Ja , mensen, U leest het goed. Heracles Almelo maakt ook zonder zijn sportieve prestaties kans op Europees voetbal. Nederland behoort momenteel tot de top 3 van meest sportieve competities in Europa en de UEFA beloont die top 3 met  een extra plaats in de Europa League.

Heracles staat zelf tweede, met een ruime achterstand op FC Twente. Maar aangezien FC Twente hoogstwaarschijnlijk wel Europees voetbal haalt, mogen ook de kleinere clubs hopen. Excelsior bijvoorbeeld staat nipt achter Heracles en mag dus ook hopen.

De UEFA kent voor het klassement punten toe gebaseerd op criteria als respect voor de tegenstander, respect voor de scheidsrechter, het gedrag van het publiek, spelers en trainers en het aantal verzamelde gele en rode kaarten. Noorwegen en Finland gaan Nederland in Europa voor.

De finale van de Europa League in 2013 staat gepland in de Amsterdam Arena. Dat komt mooi uit, want dat is zo’n anderhalf uur rijden.

Sponsoren

Reacties (15)

Reageer nu!
Pietertje 13:31 20 januari 2012

De kinderen hebben een formulier gekregen waar 4 namen op mogen… In ons gezin was dat mijn jongste zusje, zij gaat dus mee, maar ook mijn vader, een vriend van mijn vader en ikzelf. Het kan dus zomaar zijn dat dit in de meeste gevallen zo is en is er dus niks aan de hand!
00
Frans 13:13 20 januari 2012

Voor jullie agenda,

de finale voor de Europa League is op 15 mei 2013.

Ik heb het al genoteerd.
00
Robbert 13:00 19 januari 2012

@ supporteruutgoor

De Bornsestraat heb ik maar al te goed meegemaakt, met 800 man op de ROC tribune kijken naar een baggerpartijtje om niets, maar je bent nu eenmaal Heraclied en blijft komen.
Als Heracles Europees voetbal zou halen dan zou ik niet de vraag willen stellen of wij daar wat te zoeken hebben, want dat antwoord is voor iedereen duidelijk. Ik, en mogelijk vele fans meer, zullen dit als een historisch moment zien in het meer dan 100 jarig bestaan. Het resultaat komt dan in deze fase op de 2e plaats.

Ik ben het met je eens dat een bekerfinale spelen ook mijn voorkeur heeft.
00
supporteruutgoor 12:13 19 januari 2012

@robbert

dat hoef jij mij niet te zeggen heb de bornsestraat mee gemaakt. Weet niet hoe het met jou zit? Maar net zoals in mijn eerste reactie; het is natuurlijk geweldig dat we europees halen, dat hebben we dan wel te danken aan 1 man voornamelijk, laat dat duidelijk wezen. Die het beleid verstandig uitstippeld en geen gekke dingen doet hulde daarvoor.

Verder laten we gewoon de beker halen is mooier dan via fair-play binnen komen toch?
00
Gerrit Zeldam 11:01 19 januari 2012

Ben het eens met thys als de supporters nu al niet willen komen waarom dan wel met een europese wedstrijd? En wat betreft de goedkope kaartjes voor scholieren,dit is al langere tijd zo.Ik zelf heb zojuist 3 krtn opgehaald voor 37,50,maar als ik weer een meute gillende jeugd voor en achter me krijg die ook nog de hele wedstrijd voor de andere toeschouwers heen en weer rennen ,dan kap ik er ook mee net als die velen die hierom ook afgehaakt zijn! Het zou misschien verstandiger de jeugd een begelijding in 2of meer vakken samen te zetten, dan komen de vaste krt houders wel terug hoop ik. Gr Gerrit Zeldam.
00
ali 22:08 18 januari 2012

@ peter vak j

zo dacht ik er ook al over. gewoon netjes blijven voetballen geen gezijk in en buiten het stadion maar daar was ik hier ook niet bang voor;)
van mij mag er wel weer afgetrapt worden die winterstop duurt me veel te lang
00
peter vak j 19:42 18 januari 2012

snap al helemaal niet dat die BOMMENWERPERS UIT GRONAU WEST boven ons staan ,moeten nu toch na dat gedoe in utreg gekelderd zijn dacht i zo maar even.
00
Robbert 16:35 18 januari 2012

Om toekomstige fans te boeien en mogelijk ook aan onze club te binden, vind ik zo’n actie niet verkeerd. Laten ze van deze korting eenmalig profiteren, als vervolgens dan éénvierde deel van deze “de nieuwe toeschouwers” na de wedstrijd zegt dat ze het leuk en gezellig hebben gevonden, dan is Heracles op termijn spekkoper. Daar is helemaal niets mis mee, een goede actie!!! Nu is het aan onze spelers om er een mooie en boeiende wedstrijd van te maken en wij als fans een mooie sfeer te krijgen, dan weet ik zeker dat ze terug komen.
00
Ramon 16:02 18 januari 2012

Ik vind dat dat best een keertje moet kunnen.
00
thijsjuhk 15:48 18 januari 2012

oud nieuws dit maar dan nog iets wat wel offtopic is maarja.
Heracles gaat kaarten voor de bekerwedstrijd aan scholen en sportclubs uitdelen tegen een fikse korting. natuurlijk een leuk idee, maar die kaarten kosten maar 5 euro. en ik betaal nu al 16 jaar een seizoenskaart en ik moet 12.5 euro betalen voor een kaartje. Ik vind het een beetje krom wat is jullie mening hierover?
00
Robbert 15:14 18 januari 2012

Sorry redactie, jullie zijn niet scherp, ik heb dit bericht al op 16 januari hier al doorgegeven in de discussie over de wedstrijd tegen Grozny…..wakker worden.

@ supporteruutgoor, ach kerel wat we op Europees nivo te zoeken hebben hoef je ons niet uit te leggen. Maar al zijn het twee wedstrijd tegen Fc Jutland uit Denemarken, dat is het als Heraclied al helemaal mooi om het mee te mogen maken!
Weet jij waar onze club van daan komt…..Weet jij hoe wij er zo’n 10 tot 15 jaar geleden voor stonden…..Als je dat goed realiseerd dan zou een Europese wedstrijd om het eggie voor ons en de club alleen maar mooi zij. Je zult de 1e ronde maar door komen en verder mogen, zou toch prachtig zijn!! Een kroon op het werk van de hele club.
00
supporteruutgoor 14:25 18 januari 2012

@Felix Hengelo

hahahahaha laat me niet lachen.

Stel je haalt EUROPA LEAGUE dan mag je hopen dat je eerst de groepsfase haalt en daarbij je moet vroeg in vorm zijn met betrekking tot die kwalificatie wedstrijden die worden al in augustus gespeeld volgens mij terwijl het seizoen pas in september begint volgens mij, nou lekker is dat.

Tuurlijk hoop ik net zoals elke supporter dat we EUROPA in gaan maar welke club in nederland heeft er wat te zoeken dat zijn er maar 4. Ajax,PSV,AZ, FC T*****.
Dus wees realistisch kwalificatie volgende ronde zou mooi zijn en daar bij je moet geluk hebben met de tegenstanders die je loot.

Greetz uut GOOR
00
FELIX Hengelo 13:27 18 januari 2012

Mooie laatste zin, gelukkig heb je niet veel “geleerd” van je Twee vingers in de neus-stukje m.b.t. RKC 😉
Als we na 32 ronden stijf twaalfde staan moeten we de laatste twee wedstrijden de doorgebroken tegenstanders maar laten gaan en dimmen met de tackles. (uitgaande van dezelfde sportiviteitsstand)

Mooi dat we half januari nog op drie fronten meedoen voor europees voetbal.
00
Truus 13:21 18 januari 2012

Ik ben er bij,in de arena!!
00
DenniS 13:07 18 januari 2012

Denk nie dat we dat halen, moeten nog een half jaar, en met spelers als Breukers,Looms en Quansah heb je spelers die veel kaarten pakken
00