Heracles speelt zaterdagavond thuis tegen Roda JC. Een tegenstander waar Heracles het altijd moeilijk tegen heeft. De verwachting is dat het geen makkelijke avond zal worden voor de ploeg van Peter Bosz. Eerder dit seizoen verloren de Heraclieden met 3-1 in Kerkrade en hebben dus wat goed te maken.

Aan het vertrouwen in de ploeg zal het niet liggen. De spelers werden als helden onthaald vorige week vrijdag toen er na 26 jaar weer werd gewonnen in Enschede van FC Twente (2-3). Voor de meeste supporters zal het seizoen al deels geslaagd zijn na deze historische zege. Toch moet de knop weer om en staat Roda JC op het programma. Peter Bosz zal ook tegen de Limburgers niet kunnen beschikken over Marko Vejinovic. De middenvelder heeft nog last van zijn knie. Ook Kwame Quansah is een vraagteken. Hij ging vandaag met koorts naar huis. Mocht hij niet spelen dan zal Thomas Bruns wellicht voor het eerst in de basis mogen starten. Heracles zit in een goede reeks met een punt tegen PSV en winst bij FC Twente. Het is dus zaak deze lijn tegen Roda JC door te trekken. Volgens Peter Bosz treft Heracles een moeilijke tegenstander. “Veel ploegen bijten hun tanden stuk op Roda JC. Ze zijn eigenlijk de enige ploeg die met twee spitsen en een ruit op het middenveld spelen,” aldus Bosz.

Roda JC staat op een achtste plaats in de Eredivisie en wonnen afgelopen weekend thuis met 1-0 van NEC. Malki is momenteel de grote uitblinker bij de Limburgers. De spits scoort bijna elke wedstrijd en is samen met Junker een gevaarlijk duo voorin. Heracles treft tegen Roda JC een oude bekende. Mark-Jan Fledderus verruilde afgelopen zomer Heracles voor Roda JC. Harm van Veldhoven vindt de wedstrijd van zaterdag erg belangrijk omdat hij Heracles de grootste concurrent acht om de plaatsing voor de play-offs. De trainer van de Limburgers vindt dat de Heraclieden onder hun stand staan. Qua voetbal horen ze misschien nog wel boven Roda JC te staan, liet de Belg weten op hun officiële website. Roda JC trainde de afgelopen weken vanwege het winterweer al op kunstgras en het zal dus zaterdagavond vertrouwd aanvoelen voor de bezoekers.

De wedstrijd staat onder leiding van de Belgische scheidsrechter Wim Smet.

Doe je mee aan de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen! Dit kan nog tot één minuut voor de wedstrijd.

Sponsoren

Reacties (14)

Reageer nu!