Heracles Almelo heeft zaterdagavond met 2-1 gewonnen van Roda JC. In een slechte wedstrijd van beide kanten werd in de tweede helft een 0-1 achterstand omgebogen naar een 2-1 overwinning. Voor de Heraclieden scoorden Everton Ramos da Silva en Willie Overtoom.

In de eerste helft viel er weinig te beleven in het Polman Stadion. Het leek wel dat Heracles nog zat na te genieten van de historische zege vorige week in Enschede. Er was geen beleving en kansen waren schaars. Ook de bezoekers uit Kerkrade hadden niet de scherpte. Er ging in de eerste helft veel mis bij beide ploegen waardoor het erg rommelig was. Darl Douglas was nog dichtbij een doelpunt, maar kon van dichtbij niet tot scoren komen. Aan de andere kant had Mads Junker nog een schietkans dat naast ging. Vijf minuten voor rust was het dan toch Roda JC dat uit het niets op voorsprong kwam in Almelo. Een steekbal van Adil Ramzi werd gescoord door Malki.

Heracles kwam in de tweede helft beter uit de startblokken maar echte kansen waren er nog niet te noteren. Na 65 minuten spelen kwam Heracles op gelijke hoogte. Een snelle ingooi zorgde er voor dat Samuel Armenteros op de rechterflank doorbrak en de bal gaf aan de meegelopen Everton Ramos da Silva, die vervolgens van dichtbij raak kon schieten. Heracles ging daarna op jacht naar de voorsprong en kreeg een klein kwartier voor tijd een penalty toegekend van de slecht fluitende Belgische scheidsrechter Wim Smet. Een prachtige steekpass van Lerin Duarte zette Samuel Armenteros één-op-één met doelman Kieszek die de aanvaller in de zestien meter omver kegelde. De keeper kreeg de rode kaart en Roda JC moest met tien man verder. De penalty werd koel verzilverd door Willie Overtoom. Tegen tien man bleef het nog spannend in het Polman Stadion. De bezoekers probeerden er nog alles aan te doen om de gelijkmaker te forceren, maar het bleef 2-1.

Sponsoren

Reacties (32)

Reageer nu!
uggs laarzen eindhoven 16:03 10 december 2012

I am extremely impressed along with your writing abilities well as} with the layout in your weblog. Is this a paid subject or did you customize it your self? Anyway stay up the excellent quality writing, it is rare to peer a great weblog like this one nowadays..
00
T. Ering op den Bult 14:15 22 februari 2012

Gefeliciflapstaart Truus onderbroek!
00
Truus 23:20 20 februari 2012

Everton,in het 11-tal van de week,bij de telegraaf!!!
00
Jaques Sips 18:20 20 februari 2012

Wille kwartaal.. pffff
00
heracles4live 18:06 20 februari 2012

Het is je vergefen willie, Harm van veldhoven was ook de enige die het geen penelty vond!
00
Willie 17:33 20 februari 2012

Oke, heel apart.
00
koentjj 15:04 20 februari 2012

@willie

hele grote kans
00
Willie 14:54 20 februari 2012

Ben ik de enige die vond dat de artbitrage wel goed was? (met uitzondering van die warrige vlagger aan de lange zij?
00
Stefan D 20:20 19 februari 2012

Was niet best, de hele wedstrijd niet. Geen schim van wat we vorige week uit bij Twente hebben gezien. Maar de drie punten zijn binnen, en dat is het allerbelangrijkste. Volgende week uit naar VVV-Venlo, belangrijke wedstrijd die wel lastig wordt.
00
heracles4live 20:06 19 februari 2012

@robert
Denk ik ook!
Net zoals marko. Zijn veels te laks lijkt het wel met contracteverlengen
00
Robbert 18:47 19 februari 2012

Als er nu nog over contractverlening van Tim Breukers moet worden nagedacht zijn we te laat. Die loopt straks einde seizoen gratis de poort uit.
00
Martijn32 17:02 19 februari 2012

@R.

Lijkt mij ook een goede zet om Breukers contractverlenging te geven. Hij valt niet zo op, maar speelt de laatste tijd erg goed. John is er vorige week geen een keer langs geweest en gisteren gaat hij er ook weer vol voor. De linkerkant vind ik een ramp. Looms kan niet beter en Van de Linden is te oud. Daar moet vervanging voorkomen. We hebben Jallo natuurlijk al, maar er mag nog wel wat bij.
00
P. Daalemmer 16:14 19 februari 2012

Arbitrage wat een buitenspelgoal afkeurt wat geen buitenspel is. En had moeten fluiten voor een overtreding waarna Roda counterde en de 1-0 maakt. En dan zeurt Roda over de scheids, grappig.
00
Henkuh 14:19 19 februari 2012

@timpie

“krediet” of “kritiek” ?
Lisdectysch ??
00
Patrick 13:55 19 februari 2012

@ Henk

Ben het met je eens dat het een slechte wedstrijd was. Maar Armenteros was zeker niet slecht. In mijn ogen dik verdiend als man of the match gekozen.
00
timpie 13:16 19 februari 2012

Hallo sportvrienden.
Heb veel krediet op Everton gehad,maar op dit moment geniet ik van zijn spel.
Hoop dat hij dit volhoud.
De laatste 2 wedstrijden prima gespeeld.
Gr.Timpie
00
R. 13:09 19 februari 2012

Wordt het niet eens tijd voor een contractverlenging voor Breukers?
00
FELIX Hengelo 12:50 19 februari 2012

De arbitrage was knap waardeloos, maar juist bij de 1-1 deden ze het goed; een door scheids en grens verkeerd beoordeelde bal werd d.m.v. de vierde man rechtgezet.
Dat Roda daar geen rekening mee houdt is gewoon niet professioneel; het is echt niet voor het eerst of laatst dat zoiets voorkomt. Verder vond ik Heracles niet slecht, maar het sterke middenveld van Roda en het ontbreken van Quansah zorgden ervoor dat Roda eigenlijk wel een punt verdiende. Nu hopen dat PSV van Groningen wint, dan staan we op een verdomd mooie plek!
00
heracles4live 12:32 19 februari 2012

Slechte wedstrijd met 3 hele belangrijke punten, effie was wederom erg sterk, ook breukers vond ik het vermelden weer even waard. Looms en pasveer moeten een beter comuniciren,brengen elkaar telkens in problemen. Nu naar Venlo,dat wordt echt een criciale wedstrijd, beide zijn in vorm,maar hun hebben hetr thuisvoordeel. Ben er zelf in ieder geval bij!
00
Ruud 12:09 19 februari 2012

mooi dat everton een goede wedstrijd speelde, ik vond hem tevens het enigste pluspunt uit de 1e helft.
00
ilonk 12:04 19 februari 2012

@dick. Ook jij bent effe niet scherp, want uit die ingooi kwam de penalty niet. Dat was de gelijkmaker van effie mooi en snel uitgespeeld.
00
dick 11:27 19 februari 2012

Maikl.
Ik weet niet waar je in het stadion zat, maar de ingooi waaruit de penalty ontstond was een zuivere ingooi voor Heracles. Juncker kopte de bal door over de zijlijn recht voor onze neus. En het arbitrale trio was regelmatig de kluts kwijt in hun beslissingen. Zwaar bevochten maar toch de 3 punten
00
Miep 11:24 19 februari 2012

@ jan roda hield er geen rekening mee dat ze ineens de inworp tegen kregen, maar heracles toch ook niet dat ze hem meekregen… Met andere woorden: heracles schakelde wel snel om, wrm roda dan niet..
00
Jan 11:14 19 februari 2012

Roda kwam verdiend op voorsprong. Bij Heracles werden de ruimtes te groot tussen de linies; de spelers konden van achteruit de bal niet naar voren spelen; dit deed Roda erg goed. In de 2e helft draaide het beeld. Het arbitrale trio spande de kroon bij de gelijkmaker, ik begrijp de woedende reactie van Van Velthoven wel). Al met al een gelukkige overwinning, ben in ieder geval erg blij met de drie punten!
00
henk 10:46 19 februari 2012

Als everton slecht speelt ben ik een van de eerste die daarover reageerd, maar deze wedstrijd speelde hij weer erg goed.Hij speelde met snelheid,en storend was hij ook goed aanwezig Hij was een van de beste vanavond.
Armenteros speelde niet goed,op die actie na waar die goal uitkwam.
Al met al een slechte wedstrijd maar ja,we hebben drie punten en dat telt.
00
Maik-L 10:43 19 februari 2012

Moet zeggen dat we geluk hadden met de arbitrage, Roda stond voor de 1-1 geposioneerd op een Roda-inworp en hij gaf ‘m zo aan Heracles, niemand zal erom malen maar het was wel een mazzeltje.

Verder belangrijk zulke wedstrijden te winnen. Enkel op deze manier zijn punten zoals vorige week rendabel. Nu vooruitkijken naar volgende week. Dit zal een cruciale wedstrijd worden.

Hoeveel mensen gaan er tot nu toe mee naar Venlo? Laten we wederom achter onze ploeg gaan staan daar en in voldoende getale meereizen om de club aan te moedigen.
00
hsupporters 10:40 19 februari 2012

Roda heeft een goed elftal.
Dat ze de eerste helft beter waren, ja.
Je zag duidelijk dat Bruns meer een speler is die meer aanvallend is ingesteld dan Qwansa.
Het is maar een detail, maar wel belangrijk, in het systeem.
Het is wel weer duidelijk geworden dat je een goede rechtsbuiten mist.
De aankomende weken moeten ze er direct
staan, en krijgen ze geen tijd meer om zich te herstellen.Als ze instelling kunnen opbrengen om te gaan voetballen, zoals ze kunnen, heb ik er vertrouwen in anders niet.
00
Spook 10:36 19 februari 2012

Roda won deze wedstrijd alle duels en tweede ballen, op 15 á 20 minuten na in de 2e helft. Juist toen scoorden wij 2x. Niet goed speelt, wel gewonnen. Prima. Ik vond het optreden van Bruns tegenvallend, vooral naar zijn goede invalbeurt tegen PSV. Hij kwam niet vaak genoeg in de bal, waardoor hij clueless op het middenveld stond en bij ons het middenveld niet goed genoeg draaide om de controle over de wedstrijd compleet over te nemen. Oh well, Bruns is nog jong, ‘t is een mooi leermoment.
00
Dakmaster 10:08 19 februari 2012

Ik weet nog niet zo, of wij de eerste helft zo slecht waren, of dat Roda gewoon goed en vroeg druk zette op onze verdediging. Zoals als Bosz zei, het veld werd te lang, en dat kon je goed zien, die malki jaagde hoed door op onze defensie. 3 jaar geleden hadden we zo wedstrijd als deze verloren, maar er lijkt een soort van mentale rust en vertrouwen te heersen in deze ploeg. Ze blijven altijd voetballen, en zo krijg je vanzelf kansen. Zoals ik al zei, onder heerkes zouden we zulke wedstrijden verliezen. We are looking up!
00
Henkuh 09:43 19 februari 2012

Geen denderende wedstrijd maar ook die mag /moet je winnen. met name de eerste helft was bagger, in de tweede helft in ieder geval passie en strijd. Had de indruk dat de (belgische) scheids met Roda JC meegereisd was en zodoende wellicht reiskosten uitgespaard heeft. Maar goed het resultaat telt en niet geheel onbelangrijk, EFFIE is back !!
00
Johan 09:24 19 februari 2012

@willempie
Helemaal met je eens. Hij zal nooit eens de schuld bij zichzelf zoeken. Totaal verknipt deze man.

Ik vond het een slechte wedstrijd, met name de eerste helft liet Heracles het afweten.
Tweede helft was Heracles stukken beter, ik vind het over de hele wedstrijd gezien een terechte overwinning.

En wat was die scheids vreselijk slecht!!
00
Willempie 07:36 19 februari 2012

Net even de reactie van Veldhoven na de wedstrijd gezien op internet. Die man spoort niet, tijd voor een gesticht zou ik zeggen. Tijd voor een beetje realiteitszin voor die man.
00