Ongekende weelde in Enschede. Heracles draait het hele seizoen nog niet in uitwedstrijden, maar in Enschede valt alles op z’n plaats. Met prachtig voetbal werden de “Rooien” verslagen met 2-3.

Everton (2x) en Douglas waren de doelpuntenmakers.

In Enschede keerde Lerin Duarte terug in de basisformatie van Heracles. Marko Vejinovic ontbrak met een knieblessure, waardoor er weer een basisplaats was voor Darl Douglas. Achteraf pakte dit zeer goed uit! De beginfase was duidelijk voor de thuisploeg. De ploeg van Steve McLaren kreeg twee kopkansen via Leroy Fer en Luuk de Jong, maar beiden kopballen kwamen recht op doelman Remko Pasveer af die simpel redding kon brengen. In de 26e minuut was Remko Pasveer wel geklopt, maar bood de lat redding voor de Heraclieden. Nacer Chadli schoot op de lat. Heracles speelde zijn eigen vertrouwde positiespel en voetbalde zeer aardig in de Grolsch Veste. Vaak ontbrak de eindpass, maar na een dik half uur spelen was het wel raak. Na een geweldig voorbereidende actie van Samuel Armenteros, bediende hij Everton Ramos da Silva met een afgemeten voorzet. De Braziliaan kopte de bal hard achter doelman Nikolay Michaylov. Heracles ging dik verdiend met 0-1 de kleedkamer in.

Ook in de tweede helft was het Heracles Almelo dat brutaal het spel maakte. De thuisploeg wist zich maar geen raad met het goede positiespel van de Almeloërs. Heracles dan ook weer aardige kansen in de beginfase van de tweede helft. Verdediger Douglas kopte onder druk bijna de bal in het eigen doel. Heracles bleef druk uitoefenen op de helft van de thuisploeg met enkele gevaarlijke hoekschoppen. In de zeventigste minuut krulde Lerin Duarte de bal net over het doel. Niet veel later wist Michaylov een kopbal van Everton Ramos da Silva te pareren.  Daarna was het eindelijk FC Twente dat weer gevaarlijk werd. Pasveer redde uitstekend op een inzet van Willem Janssen, die zijn schot zag naast getikt worden door de doelman. Even later kwam wel de gelijkmaker toen Luuk de Jong diagonaal kon inschieten. Heracles liet zich niet van de wijs brengen en bleef zijn eigen spel spelen. Tien minuten voor tijd werden de Heraclieden beloond. Darl Douglas wist de rebound in te schieten en schoot Heracles naar een 1-2 voorsprong. Een paar minuten later werd het zelfs 1-3. Everton Ramos da Silva was opnieuw de gevierde man. De Braziliaan tikte de bal van dichtbij binnen. Het uitvak ontplofte werkelijk en iedereen was er van overtuigd dat dit een historische dag zou worden. In blessuretijd werd het nog wel 2-3, maar dat mocht de pret niet drukken. Heracles won sinds 1985 weer eens in Enschede en bracht FC Twente de eerste thuisnederlaag van dit seizoen toe!

Sponsoren

Reacties (93)

Reageer nu!