Heracles Almelo heeft zaterdagavond met 2-1 gewonnen van Roda JC. In een slechte wedstrijd van beide kanten werd in de tweede helft een 0-1 achterstand omgebogen naar een 2-1 overwinning. Voor de Heraclieden scoorden Everton Ramos da Silva en Willie Overtoom.

In de eerste helft viel er weinig te beleven in het Polman Stadion. Het leek wel dat Heracles nog zat na te genieten van de historische zege vorige week in Enschede. Er was geen beleving en kansen waren schaars. Ook de bezoekers uit Kerkrade hadden niet de scherpte. Er ging in de eerste helft veel mis bij beide ploegen waardoor het erg rommelig was. Darl Douglas was nog dichtbij een doelpunt, maar kon van dichtbij niet tot scoren komen. Aan de andere kant had Mads Junker nog een schietkans dat naast ging. Vijf minuten voor rust was het dan toch Roda JC dat uit het niets op voorsprong kwam in Almelo. Een steekbal van Adil Ramzi werd gescoord door Malki.

Heracles kwam in de tweede helft beter uit de startblokken maar echte kansen waren er nog niet te noteren. Na 65 minuten spelen kwam Heracles op gelijke hoogte. Een snelle ingooi zorgde er voor dat Samuel Armenteros op de rechterflank doorbrak en de bal gaf aan de meegelopen Everton Ramos da Silva, die vervolgens van dichtbij raak kon schieten. Heracles ging daarna op jacht naar de voorsprong en kreeg een klein kwartier voor tijd een penalty toegekend van de slecht fluitende Belgische scheidsrechter Wim Smet. Een prachtige steekpass van Lerin Duarte zette Samuel Armenteros één-op-één met doelman Kieszek die de aanvaller in de zestien meter omver kegelde. De keeper kreeg de rode kaart en Roda JC moest met tien man verder. De penalty werd koel verzilverd door Willie Overtoom. Tegen tien man bleef het nog spannend in het Polman Stadion. De bezoekers probeerden er nog alles aan te doen om de gelijkmaker te forceren, maar het bleef 2-1.

Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!