Heracles speelt zaterdagavond thuis tegen Roda JC. Een tegenstander waar Heracles het altijd moeilijk tegen heeft. De verwachting is dat het geen makkelijke avond zal worden voor de ploeg van Peter Bosz. Eerder dit seizoen verloren de Heraclieden met 3-1 in Kerkrade en hebben dus wat goed te maken.

Aan het vertrouwen in de ploeg zal het niet liggen. De spelers werden als helden onthaald vorige week vrijdag toen er na 26 jaar weer werd gewonnen in Enschede van FC Twente (2-3). Voor de meeste supporters zal het seizoen al deels geslaagd zijn na deze historische zege. Toch moet de knop weer om en staat Roda JC op het programma. Peter Bosz zal ook tegen de Limburgers niet kunnen beschikken over Marko Vejinovic. De middenvelder heeft nog last van zijn knie. Ook Kwame Quansah is een vraagteken. Hij ging vandaag met koorts naar huis. Mocht hij niet spelen dan zal Thomas Bruns wellicht voor het eerst in de basis mogen starten. Heracles zit in een goede reeks met een punt tegen PSV en winst bij FC Twente. Het is dus zaak deze lijn tegen Roda JC door te trekken. Volgens Peter Bosz treft Heracles een moeilijke tegenstander. “Veel ploegen bijten hun tanden stuk op Roda JC. Ze zijn eigenlijk de enige ploeg die met twee spitsen en een ruit op het middenveld spelen,” aldus Bosz.

Roda JC staat op een achtste plaats in de Eredivisie en wonnen afgelopen weekend thuis met 1-0 van NEC. Malki is momenteel de grote uitblinker bij de Limburgers. De spits scoort bijna elke wedstrijd en is samen met Junker een gevaarlijk duo voorin. Heracles treft tegen Roda JC een oude bekende. Mark-Jan Fledderus verruilde afgelopen zomer Heracles voor Roda JC. Harm van Veldhoven vindt de wedstrijd van zaterdag erg belangrijk omdat hij Heracles de grootste concurrent acht om de plaatsing voor de play-offs. De trainer van de Limburgers vindt dat de Heraclieden onder hun stand staan. Qua voetbal horen ze misschien nog wel boven Roda JC te staan, liet de Belg weten op hun officiële website. Roda JC trainde de afgelopen weken vanwege het winterweer al op kunstgras en het zal dus zaterdagavond vertrouwd aanvoelen voor de bezoekers.

De wedstrijd staat onder leiding van de Belgische scheidsrechter Wim Smet.

Doe je mee aan de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen! Dit kan nog tot één minuut voor de wedstrijd.

Sponsoren

Reacties (14)

Reageer nu!
leon 19:01 18 februari 2012

Weet iemand of quansah mee doet???
00
gerrit 18:33 18 februari 2012

@mart
Mag hij geen mening hebben?
Ik vindt jouw reactie van een bedenkelijk niveau..
00
willem 18:31 18 februari 2012

Vanavond weer met zijn allen achter onze trots, we gaan ervoor !!

Heracles, the only pride is black and white.
00
Henkuh 18:28 18 februari 2012

@hafc4live
Ik weet waar jij dit allemaal op baseert maar ik denk dat ‘t juist wel leeft. We (ze) hebben laten zien dat er wel uitwedstrijden gewonnen kunnen worden (én nog wel van FC Twente !!). Dit is juist een giga opsteker enne reken er maar op dat het naar meer smaakt. Ben wel met je eens dat ‘t geen makkie wordt en dat we (ze) vanaf seconde 1 er volop moeten vliegen want tegen de kumpels is ‘t altijd lastig !!
00
Mart 18:13 18 februari 2012

@hafc4live

@hafc4live is KLOTE!!!!
00
hafc4live 17:58 18 februari 2012

Ben bang dat we op de kloten krijgen vanavond, de instelling is ook gewoon klote, bij het plubliek leeft het niet omdat we van het grote twente hebben gewonnen en ik denk dat de spelers het ook zop op zullen vangen.
00
leon 16:38 18 februari 2012

Al meer bekend over kwame???
00
Maik-L 14:46 18 februari 2012

De steun van het publiek kan vanavond doorslaggevend zijn! Ga allen door met waar we mee bezig waren! Een topsfeer maken!
00
daanhafc 14:01 18 februari 2012

Jammer dat Marko niet meedoet. Is al duidelijk of Quansah meedoet?
Ik zeg 3-1 overwinning!
00
Robbert 11:12 18 februari 2012

Hele belangrijke wedstrijd vanavond. De winst van vrijdagavond heeft pas zin als je vanavond Roda pakt. We willen in het linkerrijtje spelen, dan moet er maar één ding gebeuren. Ik hoop dat de spelers niet te lang boven de grond zijn blijven hangen. Mooi zo’n onthaal na Twente uit, als nu de kopjes leeg zijn en ze de strijd en passie van vrijdag kunnen brengen hebben we kans. Slap beginnen en nonchalant optreden is dodelijk. De Limburgers komen voor 1 punt, die gaan weer met 10 man achter de bal spelen. En dan hebben ze nog twee sluipmoordenaars in de spits staan. Ik ben er nog niet gerust op.
00
rene vak D 10:49 18 februari 2012

Zware pot. Hoewel Heracles zeer goed op dreef is op dit moment (goede wedstrijden tegen RKC, Excelsior en Twente, tegen PSV redelijk met een beetje geluk) kun je je tegen Roda helemaal kapot bijten. De uitslagen thuis zijn vaak in ons voordeel geweest tegen Roda, maar nooit echt overtuigend. Toch ook het gevoel dat Roda dit seizoen echte ups en downs heeft en vorige week waren ze zeker niet best en wonnen met 1-0 als ik het goed heb. Goede krachtmeting of wij aan kunnen sluiten bij het linkerrijtje of toch de ploegen onder ons goed in de gaten moeten houden en concentreren op bovenin het rechterrijtje. Moraal moet in ieder geval super zijn na vorige week!!!
00
Henkuh 09:16 18 februari 2012

Meespelen Quansah twijfelachtig (griep én niet op de training)
00
Gerrit 21:34 17 februari 2012

Wat een dooie boel hier..
Verwacht een moeilijk wedstrijd.Zal gelijk opgaan en denk dat de wedstrijd op inzet beslist zal worden en laten we de spelers steunen en ervoor zorgen dat we de punten van fct hier niet meteen weer weg gooien!
00
Henkuh 19:27 17 februari 2012

“Angstgegner !”
00