Heracles Almelo heeft vanmiddag de competitie hervat met een nederlaag bij FC Groningen. In een wedstrijd die twee verschillende helfden kende, trok FC Groningen in de tweede helft aan het langste eind en won met 2-1. Heracles kwam in de eerste helft nog wel op een 0-1 voorsprong via Glynor Plet.

De beginfase was duidelijk voor de thuisploeg. FC Groningen startte fel aan het duel en zette Heracles direct vast op eigen helft. Dit leidde dan ook tot een enorme kans van Andreas Andersson. De Zweed schoot van dichtbij over. Na de beginfase kwam Heracles goed in de wedstrijd en kreeg het greep op de thuisploeg. Eerst was het Glynor Plet die nog voor het kwartier tweemaal een kans kreeg, maar niet scherp was in de afronding. Na een dik kwartier spelen was het wel raak. Glynor Plet kon op aangeven van Marko Vejinovic de bal achter doelman Luciano schieten en zo voor de 0-1 voorsprong zorgen. Vanaf dat moment dicteerde Heracles in Groningen en had het ook zo maar op een 0-2 voorsprong kunnen komen. Een halve volley van Samuel Armenteros kon nog net uit de kruising worden gehaald door Luciano. Daarna kreeg de thuisploeg ook nog kansen via Tadic en Texeira. Eerstgenoemde raakte nog de paal uit een vrije trap. Heracles ging echter na een goede eerste helft rusten met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft zagen we een heel ander Heracles dat niet meer aan voetballen toekwam en FC Groningen liet voetballen. De ploeg van Peter Bosz wist de duels niet meer te winnen en FC Groningen profiteerde effectief. Nog geen paar minuten in tweede helft was de stand alweer gelijk. Een voorzet van Tadic werd perfect ingekopt door Texeira. Heracles kwam er niet meer uit en FC Groningen ging op zoek naar de voorsprong. Die voorsprong kwam er snel. Binnen het half uur kwam verdediger Van Dijk voor Van der Linden en kon zo voor de 2-1 zorgen. Daarna kreeg Heracles nog een mogelijkheid met een schot van Overtoom, maar meer werd er niet afgedwongen. In blessuretijd had het nog 3-1 kunnen worden, maar Texeira wist oog-in-oog met Pasveer niet tot scoren te komen. Heracles verloor met 2-1 en kan zich beraden waarom de ploeg de tweede helft het spel niet kon voortzetten zoals in de eerste helft. Het verschil was wel erg groot!

Sponsoren

Reacties (18)

Reageer nu!