Komende zondag mogen we dan als club Heracles voor het eerst in de historie de bekerfinale gaan spelen tegen favoriet PSV in de Kuip. De kriebels komen meer en meer bij iedereen die Heracles een warm hart toedraagt en alle media-aandacht is overweldigend! Zondag zal het sowieso een historische dag worden ongeacht wat de uitslag ook zal worden.

De weg naar de bekerfinale voor de Heraclieden begon zeer moeizaam bij JVC Cuijk. Met een nipte 0-1 overwinning kwam Heracles goed weg in Cuijk. Daarna volgden drie thuiswedstrijden voor de ploeg van Peter Bosz, die allen vrij makkelijk in winst werden omgezet. Tegen Berkum werd het 4-0, in de volgende ronde werd De Graafschap met 4-0 verslagen en in de achtste finales werd RKC met 3-0 aan de kant gezet. In de kwartfinale trof Heracles AZ in Alkmaar. Bij voorbaat een lastige wedstrijd. In een zeer spannende wedstrijd trok Heracles in de verlenging aan het langste eind en plaatste zich voor het eerst in de geschiedenis voor de bekerfinale. Zondag zal Heracles door zo’n 18.000 supporters worden ondersteunt die vanaf s’ morgens vroeg zullen afreizen naar Rotterdam. Trainer Peter Bosz trainde vrijdagmorgen voor het laatst in Almelose bodem en zal zaterdagmiddag om 13:30 uur met de selectie en staf al afreizen naar De Kuip. Iedereen kan dus onze helden  nog even uitzwaaien. Bosz heeft in aanloop naar de belangrijke dag geen personele problemen op Olivier ter Horst na.

Voor de tegenstander van zondag is het een heel ander verhaal. De Eindhovenaren spelen hun 17e bekerfinale en heeft al 8 bekers in de prijzenkast staan. De ploeg van de huidige trainer Philip Cocu kwam via VVSB (0-8), FC Lisse (3-0), FC Twente (1-2), NEC (3-2) in de halve finale terecht. PSV moest de halve finale spelen in en tegen Heerenveen. De Eindhovenaren wonnen met 1-3 en plaatsten zich zo voor de eindronde van het KNVB Bekertoernooi. Dat PSV zondag de favoriet is, mag duidelijk zijn. In de vorige ronde werd dat etiket ook op AZ geplakt, maar dat pakte na 120 minuten voetballen toch anders en Heracles bereikte de finale. Trainer Philip Cocu kan net als Peter Bosz zondag ook over een fitte selectie beschikken. De oefenmeester heeft een goed gevoel over gehouden aan de afgelopen week en heeft vertrouwen in zondag. Cocu benadrukt wel duidelijk dat zondag de wedstrijd niet zomaar is gespeeld.

De bekerfinale staat zondag onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Sponsoren

Reacties (38)

Reageer nu!