Michailov te passeren. Inmiddels staat het duo ook op de lijst van Cor Pot. Hij roept de beide spelers bijna altijd op voor interlands voor Jong Oranje.

Remko Pasveer heeft zijn plek inmiddels helemaal gevonden. De keeper speelt wekelijks geweldige partijen en heeft al menig punt weten te pakken voor Heracles. Dit gaat ook niet ongemerkt voorbij aan andere clubs. Johan Derksen meldde in zijn praatprogramma Voetbal International dat er belangstelling vanuit Engeland voor hem was. Ipswich Town schijnt serieuze belangstelling te hebben voor de doelman, nadat hun eerste doelman halsoverkop moest terugkeren naar Fulham.

Transferperikelen

Willie Overtoom heeft zich in de picture gespeeld bij de bondscoach van Kameroen. Na een rustige overweging heeft Overtoom besloten om zich oproepbaar te stellen voor zijn geboorteland. Deze uitnodiging zal ongetwijfeld snel komen. De bondscoach bekeek hem in de wedstrijd tegen Vitesse en hij was onder de indruk.

Een speler die voor een land als Kameroen wordt opgeroepen, krijgt aandacht. Volgens de Wolfsburger Allgemener Zeitung heeft Overtoom hiermee de interesse opgewekt van VFL Wolfsburg.

Nieuw stadion

Er lijkt ook eindelijk wat schot te zitten in de bouw van het nieuwe stadion. Jan Smit wil dat in de komende zomer de schop in de grond gaat. Hoofdsponsor Koninklijke TenCate wil dolgraag zijn naam aan het nieuwe stadion verbinden. Tot grote frustratie van Pim polman. De vastgoedmagnaat heeft het recht op “Polman Stadion” tot 2019. Het bedrag dat hij hiervoor betaald is een schijntje van wat Heracles van TenCate zal krijgen. Bovendien is het een geheel ander stadion. Hij bedacht in ieder geval een actie om zijn standpunt duidelijk te maken. Of deze actie geholpen heeft, mag u als fan zelf bepalen.

Heracles zal in januari zijn trainingskamp beleggen in Belek, Turkije. De eerste wedstrijd in 2012 in de Eredivisie zal zondag 22 januari zijn in en tegen Groningen. De wedstrijd wordt om 14:30 gespeeld.

Tot 22 januari.

Heracles eindigt in het linkerrijtje


Sponsoren

Reacties (14)

Reageer nu!
goedkope uggs 15:56 15 december 2012

Normally I don’t read post on blogs, but I would like to say that this write-up very compelled me to try and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite nice post.
00
Willem-Bonita 16:38 30 december 2011

Beste mede Heraclieden wij wensen jullie allemaal een heel goed en voorral gezond 2012 toe en dat ons nieuwe stadion maar snel klaar is.
Ps ik hoorde ik de wandelgangen dat 053 belang bij onze parel Lerin Duarte heeft dit gaat toch echt niet gebeuren he.

Groetjes allemaal.
00
supporteruutgoor 16:27 30 december 2011

ff heel wat anders;

GERUCHT: PSV is heel erg gescharmeerd van marko veijnovic, volgt hem nadrukkelijk aldus transfer gerucht rtvoost.
00
Casual Crew 09:01 30 december 2011

Beste lezers en Ilonk,

De reacties van heracles4ever en Jan zijn volkomen te begrijpen als je een doorgewinterde fanatiekeling bent. Met weemoed en heel veel mooie herinneringen denk ik terug aan deze tijd. De tijd terugdraaien gaat helaas niet, maar voor mij is een paar jaar JL ook geen enkel probleem. Wat is er nu beter dan de half rauwe patat van Carla in de snackkraam aan de Bornestraat. Met de trein naar Den Bosch, de Baronie en Sparta. Met 25 auto`s naar Veendam en Emmen. Een uitvak nog voller met spandoeken dan mensen in Apeldoorn. Sinasappeltje voor de dorst in Deventer, rotte vis in Haarlem.
Heerlijke herinneringen aan vroeger zijn er genoeg. De multifunctionele stadions, de onbegrijpelijk combiregelingen, de verschrikkelijk dure toegangskaarten, de onvriendelijke stewards die er niets van begrijpen (vroeger werd je alleen aangekeken omdat je voor een club als Heracles het hele land doorreiste) en vele andere beperkingen en regeltjes maken het niet leuker, maar al met al blijf je Heraclied, en zal ik hoe dan ook, wanneer dan ook en waar dan ook mijn club achterna reizen en steunen…

Lovin the Oldskool moments….
00
Henkuh 10:26 29 december 2011

‘Preses Jan Smit een leukere bobo dan Johan Cruijff’
29/12/2011 10:15

De gulle lach, eeuwig enthousiasme en het weigeren een blad voor de mond te nemen zijn uitstekende wapens gebleken voor Heracles-voorzitter Jan Smit. De deurwaarder uit Almelo eindigde verrassend boven Johan Cruijff in de VI-enquête op de vraag wie nu de leukste voetbalbobo is.

Cruijff vocht het afgelopen jaar diverse robbertjes uit met zijn mede-bestuurders in Amsterdam. Het leverde hem niet de populariteitsprijs op bij de enquête die VI.nl op poten zette. De 7.048 stemmers kozen de bij FC Twente vertrekkende Jan van Halst als derde.

Wie is de leukste voetbalbobo? Naam Aantal stemmen
Jan Smit 1.751
Johan Cruijff 1.307
Jan van Halst 729
Joop Munsterman 548
Hans Nijland 503
Martin van Geel 364
Merab Jordania 343
Tiny Sanders 323
Sepp Blatter 228
Toon Gerbrands 191
Hai Berden 140
Steven ten Have 140
Frans van Seumeren 84
Michel Platini 82
Bert van Oostveen 43
Eric Gudde 35
Anders 158
00
Ijah 04:31 29 december 2011

@ Heracles4ever.nl ,

Je mag dit dan “werkelijk waar” een kutseizoen vinden en heimwee hebben naar die goeie ouwe tijd , maar dan wil ik graag weten welk diep(er) dal jij je kan herinneren : Wat dacht je van ‘t seizoen 92 / 93 ? Net geen laatste staan omdat Telstar 2 pnt. ( twee punten-systeem inderdaad ) in mindering heeft gehad , en dan thuis spelen tegen Zwolle in de godvergeten klotekou op semi-gevulde tribunes. En terwijl je je toch al de takke ergert aan dat dramatische seizoen ( waarin je als Heraclied uiteraard wél blijft komen ) , wordt je in die wedstrijd gedwongen je nóg meer te ergeren omdat een kolonie kids zich tijdens die wedstrijd zonder enige interesse in voetbal zit te vermaken met uitgedeelde houten ratels in hun warme wanten. Puur jennen !! …ware ‘t onbewust uiteraard. Op zo’n moment wil je graag één van die kids zijn !! Heracles ( toen nog SC Heracles ) zou zonder de zieke spelertjes van Telstar, die geen volledig elftal op de been konden brengen tegen RBC ( en dus punten in mindering kregen ), domweg laatste zijn geworden als minst productieve ploeg met ‘t slechtste doelsaldo , maar eindigden nu 1 heel punt boven de spreekwoordelijke rode lantaarn. Hiep hoi !!

DAT ! … is pas een kutseizoen !!

Ik begrijp ‘t sentiment aan “vroeger” …maar ronduit KUT is puur gerelateerd aan waar je naar eigen ervaring de grens legt. De jouwe is in vergelijking met nu blijkbaar nog niet eens zo slecht en meer gebaseerd op lol die eens was. Je gaat me toch niet vertellen dat je bovengenoemde graag ( weer ? ) wilt meemaken ? Samen met 700 anderen ?
00
Robbert 20:42 28 december 2011

Beste fans moeten we de tekst van @ heracles4ever nu serieus nemen……….nee toch, hij zit hier te provoceren!
Hoe kun je nu “heracles4 ever” supporter zijn als je de tijd hebt meegemaakt dat, mbv melkbussen, geld moest worden ingezameld anders werd het stroom bij de club afgesloten! Dat er 800 man op de ROC tribune zaten te kijken naar een potje voetbal tegen RBC of sc Veendam. Als je daar als supporter met weemoed aan terug denkt dan pas je niet meer bij deze club, kun je beter AGOVV gaan volgen, daar speelt trouwens een oud Heraclied! Blijft er dan toch nog wat sentiment over voor onze “heracles4ever supporter”

Heracles4ever doet ongenuanceerd het woord en Jan gaat het vertalen. Ik kan aan Jan alleen maar zeggen, kerel wees blij dat onze club aan het doorgroeien. Als ze nu nog zo was zoals jij hier geschetst hebt, dan had Heracles een zielloos bestaan gehad en was ze door Enschede “opgevreten”. Terug in de tijd is niet meer, maar dat heeft ook met je eigen persoonlijke ontwikkeling te maken, je wordt volwassen, krijgt andere intresses en andere verplichtingen (gehuwd, kinderen etc). Ja mooi lullen over “vroeger” maar die tijd komt helaas niet meer terug. Het enige wat Heracles moet blijven streven is haar identiteit houden, laat het een familieclub blijven, klantvriendelijk en service gericht. Laat de club ons vooral niet zien als melkkoe, dat gebeurt hier 22 km verop al. Laat Heracles vooral Heracles blijven, maar ook zeer zeker meegroeien met de ontwikkelingen in het betaalde voetbal. Want voor je het weet krijg je een Nederland België competitie en zullen we dan nog kunnen aanhaken?
00
Jan 19:53 28 december 2011

Beste Ilonk en hafc1903,

Ik denk dat jullie de strekking van het verhaal niet helemaal begrijpen, wat ik me overigens wel kan voorstellen omdat het een enigszins ongenuanceerde post is..

Ik weet niet wie heracles4ever.nl (wie weet nog wie en wat deze site was?;) ik denk zeer weinig mensen hier!) is, maar ik weet bijna wel zeker wat de achterliggende gedachte van hem of haar is, en die deel ik voor de volle 100%:

Als ik voor mij zelf spreek denk ik ook vaak met heimwee en warme gevoelens terug aan die tijd, maar ik vergeet tegelijkertijd ook niet hoe uniek en goed het is wat onze trots tegenwoordig doet.

Vroeger was Heracles veel meer voor mij dan alleen een wedstrijdje in het weekend of op maandagavond. In die tijd leefde ik de hele week in spanning naar de wedstrijd toe die komen ging, of het nou tegen Top Oss, Haarlem of wie dan ook was. Heracles was een way of life, net zo als je Alto’s, gabbers etc. had, had je ook een select groepje dat zich heraclied noemde. Op vrijdagmiddag snel uit het werk of spijbelen van school en snel richting de stad of sportcafe de Rembrandt met de hele groep om daar een lekker feestje te bouwen om vervolgens met 30 auto’s of de trein richting een willekeurige klote-club te reizen. HEERLIJK! Daar Heracles lekker fanatiek met zijn allen steunen, een super ontlading na elk doelpunt, een vreselijk gevoel bij elk tegendoelpunt, het hele weekend je super onoverwinnelijk voelen omdat je cluppie had gewonnen, je hele weekend en daaropvolgende week kapot was als we verloren… wat een heerlijke tijd was dat!

Verder werd je niet altijd even serieus genomen als je zei dat je voor Heracles was, dan werd er vol onbegrip aan je gevraagt waarom je niet voor Ajax, Psv, Feyenoord of Fc Twente was. Ik denk dat in deze tijd de haat richting FCT ook is gegroeid. Ik kan jullie vertellen dat ik op school altijd door die boeren uit de omliggende kerkdorpen werd uitgelachen als Heracles weer eens verloren had en er werd gezegt dat dat clubje maar beter opgedoekt moest worden.. Gelukkig zaten er nog iets van 3 of 4 Heraclieden bij me op school, want wat hadden wij een feest als we eens wonnen! En ik kan je zeggen: dat gebeurde niet gek vaak!

Tegenwoordig is het in het weekend naar Heracles, als ze winnen is het leuk, als ze verliezen is het jammer.. En nog erger: Als ze wel winnen maar met slecht voetbal is het nog niet goed! Mensen wakker worden! Weet waar we vandaan komen en weet welke middelen we hebben. Dit is een totaal andere mentaliteit vergeleken met vroeger! Tegenwoordig kun je ook niet meer fatsoenlijk naar een uitwedstrijd met je vrienden, overal moet je met combi’s heen, moet je een uitkaart hebben, etc!

Zeggen ze wel eens: “Voetbal is emotie”, nou in die tijd was het voor mij: Heracles is emotie! Dit begrepen in die tijd niet zo gek veel mensen, laat staan tegenwoordig.. En dat is jammer! Ik denk ook dat heracles4ever.nl dat een beetje wilt zeggen. De mentaliteit van toen is nu volledig weg. Er word veel geklaagd over het feit dat er bijvoorbeeld niet meer zo veel sfeer (zweer aldus Poedel) in het stadion is, dat heeft puur met deze hele mentaliteit te maken, de eerste jaren in de eredivisie werd was het een complete gekkenhuis bij elk doelpunt en elk puntje wat we thuis pakten… Toen waren we nog niet verwend!

Ik snap ook wel dat het nooit meer zo word als toen en ook al zouden we degraderen, ook daar is het hetzelfde als in de eredivisie, hoe het was krijgen we nooit meer terug en dat is jammer! Dat is precies wat de KNVB wil, en dat is nog verschrikkelijker!

Verder vind ik het niet erg gepast dat je zegt dat heracles4ever.nl maar fan van GAE moet worden! Dat kun je gewoon niet zeggen tegen iemand die Heracles in heel zijn hart en ziel heeft, want opmakend uit zijn post weet ik zeker dat hij dat heeft! Hopelijk begrijp je dat na dit verhaal een beetje.. Zonder ons, de diehards en de mensen die wel een Hart voor Heracles hadden in die tijd, had Heracles misschien wel helemaal niet meer bestaan!

En nogmaals, ik ben zeer trots hoe wij het in de Ere-divisie doen!
00
hsupportes 19:49 28 december 2011

Het is duidelijk dat Heracles het goed doet.
Het is voor P.Bosz ook niet makelij met geen echte r buiten, dat is ook aanpassen in het systeem.
Je hebt een zeer jonge selectie waar nog veel rek in zit.
Je mag hopen dat bv Willy verkocht wordt aan het buitenland.
Misschien dat het dan meer opbrengt dan in Nederland.
Al met al ben ik zeer tevreden en ja beter kan altijd.
De beker kan nog mooi worden.
Als je wint van RKC je zou dan weer thuis spelen, is er altijd een goede kans om verder te gaan.
Complimenten aan de staf ,spelers en bestuur.
Het is moeilijk om te presteren zoals Heracles doet.
00
Dakmaster 17:26 28 december 2011

@heracles4ever.nl

Het is vrij normaal dat Heracles ambitie heeft. Dat heeft GAE,zwolle,Sparta,willem2. Denk dat deze clubs niet weer of altijd graag Eredivisie willen spelen? Heracles volgt een goed en duidelijk beleid met een toekomst visie. Als dat nieuwe stadion er is, dan Heracles wat meer concureren met lonen en transfers. In de competitie hebben we her en der punten laten liggen, door het gevolg van instelling/mentale kwestie en het feit dat we spelen met een jonge talentvolle ploeg! Maar we zijn de laatste seizoenen dan ook erg verwend met de standen op de ranglijst. En wat birger betreft, als je ballen hebt, dan lever jij je contract in en ga je weer terug naar België! Je zult een dikke contract verbetering toendertijd hebben gehad. En je teert nu op de centen van de club. Adieu!
00
ilonk 16:37 28 december 2011

@heracles4ever.nl. Je kan altijd nog supporter worden van go ahead dan kun je lekker genieten van de jupiler league. Lekke kijken naar wedstrijden waarin ze de ballen lekker naar voren trappen op goed geluk en de plaggen van het gras eruit worden geschopt. Mooi toch. Ik ben trots en blij dat we al jaren in de eredivisie zitten en zou echt noooit meer anders willen.
00
heracles4ever.nl 15:46 28 december 2011

Kutseizoen werkelijk waar… Heb heimwee naar de eerste-divisie! Dat waren pas tijden! Authentiek en zonder al dat commerciële geneuzel! De tijd dat je nog gezellig met je maten naar een uitwedstrijd kon gaan zonder uitkaartregistratie en andere onzin, ja gewoon met de auto, trein, boot, fiets of wat dan ook! Zo kan ik nog wel even doorgaan…. zucht!
00
Robbert 13:54 28 december 2011

Goede samenvatting heren! We doen (nog) steeds op twee fronten mee.

Competitie: ik acht ons in de reguliere competitie (nog) steeds niet kansloos. Het is afhankelijk of onze selectie compleet blijft, en als er iemand vertrekt, wat komt er voor terug, en of wij zo’n 2e seizoenshelft kunnen laten zien zoals dit jaar, Mede bepalende is ook hoe met name Groningen en Roda het gaan doen. Met resp. 6 en 4 punten achterstand zouden wij hen nog kunnen passeren. Te beginnen in de eerste wedstrijd straks in Groningen. Daar moeten we “gewoon” winnen, wordt een hele belangrijke wedstrijd!

KNVB beker: ook daar zouden we ver kunnen komen. Eerst RKC verslaan. Wordt niet eenvoudig en ik durf de uitspraak “met twee fingers in de neus” hier niet te noemen. Blijkbaar de site beheerders wel. Ik ben de blamage tegen Go Ahead nog steeds niet vergeten, het blijft beker voetbal en daarin is alles mogelijk. Ook moeten we niet vergeten dat we spelers hebben die de ene week een ruime voldoende halen en de week er na een 4 of 3 krijgen. Verder zult je straks zien dat op 30 of 31 januari één of twee van ons bepalende spelers verkocht worden, wat heeft dat voor consequentie?

Als Heraclieden mogen we redelijk tevreden zijn over het 1e seizoenshelft, 1 of 3 puntjes meer had er zeker ingezeten.
00