Heracles gaat zondagmiddag op bezoek bij Ajax. De twee Griekse Goden treffen elkaar in een uitverkochte Amsterdam ArenA. Eerder dit seizoen won Ajax met 3-2 in Almelo en scoorden Willie Overtoom en Glynor Plet namens de Heraclieden.

De formatie van Peter Bosz heeft een fantastische week achter de rug. De Heraclieden zijn bekerfinalist en wonnen afgelopen weekend de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 3-1. Maar dat de Heraclieden er nog niet zijn is zeker. De ploeg van Peter Bosz heeft het einde van de competitie in zicht en is nog fit en fris. De focus is geheel op de wedstrijd van zondag tegen Ajax en veel spelers keren terug van een schorsing en/of blessure. Peter Bosz kan in tegenstelling tot de wedstrijd tegen FC Utrecht weer beschikken over de vertrouwde achterhoede. Ben Rienstra en Antoine van der Linden keren terug van een schorsing. Daarnaast zijn Willie Overtoom en Darl Douglas weer fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen zondagmiddag in Amsterdam. Alleen Olivier ter Horst is er nog niet bij. De verdediger is op de goede weg en heeft al weer volop mee getraind. Bosz benadrukt dat hij met zijn ploeg volledig bezig is met alleen de wedstrijd van zondag en niet met PSV over een week in De Kuip. “Ik praat met mijn ploeg nog niet over PSV, maar alleen over Ajax”, vervolgt de trainer. “Wij zijn Heracles Almelo en we gaan naar Ajax in een volle Arena, voor veel mensen de gedoodverfde kampioenskandidaat. Wie zijn wij dan om niet aan Ajax te denken? Er wordt heel geconcentreerd naar Ajax toegewerkt. Ajax is voor ons een grote wedstrijd, we spelen tegen een geweldig team.”

Dan de tegenstander van zondag, Ajax. De ploeg van trainer Frank de Boer is weer volop in de race voor het kampioenschap nadat afgelopen weekend werd gewonnen van PSV (2-0). Ajax staat slechts één punt achter op koploper AZ en heeft nog alle kans om de titel binnen te slepen. Het is de thuisploeg dus alles aan gelegen om de drie punten te pakken. Trainer Frank de Boer kan zondag nog niet beschikken over het drietal Gregory van der Wiel, Derk Boerrigter en Kolbeinn Sigthórsson. Zij doen maandag wedstrijdritme op bij de Beloften. Van onderschatting is geen sprake bij de thuisploeg. “We zullen Heracles zeker niet onderschatten. Ze proberen altijd en overal te voetballen en hebben onlangs een geweldige prestatie geleverd door de bekerfinale te halen. Ik hoop oprecht dat ze die volgende week winnen. Dat zou fantastisch voor die club zijn. Al gun ik het mijn goede vriend (interim-PSV-coach Phillip Cocu) natuurlijk ook.”

De wedstrijd staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Jack van Hulten en begint om 14:30 uur. Doe je mee met de HAFC.nl Manager? Vergeet dan niet je voorspelling in te vullen!

Sponsoren

Reacties (30)

Reageer nu!