Heracles Almelo hervat komende zondag de competitie met een uitwedstrijd bij FC Groningen. De ploeg van Peter Bosz won vorig seizoen in competitieverband nog met 1-4 in de Euroborg. Everton Ramos da Silva en Samuel Armenteros waren toen de doelpuntenmakers.

Heracles heeft in de winterstop een trainingskamp belegd in het Turkse Belek. De ploeg van Peter Bosz werkte hard aan de conditie en werkte twee oefenwedstrijden af tegen Borussia Monchengladbach (3-2 nederlaag) en Terek Grozny (1-0 winst). De Heraclieden zijn ongeschonden terug gekomen uit Turkije en daardoor kan Bosz zondag over een bijna geheel fitte selectie beschikken. Alleen Gaby Jallo (knie) en Leon van Dijk (scheenbeen) zijn geblesseerd. Peter Bosz gaat met de intentie naar het hoge noorden om de drie punten mee te nemen. “Wij hebben onze manier van spelen, willen zelf voetballen, dat doen we in iedere uitwedstrijd. We gaan proberen te winnen en zullen daar alles aan doen.” Bosz is lovend over FC Groningen en vindt dat trainer Pieter Huistra beschikt over een sterk elftal dat in thuiswedstrijden veel druk kan ontwikkelen.

FC Groningen bezet momenteel de achtste plek in de comepetitie en konden afgelopen weken wat stoom afblazen.  “In de afgelopen maand is de ploeg door de feestdagen wat adrenaline kwijtgeraakt. Nu de eerste officiële wedstrijd eraan zit te komen, merk je dat die spanning mooi opbouwt richting zondag. Doordat alle spelers weer fit zijn, wordt het niveau op de training ook hoger. De eerste wedstrijd is het belangrijk goed te starten. Die druk leggen we onszelf ook wel op.” aldus trainer Pieter Huistra. De oefenmeester zag zijn ziekenboeg leegstromen en heeft dus nu een luxe-probleem. Alleen Enevoldsen en Johansson zijn nog niet beschikbaar. Huistra zegt het volgende over Heracles: “Heracles is een pittige tegenstander. We zullen ons eigen spel goed moeten uitvoeren en vooral scherp en agressief er bovenop zitten. We hebben ons goed kunnen voorbereiden door de lange aanlooptijd en tactisch hebben we alles op orde tegen hun bewegelijke en weinig plaatsgebonden voorhoede. We zijn klaar voor en gaan voor de overwinning, zoals altijd.”

FC Groningen – Heracles Almelo
Aanvang: 14:30 uur
Arbiter: P. van Boekel
Stadion: Euroborg

Doe je mee aan de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen! Dit kan nog tot één minuut voor de wedstrijd. Samuel Armenteros voorspelde een 2-4 overwinning voor Heracles.

Sponsoren

Reacties (37)

Reageer nu!