Het lijkt wel of er elke week een finale gespeeld wordt, want ook de komende wedstrijd tegen VVV Venlo zal héél erg belangrijk zijn.

Beide ploegen kwamen elkaar al tegen in Almelo en daar behaalde Heracles zijn grootste overwinning ooit in de Eredivisie. Dat het niet weer zo makkeljik zal gaan, moge duidelijk zijn! Heracles moet de wedstrijd winnen om in de race te blijven voor plekken 7 en 8, die recht geven op nacompetitie en VVV moet winnen om uit de degradatiezone weg te blijven.

VVV Venlo lijkt zich echter helemaal te herpakken  na de winterstop. De ploeg wipte eerder al trainer Glenn de Boeck eruit en diens vervanger Ton Lokhof, presteert boven de verwachting goed. Het team heeft zich in de winterstop ook aardig versterkt. Steven Berghuis (FC Twente), Danny Holla (FC Groningen), Ismo Vorstermans (FC Utrecht) en Jeffrey Leiwakabessy kwamen allemaal over naar Venlo. Daar tegenover staat wel het vertrek van Ahmed Musa naar CSKA Moskou.

De Venlonaren verloren van laagvliegers Excelsior en RKC, maar wisten te winnen van Feyenoord, De Graafschap en Groningen. Bovendien hebben ze de laatste twee wedstrijden gewonnen en lijken ze vooral thuis best veel puntjes te pakken. Daar hebben ze immers nog maar drie keer verloren.

Het gaat voor de wind voor de Almeloërs. We lijken weer volop mee te doen om Europees voetbal. Uit de laatste vier wedstrijden werden 10 punten gepakt, waaronder vier punten tegen de nummers één en twee, PSV en FC Twente. Het vretrek van Glynor Plet lijkt vooralsnog weinig uit te maken. Samuel Armenteros doet het naar behoren in de spits en ook Everton lijkt zijn draai weer te hebben gevonden. In de laatste vier wedstrijden wist de Braziliaan maar liefst vier keer te scoren.

De wedstrijd staat onder leiding van Kevin Blom en begint om 19:45.

Sponsoren

Reacties (70)

Reageer nu!