We did it! Op 8 april staan wij in de Kuip! Heracles heeft geknokt voor wat het waard was en verdiende daarmee de 2-4 overwinning op AZ. Thomas Bruns, Dennis Telgenkamp, Ninos Gouriye en alle andere spelers. Jullie namen staan genoteerd in de boeken. Diep respect jongens!

Donderdag 22 maart was het dan zover. Vanaf half 5 vertrokken de eerste 7 bussen richting Alkmaar om daar uiteindelijk met 850 meegereisde supporters de Zwart-Witten te ondersteunen op weg naar de finale in De Kuip. De Heraclieden begonnen goed aan de wedstrijd en Everton Ramos da Silva kreeg al direct een grote kans. De Braziliaan stuitte echter op doelman Esteban. In de tegenaanval kreeg AZ een mogelijkheid via Jozy Altidore, maar Antoine van der Linden kon opruimen. Daarna kreeg AZ opnieuw een kans, maar de kopbal van Maarten Martens kwam recht op Dennis Telgenkamp af. Heracles kwam na zeven minuten op voorsprong. Willie Overtoom gaf een afgemeten voorzet op Everton, die knap raak kopte. AZ kwam later toch terug in de wedstrijd en wist in een paar minuten tijd de stand weer om te buigen via doelpunten van Adam Maher en Johan Berg Gudmundsson. De ploeg werd bij vlagen weg gespeeld en mocht blij zijn dat het bij rust nog maar met 2-1 achterstond.

In de tweede helft was de spanning groot. Vlak na rust belandde een voorzet van Johan Berg Gudmundsson merkwaardig nog op de paal terecht. Heracles bleef in leven doordat AZ verzuimde de kansen te benutten. Na dik een uur spelen kwam Heracles toch op gelijke hoogte in Almelo. Een corner van Lerin Duarte werd door de kleine Kwame Quansah in het doel gekopte. De Ghanees stak boven iedereen uit en kopte hard raak. Heracles kreeg het geloof en was conditioneel sterker dan AZ. Armenteros kreeg een enorme kans om Heracles op voorsprong te schieten, maar de spits schoof de bal naast. Aan de andere kant redde de uitstekend keepende Dennis Telgenkamp op een inzet van Brett Holman. Het spel ging over en weer en Heracles kreeg opnieuw een kans. Darl Douglas ging er op rechts vandoor en lag de bal klaar voor Lerin Duarte. De middenvelder schoot recht op Esteban. Het bleef ontzettend spannend in het AFAS stadion en na negentig minuten spelen bleef het 2-2. Een verlenging moest de beslissing brengen in dit duel. Heracles had de meeste energie over en voltrok in de verlenging het vonnis over AZ. De jonge invallers Thomas Bruns en Ninos Gouriye zorgden met hun doelpunten er voor dat Heracles voor het eerst de finale van Nederlandse beker bereikt! Het uitvak was in extase en het bleef nog lang gezellig. Zondag 8 april gaan we massaal naar De Kuip! Tot dan!

Sponsoren

Reacties (27)

Reageer nu!
uggs laarzen uit china 19:53 12 december 2012

I believe that is among the most vital information for me. And i am happy studying your article. But wanna remark on some general things, The website taste is ideal, the articles is actually excellent : D. Excellent job, cheers
00
FCDH1971 11:44 27 maart 2012

Vanuit Den Haag, van harte gefeliciteerd met het behalen van de finale. Maak er een super mooi zwart/wit-feest van in De Kuip en neem de beker mee naar Almelo!
00
Rono 20:28 23 maart 2012

Ben er bij, met de hele familie, bus 150, unieke gebeurtenis , hier moet je bij zijn. Een hele kolonne bussen.
00
Stefan D 18:58 23 maart 2012

Wat een sfeer gisteravond in het uitvak. Heb echt genoten van alle emoties van de mensen. Ook van Van der Linden. Toch veel kritiek gehad dit seizoen, maar hij stond er echt. Prachtig om te zien dat de tranen in zijn ogen stonden en hij vol emotie schreeuwde.

Trots op Heracles! Nu met z’n allen naar De Kuip om daar een groot feest te maken en om nog meer historie te schrijven!

Ohhhhh Heracles we love you!
00
Koempel uit Kerkrade 18:13 23 maart 2012

Mannen, geweldig resultaat! Ga die beker pakken !!!!! Groet uit Kerkrade
00
Peddie 17:49 23 maart 2012

YesYesYes!

Wat een fijn gevoel is dit, ook in Vriezenveen loopt iedereen met een lach op de mond door het dorp!

Zijn er nog sfeerfilmpjes gemaakt ?

TROTS!
00
quirinusman 17:34 23 maart 2012

Mijn voorspelling is uitgekomen: de vier verloren competitiewedstrijden waren een (slechte) mentale voorbereiding op de halve finale. Ik hoop dat we nu niet weer een herhaling krijgen: op weg naar de finale daarvoor alle wedstrijden verliezen door de mentale gerichtheid op de finale…..
00
Almelofan 16:45 23 maart 2012

@Gerrit haha mooi idee maar niet verstandig. Telgenkamp heeft het echt verschrikkelijk goed gedaan. Maar toch maar Pasveer in de goal. Pak die rooien in Goor maar lekker aan!

HERACLES!

Zie jullie in de kuip!
00
FELIX Hengelo 16:30 23 maart 2012

@ Gerrit Zeldam
Lijkt me een slecht plan, gewoon Pasveer laten keepen, hij is onze eerste doelman en doet het goed.
Normaal is de laatste competitiewedstrijd voor Dennis Telgenkamp, tenzij er dan nog veel op het spel staat. Maar Telgenkamp (en iedereen) weet echt wel dat als we de beker winnen dat voor een groot deel aan hem te danken is.
00
Gerrit Zeldam 15:40 23 maart 2012

Jeroen,ik ben vorige week 12 jr geworden en ben met 3 vriendjes uit goor een van de weinige heracles supporters tussen allemaal twente supporters en daar zijn we erg trots op En dat wij dennis Telgenkamp zo goed vonden is niet zielig maar dat mag jij vinden want jij vond hem dan zeker niet goed maar bedankt voor jouw kinderachtige reactie.
00
Jeroen 15:27 23 maart 2012

Hoe oud ben je Gerrit Zeldam met je “als je het er mee eens bent, moet je hier reageren”…. Wat ben jij zielig! Hahaha!
00
Sjaak 15:24 23 maart 2012

Klopt Dylan, maar ik neem aan dat psv wel 1ste of 2de wordt en ik zal vanaf dus bij doelpunte van psn hard juichen, haha.
00
Bastiaan 13:36 23 maart 2012

Heeft iemand enig idee hoelaat de bussen vertrekken?
00
dylan broens 12:36 23 maart 2012

@ sjaak we gaan alleen europa in als psv 1e of 2e word
00
Gerrit Zeldam 12:33 23 maart 2012

Zou het niet mooi zijn als Peter Bosz beide Kepers 1 helft zou laten spelen in de finale Dat heeft Telgenkamp toch meer dan verdiend dacht ik.Wie het met mij eens is graag hier reageren!!!
00
zwolle 11:27 23 maart 2012

Zo zie je maar , winnen of verliezen is niet alleen afhankelijk van techniek en tactiek, maar net zo veel van mentaliteit, doorzettingsvermogen, strijdlust. e.d. Zie de wedstrijden tegen Twente en AZ
00
Sjoerd 11:03 23 maart 2012

Wat was het weer een mooi feestje!
Op naar de Kuip!
GREETZ VAK A
00
sjefke 10:37 23 maart 2012

Al 125 bussen vol !
00
RJCer 09:54 23 maart 2012

Gefeliciteerd!

En nou jullie toch in de finale staan, neem die beker ook maar mee terug naar Almelo, het is jullie gegund.

Groetjes uit het zonnige Zuiden.
00
DN 09:50 23 maart 2012

Gefeliciteerd met deze fantastische prestatie! Hopelijk wordt het voor Heracles net zo’n volksverhuizing als wij hadden in 2001, uitgerekend ook tegen PSV.

Succes en vergeet niet te genieten!

Groeten uit Enschede.
00
Rob Leusink 09:39 23 maart 2012

Kan iemand mij vertellen in welke vakken je het best kan gaan zitten ??
00
Spartaan 09:26 23 maart 2012

G E F E L I C I T E E R D !

Groeten uit Rotterdam !
00
hafcer 09:19 23 maart 2012

Wat is dit gvd voor onzin, moet je verplicht met 4 man in een auto!! Kun je niet met 2 man met sc in een auto en een met een fc??
00
hafcer 09:15 23 maart 2012

Hoe duur is eigen vervoer en kun je dat ook al halen bij ticket box en met hoeveel man mag je in de auto?
00
sjaak 09:15 23 maart 2012

Wow wat een feest gisteren in het uitvak, mooiste wedstrijd die ik heb meegemaakt in mijn 42 jarige leven tot nu toe. Iedereen verdient een pluim, maar in het bijzonder: Telgenkamp, redde ons een paar keer heel knap. AVDL, mag ook eens ggezegd worden, bleef de boel scherp houden en die emtoies waren echt prachtig. Dan natuurlijk Thomas Bruns, wat een held en oook hoe die na afloop deed, een echte heraclied!! En ook Peter Bosz deed iets wat hij veel vaker moet doen, blijven staan en ze achter de broek aan zitten. Dan zie je meteen hoe goed we zijn. Weet iemand trouwens precies waarom er heel veel bussen werder teruggestuurd?? En ja we gaan EUROPA in!! Ga alvast sparen voor de uitwedstrijd naar het onbekende land, haha. Spelers het is julie vergeven de afgelopen wedstrijden naar dit resultaat
00
lars 09:07 23 maart 2012

zo, hopen dat we de kaarten nu binnen hebben besteld
00
Maarten 09:07 23 maart 2012

Vanuit Alkmaar, Hulde voor Heracles! Verdiend!
Nu all the way en gaan voor die beker!
00