Heracles heeft de laatste vier wedstrijden verloren. De twaalfde plek zegt dat er weinig aan de hand is, maar schijnt bedriegt… Aan de stand van de ranglijst kun je niet ontkennen dat Heracles momenteel gewoon in degradatienood verkeert. Degradatie, dat woord hebben we lang niet gehoord. Na de ongekende seizoenen met plaats zes en acht op de ranglijst heeft Heracles het ongekend moeilijk in deze fase van de competitie. Het gat met de nummer zestien is momenteel nog maar vijf punten…

Aangezien dit nagenoeg hetzelfde team is als vorig jaar en het jaar daarvoor kunnen het maar een aantal oorzaken zijn. Is het een vormcrisis, een gemis van een aantal bepalende spelers of gooit de selectie er momenteel met de pet naar?

Oorzaak 1: het gemis van bepalende spelers
Heracles liet in de winterstop Glynor Plet vertrekken naar Twente. Een speler met een behoorlijke diepgang en de vaardigheden om een bal voorin vast te houden. Hier kwam niemand voor terug, waardoor er geen enkele concurrentie meer is voorin. Gouriye heeft misschien wel de potentie om door te groeien, maar komt momenteel nog tekort voor een basisplaats.

Marko Vejinovic was een aantal weken geblesseerd. Deze man kon nog wel eens belangrijker voor het elftal zijn dan men denkt. Waar vaak tegen een muur van verdedigers gespeeld wordt, weet Marko deze verdediging met een geniale pass toch te ontrafelen. Gelukkig is hij er zeer spoedig weer bij.

En dan hebben we natuurlijk Birger Maertens. Dat we deze speler er goed bij konden hebben spreekt voor zich met de huidige verdediging.

Oorzaak 2: de instelling
Eigenlijk lachwekkend dat dit überhaupt ter sprake kan komen bij dikbetaalde profvoetballers, maar ook dit lijkt niet helemaal onwaar. Het is week in, week uit hetzelfde tegenwoordig. Dat we een keer verliezen is niet erg, maar de manier waarop is niet Heracles-waardig. Er is geen concurrentie en dat druipt er vanaf. Waarom kan het wel uit tegen FC Twente, waar er wél vol op wordt gekletst en niet bij VVV en thuis tegen Den Haag?

Waarom wordt er niet een keer wat geëxperimenteerd met spelers uit het tweede elftal. Er is een Australiër gehaald die behoorlijk wat kwaliteiten heeft. Waarom wordt hier nooit van gebruik gemaakt? Ditzelfde geldt precies voor Luis Pedro, die overkwam van GA Eagles.

Armenteros heeft de garantie van een basisplek en lijkt hier ook van doordrongen te zijn. De werklust en de drive lijken totaal verdwenen. Ditzelfde geldt voor Willie Overtoom, die sinds hij is uitgenodigd voor het Kameroenese elftal, hopeloos uit vorm is.

De halve finale
Aanstaande donderdag kan er heel veel goedgemaakt worden door bij AZ te winnen. Als er gewonnen wordt bij AZ, stomen we door naar de finale. Een unicum! Om hier kans op te maken moet er wel uit een heel ander vaatje getapt worden! Ik hoop dat ook ten zeerste dat spelers dit lezen en hiermee geprikkeld worden om ons ongelijk te bewijzen.

Sponsoren

Reacties (14)

Reageer nu!
Damy 15:36 21 maart 2012

dit is het programma van de nummer 16 VVV
Programma
06-05-2012 14.30 Eredivisie VVV-Venlo – FC Twente
02-05-2012 20:00 Eredivisie Ajax Amsterdam – VVV-Venlo
28-04-2012 20:45 Eredivisie VVV-Venlo – ADO Den Haag
22-04-2012 14.30 Eredivisie AZ – VVV-Venlo
15-04-2012 14.30 Eredivisie FC Utrecht – VVV-Venlo
12-04-2012 20:00 Eredivisie VVV-Venlo – Vitesse
31-03-2012 19:45 Eredivisie PSV – VVV-Venlo
24-03-2012 19:45 Eredivisie sc Heerenveen – VVV-Venlo

Conclusie:
Niet druk maken! Daar blijven we echt wel boven. gewoon voor de 10 plaats gaan en zorgen dat we de finale halen. Hebben we geen play offs maar wel europees voetbal en dat is erg effectief.
00
kris 11:55 20 maart 2012

Zorgelijk is het wel, maar om nu gelijk in paniek te raken gaat me ook wat ver. Het staat allemaal heel kort op elkaar, dus het kan er ook ineens anders uitzien over een paar weken. Als we tussen de 12e en 15e plaats eindigen hebben we het naar behoren gedaan.
Wat ik wel in dit team mis is een irritante speler die de boel op kan naaien in woord en gebaar. Quansah doet dit voetballend wel, maar is in woord en gebaar niet dominant aanwezig. Is geen verwijt, want het past niet bij zijn persoon. Ik mis Fledderus, want zelfs ik als heraclied heb me soms mateloos aan hem geirriteerd. Hij zorgde wel voor vuur en power en eigenlijk doet niemand dat nu. Kortom, het wordt tijd dat de jongens elkaar kei en keihard de waarheid zeggen, denk ik.
00
Ugur 23:15 19 maart 2012

Ik vind het nogal logisch dat veel mensen hier in paniek zijn, nou waarom?

De concurrenten van ons spelen week na week beter en pakken de broodnodige punten, zie zelfs excelsior! Wat doen wij? Week na week alleen maar verliezen, zelfs tegen respec. ADO en VVV! Dat zijn toch geen tegenstanders? Iedereen walst er over heen behalve wij. Komende zondag moeten ze Utreg pakken, als ze die niet pakken vrees ik de ergste. Schrijven we zondag drie punten bij dan ben ik zeker van mening dat we dit jaar weer keurig eindigen. En over donderdag? Lastige taak! AZ overtuigt me toch dit jaar en ze spelen fris voetbal, zelfs in de EL zijn ze dodelijk. Willen we van AZ winnen? dan moet Heracles 500% inzet tonen en alle geluk van de wereld hebben, dan schrijven we samen een historie(maarja voor mij is alles een droom en hopelijk komt het echt uit)
00
Johan 22:38 19 maart 2012

Ik zie het probleem ook niet.
We zijn Heracles, geen Amsterdams klapvee. En als je Heraclessupporter bent dan moet je er wel tegen kunnen dat je eens een serie verliest.

We staan netzo ver van de play-off plaatsen als van de nacompetitie-plaatsen. Niks mis mee.
Als we nog 2 wedstrijden winnen, dan hebben we 36 punten en zijn we veilig. Nou, dat gaat echt wel gebeuren.
00
Damy 20:37 19 maart 2012

wat een piet paniek op deze site. verschrikkelijk! We staan 5 punten voor op nummer 16. De kans zit er dik in dat we thuis van utrecht winnen die ook erg uit vorm zijn. VVV heeft het zwaar aankomend weekend en is het gat weer 8 punten. We gaan naar de finale en dan is het weer de wereld op z’n kop! Plus dat we dan europees voetbal hebben en iedereen is lovend over heracles.

Na zondag is dit het beeld weer van heracles!
00
Robbert 20:17 19 maart 2012

Zout toch op allemaal hier. Zijn jullie nu Heracles supporters! Zeurpieten en verwende supporters, zonder enig realiteitszins. We hebben een goed team als iedereen voor 200% meedoet, is dat niet het geval dan zijn we zelfs nog beter dan Venlo, Excelsior en De Graafschap. Als we dat soort voetbal zien, dan moet je je echt zorgen gaan maken. We hebben enkele wedstrijden verloren, zo wat! Denken jullie nu echt dat Heracles zonder beleving en passie Ado, Venlo en Vitesse van de veld speeld! Doe die oogkleppen eens af, als we tussen de 12e en 15e plaats komen dan hebben we het goed gedaan, is het meer, dan is het uitstekend! We hebben 3 seizoenen uitstekend gepresteerd, ook nu zullen we ons handhaven want die 36 punten komen er wel, daar hoeven we ons helemaal niet druk om te maken. Bah wat een azijnzeikers hier.
00
FELIX Hengelo 17:40 19 maart 2012

NEC ’82-’83:
Bekerfinale & degraderen.
Unieke prestatie!
Nog wel…
00
RoberoPiero 16:22 19 maart 2012

Over Overtoom,

Ik heb zo’n idee dat Willie met zijn gedachten al bij een andere club zit. Ik durf nog verder gaan door te zeggen dat hij al getekend heeft bij een andere club!

Zo schreef zijn vriendin laatst op Twitter: “de laatste loodjes”..
00
jan 15:18 19 maart 2012

voor volgend jaar een stel goede spelers van de eerste divisie halen en nu ook eens investeren i.p.v. in stenen ook andere jongens nu een kans geven
00
Gerrit Zeldam 14:27 19 maart 2012

Ik heb al een jr gezegt dat deze trainer de spelers niet kan motiveren!Hij is meer met theorie bezig dan met praktijk.Toen hij kampioen werd heeft hij van het voorbereidende werk van G.J.V geprofiteerd,en vorig jaar ook, maar nu moet hij het zelf doen!!Verder is de technische staf te veel een ons kent ons clubje geworden!!Misschien moet hier ook eens iets veranderd worden!Hier bedoel ik Rene Kolmschot niet mee,die de Beloften wel weet te stimuleren!Daarom is het dan ook vreemd om zijn contract met 2jr.te verlengen onder het mom van stabiliteit naar het nieuwe Stadion toe.Ik hoop dat ik het helemaal mis heb,en we een daverende verrassing meemaken in Alkmaar,want dan hebben we het gellukkig weer eens helemaal mis gehad!!
gr.Gerrit.
00
johan 13:57 19 maart 2012

LAATSE TIJD GEEN MOTIEVATIE SPELEN LIEVER IN DE JUPILERLIEK GEEN EREDIVICIE WILLEN ZULKE SPELERS HEBBEN MET ZO,N INSTELLING.
00
richard 13:24 19 maart 2012

ze moeten gewoon gaan voetballen,een aantal moet een pepertje op een plek gestopt krijgen waar het zonlicht nooit schijnt, misschien dat dat een beetje wil helpen
00
henirich 12:10 19 maart 2012

Geef Overtoom en Armenteros de rust die ze nodig schijnen te hebben en ga verder met Vejinovic en Gouriye.
Overtoom en Armenteros nemen de hele ploeg op sleeptouw maar dan wel de verkeerde kant op.
Verder is het belangrijker dat we zondag van Utrecht winnen dan dat we in de finale staan als Jupilerclub
00
Marvin 11:58 19 maart 2012

Heb het idee dat een aantal spelers met hun hoofd al weken bij de halve finale zit. Laat ze dit donderdag dan maar goedmaken!
00