Heracles Almelo heeft vanavond zijn vierde nederlaag op rij geleden. De ploeg van Peter Bosz verloor met 2-0 op bezoek bij Vitesse. Heracles moest nog voor de rust met tien man verder toen Remko Pasveer met rood van het veld werd gestuurd.

De eerste helft was erg voorzichtig van beide kanten. Vitesse liet het balbezit aan Heracles, maar werd daar nauwelijks gevaarlijk door. Door een fout van Lerin Duarte (hief buitenspel op) kwam Vitesse via een hakbal van spits Wilfried Bony op voorsprong na 23 minuten spelen. De ploeg van Peter Bosz liep weer achter de feiten aan en speelde zonder strijd, passie en beleving in Arnhem. Heracles wist geen enkele goede kans te creëren en het oogde weer zeer armoedig van de Almelose kant. Vlak voor rust werd Renato Ibarra weg gestuurd die één-op-één met Remko Pasveer gewillig naar de grond ging en werd beloond met een penalty. Pasveer moest ook nog met rood van het veld. Dennis Telgenkamp was zijn vervanger en Darl Douglas kon eveneens gaan douchen. De penalty werd later gemist door Wilfried Bony die de paal raakte.

Na rust was er weinig spektakel te beleven. Heracles had opnieuw een aanvaller naar de kant gehaald (Thomas Bruns voor Everton). Het was dat Vitesse er niet vol voor ging anders was de uitslag erg ruim geworden deze avond. Heracles kon niet met tien man en Vitesse wilde niet. De thuisploeg kwam een dikke twintig minuten voor tijd wel op een 2-0 voorsprong na een bijzonder fraai schot van Renato Ibarra, die Dennis Telgenkamp kansloos liet. Het was toen helemaal gelopen. Vitesse verzuimde de kansen daarna af te maken om het allemaal nog pijnlijker te maken. Het bleef maar 2-0 en dat mocht Vitesse zich nog zelf aanrekenen. Het publiek was allerminst vermaakt door de thuisploeg.

Volgende week donderdag in Alkmaar zal er echt uit een ander vaatje getapt moeten worden om nog enigszins kans te maken op een finaleplaats in het KNVB Bekertoernooi.

Sponsoren

Reacties (83)

Reageer nu!