Heracles heeft vanmiddag in een slechte wedstrijd en punt weten te pakken tegen koploper PSV. In een zeer slechte eerste helft kwamen de bezoekers via Zakaria Labyad nog op voorsprong. In de tweede helft bepaalde Everton Ramos da Silva de eindstand met de gelijkmaker op 1-1.

In de eerste helft domineerde PSV in Almelo. Heracles speelde erg angstig en leed vaak balverlies. De Eindhovenaren kregen legio kansen om op voorsprong te komen. Afstandschoten van Ola Toivonen, Dries Mertens en Jeremain Lens werden nog onschadelijk gemaakt door Remko Pasveer. Het leek een druk middagje te worden voor Remko Pasveer. Een zwabberschot van Kevin Strootman werd nog maar net gered door de doelman. Na 19 minuten spelen was het dan wel raak. Zakaria Labyad kreeg alle ruimte om uit te halen en verschalkte Remko Pasveer. De ploeg van Fred Rutten verzuimde daarna afstand te nemen van een onthutsend zwak Heracles. Heracles wist in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk te worden.

In de tweede helft zette Heracles wat meer aan en kreeg het een kans via Everton Ramos da Silva die de bovenkant van de lat raakte. Ook Kevin Strootman schoot bijna in eigen doel bij een voorzet van rechts. Daarna was het weer PSV dat de regie overnam en kansen kreeg. Tim Matavz leek na een dik uur de 0-2 binnen kunnen tikken, maar de bal werd door Ben Rienstra weg gehaald. Even later dook Ola Toivonen vlak voor Remko Pasveer op, maar de doelman wist dit keer zelf de bal knap te keren. Heracles bleef hierdoor in de wedstrijd en hopen op een stunt. Een kwartier voor tijd scoorde Everton Ramos da Silva dan toch de gelijkmaker. Willie Overtoom zette voor en Kwame Quansah zag zijn inzet nog gekeerd worden door Andreas Isaksson, maar daarna kopte Everton Ramos da Silva de rebound binnen: 1-1. Heracles had daarna nog zelfs kans op de 2-1 die ook aan de andere kant had kunnen vallen. Het bleef 1-1 en daar kon vooral Heracles erg blij mee zijn gezien de slechte wedstrijd.

Volgende week massaal naar de derby van het oosten, FC Twente – Heracles Almelo!

Sponsoren

Reacties (47)

Reageer nu!