Heracles heeft vanavond eenvoudig zijn thuiswedstrijd tegen Excelsior gewonnen. In het Polman Stadion werd het 3-0 tegen de Rotterdammers. De doelpunten kwamen van Ben Rienstra, Kwame Quansah en Glynor Plet.

De ploeg van Peter Bosz had vooral in de eerste helft weinig moeite met de bezoekers, die geen vuist konden maken in het Polman Stadion. Glynor Plet had in de beginfase al snel de score kunnen openen, maar kwam niet goed uit met zijn passen. Later zag Samuel Armenteros zijn inzet van de lijn worden gehaald. In de 18e minuut werd de score dan toch geopend. Op aangeven van Marko Vejinovic werd de bal ingekopt door Ben Rienstra. De bal werd nog voor de doellijn door Tim Vincken binnen getikt, maar dat mocht de pret niet drukken. Tien minuten later was het al weer raak. Een hoekschop op aangeven van opnieuw Marko Vejinovic kwam gelukkig op de knie van Kwame Quansah, die zo de score verdubbelde: 2-0.  Voor de rust had Samuel Armenteros ook nog de derde kunnen maken, maar de bal ging net over het doel van doelman de Ruiter.

De eerste kans van de tweede helft was voor de bezoekers. Alberg schoot net naast uit een vrije trap. Daarna was het de beurt aan Heracles. Uit een mooie aanval kon Glynor Plet simpel een voorzet van de opgekomen Tim Breukers van dichtbij binnen schieten: 3-0. Vijf minuten later moest Heracles met tien man verder. Ben Rienstra had een slippertje en Lerin Duarte moest in de achtervolging en maakte een overtreding. De middenvelder moest met zijn tweede gele kaart van het veld en mist hierdoor PSV-thuis. Vanaf dat moment was het gedaan met het goede spel en kreeg Heracles alleen nog twee kansen via Glynor Plet die doelman de Ruiter niet kon verschalken. In de slotfase kreeg Excelsior namens Alberg nog kansen op een doelpunt, maar het bleef 3-0. Een verdiende zege van Heracles. De bezoekers konden geen moment een stempel drukken op de wedstrijd.

Komende woensdag volgt de kwartfinale van de KNVB beker thuis tegen RKC Waalwijk. Aanvang: 18:45 uur.

Sponsoren

Reacties (34)

Reageer nu!
uggs nederland outlet 18:31 10 december 2012

Hello there, I found your blog by means of Google at the same time as looking for a comparable matter, your site came up, it appears to be like good. I’ve bookmarked to favourites|added to bookmarks.
00
hafc1903 20:29 30 januari 2012

@jannes en Koentij, oke bedankt!
00
koentjj 18:41 30 januari 2012

@ hafc 1903 (en andere belangstellenden)

Er is tegen het beleid waar jannes het over heeft afegelopen zaterdag in de 2e helft een actie gevoerd.

Voor meer informatie(en uitleg), zie: wwww.bte-almelo.nl
00
jannes 17:49 30 januari 2012

ik ben niet de aangewezen persoon om het hier op het internet uit te gaan leggen, Maar vertrouw me op mijn woord; die jongens worden op dit moment genaaid door de club en de KNVB.
Dan wel de politie.
Op de manier zoals het tegenwoordig gaat, laf en onnodig.
00
hafc1903 17:17 30 januari 2012

@jannes
Doe eens even normaal en leg het me dan uit, ik wil het namelijk heel graag weten en miss zit ik er wel helemaal naast. Ik had het aleen over bepaalde mensen die ik tijdens uitwedstrijden wel eens zie en waarvan ik mij goed kan voorstellen dat ze een stadionverbod hebben als je zo brutaal en achterlijk bent, of zoals tegen ajax, dat je bij vak A stewards aanraakt, omdat die je er niet langs laten, omdat je er zonder seizoenskaart in bent gekomen. Dat zulke mensen niet meer welkom zijn kan ik me goed voorstellen. En als zoals jij aangeeft ze op basis van vermoedens geschorst worden dan snap ik heel goed dat je boos bent en vind ik dat ook ronduit belachelijk.
00
jannes 17:08 30 januari 2012

Op basis van vermoedens,
maar kerel ik ga die hele discussie met jou niet aan hiero,
Jij hebt al lang je oordeel klaar over een aantal mensen blijkbaar. Terwijl jij van geen een de waarheid weet.

En waarschijnlijk niet eens wilt weten als je al zo reageert.
00
hafc1903 16:47 30 januari 2012

@jannes
Hoezo hebben ze dan een stadionverbod als ze aleen maar een potje voetbal kijken?
00
koentjj 15:41 30 januari 2012

@jannes

Hulde…
00
Jannes 13:10 30 januari 2012

Nee, hafc die jongens die er wel elke wedstrijd zijn, door heel nederland,
Die alle oefenwedstrijden er wel zijn+ Buitenland en grotendeels de trainingen ook nog proberen mee te pakken.

Heerlijk jou vooroordelen, zo komen deze jongens dus ook aan hun stadionverbod, Vooroordelen over supporters.
Gun jou niks minder
00
hafc1903 12:55 30 januari 2012

Willem, dat zijn waarschijn de jongens die de hele wedstrijd kk roepen, als dronkelappen de stewards aanvallen en mensen voor alles en nog wat uitmaken, nou dan liever geen sfeer als dat soort lui.
00
Willem 09:38 30 januari 2012

Tsjaa, Als de KNVB alle sfeermakende jongens een stadionverbod uitdeeld hou je op een gegeven moment weinig sfeer over!!!
00
karel 08:18 30 januari 2012

@kontjj

Wat ik al 53 jaar bij Heracles doe is geen liederen van FC Twente zingen.
Hier erger ik mij mateloos aan.
Datzelfde geld ook voor die imitatieclub uit Enschede die Liverpool staat na te gapen
00
koentjj 22:41 29 januari 2012

@karel

Het is inderdaad te zien dat je niet veel geeft om onze sfeer… de yell,zoals jij het noemt (in onze versie) is: ga staan en zing voor heracles…

jezus.. wat doe je int stadion
00
karel 21:56 29 januari 2012

@ koentjj

Je denkt toch niet dat ik met de Fc Twente yell Goat stoan ai vur Heracles bint ga staan!!!!
Ik erger mij er alleen maar aan.
Deze yell is net zo ergelijk als You never walk alone die Fc Twente van Liverpool gegapt heeft
00
koentjj 20:34 29 januari 2012

de sfeer is inderdaad kloten en wordt steeds minder, en als iedereen blijft zitten en met een beschuldigend vingertje naar anderen blijft wijzen, zal deze niet beter worden. sfeer is: met zn allen (dus het hele stadion) staan en schreeuwen voor je club. als iedereen blijft zitten, maar wel achteraf op sites klaagt over de sfeer krijg je wat je nu hebt: een groepje van 30 man die het doet, en de rest die er naar kijkt.
00
SCH 18:56 29 januari 2012

Beter dat eerst vrouwen en kinderen uit vak Q gaat en de leeftijd 16+ word. Tegen RKC verwacht ik ook weer niets. Ja een half vol stadion en weinig sfeer!
00
dylan 18:31 29 januari 2012

de sfeer word de laatste jaren steeds minder maar al die mensen die hier lopen te zeiken moeten dan zelf maar een keer in vak q komen te staan en niet in een ander vak en dan alleen lopen te zeiken
00
Evert 18:17 29 januari 2012

wanneer het er echt op aan komt dan is er echt wel sfeer, vroeger was het overleven dat is niet meer daarom is de sfeer minder. De betrokkenheid is er nog altijd hoor, we hebben heel heel veel trouwe supporters die zich echt wel lanten horen wanneer het team in problemen komt.
00
SCH 17:53 29 januari 2012

http://www.indehekken.net/

Filmpje van ajax supp. op training van paar dagen geleden. Krijg zelfs al het gevoel dat daar nog meer sfeer is met dat kleine aantal mensen dan bij ons in de wedstrijd
00
HAFC-1903 17:29 29 januari 2012

@ Heracles, De slechtste sfeer van nederland? je moet nu niet gaan overdrijven! Dit nog lang niet, en volgens mij is er ook nog genoeg aanwezig om weer een goede sfeer te krijgen. Maar als je toch in vak A zit, ga je toch lekker in vak Q staan en ook zingen? Je kunt zo bovenlangs naar Q lopen hoor? gezang is welkom
00
HAFC-1903 17:27 29 januari 2012

Ja gvd ik ben het hier helemaal mee eens. Vieze grafsfeer. Het word gewoon met de week erger man. Wat muisstil al zegt hieronder, waar zijn de jaren dat het hele stadion meedoet en springt? Ok, het was excelsior en dan is de sfeer sowieso minder, maar het begint wel heel triest te worden nu en we beginnen ons langzaam maar zeker bij het rijtje vvv-excelsior-az-rkc-psv te vestigen op het gebied van SFEER! dit doet me pijn, want wat kon je vroeger genieten van het geweldige fanatisme en gezang in het stadion, waarbij het nu vaak stil is, geen ontladingen bij goals en en je nog meer vrouwen en kinderen ziet staan in vak Q in plaats van zoals vroeger alleen mannen / paupers die voor een geweldige sfeer gingen. Dit mag wel anders worden in het nieuwe stadion, een roeping aan alle mannen die wel willen zingen om in het sfeervak te gaan. Want wat is het nu soms saai in het stadion. Denk nu niet dat ik niet blij ben met de 3-0 overwinning, echt wel, maar de sfeer in een stadion kan het zoveel mooier maken! Nu waren we wel met 500 man bij groningen uit, maar hiervan deed ook hooguit 1/3 volop mee met gezang, de rest zit alleen maar stil voetbal te kijken, waarbij de erge uitzonderingen zelfs vooraan gaan zitten in plaats van staan.
00
Henkuh 17:21 29 januari 2012

Wordt woensdag niet makkelijk !!
00
heracles 16:58 29 januari 2012

Ja Herales en exelsior hebben de slechste sfeer van Nederland en als we dan tegen elkaar moeten hoor je dus niks, aleen Rkc en VVV zijn net no slecht als ons. Ik vind het ook een schande die sfeer bij ons, aleen die belg uitschelden dat konden ze wel goed!! Er zijn volgens mij wat ik kan zien uit vak A maar 10 a 15 man die de hele tijd zingen/springen en dat zijn nog jonge jongens ook. Het was ook weer niet uitverkocht en zelfs de bekerkaarten komen we aan de straatstenen niet kwijt terwijl het de kwartfinale is!!!! Ik vraag me af of we ooit dat nieuwe stadion vol gaan krijgen met de fct naast ons.Wat ook erg triest is, is dat ik in vak A gewoon 8/10 keer de uitsuporters hoor zingen, ik denk dat wij gewoon geen harde kern meer hebben maar aleen maar mensen die komen voor een wedstrijdje kijken en thats it. Jammer, ik vind de wedstrijden namelijk zodoende een stuk minder leuk.
00
hsupporters 16:36 29 januari 2012

Hoe groter het belang dat op het spel staat, hoe meer spanning dat te weeg brengt,en meer sfeer.
Dat Marco goed kan ballen, ja,alleen die ontwikkeling zal beter als Willy verkocht is.
Je hebt te veel spelers die op een verkeerde plek staan, daardoor ook hun eigen ontwikkeling te kort doen,maar bij gebrek aan geld is het niet anders.
00
Ron 15:18 29 januari 2012

Sfeer krijg je alleen met een echte vtegenstander. Het was gewoon zielig wat excelsior liet zien. Wat een verschil in niveau.
00
Hans 15:14 29 januari 2012

De beleving en betrokkenheid van de supporters is sowieso ver te zoeken. Zie de fansites van ons. Eerder ging men hier ook met elkaar in discussie, nu lijkt iedereen het allemaal wel best te vinden.
00
koentjj 15:09 29 januari 2012

veijnovic weer heel positief opgevallen; wat kan die man ballen zeg .. als hij zo doorgaat hebben we weer een goudmijntje in huis!
00
muis stil 14:33 29 januari 2012

wat een waardeloze sfeer was er niet normaal sta je met 3-0 voor en is het gewoon stil in het stadion vak q hoor je gewoon de hele wedstrijd niet.
waar is die sfeer gebleven van het 1e jaar eredevisie dat het hele stadion mee zingt en springt?
00
leon 11:56 29 januari 2012

Respect voor het spandoek!

Wat een waardeloze sfeer!!!!
00
Henkuh 10:44 29 januari 2012

Zijn 3 belangrijke punten en een opstekker voor a.s. woens- en zondag. Alleen moet ‘t mij toch van het hart dat het een teken aan de wand is dat 2 van de 3 doelpunten gemaakt zijn door een verdediger c.q. middenvelder…. We komen voorin hopeloos scorend vermogen te kort !!
00
Luukhafc 09:48 29 januari 2012

3-0 , goed resultaat , toch moeten ze het spelen met de bal afleren. Als ze op het eind waren blijven tikken ook al is het met 10 man, hadden er nog een paar bijgekunt , ik zat aan de kant van duarte , gewoon pech hij haalde hem bijna in en toen kruisde de andere en ging liggen. Trouwens… Wat een prutscheids
00
Pin 00:19 29 januari 2012

Wat ontiegelijk dom van Duarte. Maargoed tis gebeurt. Verder dik verdient… wat slecht zeg dat ekselsiejor… wat een wanvertoning
00
Robbert 23:53 28 januari 2012

Goed resultaat, jammer dat de Belg de wedstrijd heeft stukgefloten. Verder moet ik wel toegeven dat het natuurlijk heel dom is van Duarte om bij 3-0 voor en één keer geel op zak, alsnog dat risico te nemen om de man neer te halen. Dat was het enige smetje van de avond. Een zakelijke overwinning. Het blijft natuurlijk heel jammer dat Duarte er tegen PSV niet bij is.
00
hsupporters 23:49 28 januari 2012

Een wedstrijd tegen excelsior moet je altijd winnen.
Het is alleen geen graadmeter, dat was Groningen wel.Je kunt redelijk spelen tegen deze club zonder zelf top te zijn.
Wil je structureel hoger eindigen zul je toch meer moeten presteren, en soms het speelse weg laten.meer volwassen worden in het spel.
Toch doen ze het wel goed, ben er zeker wel tevreden over.
00