Heracles heeft vanavond eenvoudig zijn thuiswedstrijd tegen Excelsior gewonnen. In het Polman Stadion werd het 3-0 tegen de Rotterdammers. De doelpunten kwamen van Ben Rienstra, Kwame Quansah en Glynor Plet.

De ploeg van Peter Bosz had vooral in de eerste helft weinig moeite met de bezoekers, die geen vuist konden maken in het Polman Stadion. Glynor Plet had in de beginfase al snel de score kunnen openen, maar kwam niet goed uit met zijn passen. Later zag Samuel Armenteros zijn inzet van de lijn worden gehaald. In de 18e minuut werd de score dan toch geopend. Op aangeven van Marko Vejinovic werd de bal ingekopt door Ben Rienstra. De bal werd nog voor de doellijn door Tim Vincken binnen getikt, maar dat mocht de pret niet drukken. Tien minuten later was het al weer raak. Een hoekschop op aangeven van opnieuw Marko Vejinovic kwam gelukkig op de knie van Kwame Quansah, die zo de score verdubbelde: 2-0.  Voor de rust had Samuel Armenteros ook nog de derde kunnen maken, maar de bal ging net over het doel van doelman de Ruiter.

De eerste kans van de tweede helft was voor de bezoekers. Alberg schoot net naast uit een vrije trap. Daarna was het de beurt aan Heracles. Uit een mooie aanval kon Glynor Plet simpel een voorzet van de opgekomen Tim Breukers van dichtbij binnen schieten: 3-0. Vijf minuten later moest Heracles met tien man verder. Ben Rienstra had een slippertje en Lerin Duarte moest in de achtervolging en maakte een overtreding. De middenvelder moest met zijn tweede gele kaart van het veld en mist hierdoor PSV-thuis. Vanaf dat moment was het gedaan met het goede spel en kreeg Heracles alleen nog twee kansen via Glynor Plet die doelman de Ruiter niet kon verschalken. In de slotfase kreeg Excelsior namens Alberg nog kansen op een doelpunt, maar het bleef 3-0. Een verdiende zege van Heracles. De bezoekers konden geen moment een stempel drukken op de wedstrijd.

Komende woensdag volgt de kwartfinale van de KNVB beker thuis tegen RKC Waalwijk. Aanvang: 18:45 uur.

Sponsoren

Reacties (34)

Reageer nu!