Heracles heeft een prachtige week goed afgesloten met een belangrijke zege op FC Utrecht. In een moeizame wedstrijd werd FC Utrecht in het Polman Stadion met 3-1 verslagen dankzij goudhaantje Ninos Gouriye, die als invaller Heracles de overwinning bezorgde met twee doelpunten. Het overige doelpunt werd al vroeg in de wedstrijd gemaakt door Samuel Armenteros.

Peter Bosz voor aanvang van het duel puzzelen met zijn opstelling. Naast dat Ben Rienstra en Antoine van der Linden geschorsten waren, kon de oefenmeester ook niet beschikken over Willie Overtoom en Darl Douglas. Zij hadden pijntjes overgehouden aan het duel bij AZ. Bosz posteerde centraal achterin Mike te Wierik en Jason Davidson en Thomas Bruns kreeg opnieuw een basisplaats toegewezen als vervanger van Willie Overtoom. Marko Vejinovic verving Darl Douglas. Heracles startte goed in een zonnig Polman Stadion. Na drie minuten spelen lag de bal al in het netjes. Een goede voorzet van Mark Looms werd door Samuel Armenteros behendig in het doel gewerkt. Heracles bleef daarna de bovenliggende partij en kreeg nog aardige kansen om de score uit te breiden. Een vrije trap van Everton Ramos da Silva werd door doelman Fernandez nog net over de lat getikt. Later kon Samuel Armenteros zijn kopbal niet voldoende vaart mee geven. Het bleef 1-0 tot de rust.

In de tweede helft werden de bezoekers gevaarlijker. Na tien minuten spelen kwam FC Utrecht dan ook op gelijke hoogte. Eerst kon Remko Pasveer nog redding brengen, maar daarna was het Cedric van der Gun die voor de 1-1 zorgde. De gelijkmaker zorgde voor vertrouwen bij de Utrechtenaren en konden daarna opeens wel het spel maken in Almelo. FC Utrecht kreeg een goede kans via Frank Demouge, maar Remko Pasveer kwam uitstekend uit zijn doel. Alje Schut gooide een kleine twintig minuten tijd roet in het eten door zijn tweede gele kaart te pakken na een overtreding op Lerin Duarte. Heracles wist het bovental daarna om te zetten in een 3-1 overwinning. Invaller Ninos Gouriye was goud waard voor Heracles. De vleugelaanvaller scoorde in de laatste tien minuten van de wedstrijd twee maal en vooral zijn tweede treffer was erg fraai na een mooie actie. Heracles heeft door deze overwinning een gat van acht punten geslagen met de nummer 16 en kan weer voorzichtig naar het linkerrijtje kijken.

Sponsoren

Reacties (42)

Reageer nu!
Flyingdutchmen0317 00:10 28 maart 2012

BESTE HERACLIEDEN: BEKERFINALE!

HIERBIJ:

2 Kaarten naast mekaar op de lange zijde: Olympiatribune!
Prachtige plek op de 2e ring.
Gegarandeerd een sfeervolle bekerfinale meemaken?
Voor de liefhebbers die deze memorabele dag willen meemaken, Mail me: Florianbakker@hotmail.com

Doe een goed bod, en JIJ bent erbij!
00
Stefan D 09:42 27 maart 2012

Denk dat je de sfeer zeker weten wel kunt verbeteren. Eerstvolgende oplossing misschien mits er een nieuw stadion komt. Zit zelf in vak B en ook hier hebben we zat mensen die altijd meezingen voor de club. (Denk maar eens aan ‘En zing voor Heracles, ohooo ohooo) Je ziet altijd een klein clubje mensen in B die graag willen zingen.

Ideale scenario zal natuurlijk zijn om al die mensen gewoon bij elkaar in een vak te drukken. In Q bijvoorbeeld. Ook al lijkt het me geheel onhaalbaar, maar zou me een superidee lijken.
00
ALBW 08:04 27 maart 2012

@pim ja zingen kunnen we wel maar het gebeurt te weinig. Bij 053 is het enige verschil dat er meer meezingen. Ze hebben verder slechtere teksten, mindet liedjes en zingen in mijn ogen ook veel minder vaak. Bij ons moet het alleen wat harder! Met meer volk dat mee zingt.

Maar zoals ik zei is dat nu niet het geval in een thuiswefstrijd. Uit gelukkig wel. Ik hoop dus ook dat BTE of bianco nero met een goed idee komen.
00
pim 07:31 27 maart 2012

Ik wil reageren op ALWB en PollyOLe.
Noodgedwongen komen we elk jaar bij 053.
Als we helemaal eerlijk zijn dan vind ik alles bij ons beter, behalve het zingen in het stadion; daar kunnen we wat van leren. Wanneer we zouden afspreken dat en Bianco Nero en Hart voor Heracles en alle andere supporters tegelijk en hetzelfde zingen, dan doen we alles beter dan onze buren en hebben we elke wedstrijd een fantastische sfeer.
Dit moet kunnen, want in uitwedstrijden zingen we vaak ook over de tegenstander heen.
00
Manon 23:13 26 maart 2012

Los van het feit of het klopt dat AZ interesse in Armenteros heeft, denkt Derksen de laatste tijd iets te vaak dat hij een primeurtje heeft.
Vorige week zei hij dat Tadic en 053 rond waren, maar daar bleek achteraf ook weinig van te kloppen.
Dus ik doe niet meer zoveel uit op die snor.
00
Robbert 22:20 26 maart 2012

Laten we er maar mee leren leven dat als enkele spelers hun visitekaartje afgeven in de bekerfinale, we nog meer spelers kwijt zullen raken. Een troost, buiten Breukers, leveren ze allemaal geld op. Helaas ons lot als kleine club. Met de opbrengst gaat de club, na ik hoop, verstandig om.
00
ALBW 22:17 26 maart 2012

De sfeer is in mijn ogen onder de supporters erg goed en BTE en Bianco nero doen het ook altijd goed. Ik sta op de rand van q aan de kant van vak-p en wil altijd graag meezingen. Maar ik ben op die plek meestal de een van de wienige. En ook in de rest van q erg weinig. Mischien moet bte en bianco nero de rest van q wat meer betrekken bij hun groep. Voel me nu mooit erg welkom terwijl ik ook fanatiek ben.

Bij uitwedstrijden zingt wel iedereen mee en is de sfeer in het uitvak vaak beter dan bij de club die we bezoeken.

We kunnen het wel maar er moet wel wat gebeuren in mijn ogen. Heracles is absoluut de mooiste en leukste club van NL! Waarom zouden we dat niet uit proberen testralen?
00
ALBW 22:10 26 maart 2012

De sfeer is in mijn ogen onder de supporters erg goed en BTE en Bianco nero doen het ook altijd goed. Ik sta op de rand van q aan de kant van vak-p en wil altijd graag meezingen. Maar ik ben op die plek meestal de enige. En ook daartussen
00
Stefan D 21:03 26 maart 2012

Holman gaat aan het eind van het seizoen zeker weten weg naar Aston Villa. Dus het getouwtrek om Armenteros gaat aan het eind van het seizoen of eerder zeker weten beginnen.
00
Rono 20:50 26 maart 2012

Off topic; op vi wordt gemeld als holman weggaat bij az hun evt armenteros willen halen, das dan de 1e die vertrekt
00
lala 20:13 26 maart 2012

Al 14.000!
00
rob 19:55 26 maart 2012

hoeveel kaarten zijn er al verkocht voor de beker westrijd? weet iemand dat ? ben namelijk benieuwd 😀
00
thijsjuhk 19:50 26 maart 2012

de wedstrijd was wat ik ervan verwachte. gewoon netjes gespeeld. maar wat over de sfeer gezegd word daar mogen wij ons wel ff achter de oren krabben. is het nu zo dat er zo veel mensen weg zijn uit vak q dan 5 jaar geleden? en dat daar alleen maar broekies van nauwelijks 16 jaar voor terug zijn gekomen die het stoer vinden om in q te staan?
00
PollyOle 13:57 26 maart 2012

@ fcutrecht.. helemaal gelijk de sfeer bij ons is het hele seizoen al kut!
00
ricky 13:47 26 maart 2012

@fcutrecht, 8 april wat te doen? heb van horen zeggen dat heracles dan in de kuip speelt..
00
FCUTRECHT 13:37 26 maart 2012

Dag mensen, gefeliciteerd met de punten, julie waar beter en hebben verdiend gewonnen, ookal hadden wij na de 1/1 wel de beste kansen, maar dat zal wel door de vermoeidheid komen van julie. Ga zo door en succes in de finale! Aleen wat hebben julie een grafstemming in het stadion zech, net zo slecht als bij ons op het moment. De 1ste 10 minuten zongen julie nog wel erg hard, maar als het even niet liep moedigen julie je spelers niet echt aan, hoop dat julie in de kuip wat meer kabaal maken!En niet singing when you wining zoals tegen ons!Ik zeg hetnogmaals bij ons is de sfeer ook al jaren K*T
Mvg een fcutrecht fan.
00
HLL 12:57 26 maart 2012

@gerrit
Ik heb 300% inzet, mag ik nu ook meedoen??
00
Peddie 12:30 26 maart 2012

hoppa! wat een fijne week is dit!

Heeft iemand nog filmpjes van donderdag en zondag?

Trots!
00
Gerrit 12:02 26 maart 2012

@Sjaak
Dat geklets over Looms, slaat nergens op, als er een speler is met 200% inzet is het
Looms. Ik zit in vak M en ik zie maar een
helft Looms voor me. Ik zie dan steeds, dat
Looms altijd sterk voetbalt en ik heb zeker
geen oogkleppen op.
00
Willem 11:59 26 maart 2012

En sjaak heeft wel gelijk, mag het als je er 50 voorslingert. Moet zeggen dat zijn conditie me wel verbaasd!
00
Willem 11:58 26 maart 2012

@jan
Was geen goeie voorzet, gewoon een enorme fout van die keeper.
00
Jan 10:56 26 maart 2012

@Sjaak
Leer lezen?? Moet ik bij jou tussen de regels kunnen doorlezen wat je bedoelt? Je hebt het dit topic over een speler, ik mag dan aannemen dat je het over deze wedstrijd hebt. Tuurlijk mag je je mening geven maar in dit geval geeft Looms de goede voorzet op Armenteros waaruit de 1-0 valt; je opmerking begreep ik dus niet helemaal vanddar mijn reactie.
00
supporter 07:39 26 maart 2012

zijn er nog filmpjes van de sfeer tegen az en bij het stadion?
00
supporter 07:34 26 maart 2012

@hsupporter

ik vind dat duarte gisteren een goeie wedstrijd speelde hoor hij won alle duels en had goeie pass.
00
hsupporters 06:25 26 maart 2012

Het zijn jonge spelers en die hebben tijd nodig,kijk maar naar Duarte speelt nu veel minder dan de 1 competitie helft en zo blijft de concurrentie groot om te moeten presteren.een goede en gezonde zaak, maar ervaren krachten heb je ook nodig.
00
eduard 01:24 26 maart 2012

Ik roep het al maanden, de reserves zijn beter als menige die in de basis staan, behalve Rienstra,die hoort er elke week in te staan.Ik miste Daryl van Mieghem nog, maar die zal de volgende keer wel een kans krijgen. Snap ook niet waarom zo lang gewacht met een spe;er als Ninos. Maar straks kunnen ze niet om hem heen, want hij is ook een voetballer die vooruit denkt, de aanval kiest , niet zo gauw een bal terugspeelt naar de keeper. Hij is een voetballer waarvoor de mensen naar willen kijken. Ben blij dat hij zich heeft laten zien, maar ik wist het al langer. Twente heeft een topspeler laten gaan, hoe is het mogelijk?
00
Robbert 00:47 26 maart 2012

Het linker rijtje en play-offs: met nog 7 wedstrijden te gaan en nu 33 punten, hebben we op zijn minst nog 17 tot 18 punten nodig verwacht ik. Met andere woorden, we kunnen on nog “slecht” 3of 4 verliespunten veroorloven de komende wedstrijden. Met ander woorden, 1 punt uit resp. A’dam en R’dam meenemen en de rest allemaal winnen!
00
Daniel 22:15 25 maart 2012

Gezien het speelschema acht ik de kans op het linkerrijtje nog best groot. We krijgen alleen nog echt moeilijke wedstrijden bij Ajax en Feyenoord uit. Verder verwacht ik dat deze ploeg in staat is nog aardig wat punten bij elkaar te sprokkelen.
00
theo 21:46 25 maart 2012

Duurt niet lang meer dan staat Ninos in de basis. Tijdje terug waren er nog veel skeptisch over zijn komst. Maar hij maakt in de jeugd ook al doelpunten aan de lopende band. Nog is de eredivisie wel wat anders.. Maar toch, gaan we nog veel plezier van hebben
00
Willem 21:44 25 maart 2012

@Mathijs
Ik vond Davidson ook best goed, aleen we kunnen hem niet op 1 wedstrijd beoordelen, laten we de voorbereiding van volgend jaar afwachten, maar hij was toch gehaald als linksback??
00
Matthijs 21:15 25 maart 2012

Ik denk dat we de opvolger van Van der Linden ook gevonden hebben, niet?
00
hennie 21:07 25 maart 2012

@anja

je kan mischien wel erg fan zijn van mark looms maar het is gewoon een erg matige verdidiger

no-lifer!
00
Heracles4live 20:47 25 maart 2012

Mooi 3 punten, we mogen die keeper wel een bosje bloemen sturen, 2 dikke blunders. Vooral die 1ste goal, haha wat een clown.
En Anja dat was geen goeie voorzet hoor, maar een hele slechte duik weer van die keeper. Wat ben ik blij met Pasveer.
00
Heracles uit en thuis 20:29 25 maart 2012

Geen super wedstrijd, maar wel 3 erg belangrijke punten.
We klimmen weer iets richting het linkerrijtje en we lopen weg bij de degradatiezone.
00
Anja 19:41 25 maart 2012

Sjaak, kijk eens goed naar de 1-0… no-lifer!
00
Henk 19:17 25 maart 2012

@ilonk
Helemaal met je eens, maar ik bedoelde van de basis he:P
Want Pedro en Gourye kwamen erin, we hebben tegenwoordig gewoon een hele goeie bank en kunnen bijna elke positie moeiteloos vervangen en dat is erg goed nieuws. Zie in Gourye en Davidson toekomstige basisspelers en ik heb het nog niet gezegd maar ik vind Bruns een fenomeen, niet voor niets wou twente hem, let op jongens deze wordt beter dan Overtoom die ik niet gemist heb. Ik zou hem op de bank laten tegen ajax. Vond Kwame ook veel beter als normaal, voetballend erg goed.
00
ilonk 19:01 25 maart 2012

@henk. Bruns, te wierik, davidson, gouriye en pedro. Spelen bijna niet in basis en alleen bij beloften op bruns na dan, maar zijn er toch echt 5. Daarbij ook nog overtoom afwezig(weet niet of hij gemist werd). Na 120 minuten voetbal en 5 invallers hebben ze erg goed gespeeld. Eerste helft totaal onder controle. Vond het tempo wat hoger dan de laatste wedstrijden. Alleen had Looms die bal eerder moeten spelen op everton en je had ws met 2-0 de rust in gegaan. Nu was de eerste 20 minuten van tweede helft zwaar en viel de 1-1 en bijna 2-1. Daarna pakte ze het goed op en maakte gouriye twee geweldige doelpunten ondanks dat die nog veel beter kan. Hij wordt een grote speler volgend seizoen denk ik en ook pedro, davidson en bruns hebben potentie.
00
willem 18:52 25 maart 2012

Jongens, perfect gedaan !!
00
Henk 18:42 25 maart 2012

@jan
Niet overdrijven, zaten maar 3 beloftenspelers in waarvan ik Bruns al wel als iemand zie die makkelijk in de basis mee kan.
00
Sjaak 18:39 25 maart 2012

@jan
ik heb het toch niet over de prestatie van deze week ofniet dan, leer lezen!!!!! Jij bent echt iemand die aleen leest wat die wil lezen, ik ben hartstikke trots op onze prestatie’s, maar ik mag toch wel zeggen dat ik het beschamend vind als je 50 voorzetten geeft er zowat 0 aankomen. Moet nog zeggen dat Kwame ook erg goed was vandaag. Helaas verneukt psv weer alles, dus winnen die beker jongens!!! Als ik hun zag de 2dehelft net zie ik ook wel mogelijkheden hoor.
00
Jan 18:05 25 maart 2012

Goed gespeeld met bijna het Beloftenteam. Rode kaart was het breekpunt. Wat zeur je nu weer over Looms; hij heeft prima gespeeld!
Bij veel mensen is het glas altijd half leeg; altijd wat te zeuren op spelers. Wees trots op de prestatie deze week!
00
Sjaak 18:01 25 maart 2012

Mooie overwinning, was matige wedstrijd, maar wel 3 punten en daar gaat het om! En ik durf te zeggen dat we veilig zijn, mede dankzij Ninos Goutye, viel erg goed in. Maar wat moeten we met Looms, krijgt alle ruimte van de tegenstander, omdat hij toch nooit een bal voor krijgt en verdedigend wordt hij er telkens uitgelopen.
00