Afgelopen zaterdag bewees Heracles zich een zeer slechte dienst. Het verloor van ADO Den Haag met 0-2 en verloor daarmee van een concurrent, dat een aantal weken geleden bij lange na geen concurrent was.

Er lijkt iets in de ploeg  te zijn geslopen. Zoiets van: “dit doen wij wel even.” Sinds de geweldige uitwedstrijd bij FC Twente lukt er vrij weinig. Tegen VVV en ADO (en dan rekenen we voor het gemak AZ even niet mee) was het inspiratieloos en vooral ergerend om naar te kijken. Misschien dat Marko Vejinovic toch belangrijker is dan men denkt. De creatieve middenvelder wordt al weken gemist, wegens een knieblessure. Dat hij aanvallen kan opzetten wordt wel aangetoond met zijn assists. In totaal negen alweer dit seizoen!

Zaak is in ieder geval om die koppen ook zonder Marko weer zo snel mogelijk op één lijn te krijgen, om in ieder geval die ellendige nacompetitie te ontlopen, want daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten. Je moet er niet aan denken om degradatie van twee duels te laten afhangen, waarbij een FC Eindhoven of FC Den Bosch  net de geest heeft gekregen en zo zo’n beetje alle ambities van Heracles teniet kan doen.

Hoewel alles ontzettend dicht bij elkaar staat, kunnen we ons het beste even druk maken om de plekken die kort onder ons staan. ADO Den Haag, VVV Venlo, FC Utrecht, NAC en NEC kunnen met één wedstrijd Heracles op de gevreesde plek zestien doen belanden. We hebben, als we compleet zijn, een zeer goed team dat van iedereen kan winnen. Bovendien doen we nog steeds mee om de KNVB Beker te winnen, dus zover mág het gewoon niet komen.

De komende weken worden cruciaal. Vitesse is de eerstvolgende tegenstander. In het Gelredome, waar Heracles het normaliter moeilijk heeft, kan er direct een goede stap gemaakt worden. Daarna volgt de halve finale van de KNVB Beker en drie dagen later volgt misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Dan is Utrecht (dat nu nog met drie punten achterstaat) de tegenstander.

Sponsoren

Reacties (39)

Reageer nu!
Piet Saman 14:02 15 maart 2012

Toeter toeter toeter toeter toeterrrr met ROMA-NO op de scooter! Ei-e ei-e ei-e ei-e ei-eeeuh van Fernandez worden wij niet blijeeuuh!
00
Romano 20:01 14 maart 2012

feyenoord verlengd het contract met Dani Fernandez niet.. misschien maar eens informeren.
00
Iwan 17:23 14 maart 2012

Albww, ik vond dus ook dat we het mooiste sfeertje hadden, echt geweldig. Nu eigenlijk maar heel matig. Dat is echt niet alleen van dit seizoen. De laatste 2 jaar is het gewoon veel minder geworden.
00
piet 16:46 14 maart 2012

ik denk dat het tijd word dat alle spelers worden wakker geschud en niet meer zo laks gaan spelen. ook vind ik dat ze moeten beseffen dat het niet altijd te mooi hoeft.
00
ALBW 16:44 14 maart 2012

Over de sfeer ben ik het helemaal eens met dat het stukke minder is geworden. BTE doet altijd zijn best en zingt soms bijna de hele wedstrijd door. respect van mijn kant.

Ik sta op de trap bij vak P en zing altijd mee en probeer veel sfeer te maken maar merk gewoon dat het om mij heen erg stil is. BTE staat te ver weg om constant mee te blijven zingen. Mischien zijn het inderdaad te veel meisjes en kinderen of mischien de KNVB en de stadionverboden. Het is nu vaak niet eens de helft van vak Q die meezingt. Jammer.

Mischien moet er een actie worden georganiseerd welke ervoor zorgt dat er meer gezongen wordt of mischien meer leden bij een supportersvereniging. We hadden altijd een van de beste sfeertjes in ons stadion. In mijn ogen de mooiste van de eredivisie.
00
Martijn 08:57 14 maart 2012

Gezeur met seizoenskaart vernietigen, mag het niet aanhoren, blijf dan lekker thuis. We moeten trots zijn op onze club, ook al was het tegen ADO niet om aan te gluren. Gewoon positief blijven, vrijdag 3 punten en dan alle ogen op de halve finale van de beker, dat KAN een historische dag voor ons worden. En dan met zn allen + eieren naar de bekerfinale op 8 april!!!
00
hafcer 18:20 13 maart 2012

HEY LUC BEN JE DRONKEN MET JE UITSLAGEN OFZO!!!
00
luc 17:56 13 maart 2012

Als er nog meer mensen zijn die hun seizoenskaart willen inleveren of vernietigen wacht !!!!! ik weet nog wel mensen die het over willen nemen !
00
luc 17:53 13 maart 2012

vitesse – HERACLES 1-2 hoppa !
00
luc 17:50 13 maart 2012

ik zeg de kuip ! here we come az – HERACLES 2-3
00
ilonk 15:20 13 maart 2012

@johan. Geen trouwe supporter dus achteraf. Er zijn veel slechtere jaren geweest en nu vernietig je jouw seizoenskaart terwijl we voor het 6e seizoen in eredivisie spelen pfff. Je had hem beter aan iemand anders kunnen geven
00
johan 14:25 13 maart 2012

na 55 jaar heeft een trouwe supporter
seisoenkaart vernietigt.dan is het toch wel
triest.zag het het niet meer zitten met
hercles.
00
jan 14:19 13 maart 2012

als we maar niet degraderen het gaat moeilijk worden maar we moeten investeren ook in een elftal i.p.v. in het stadion
00
hsupporters 11:24 13 maart 2012

Dat de sfeer minder is,zeker.maar kan het ook zo zijn zijn dat ook de sfeer makers gemotiveerd door het spel en inzet moeten worden?Als het spel al bagger is,de inzet knudde ook dat slaat over.Het is wel een beetje een puzzelstuk waar de stukjes wel in elkaar moeten vallen.
Of is het zo dat de spelers pas beginnen als er sfeer is?
00
Quirinusman 08:16 13 maart 2012

Volgens mij zijn ze onbewust teveel bezig met die halve finale. Mijn voorspelling: verliezen van Vitesse en dan voor iedereen totaal onverwcht winnen van AZ!
00
Iwan 00:07 13 maart 2012

@ Jeremy
Je verwoord het perfect. Ik heb dus ook heimee naar de eerste jaren eredivisie. Alles leek toen naar mijn gevoel veel mooier, mischien wel door het fanatisme bij het publiek, terwijl het voetbal slechter was. Als ik erover nadenk doet het pijn dat de sfeer zoveel minder is geworden. De ontlading bij goals, de fanatieke uitdrukking in de gezichten van de supporters. Nu is het meer voetbal kijken in plaats van achter de ploeg staan. Na 053-uit dacht ik deels dat het weer goed zou komen. Het hele vak, echt iedereen, was bloedfanatiek en zong de hele wedstrijd. Ik verwachtte dat dit de volgende thuiswedstrijd wel door zou werken maar het was weer niet veel goeds. In Q staan nu gewoon veel kinderen en meisjes die er niks te zoeken hebben. Wat zou het geweldig zijn als alle supporters die WEL willen zingen in Q komen, of, nu het nog kan, in het nieuwe stadion allen bij elkaar komen, zodat er de gehele wedstrijd massaal gezongen kan worden. Een leeftijdsgrens in het sfeervak kan hier wel eens bij helpen, en mensen die zich aan kunnen melden als ze ècht willen zingen. Nogmaals niks ten nadele van de BTE. Zij leveren gewoon goed werk, organiseren sfeeracties en gaan er elke wedstrijd met z’n allen wel keihard voor. De rest pikt het helaas gewoon niet op
00
Quirinusman 19:36 12 maart 2012

Heeft iemand er wel eens gedacht dat de komende halve finale voor de beker teveel in de hoofden van de spelers zit? Zo van: dat is de komende tijd het belangrijkst! We willen geschiedenis schrijven door in de finale te komen. Natuurlijk niet bewust, maar toch. Je ziet dat in de voetballerij veel vaker.
00
Bompa 17:32 12 maart 2012

In Arnhem gaat het moeilijk worden. Sowieso zijn wij niet van de uitwedstrijden! Er moet iets gebeuren want degradatie is funest! Hebben we een nieuw stadion, spelen we niet meer in de Eredivisie! Dit moet absoluut voorkomen worden maar ja, ga er maar eens aanstaan. We hebben ons wel vaker op nipte wijze veilig weten te stellen…

Hopelijk schudt iemand de spelers en de trainers wakker want zo kan het niet. Als het goed is zijn er nog 9 duels te gaan. Het is ook afhankelijk van wat de anderen die onder ons staan doen.
00
ilonk 17:17 12 maart 2012

@john. ik snap jou betoog niet zo. Je zegt dat ik wartaal roep, omdat volgens jou wij niet in staat zijn om uit punten te pakken om vervolgens te melden dat ik net als de voetballers er te makkelijk over denk en dat ik met 34 punten tevreden ben. Wat wil je nu zeggen. Ik ben gewoon positief ingesteld en ik zei ook MITS we de juiste INSTELLING hebben kunnen we behoudens ajax uit punten pakken tegen elke tegenstander. En ik geef aan 16 punten nog dan kom ik op 46 punten uit en niet op 34, maar goed hoofddoel is eerst veilig spelen en als de spelers graag playoffs willen halen moeten ze uit ook gaan winnen en dat kan, want dat hebben ze bij twente ook gedaan dus.
00
jeremy 17:07 12 maart 2012

Ivan: Daar heb je helaas wel helemaal gelijk in! Ik doe nu waarschijnlijk een hele gevaarlijke uitspraak door te zeggen dat ik de tijden in de eerste divisie en de eerste jaren van de eredivisie mis! Toch zie je deze trend bij meerdere clubs terug, zou het er mee te maken kunnen hebben dat dit precies is wat ze bij de KNVB willen hebben? Het gevoel waarmee ik tot een paar jaar terug naar een wedstrijd ging is geheel anders dan hoe ik dat nu heb, en dat heeft er niks mee te maken dat ik nu verwend ben(wat mij betreft spelen ze hotseknots voetbal, als er maar gevochten word, maar dat terzijde..)maar heeft alles te maken dat door het moderne voetbal en de KNVB het gewoon steeds minder leuk voor de supporter proberen te maken. Helaas zie ik met lede ogen aan dat het ze ook nog lukt ook!
00
hafcer 16:27 12 maart 2012

@iwan
Eens
00
Iwan 16:19 12 maart 2012

Jeremy,
Dus jij wil zeggen dat de sfeer als ze goed spelen goed is? Het hele publiek is verwend geworden. Lange zijde doet bijna niet meer mee. Zijde van Q doet bijna geen flikker meer. Respect voor de BTE die bijna als enige nog wel hun best doet! wat was het vroeger toch mooi met de geweldige sfeer. Altijd een feest in het stadion. Nu bijna niks meer. Je kunt ons op het gebied van sfeer nu vergelijken met VVV,Nec, Roda, Az etc. naar mijn mening
00
Harro 15:26 12 maart 2012

Het gaat al een paar weken inderdaad minder, maar met een 16e begroting op plaats 11 is nog niet zo slecht, overigens kan dit team veel beter! Desalniettemin zijn we natuurlijk erg verwend en gewend geraakt aan betere resultaten van de club.
Complimenten voor de speelwijze hebben we voldoende gehad, nu maar met resultaatvoetbal richting play-offs Europa league.
Inzet is de basis tot overwinning!
00
hafcer 14:56 12 maart 2012

Marco van Ginkel weet dat de zege in Groningen met ‘resultaatvoetbal’ was behaald. “We hebben veel punten laten liggen terwijl we soms goed speelden”, zegt de jeugdinternational. “Daarom hebben besloten het anders te doen, we spelen resultaatvoetbal en dat werkt. Ik hou ook van mooi aanvallend voetbal, maar dat komt wel als je wint. Dan ga je vanzelf beter voetballen. Mooi voetballen is leuk, maar we willen Europa in.”
Nou dat gaat vrijdag dus ook weer gebeuren, ik zeg: We worden weer weggecouterd en hebben meer balbezit.
00
John 14:25 12 maart 2012

Jezus Ilonk wat raaskal jij?
Nergens op gebaseerd dat wij uit bij Nac, feyenoord en de graaffschap punten pakken en dat zie ik ook niet gebeuren, omdat die teams in vorm raken en thuis er vol op klappe terijl wij uit er niks van bakken. Gewoon thuis alles winnen. En Ilonk zoals als jij denkt denken de speler sook, waarom zouden we ons best doen?? Erin blijven is toch ons doen. NEE linkerijtje willen alle spelers heen, dus wij suporters mogen dat ook vinden dan. Als het aan jouw ligt moeten we denk ik tevreden zijn met 34 punten…
00
ilonk 13:36 12 maart 2012

Vitesse uit 1 punt, utrecht 3 punten, ajax uit 0 punten, nac uit 1 punt, rkc thuis 3 punten,De graafschap uit 1 punt, Heerenveen thuis 3 punten, feyenoord uit 1 punt,nec thuis 3 punten. 16 punten nog te halen mits de instelling goed is en het voetballend vermogen ook goed gespeeld wordt. Tegen heerenveen zie ik wel kansen hoe raar het klinkt tegen de nummer 3, maar ze liggen ons wel. Ze spelen best aanvallend en heracles kan altijd beter voetballen tegen dat soort teams en we zijn nooit kansloos.
00
Henk Jan 13:03 12 maart 2012

@ senator

Nec is thuis i.p.v uit
00
Senator 12:58 12 maart 2012

@Gerrit
En juist tegen al deze ploegen moeten we nog:
Vitesse uit
Utrecht thuis (moet te doen zijn)
Ajax uit
Nac uit
RKC thuis (moet te doen zijn)
Graafschap uit (moet te doen zijn)
Herenveen thuis (oeps)
Feyenoord uit (oeps)
en Nec uit
Met passie zouden we nog min 9 punten kunnen halen = 39 Ik denk dat Bosz zo rekent (iov Smit) en dan maar hopen op recessie in de voetballerij en dat er weer spelers gratis aan komen lopen!
[geen beleid is ook beleid]
00
jeremy 12:45 12 maart 2012

IwanV:

Geen passie en strijd op het veld betekend over het algemeen ook geen sfeer op de tribune.. Is helaas niet anders..
00
ilonk 12:37 12 maart 2012

@rene. Tegen heerenveen verwacht ik eigenlijk wel een punt of meer, want die willen ook wel op de aanval spelen en krijgt heracles meer ruimte en ook heerenveen heeft wel eens een mindere dag en ook vitesse speelt niet altijd grandioos. Alleen ajax uit zijn 0 punten en de rest kun je punten halen, maar dat ligt aan de instelling van de spelers. Kopjes leegmaken en aan de bak vrijdag. Hoe eerder we 37/38 punten hebben hoe beter dan kan je vrijuit de competitie uitspelen. Voor mij hoeven ze niet bij de eerste 9 te eindigen als ze maar erin blijven waar ik in geloof en misschien bekerfinale meemaken. Dan is het seizoen wel weer geslaagd.
00
IwanV 12:35 12 maart 2012

Is het ook niet handig om een keer een forum/topic over de sfeer te maken. ik vind dat de sfeer alsmaar minder word, waar we eerst bij de beste van nederland zaten horen we nu naar mijn mening ergens onderaan. er word bijna niet meer gezongen en lui die niet in Q horen staan er wel., Mischien dat er dan over gediscussieert kan worden om de sfeer beter te maken
00
ilonk 12:34 12 maart 2012

@jeremy. Welke wedstrijd ga je dan kijken? Omniworld-emmen ofzo doe effe normaal zeg. Behalve tegen ado hebben we thuis toch meestal wel de overhand en winnen we veel. Tegen ajax, az kun je verliezen. Tegen vitesse was ongelukkig en onverdiend. Voor de rest hebben we gelijk gespeeld tegen psv,Feyenoord en twente en de rest gewonnen dus geen zorgen hoor. Ze moeten alleen uit is wat punten pakken, want je ziet maar een offday en je komt in de problemen omdat je uit te weinig wint. We hadden nu al lang veilig kunnen zijn als je kijkt naar de onnodige punten die we meestal wel met goed voetbal hebben gemist.
00
rene vak D 11:54 12 maart 2012

Wij hebben het nog steeds in eigen hand met thuiswedstrijden tegen NEC, Utrecht, RKC en uitwedstrijden tegen De Graafschap en NAC. Ook een uitwedstrijd tegen Feyenoord kan zomaar wat opleveren. Ik schat Vitesse (uit), Heerenveen (thuis) en Ajax (uit) zeker geen punten.
Met name de thuiswedstrijden zullen cruciaal zijn. ADO was er één van, laten wij nu zijn wakker geschud (en dan kijk ik met name V/d Linden, Overtoom, Armenteros en Everton aan).
00
Gerrit Zeldam 11:51 12 maart 2012

Omdat ze na za,zo moe waren krijgen ze 1 dag extra vrij op di,want ze moeten vrijdag al weer aan de bak!!
00
jeremy 11:32 12 maart 2012

Wij gaan naar omniworld wij gaan naar omniworld!
00
Gerrit 11:31 12 maart 2012

Vanaf heden hoeft Heracles zich niet meer op de play offs te richten, maar op de degradatie-strijd. Dat kost inzet, die ik de laatste weken gemist heb. Naast enorm hard te werken en ons toch wel goede voetbal is er nog kans op ontsnapping. Maar het is moeilijk, want ploegen als Utrecht, NAC, NEC
en RKC hijgen in onze nek. Als ook VVV doorgaat met winnen is de 16e plaats zomaar in zicht.
00
ALBW 11:11 12 maart 2012

Er mag inderdaad heelveel gebeuren maar ik heb er vetrouwen in dat we zowiezo tegen utrecht punten pakken. Vitesse uit wordt een ander verhaal tenzij heracles weer strijdlustig wordt en laat zien dat het wel degelijk een team is met een grote kwaliteit.

Hopelijk denkt ook onze verdediging er zo over. Het leek zaterdag net of de gedachte bij het aflopende contract zat en niet bij de prestatie als heracles.

KOMOP jongens we kunnen het wel!!
00
Essie 11:07 12 maart 2012

Word het niet eens tijd dat we een aanvoerder krijgen die de ploeg in het veld kan inspireren tot actie en strijdlust?? Die betrokken is bij de spelers, die een keeper die een …wedstrijd heeft beleeft bij zijn kladden pakt en samen naar de supporters gaat??
Misschien helpt dat voor de komende (spannende) tijd…….
00
Dakmaster 11:05 12 maart 2012

Enigste positieve is dat we in de halve finale beker zitten!
00