Komende donderdag is het dan zover. Gaat Heracles Almelo historie schrijven door de bekerfinale te halen? Die vraag is iets waar iedere Heraclied zich momenteel mee bezig houdt. Al weken wordt er naar uitgekeken en iedereen koestert de hoop op een goede afloop. Eén wedstrijd dient er nog gewonnen te worden om door te stomen naar de finale.

De weg naar de halve finale
Heracles is betrekkelijk eenvoudig doorgestoomd naar deze halve finale. Het rekende eerder al af met JVC Cuijk, Berkum, De Graafschap en RKC Waalwijk. Je kunt dus stellen dat dit de eerste echte graadmeter in de beker is. Alhoewel AZ een kwalitatief een beter team heeft, weet je het in bekervoetbal natuurlijk nooit…

De weg van AZ naar deze wedstrijd was wat moeilijker. Het won wedstrijden van FC Groningen, FC Dordrecht, Ajax en GVVV. Gek genoeg hadden de mannen van Gert-Jan Verbeek de meeste moeite met de amateurs van GVVV. Na eerst op achterstand te zijn gekomen kwam AZ pas na een uur op voorsprong door Martens. Dit doelpunt bleek uiteindelijk voldoende.

Heracles Almelo
Bij Heracles kan Remko Pasveer niet meedoen. De keeper kreeg tegen Vitesse de rode kaart gepresenteerd. De KNVB deed hem een schikkingsvoorstel van één duel. Hij accepteerde deze niet en ging in beroep. De zitting hiervan was gisteravond en inmiddels is bekend dat het beroep is afgewezen. Dennis Telgenkamp zal dus het doel verdedigen.

Verder lijkt Peter Bosz geen personele problemen te hebben. De kans is groot dat Marko weer bij de selectie zit. Hij was de afgelopen weken geblesseerd aan zijn knie, maar doet alweer mee bij de beloften. Naar verwachting stuurt hij de volgende elf het veld in:

Telgenkamp, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Duarte, Douglas, Armenteros en Everton.

AZ
AZ verloor de laatste thuiswedstrijd kostbare punten als het gaat om de landstitel. Nac wist de koploper knap op 0-0 te houden. Bovendien had AZ niet mogen klagen als NAC gewoon gewonnen had. NAC was de de betereploeg en had de betere kansen.

AZ is niet meer hetzelfde team als voor de winterstop. Het presteert vooral tegen de kleinere clubs minder en  staat er lang niet meer zo goed voor als een aantal maanden geleden. Desalniettemin heeft de ploeg van Verbeek ontzettend veel kwaliteit en lijkt het er wel te staan in de “grote” wedstrijden. Verbeek kent tevens weinig personele problemen.

Zware opgave
Dat het een zware dobber wordt is één ding dat zeker is. Heracles heeft het moeilijk de laatste weken. De laatste vier duels werden allemaal verloren en de manier waarop zorgde voor veel kritiek bij de supporters. Het was “slap”, “zonder vertrouwen” en “niet om aan te zien”. De spelers kunnen iedereen de mond snoeren door het dit duel anders te doen. Er moet vol op gekletst worden, er moet strijd geleverd worden en er moet met het hart gespeeld worden! AZ is niet in goede doen de laatste weken en laat ook geregeld de punten pakken. NAC bewees afgelopen zaterdag dat ook AZ het in eigen huis heel moeilijk kan hebben.

Bijgestaan door 850 supporters moet dit de avond van Heracles worden!

Sponsoren

Reacties (50)

Reageer nu!