Heracles heeft zijn eerste oefenwedstrijd in Belek nipt verloren van de Duitse nummer vier Borussia Mönchengladbach. Heracles speelde goed, maar de Duitsers wonnen tien minuten voor tijd toch nog met 3-2 van de ploeg van Peter Bosz.

In Belek mocht Jason Davidson zijn debuut maken voor Heracles. De jonge Australiër mocht een helft mee doen. Daarnaast stond Olivier ter Horst centraal achterin voor de licht geblesseerde Antoine van der Linden (hielkwetsuur). Van der Linden zal zaterdag tegen Terek Grozny weer spelen. Ook Mark Looms kreeg weer speelminuten na zijn buikspieroperatie. Heracles begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van Peter Bosz liet weer het goede positiespel zien. Heracles kwam na acht minuten op voorsprong. Glynor Plet werd gevloerd, waarna Willie Overtoom de penalty benutte. Na een paar minuten spelen waren de rollen al weer omgedraaid. Borussia kwam er twee keer razend snel uit via de counter en scoorde via Hanke en Arango de 1-1 en 2-1. Heracles speelde daarna gewoon weer zijn eigen spel en kreeg kansen via Glynor Plet en Samuel Armenteros. Het bleef echter 2-1 voor Borussia tot de rust.

Heracles was ook in de tweede helft de betere ploeg en kreeg via Glynor Plet de uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. De lange spits wist oog-in-oog met de doelman niet tot scoren te komen. Na bijna een uur spelen was het dan wel raak. Glynor Plet legde de bal af op Lerin Duarte die de bal mooi in de hoek krulde en zodoende de stand terecht weer op gelijke hoogte bracht. Het laatste half uur speelden de Duitsers beter, maar de kansen waren voor Heracles. Toch wonnen de Duitsers door een doelpunt van invaller Rupp in de 80e minuut. Heracles kan gezien het spel met vertrouwen terug kijken op deze nuttige wedstrijd.

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Ter Horst, Looms (46.Davidson), Quansah, Overtoom, Duarte, Vejinovic, Plet en Armenteros.

Borussia Mönchengladbach: Ter Stegen, Jantschke, Stranzl, Brouwers, Wendt, Neustädter, Nordtweit, Herrmann, Arango, Reus (77.Rupp), Hanke (77.Bobadilla)

Sponsoren

Reacties (26)

Reageer nu!