Heracles heeft een prachtige week goed afgesloten met een belangrijke zege op FC Utrecht. In een moeizame wedstrijd werd FC Utrecht in het Polman Stadion met 3-1 verslagen dankzij goudhaantje Ninos Gouriye, die als invaller Heracles de overwinning bezorgde met twee doelpunten. Het overige doelpunt werd al vroeg in de wedstrijd gemaakt door Samuel Armenteros.

Peter Bosz voor aanvang van het duel puzzelen met zijn opstelling. Naast dat Ben Rienstra en Antoine van der Linden geschorsten waren, kon de oefenmeester ook niet beschikken over Willie Overtoom en Darl Douglas. Zij hadden pijntjes overgehouden aan het duel bij AZ. Bosz posteerde centraal achterin Mike te Wierik en Jason Davidson en Thomas Bruns kreeg opnieuw een basisplaats toegewezen als vervanger van Willie Overtoom. Marko Vejinovic verving Darl Douglas. Heracles startte goed in een zonnig Polman Stadion. Na drie minuten spelen lag de bal al in het netjes. Een goede voorzet van Mark Looms werd door Samuel Armenteros behendig in het doel gewerkt. Heracles bleef daarna de bovenliggende partij en kreeg nog aardige kansen om de score uit te breiden. Een vrije trap van Everton Ramos da Silva werd door doelman Fernandez nog net over de lat getikt. Later kon Samuel Armenteros zijn kopbal niet voldoende vaart mee geven. Het bleef 1-0 tot de rust.

In de tweede helft werden de bezoekers gevaarlijker. Na tien minuten spelen kwam FC Utrecht dan ook op gelijke hoogte. Eerst kon Remko Pasveer nog redding brengen, maar daarna was het Cedric van der Gun die voor de 1-1 zorgde. De gelijkmaker zorgde voor vertrouwen bij de Utrechtenaren en konden daarna opeens wel het spel maken in Almelo. FC Utrecht kreeg een goede kans via Frank Demouge, maar Remko Pasveer kwam uitstekend uit zijn doel. Alje Schut gooide een kleine twintig minuten tijd roet in het eten door zijn tweede gele kaart te pakken na een overtreding op Lerin Duarte. Heracles wist het bovental daarna om te zetten in een 3-1 overwinning. Invaller Ninos Gouriye was goud waard voor Heracles. De vleugelaanvaller scoorde in de laatste tien minuten van de wedstrijd twee maal en vooral zijn tweede treffer was erg fraai na een mooie actie. Heracles heeft door deze overwinning een gat van acht punten geslagen met de nummer 16 en kan weer voorzichtig naar het linkerrijtje kijken.

Sponsoren

Reacties (42)

Reageer nu!