Heracles heeft de laatste vier wedstrijden verloren. De twaalfde plek zegt dat er weinig aan de hand is, maar schijnt bedriegt… Aan de stand van de ranglijst kun je niet ontkennen dat Heracles momenteel gewoon in degradatienood verkeert. Degradatie, dat woord hebben we lang niet gehoord. Na de ongekende seizoenen met plaats zes en acht op de ranglijst heeft Heracles het ongekend moeilijk in deze fase van de competitie. Het gat met de nummer zestien is momenteel nog maar vijf punten…

Aangezien dit nagenoeg hetzelfde team is als vorig jaar en het jaar daarvoor kunnen het maar een aantal oorzaken zijn. Is het een vormcrisis, een gemis van een aantal bepalende spelers of gooit de selectie er momenteel met de pet naar?

Oorzaak 1: het gemis van bepalende spelers
Heracles liet in de winterstop Glynor Plet vertrekken naar Twente. Een speler met een behoorlijke diepgang en de vaardigheden om een bal voorin vast te houden. Hier kwam niemand voor terug, waardoor er geen enkele concurrentie meer is voorin. Gouriye heeft misschien wel de potentie om door te groeien, maar komt momenteel nog tekort voor een basisplaats.

Marko Vejinovic was een aantal weken geblesseerd. Deze man kon nog wel eens belangrijker voor het elftal zijn dan men denkt. Waar vaak tegen een muur van verdedigers gespeeld wordt, weet Marko deze verdediging met een geniale pass toch te ontrafelen. Gelukkig is hij er zeer spoedig weer bij.

En dan hebben we natuurlijk Birger Maertens. Dat we deze speler er goed bij konden hebben spreekt voor zich met de huidige verdediging.

Oorzaak 2: de instelling
Eigenlijk lachwekkend dat dit überhaupt ter sprake kan komen bij dikbetaalde profvoetballers, maar ook dit lijkt niet helemaal onwaar. Het is week in, week uit hetzelfde tegenwoordig. Dat we een keer verliezen is niet erg, maar de manier waarop is niet Heracles-waardig. Er is geen concurrentie en dat druipt er vanaf. Waarom kan het wel uit tegen FC Twente, waar er wél vol op wordt gekletst en niet bij VVV en thuis tegen Den Haag?

Waarom wordt er niet een keer wat geëxperimenteerd met spelers uit het tweede elftal. Er is een Australiër gehaald die behoorlijk wat kwaliteiten heeft. Waarom wordt hier nooit van gebruik gemaakt? Ditzelfde geldt precies voor Luis Pedro, die overkwam van GA Eagles.

Armenteros heeft de garantie van een basisplek en lijkt hier ook van doordrongen te zijn. De werklust en de drive lijken totaal verdwenen. Ditzelfde geldt voor Willie Overtoom, die sinds hij is uitgenodigd voor het Kameroenese elftal, hopeloos uit vorm is.

De halve finale
Aanstaande donderdag kan er heel veel goedgemaakt worden door bij AZ te winnen. Als er gewonnen wordt bij AZ, stomen we door naar de finale. Een unicum! Om hier kans op te maken moet er wel uit een heel ander vaatje getapt worden! Ik hoop dat ook ten zeerste dat spelers dit lezen en hiermee geprikkeld worden om ons ongelijk te bewijzen.

Sponsoren

Reacties (14)

Reageer nu!