Heracles Almelo hervat komende zondag de competitie met een uitwedstrijd bij FC Groningen. De ploeg van Peter Bosz won vorig seizoen in competitieverband nog met 1-4 in de Euroborg. Everton Ramos da Silva en Samuel Armenteros waren toen de doelpuntenmakers.

Heracles heeft in de winterstop een trainingskamp belegd in het Turkse Belek. De ploeg van Peter Bosz werkte hard aan de conditie en werkte twee oefenwedstrijden af tegen Borussia Monchengladbach (3-2 nederlaag) en Terek Grozny (1-0 winst). De Heraclieden zijn ongeschonden terug gekomen uit Turkije en daardoor kan Bosz zondag over een bijna geheel fitte selectie beschikken. Alleen Gaby Jallo (knie) en Leon van Dijk (scheenbeen) zijn geblesseerd. Peter Bosz gaat met de intentie naar het hoge noorden om de drie punten mee te nemen. “Wij hebben onze manier van spelen, willen zelf voetballen, dat doen we in iedere uitwedstrijd. We gaan proberen te winnen en zullen daar alles aan doen.” Bosz is lovend over FC Groningen en vindt dat trainer Pieter Huistra beschikt over een sterk elftal dat in thuiswedstrijden veel druk kan ontwikkelen.

FC Groningen bezet momenteel de achtste plek in de comepetitie en konden afgelopen weken wat stoom afblazen.  “In de afgelopen maand is de ploeg door de feestdagen wat adrenaline kwijtgeraakt. Nu de eerste officiële wedstrijd eraan zit te komen, merk je dat die spanning mooi opbouwt richting zondag. Doordat alle spelers weer fit zijn, wordt het niveau op de training ook hoger. De eerste wedstrijd is het belangrijk goed te starten. Die druk leggen we onszelf ook wel op.” aldus trainer Pieter Huistra. De oefenmeester zag zijn ziekenboeg leegstromen en heeft dus nu een luxe-probleem. Alleen Enevoldsen en Johansson zijn nog niet beschikbaar. Huistra zegt het volgende over Heracles: “Heracles is een pittige tegenstander. We zullen ons eigen spel goed moeten uitvoeren en vooral scherp en agressief er bovenop zitten. We hebben ons goed kunnen voorbereiden door de lange aanlooptijd en tactisch hebben we alles op orde tegen hun bewegelijke en weinig plaatsgebonden voorhoede. We zijn klaar voor en gaan voor de overwinning, zoals altijd.”

FC Groningen – Heracles Almelo
Aanvang: 14:30 uur
Arbiter: P. van Boekel
Stadion: Euroborg

Doe je mee aan de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen! Dit kan nog tot één minuut voor de wedstrijd. Samuel Armenteros voorspelde een 2-4 overwinning voor Heracles.

Sponsoren

Reacties (37)

Reageer nu!
uggs laarzen sale 23:50 10 december 2012

hello!,I like your writing so much! share we communicate more approximately your post on AOL? I need an expert on this house to solve my problem. Maybe that is you! Taking a look forward to look you.
00
Dakmaster 19:31 22 januari 2012

Het is een feit dat wanneer Mark looms speelt, dat dan de linkerkant openhuis is! VDL zag er toch niet lekker uit bij een goal, net als Mark wat lucht stond te dekken. Niettemin Groningen was beter.
00
ilonk 19:19 22 januari 2012

@henk. Ik vond plet eerste helft beste man van het veld. Hij was balvast, kaatste goed en scoorde. Okay na 2 andere kansen, maar hij doet het toch. En de eerste goal ontstond door armenteros die verliest de bal op het middenveld, omdat hij weer eens aan het pingelen was ipv overspelen dan ben je zelf in de aanval. Nu was het inleveren en dan komt de bal bij tadic die de bal voorzet en ja was van der linden te laat. Tweede goal was onze antoine ook weer te laat dus wat dat betreft kwamen de goals niet van looms af, maar hij levert wel elke bal in bij uitverdedigen en hij brengt onrust. Toen jallo er speelde vond ik de verdediging toch beter staan er was meer rust. En dat is niet om hem af te zeiken, want hij heeft lang prima gespeeld en zelfs meegegroeid met het niveau van de eredivisie, maar soms wordt het toch teveel en dat is jammer, want hij werkt altijd hard en is een sympathieke jongen, maar daar gaat het niet om. Idem voor antoine. Goede speler geweest, maar te oud nu.
00
Patrick 18:38 22 januari 2012

@Robbert
totaal eens met jou beredenatie …
Maar goed sommige moeten blijven zeiken ipv supporten
Denken volgens mij dat wij even met alle gemak tegen grunn uit altijd maar met gemak winnen
00
Robbert 18:35 22 januari 2012

Ik weet niet wat de fans hier tegen Looms hebben, mogelijk frustratie omdat hij met vriendinnetje er vandoor is??? ahhaha

De eerste goal was een fout aan de kant van BREUKERS, die liet Tadic zo de bal voorzetten en de 2e fout maakte Van der Linden, hij laat Texera voor zich komen. Van der Linden vind ik op zijn retour, de man kon vanmiddag het tempo niet meer aan en was vaak te laat als hij echt moet ingrijpen. Twee fouten wat we niet op het bordje van Mark Looms kunnen leggen.
00
Patrick 18:28 22 januari 2012

Om nog trouwens toe te voegen
het kan in de voetballerij snel gaan
zo werd bicky ook met de grond gelijk gemaakt toen hij de aanvoerdersband droeg
en nu is hij heilig verklaard en vinden velen het een drama dat ie weg is
00
Patrick 18:26 22 januari 2012

Wat een gezeur op 2 man en die op deze manier na beneden te halen
Tuurlijk is het niet altijd top wat antoinne en mark laten zien
Maar de (SUCCES)supporters vergeten op voorhand dat wij geen real of barca zijn en klappen met geld kunnen uitgeven
Knalt Glynor 2 van de 3 opgelegde kansen erin is er weinig aan de hand
Ik vond niet dat mark en antoinne door de mand zakte maar zowat het gehele team in de 2e helft
Waar de bal wel goed rond ging de eerste helft ging dat goed mis in de 2e
00
henk 18:24 22 januari 2012

Beste supporters er zit toch niks geen verassing bij dit Heracles Almelo. de grootste handicap die ze hebben dat ze geen goals kunnen maken. Everton onze duurste prof en plet bakken er niets van. ik blijf het zeggen ze kunnen dit niveau niet aan.
Tegen Excelsior kunnen ze hun goaltje nog wel maken, maar tegen PSV en Twente de komende weken kunnen ze vergeten.
00
henirich 18:20 22 januari 2012

Misschien toch een specifieke spitsentrainer ??
00
Henkuh 18:14 22 januari 2012

Het is niet de schuld van 1 of 2 spelers want we hadden bij rust met minimaal 2-3 (of meer !!) voor moeten staan. Natuurlijk speelt Grun de 2e helft anders en komen ze getergtd uit de kleedkamer. Hier hadden we adequaat op moeten anticiperen maar dit was nou typisch weer zo’n wedstrijd waarin je het door eigen toedoen weer !! uit handen geeft. Wat rest is een fikse kater en net terug oet Grun !!
00
ilonk 18:01 22 januari 2012

@jan tuurlijk hebben we het over looms en van der Linden. Dat jij nog niet ziet dat die tekort komen tsja en zekers na de 0-1 hadden we er nog 1 moeten maken, maar als de verdediging wat beter staat hoef je niet elke wedstrijd 3 keer te scoren om te winnen. We kunnen nooit eens op een 0-1 spelen ofzo.
00
Jan 17:57 22 januari 2012

Wat weer een dom gezeur over Looms. Als Heracles gewoon de grote kansen er in schiet, hebben we het nergens meer over. Tekent weer het niveau hier om het te gaan hebben over 1 speler. Heracles prima gespeeld in met name de 1e helft; we hadden toen afstand moeten nemen
00
ilonk 17:55 22 januari 2012

@heinirich. Okay dan heb ik niets gezegd. Helpt dus nog niet. Duarte en Overtoom vond ik eerste helft wel goed spelen, maar tweede helft viel het weer iets terug, maar duarte is altijd wel een van de weinige (breukers ook) die altijd strijd leveren.
00
hsupporters 17:29 22 januari 2012

Je weet als speler als je voor of naast looms speelt dat hij zijn eigen spel speelt.
Dat wekt negatief door in het zelfvertrouwen, van oppassen straks zal mark wel weer linksbuiten spelen.
Van wie neemt zijn plek over.Marko had daar ook al moeilijkheden mee als halfspeler.
Je weet dat Looms en vd Linden de zwakste schakels zijn en ja ik zie ook lieve Jallo spelen,.
Zijn spel is duidelijker en de balans is beter.
Ik hoop dat Bosz het aandurft maar ben bang van niet.
00
henirich 17:21 22 januari 2012

@ Ilonk

Er is vrijdag en zaterdag op natuurgras getraind.
00
Frits vak B 17:09 22 januari 2012

Looms blijft een groot probleem achterin, ook duarte en overtoom speelde slecht.
Deze wedstrijd maar gauw vergeten, en de punten tegen Excelsior halen.
00
Eltee1977 16:48 22 januari 2012

Ow ok, dan maar hopen dat Bosz de wedstrijd ook heeft gezien en toch eens wat anders probeert links achterin (v/d Linden-Looms)
00
ilonk 16:35 22 januari 2012

@eltee. Jallo geblesseerd en kan volgende week weer spelen, maar ja ze zullen looms blijven opstellen. Hij levert alle ballen in en hoe makkelijk ga je langs hem heen. Compliment aan breukers prima gespeeld tegen tadic. Middenveld en voorhoede tikte lekker eerste helft. Helaas tweede helft geen kansen meer kunnen creeeren. Ze hadden aan de conditie gewerkt, maar dat was niet te zien. VvV gewonnen, excelsior gewonnen, nec ook en staat nu gelijk met ons. Nee we kijken maar eerst eens naar beneden en moeten echt zorgen dat we de meeste thuiswedstrijden winnen anders sta je straks zo in nacompetitie waar je niet hoort, maar zo kan het maar zo.
00
Eltee1977 16:31 22 januari 2012

Jallo deed het toch naar behoren, waarom dan weer die Looms erin. V/d Linden maakt wel erg veel fouten de laatste tijd. Kostbaar (onnodig) puntverlies ! 🙁
00
ilonk 16:28 22 januari 2012

Dat wordt geen linkerrijtje dit jaar. Er wordt niet getraind op natuurgras alhoewel de middenvelders en voorhoede lekker bezig waren in de eerste helft. Tweede helft wat minder, maar wat zijn v/d linden en looms slecht bezig. Moet wel zeggen dat de eerste goal valt door pingelen van armenteros. Als hij afspeelt naar marko dan kun je een counter plaatsen. Nu gaat hij lopen met de bal en rondjes draaien en bal kwijt. Counter en goal, maar die tweede goal hoe amateuristisch. Groningen was tweede helft ook niet best geen uitgespeelde kans kans gehad, maar wel 2 voorzetten. Niet de eerste keer dat dat gebeurt. En dan nog effe over de wissels. Je had van Miechem beter erin kunnen zetten toen je nog 0-1 voorstond dan kun je zijn snelheid gebruiken en plet eruit? Waarom. Je moet veel hoge ballen spelen laatste 10 minuten dan moet je lengte hebben en hij kan goed bal vasthouden en met everton win je geen wedstrijd.
00
rens2001 16:24 22 januari 2012

de wedstrijd is afgelopen shit! wat een K”t wedstrijd 2-1
00
leonie 16:23 22 januari 2012

geen stootkracht
geen concentratie achterin, dus 2 makkelijke goals tegen
geen veerkracht

jammer, want zo goed was groningen echt niet.

maar:
v/d Linde?
Looms?

Snel Jallo er weer in en hopelijk een goede huurling voor vdl
want niet alleen Looms hoort tegenwoordig op de bank…
00
Roy vak R 15:54 22 januari 2012

2x vd Linden die met z’n pik staat te spelen ipv z’n man dekken…!!

hopelijk is Jallo weer snel fit, dan kan Looms zijn beste positie weer invullen…..op de bank.
00
leonie 15:52 22 januari 2012

Zo gaan ze er wel erg makkelijik in : 2-1
Dit wordt nu nog linke soep…
Ben bang voor een afstraffing
00
ilonk 15:21 22 januari 2012

Rare wedstrijd weer. Begin was weer matig en daarna gaat het zeer goed en benut je 1 van de 3 kansen. Daarna kansen over en weer en laatste gedeelte weer matig. Groningen is erg sterk vind ik hoor en tempo is ongelooflijk hoog, maar in de counter liggen wel kansen. Misschien iets minder open spelen, want ze gaan met z’n allen naar voren toe.
00
JustIntime 14:48 22 januari 2012

He he 0-1 gelukkig toch de goal na 2 kansen weer ff ademhalen na zon begin!!
00
Roy vak R 14:39 22 januari 2012

Wederom weer een waardeloos begin in een uitwedstrijd…!!!
Groot geluk met een gemiste kans voor open doel van groningen…
00
Sjarrel 14:32 22 januari 2012

iemand een livestream?
00
piet k 00:21 22 januari 2012

kaarten voor twente zijn binnen busje 2
00
piet k 00:21 22 januari 2012

busje 2 samen uit samen thuis
00
FELIX Hengelo 12:04 21 januari 2012

@ Henkuh
5 Jaar (en 4 maanden) geleden waren ze zo bang voor ons dat ze na 9 seconden al in eigen goal schoten; nog altijd het snelste eigen doelpunt in de eredivisie ooit!
Maar je hebt gelijk; we verloren die pot wel (2-1) wat toen te verwachten was.

Voor zondag hoop ik op (minimaal) een gelijkspel.
00
Robbert 12:00 21 januari 2012

Off topic:

Sander Keller zit nu al 3 maanden thuis zonder geld van zijn club (Xamax Neuchâtel) te hebben ontvangen. Hij moet in Zwitserland al zijn huis uit omdat de huur niet door de eigenaar van de club betaald is. Bovendien is deze club uit de competitie gezet. Wat let ons………..volgens mij is hij transfervrij en hebben we nog wat reserve van het salaris van Birger. Heracles heeft toch al eerder belangstelling gehad voor deze man! We hebben geen stand-in voor Kwame, als hij morgen geel krijgt is hij er volgende week niet bij. Kan Rienstra naar het middenveld en Keller centraal achterin. Tijd om hel snel te handelen lijkt me!
00
Renieri 11:39 21 januari 2012

Kaartverkoop tegen 053 is vanmorgen ook weer gestart he!
Ben er helaas morgen niet bij, maar 10 Februari uiteraard wel!
00
Henkuh 10:46 21 januari 2012

5 jaar geleden zouden we bijvoorbaat kansloos geweest zijn, anno 2012 zijn we dat niet !
Maar we zullen zien hoe ‘t balletje rolt…………………!
Wie bint d’r bie !!
00
hinsenveld 10:29 21 januari 2012

Een hele lastige wedstrijd
00
hsupporters 19:59 20 januari 2012

Dit wordt een leuke wedstrijd met hopelijk 3 punten voor Heracles.
00