Afgelopen zaterdag bewees Heracles zich een zeer slechte dienst. Het verloor van ADO Den Haag met 0-2 en verloor daarmee van een concurrent, dat een aantal weken geleden bij lange na geen concurrent was.

Er lijkt iets in de ploeg  te zijn geslopen. Zoiets van: “dit doen wij wel even.” Sinds de geweldige uitwedstrijd bij FC Twente lukt er vrij weinig. Tegen VVV en ADO (en dan rekenen we voor het gemak AZ even niet mee) was het inspiratieloos en vooral ergerend om naar te kijken. Misschien dat Marko Vejinovic toch belangrijker is dan men denkt. De creatieve middenvelder wordt al weken gemist, wegens een knieblessure. Dat hij aanvallen kan opzetten wordt wel aangetoond met zijn assists. In totaal negen alweer dit seizoen!

Zaak is in ieder geval om die koppen ook zonder Marko weer zo snel mogelijk op één lijn te krijgen, om in ieder geval die ellendige nacompetitie te ontlopen, want daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten. Je moet er niet aan denken om degradatie van twee duels te laten afhangen, waarbij een FC Eindhoven of FC Den Bosch  net de geest heeft gekregen en zo zo’n beetje alle ambities van Heracles teniet kan doen.

Hoewel alles ontzettend dicht bij elkaar staat, kunnen we ons het beste even druk maken om de plekken die kort onder ons staan. ADO Den Haag, VVV Venlo, FC Utrecht, NAC en NEC kunnen met één wedstrijd Heracles op de gevreesde plek zestien doen belanden. We hebben, als we compleet zijn, een zeer goed team dat van iedereen kan winnen. Bovendien doen we nog steeds mee om de KNVB Beker te winnen, dus zover mág het gewoon niet komen.

De komende weken worden cruciaal. Vitesse is de eerstvolgende tegenstander. In het Gelredome, waar Heracles het normaliter moeilijk heeft, kan er direct een goede stap gemaakt worden. Daarna volgt de halve finale van de KNVB Beker en drie dagen later volgt misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Dan is Utrecht (dat nu nog met drie punten achterstaat) de tegenstander.

Sponsoren

Reacties (39)

Reageer nu!