We did it! Op 8 april staan wij in de Kuip! Heracles heeft geknokt voor wat het waard was en verdiende daarmee de 2-4 overwinning op AZ. Thomas Bruns, Dennis Telgenkamp, Ninos Gouriye en alle andere spelers. Jullie namen staan genoteerd in de boeken. Diep respect jongens!

Donderdag 22 maart was het dan zover. Vanaf half 5 vertrokken de eerste 7 bussen richting Alkmaar om daar uiteindelijk met 850 meegereisde supporters de Zwart-Witten te ondersteunen op weg naar de finale in De Kuip. De Heraclieden begonnen goed aan de wedstrijd en Everton Ramos da Silva kreeg al direct een grote kans. De Braziliaan stuitte echter op doelman Esteban. In de tegenaanval kreeg AZ een mogelijkheid via Jozy Altidore, maar Antoine van der Linden kon opruimen. Daarna kreeg AZ opnieuw een kans, maar de kopbal van Maarten Martens kwam recht op Dennis Telgenkamp af. Heracles kwam na zeven minuten op voorsprong. Willie Overtoom gaf een afgemeten voorzet op Everton, die knap raak kopte. AZ kwam later toch terug in de wedstrijd en wist in een paar minuten tijd de stand weer om te buigen via doelpunten van Adam Maher en Johan Berg Gudmundsson. De ploeg werd bij vlagen weg gespeeld en mocht blij zijn dat het bij rust nog maar met 2-1 achterstond.

In de tweede helft was de spanning groot. Vlak na rust belandde een voorzet van Johan Berg Gudmundsson merkwaardig nog op de paal terecht. Heracles bleef in leven doordat AZ verzuimde de kansen te benutten. Na dik een uur spelen kwam Heracles toch op gelijke hoogte in Almelo. Een corner van Lerin Duarte werd door de kleine Kwame Quansah in het doel gekopte. De Ghanees stak boven iedereen uit en kopte hard raak. Heracles kreeg het geloof en was conditioneel sterker dan AZ. Armenteros kreeg een enorme kans om Heracles op voorsprong te schieten, maar de spits schoof de bal naast. Aan de andere kant redde de uitstekend keepende Dennis Telgenkamp op een inzet van Brett Holman. Het spel ging over en weer en Heracles kreeg opnieuw een kans. Darl Douglas ging er op rechts vandoor en lag de bal klaar voor Lerin Duarte. De middenvelder schoot recht op Esteban. Het bleef ontzettend spannend in het AFAS stadion en na negentig minuten spelen bleef het 2-2. Een verlenging moest de beslissing brengen in dit duel. Heracles had de meeste energie over en voltrok in de verlenging het vonnis over AZ. De jonge invallers Thomas Bruns en Ninos Gouriye zorgden met hun doelpunten er voor dat Heracles voor het eerst de finale van Nederlandse beker bereikt! Het uitvak was in extase en het bleef nog lang gezellig. Zondag 8 april gaan we massaal naar De Kuip! Tot dan!

Sponsoren

Reacties (27)

Reageer nu!