Ja , mensen, U leest het goed. Heracles Almelo maakt ook zonder zijn sportieve prestaties kans op Europees voetbal. Nederland behoort momenteel tot de top 3 van meest sportieve competities in Europa en de UEFA beloont die top 3 met  een extra plaats in de Europa League.

Heracles staat zelf tweede, met een ruime achterstand op FC Twente. Maar aangezien FC Twente hoogstwaarschijnlijk wel Europees voetbal haalt, mogen ook de kleinere clubs hopen. Excelsior bijvoorbeeld staat nipt achter Heracles en mag dus ook hopen.

De UEFA kent voor het klassement punten toe gebaseerd op criteria als respect voor de tegenstander, respect voor de scheidsrechter, het gedrag van het publiek, spelers en trainers en het aantal verzamelde gele en rode kaarten. Noorwegen en Finland gaan Nederland in Europa voor.

De finale van de Europa League in 2013 staat gepland in de Amsterdam Arena. Dat komt mooi uit, want dat is zo’n anderhalf uur rijden.

Sponsoren

Reacties (15)

Reageer nu!