Heracles heeft zijn eerste oefenwedstrijd in Belek nipt verloren van de Duitse nummer vier Borussia Mönchengladbach. Heracles speelde goed, maar de Duitsers wonnen tien minuten voor tijd toch nog met 3-2 van de ploeg van Peter Bosz.

In Belek mocht Jason Davidson zijn debuut maken voor Heracles. De jonge Australiër mocht een helft mee doen. Daarnaast stond Olivier ter Horst centraal achterin voor de licht geblesseerde Antoine van der Linden (hielkwetsuur). Van der Linden zal zaterdag tegen Terek Grozny weer spelen. Ook Mark Looms kreeg weer speelminuten na zijn buikspieroperatie. Heracles begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van Peter Bosz liet weer het goede positiespel zien. Heracles kwam na acht minuten op voorsprong. Glynor Plet werd gevloerd, waarna Willie Overtoom de penalty benutte. Na een paar minuten spelen waren de rollen al weer omgedraaid. Borussia kwam er twee keer razend snel uit via de counter en scoorde via Hanke en Arango de 1-1 en 2-1. Heracles speelde daarna gewoon weer zijn eigen spel en kreeg kansen via Glynor Plet en Samuel Armenteros. Het bleef echter 2-1 voor Borussia tot de rust.

Heracles was ook in de tweede helft de betere ploeg en kreeg via Glynor Plet de uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. De lange spits wist oog-in-oog met de doelman niet tot scoren te komen. Na bijna een uur spelen was het dan wel raak. Glynor Plet legde de bal af op Lerin Duarte die de bal mooi in de hoek krulde en zodoende de stand terecht weer op gelijke hoogte bracht. Het laatste half uur speelden de Duitsers beter, maar de kansen waren voor Heracles. Toch wonnen de Duitsers door een doelpunt van invaller Rupp in de 80e minuut. Heracles kan gezien het spel met vertrouwen terug kijken op deze nuttige wedstrijd.

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Ter Horst, Looms (46.Davidson), Quansah, Overtoom, Duarte, Vejinovic, Plet en Armenteros.

Borussia Mönchengladbach: Ter Stegen, Jantschke, Stranzl, Brouwers, Wendt, Neustädter, Nordtweit, Herrmann, Arango, Reus (77.Rupp), Hanke (77.Bobadilla)

Sponsoren

Reacties (26)

Reageer nu!
uggs nederland goedkoop eu 20:18 12 december 2012

Simply desire to say your article is as astonishing. The clarity in your submit is simply nice and i could think you’re a professional in this subject. Fine along with your permission let me to snatch your feed to stay updated with forthcoming post. Thanks 1,000,000 and please keep up the gratifying work.
00
Robbert 11:46 15 januari 2012

Als we het otch over Mark Looms hebben, luister:

http://nos.nl/audio/330774-looms-is-blij-dat-hij-weer-fit-is.html
00
henirich 16:22 14 januari 2012

Eindstand 1-0
00
henirich 15:44 14 januari 2012

1-0 Everton
00
Ron 21:57 13 januari 2012

Utrecht,dresden
00
Robbert 21:11 13 januari 2012

@ ilonk dat stadion staat er nog lang niet en nu al zeggen dat we spelers moeten hebben om door te groeien is veel te vroeg. Om de doodeenvoudige reden dat het geld er gewoon niet voor is. We mogen als Heracles blij zijn dat we backs hebben als Looms, Breukers, Jallo en Jason. Als ik deze jongens vergelijk met de backs van VVV, Excelsior, De Graafschap, ADO, NEC en NAC dan zijn ze niet veel slechter. Met andere woorden, je krijgt de spelers die je kwa mogelijkheden kunt betalen. Dat we spelers als Marko, Overtoom, Duarte en Rienstra binnen hebben heeft met slim en goed scouten te maken. Als we 11 spelers hadden van dat niveau dan hadden we veel hoger gestaan, maar dan hadden we deze 11 ook niet bijelkaar kunnen houden. Dan waren onze backs zeker al vertrokken, want aan goede verdedigers is veel vraag en weinig aanbod.
00
Arthur 21:02 13 januari 2012

@ Robbert: Ik ben het steeds vaker met je eens…hahaha…Ik vind de kritiek op Looms ook volkomen onterecht. We hebben de laatste jaren in plaats van calimero gedrag steeds vaker te maken met grootheidswaan. We presteren al jaren goed en Looms heeft in al die jaren uitstekend bijgedragen. Hij mag misschien niet de ster van het elftal zijn, maar ik vind dat hem niets te verwijten valt. Daarnaast valt me op dat er altijd wel weer geklaag is (typisch Twents?). Wees toch allemaal trots op dit elftal in plaats van dat azijn-gezeik! Met “supporten” heeft het in ieder geval weinig te maken wat ik hier doorgaans lees.
00
Truus 20:20 13 januari 2012

@rene,welke clubs zijn dat dan??

Voor zover ik weet,is daar niks van bekend!!
00
rene 19:00 13 januari 2012

hoezo onze backs aan vervanging toe. Breukers laat wekelijks zien dat hij één van de betere in Nederland is. Een flink aantal clubs heeft belangsteling voor hem, ik moet nog zien of hij bijtekend.
00
ilonk 18:28 13 januari 2012

Dat ben ik met je eens robbert. Had het ook over als het nieuwe stadion er is en de begroting om hooggaat en daarbij vind ik inderdaad jallo verdedigend echt wel beter alleen komt hij minder op en we gaan zien wat die jason kan. Hij wil zich graag in de basis spelen en misschien hebben we een superspeler op de linksback en tot dan weet ik ook wel dat we niet beter hebben. En dat jij zegt hij is het niveau van heracles ben ik niet eens, want een marko, overtoom, duarte, breukers, rienstra zijn wel een stuk beter.
00
eduard 18:26 13 januari 2012

Dat Mark niet een van de snelsten is, dat is waar. Maar wel iem. met 100% inzet. De manier van spelen , hij is opkomend back, maak dat er achter veel ruimte vrijkomt , wanneer er balverlies onstaat, bij de aanvallers. We hebben voorin niet veel spelers, die een bal lang vast kunnen houden. Dat het voordien beter ging was omdat Dost iem. was die het wel aardig kon. Kijk naar Everton, die nog geen sec, een bal vast kan houden, of hij valt,
en dan maak het niet uit wie er achterin speelt, want er zijn er maar weinig die zo snel weer terug op de backpositie zijn. Mark heeft naar mijn mening Heracles ook veel punten opgeleverd , en na deze ingreep, ben ik er van overtuigd, dat hij de beste speler van Heracles is voor deze positie, ook vanwege zijn ervaring.
00
hsupporters 16:08 13 januari 2012

Ik kan mij deels goed vinden in het verhaal van ilonk.
Of mark nu blessure vrij is of niet hij kost je door zijn te egoïstisch spel te veel punten.Niemand hoeft een back te eisen van een hoger niveau, die heb je namelijk al met Jallo.
Hij breng rust en degelijkheid en daardoor de balans die mark verstoort.
00
Robbert 15:43 13 januari 2012

Wat een geklets @ ilonk. Mark Looms is het nivo van Heracles, op het gebied van zijn spel en op het gebied van zijn salaris wat de club kan betalen. Daar staan we nu helaas en zolang onze nieuwe voetbaltempel (en daaraan verbonden hogere begroting en hogere salarissen die er pas dan betaald kunnen worden) er nog niet is moeten we het doen met spelers van o.a. het nivo van Mark. Is niets mis mee. Bijna alle topclubs zijn op zoek naar een gedegen en goede links- of rechtsback, wie zijn wij dan om NU een back te eisen die in de subtop mee kan komen! Als die er al rondloopt dan maken we gewoon geen kans tov de topclubs. Bovendien het stadion staat er nog lang niet, een hogere begroting hebben we bij lange na nog niet binnen, hoe kun je dan van de club verlangen dat ze een betere (en meestal ook duurdere) back gaan aantrekken!

Onze backs zijn best aan vervanging toe, maar zolang we kwa begroting er alleen maar op achteruit gaan ipv omhoog, dan moeten we het doen met de mannen die we hebben en al hun terkortkomingen op de koop toe nemen.
00
rene 13:31 13 januari 2012

vorm, volgens mij heeft maar één voetballer vorm en dat is vorm. Looms heeft wel degelijk last gehad van zijn blessure maar door de te kleine selectie heeft hij door moeten spelen. Je kon dit zien, aan zijn manier van lopen, het springen, het aanzetten en draaien. Wellciht zien wij de Mark terug van vorig jaar. En anders moet Jallo zijn belofte maar waar maken. Het blijft wel erg stil rondom tranfers en geruchten, gelukkig maar
00
ilonk 11:37 13 januari 2012

@randy. Volgens mij verdedig jij looms, omdat hij zo’n aardige gozer is en altijd hard werkt en veel opkomt, maar dat vind ik ook. Als je eerlijk bent is die vorm al lang te zoeken, want hij kan gewoon niet beter. Hij is een beperkte voetballer die het voor zijn doen ver heeft geschopt door dat harde werken, maar als wij als club graag naar de suptop willen straks in het nieuwe stadion dan heb je niks aan mark. Die kan het niveau wat heracles nu speelt ook niet meer aan. Breukers is een ander verhaal die had een dip, maar speelt nu weer goed.
00
Randy 10:31 13 januari 2012

Robbert heeft gelijk. Misschien was Looms uit vorm door zijn operaties, hoeveel wedstrijden heeft hij uiteindelijk gespeelt? We moeten nog maar zien of Jallo dit niveau vast kan houden en hoe goed Jason is.
00
Robbert 20:14 12 januari 2012

Wat een gelul hier over Jason. Hij heeft nog niets laten zien, moet nog helemaal wennen aan de club, zijn omgeving en ons spelconcept en dan zijn er lieden die hem nu al in de basis willen! Een en al oportunisme en niet op enig realiteit te betrappen. Bovendien staat Jallo nog hoger in de pickorde, die heeft in ons 1e team gespeeld en het niet onverdienstelijk gedaan.

Laten we eens ophouden spelers te snel op een voetstuk te plaatsen maar ook veel te snel af te branden!
00
hsupporters 20:03 12 januari 2012

Jason heeft bewezen dat hij gewoon beter is dan punten kostende Looms.
Je kan zien dat hij stabieler is dan Looms.
Zou heel erg dom zijn, maar ja Bosz beslist.
00
ilonk 19:16 12 januari 2012

@frits. Ik ben bang van wel. Het is toch algemeen bekend dat smit en de technisch staf lofend over hem zijn. Hij zou nooit gepasseerd worden, want ach het is een almeloor heh die hard werkt. Dus dat wordt veel scoren en billenknijpen. Ik hoop persoonlijk dat die Jason heel goed is dat hij die plek kan overnemen.
00
Frits 18:23 12 januari 2012

Wij gaan naar de winterstop toch niet weer met Looms beginnen.
00
koentjj 17:10 12 januari 2012

borussia zal ongetwijfeld, net als wij op een aantal plekken nieuwe dingen hebben uitgeprobeerd. het zal dus niet 100% een eerste team zijn geweest, maar dit was ook niet bij ons het geval.
Een uitstekende prestatie dus..!
00
Paupertje 14:21 12 januari 2012

Borussia: Ter Stegen (46. Heimeroth) – Jantschke (86. Korb), Brouwers, Stranzl, Wendt – Neustädter, Nordtveit, Herrmann (74. Younes), Arango – Reus (74. Rupp), Hanke (74. Bobadilla).

Almelo: Pasveer – Breukers, Looms (46. Davidson), Rienstra, ter Horst – Duarte, Quansah, Overtoom – Vejinovic, Plet, Armenteros.

doelpunten: 0:1 Overtoom (7., penalty), 1:1 Hanke (10.), 2:1 Arango (12.), 2:2 Duarte (48.), 3:2 Rupp (77.).

hier heb je meer aan ?
00
Andre 10:42 12 januari 2012

Ben niet zo thuis in het duitse voetbal, maar speelde Borussia M.
nu met het eerste team?

Als dat zo is, was dit geen slecht resultaat lijkt me.
00
ilonk 23:52 11 januari 2012

@dick. jallo is geblesseerd daarom speelde jason. Ik lees nergens in het verslag hoe hij het deed. Ik hoop heel goed dan kan hij mark goede concurrentie geven, maar denk toch dat Looms gewoon weer in de basis staat tegen groningen, want hij is bij smit en de technische staf heilig volgens mij dus die gaat er niet snel uit ook al speelt hij niet goed.
00
dick 23:33 11 januari 2012

Wat opvalt in de opstelling van Heracles is dat Jallo geen speelminuten kreeg. Looms die de eerste competitiehelft ons punten heeft gekost, heeft een helft wel gespeeld. Ik hoop dat Bosz de ogen eindelijk zijn open gegaan en dat zijn keuze snel is gemaakt.
00
joris-hafcc 23:11 11 januari 2012

tja dat heb je met die Duitsers je moet altijd tot de laatste minuut opletten 😉
00