Komende zondag  komt de koploper van de Eredivisie op bezoek in het Polman Stadion. Heracles speelt dan tegen PSV om half 3. Eerder dit seizoen werd er 4-1 verloren in Eindhoven toen Jeremain Lens het op zijn heupen kreeg in de tweede helft. De Heraclieden speelden toen een aardige eerste helft waar het met 1-0 voor stond in het Philips Stadion.

Heracles plaatste zich midweeks voor de halve finale van de KNVB Beker door RKC Waalwijk met 3-0 te verslaan. Het koste weinig energie zonder echt goed te spelen. Zondag zal het een ander verhaal worden. Vooraf teken je voor een punt tegen PSV, maar thuis wil het nog wel eens spoken in het Polman Stadion. Peter Bosz moet in ieder geval Lerin Duarte missen tegen de Eindhovenaren. De middenvelder kreeg rood na twee gele kaarten thuis tegen Excelsior. Lerin Duarte zal worden vervangen door Darl Douglas. Dit betekent dat Marko Vejinovic een linie naar achteren zal gaan schuiven. Verder is iedereen fit en zal de basisformatie niet verder wijzigen als afgelopen woensdag. Peter Bosz weet wat de kracht is van de tegenstander. “PSV kan op ieder moment een doelpunt maken. Ze hebben veel individuele kwaliteit. Jongens als Mertens, Labyad en Matavz hebben uit het niets een actie in huis. PSV kan op ieder moment een doelpunt maken, ze zijn heel vast in de dingen die ze doen.”

PSV won midweeks ook zijn wedstrijd in de kwartfinale thuis tegen NEC. De ploeg van Fred Rutten wist NEC met 3-2 van zich af te schudden in één helft. PSV is momenteel koploper in de Eredvisie en heeft twee punten voorsprong op nummer twee FC Twente en nummer drie AZ. Afgelopen weekend wonnen de Eindhovenaren hun thuiswedstrijd tegen Vitesse met 3-1. Trainer Fred Rutten kan zondagmiddag niet beschikken over middenvelder Georgino Wijnaldum. Hij liep een hoofdwond op in het duel met NEC en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Verder staat Andreas Isaksson weer op doel in plaats van Tyton. Volgens trainer Fred Rutten moeten de omstandigheden zondag geen thema zijn. Hij eist dan ook mannelijk voetbal van zijn ploeg in Almelo. “We moeten professional zijn. Ze kunnen heel vervelend zijn, twee jaar geleden was het daar al spekglad. Maar daar heeft de tegenstander ook mee te maken. Iedereen weet dat het een hele lastige wedstrijd is, maar je moet er wel heen gaan met de intentie te winnen. Niet zeuren, mouwen opstropen en voetballen”, zegt Rutten op de officiële website van de club.

Heracles Almelo – PSV
Aanvang: 14:30 uur
Arbiter: P. Vink
Stadion: Polman Stadion

Doe je mee aan de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen! Dit kan nog tot één minuut voor aanvang van de wedstrijd.

Sponsoren

Reacties (16)

Reageer nu!